måndagspepp

Måndag igen! Visst känns det som att det blir måndag så ofta? Jag är i alla fall hemma i Stockholm nu. Är lite sjuk som vanligt, det är typ mitt grundtillstånd den senaste månaden. Ska gå och köpa vitaminer tänkte jag, det kan väl hjälpa eller vad tror ni? Vill verkligen verkligen inte vara mer sjuk nu, det är det tråkigaste jag vet.
Här kommer lite grejer som jag samlade ihop från förra veckan som kom och gick.

first

First Sentences of Haruki Murakami Novels.
Fick denna fina länk tipsad i kommentarerna. Älskar första meningar i böcker. Tycker mycket står och faller på dom när man ska välja en bok i bokaffären.


Flickvän på Försök.
När jag legat hemma i soffan i helgen har jag sett 1 säsong av Seinfeld, tre filmer, alla avsnitt av Boys, en netflix-serie som jag snart återkommer till samt alla avsnitt av Flickvän på Försök. Den sistnämnda handlar om att Brita Zackari ska vara ihop med olika kändisar i en vecka var och jag tyckte den var himla rolig och mysig. Den här Anton Ewald som hon är ihop med i avsnitt ett var ju även extremt hunkig. Dessa Erik Saade-typer, hur många såna har vi i Sverige egentligen? Så himla härligt för oss. Se den iaf! Mitt favoritavsnitt var det med Nour.

5D6C6709.CR2

Master of None
En till serie jag såg samtliga avsnitt av i helgen var Master of None med komikern Aziz Ansari i huvudrollen. Handlar om en kille i 30årsåldern som bor i New York, hänger med sina kompisar, försöker lyckas som skådespelare och hitta rätt i livet. Kanske inte låter som något särskilt men jag tyckte den var väldigt rolig samtidigt som de lyckades väldigt fint med att inte vara sexistiska, visa en mångfaldsbredd i karaktärerna okommenterat samt hänga runt i ens favoritkvarter i New York. Tips tips finns på Netflix.

can

Canada’s new cabinet is not only gender balanced, it’s the most diverse in history.
Hur mycket gillar man Kanadas nya premiärminister Justin Trudeau? Så himla mycket känner jag! Titta på denna korta filmsnutt och få lite hopp om mänskligheten.

hunk
100 Years of Beauty with Men.
Avslutar med detta hunkiga klipp på manliga modefrisyrer från 1900 fram tills nu. 1940-mannen är helt klart min favorit.

 

Translation. Things I like this Monday: First Sentences of Haruki Murakami Novels, the netflix orginial series Master of None, Justin Trudeau and 100 years of beauty with men.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
19kommentarer
  • Alltså. Anton Ewald.. hur söööööt?!

    Teresa 2015-11-10 17:27:34
    Svara
  • Master of None is one of my favorite things to have come out of Netflix! Weird seeing all of my favorite restaurants / bars there. Also the music is so nice — Aziz tweeted out a Spotify playlist of all the songs and it’s been on repeat all day.

    Frankie Marin 2015-11-10 01:37:39
    Svara
  • Vad skulle jag göra utan dina Netflix tips!!! <3

    Kajsa 2015-11-09 20:33:47
    Svara
  • Vad vi har olika killsmak! 🙂

    Mmmm 2015-11-09 19:35:45
    Svara
  • Rökning påverkar immunförsvaret och kroppen drabbas ju enklare av förkylningar m.m, men det är du väl medveten om. 🙂

    http://www.umo.se/tobak-alkohol-droger/rokning/vad-hander-i-kroppen-nar-man-roker1/

    Jenny 2015-11-09 19:02:27
    Svara
  • Här är några artiklar angående vitaminer och varför det oftast inte är värt att äta dom (ibland till och med skadligt). Gå till en läkare istället som kan tala om för dig om du behöver något 🙂

    https://www.sciencebasedmedicine.org/should-i-take-a-multivitamin/

    http://www.skeptical-science.com/science/vitamin-myth/

    https://www.sciencebasedmedicine.org/another-negative-study-of-vitamins/

    Charlotte 2015-11-09 15:37:14
    Svara
  • MEN ÅÅÅÅÅÅH 40 tals mannen är ju att dö för! min pojkvän ser ut så fast med blont hår och han älskar att gå i sjömanskostymer och är stark hähähähähähä…

    nej men åh nour <3 tycker britta är toppen i eget program när hennes personlighet får komma fram för shit vilket gullo. och som sagt är nour så himla snygg och trygg och bra

    emma 2015-11-09 14:00:34
    Svara
  • Vilka fina måndagstips! Ska se Flickvän på Försök och Boys så fort jag får tid. Finns så himlans mycket fina serier, hade velat ha ett extra liv för att hinna titta på allt bra. Angående vitaminerna så finns det inga vetenskapliga belägg för att det hjälper mot förkylning alls faktiskt (även om man inte ska underskatta placebons effekt!). Men det påverkar ju liksom inte ditt immunförsvar på något sätt. Dock har ingefära bakteriedödande effekt (om det är bakterier i typ halsen du besväras av), så riv lite i en kopp te vetja. Annars är nog vila mitt bästa tips, vilket du verkar göra.

    Detta är första gången jag kommenterar faktiskt så ska passa på att säga att jag tycker så otroligt mycket om din blogg. Jag hoppas att du aldrig slutar. Puss.

    Cecilia 2015-11-09 13:56:19
    Svara
  • Hej Sandra! Ett tips som funkat för mig är att dra ned på det vita vetemjölet en aning (en del hävdar att gluten och snabba kolhydrater ökar inflammationsrisken i kroppen), träna och ät mycket grönt! Sedan jag skruvade om mitt liv på det här sättet, efter att ha dragits med smärta och envisa sjukdomar rätt länge (plus, i mitt fall, några extrakilon som gjorde att mina favvojeans inte passade = trist), har det blivit så himla mycket bättre. Blir förstås sjuk då och då ändå, men det är inte alls långvarigt på samma sätt. Ta hand om dig, kram!

    Madde 2015-11-09 13:36:55
    Svara
  • Åh älskar Flickvän på försök och älskade avsnittet med Nour!

    J. 2015-11-09 13:00:21 http://smutsigt.blogg.se
    Svara
  • Åh ja Flickvän på försök! Tyckte också bäst om Nour-avsnittet, mest för att jag också vill vara ihop med Nour. Det kändes verkligen som att de var ihop också, både bråkade och myste. Under Anton-avsnittet fick jag gömma mig i skämskudden mycket, dels för att han var så otroligt söt och het att jag blev generad, dels för att han var så otroligt pinsamt fumligt tonårskillig och obekväm i pojkvänsrollen.

    Emma 2015-11-09 11:23:10
    Svara
  • Boys <3 Kan inte du recensera den Sandy? Det vore kul att höra din syn på den, du som läst genus och allt. Har hittills i min bekantskapskrets inte hört en enda som inte antingen älskar den eller tycker den är vedervärdig..

    Anna 2015-11-09 10:29:30
    Svara
  • Kanadas premiär minister är ju så SNYGG dessutom! Här har vi bara Cameron som våldför sig på grisar… (OBS sant)

    Daniella i Edinburgh 2015-11-09 09:37:37 http://Forbiddenforest.blogg.se
    Svara
  • Superbra tips! Jag skulle också hemskt gärna vilja ha ett annat tips. Jag tänkte fixa en överraskningsfest för min man, fira att vi varit gifta i sex år och att han fyller år. Vill gå på härlig restaurang och därefter karaokebar, sån där man hyr ett eget rum. Kan du tipsa om bästa karaokebaren? I Stockholm alltså. Tack snälla!

    Hanna 2015-11-09 09:31:45
    Svara
  • åå jaaaa hurra aziz nya serie!! hade glömt bort att den skulle komma så tacktack för påminnelsen! och mmmm, 1940-killen…. byeee SÅ SNYGG gah!

    chrissy 2015-11-09 08:27:02 http://highfivelivet.blogspot.se
    Svara
  • Var förut sjuk typ jämt. Mitt tips: gå till Gryningen (den ekologiska hälsokosten på Folkungagatan) och be dem hjälpa dig. Kommer bli lite dyrt, men jävlar vad allt de rekommenderar hjälper!

    Sara 2015-11-09 08:13:34
    Svara
  • Vilka bra tips, älskar Kanadas premiärminister! Eller ja, åtminstone hans syn/handlingskraft vad gäller jämlikhet, önskar att vi här i USA kunde få något liknande nästa år…

    Linnéa 2015-11-09 07:42:09 http://berglundlinnea.wordpress.com
    Svara
  • Så himla mycket myyyyyys! 😀 <3

    linnea 2015-11-09 07:18:22
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!