uppdaterad new york guide.

Varje gång jag varit i New York så uppdaterar jag min New York-guide med nya ställen samt tar bort sådana som inte längre finns kvar.
Det kanske inte alla vet kom jag på, ska börja skriva högst upp i guiden när den senast var uppdaterad!
Här är de ställen som jag lagt till denna gång:


Gansevoort Market
52 Gansevoort St
Mathall i Meatpacking med många olika små restauranger och fik. Om man är ett gäng med flera viljor kan man köpa från olika ställen och sedan sätta sig tillsammans. Eller så placerar man sig bara på en barstol på ett hak man gillar. Jag rekommenderar lobster rollsen på Ed’s Lobster Bar.

Fatty Crab
643 Hudson Street
Asian fusion-meny med umamismaker upphöjt i tio. Inte särskilt fancy men väldigt gott. Rekommenderar pork bunsen och kokosriset. Lätt att få bord om man är ganska många.

Momofuko Noodle Bar
171 1st Avenue
Här går det undan när du väl satt dig fastän du kan behöva vänta på ett bord någon halvtimme eller två, men det är det värt. Deras ramen är legendarisk. Prova även pork bunsen till förrätt.

Fuku
163 1st Avenue
Momofukos take-awayställe fem dörrar bort från noodle baren. Här äter man fried chicken burgers asian style.

new york.
Rintintin
14 Spring Street
Inte ätit här men väldigt najs barhäng eller kaffehäng i Nolitas finaste hörna. Alltid fullt om kvällarna.

Jack’s Wife Freda
224 Lafayette St (soho) & 50 Carmine Street (West Village) 
Känt brunchställe som finns både i Soho och West Village. Väldigt gullig meny formmässigt om man gillar sånt. Rekommenderar deras croque madame och sallader.


Smorgasburg
Se location på hemsidan.
Matmarknad i Williamsburg som huserar utomhus på sommaren och inomhus under vintern. Som en loppis för en foodie där alla rätter är små och billiga så att man prova många olika.


Tacombi.
267 Elizabeth Street & 255 Bleecker Street (samt 3 fler ställen, finns på hemsidan)
Taqueria med location i Nolita och West Village. Väldigt visuellt snyggt, samt snabbt, enkelt och stimmigt. Den i Nolita är större och perfekt att sitta och jobba ifrån eller ta en längre fika/aw, den i West Village har mer middagsfeeling. Jag gillar deras ceviche.

The Garret
296 Bleecker Street
Hemlig speakeasy bar som ligger en våning ovanför hamburgerkedjan Five Guys i West Village. Man får gå genom Five Guys, förbi köket och sedan till vänster uppför en trappa så hamnar man plötsligt på denna lilla hemliga cocktailbar där man även kan beställa upp hamburgare.

Employees Only
510 Hudson St
En till speakeasy bar (=som alltså inte syns från utsidan). Lite flottare med öppen brasa, bordsplacering (om man inte vill stå i baren) och servitörer i vita skjortor.  Men trots det ändå trevlig low-key stämning. Goda drinkar och så har de en egen psychic där man kan spå sig.


The Little Owl
90 Bedford Street
Rätt flott men mysig restaurang med enorma fönster i hjärtat av West Village. Obs på att det ligger i Vänner-huset! De är kända för deras burgare men har även annat fint på menyn (och god frukost). Kan ibland va svårt att få bord, men värt att testa.


McNally Jackson Store Goods For The Study 
234 Mulberry St
Min favoritbokaffär McNally Jackson har öppnat små filialer i samma område, en printshop och en skrivbordspryttlar-shop! Väldigt fint och presentvänligt.

 

Det var det! Du hittar New York-guiden precis under min header under fliken ”Reseguider”

 

Translation. Places I’ve updated to my New York guide. I update the guide everytime I visit New York and remove the places that have closed.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
  • Älskar dina stadsguider! Jobbar själv på en för Malmö just nu, som jag väl indirekt har jobbat på i ett par år sen jag flyttade hit – dels för att upptäcka själv och dels för att jag kände att det fattades när jag själv ville utforska. Supply and demand liksom? I alla fall! Undrar om du har några bra tips för sånt här? Vad brukar folk säga att de uppskattar mest, är det matställen, shopping eller saker att göra? Jag vill lägga det på någon form av studentbudget eftersom jag själv är student, men jag vill ändå känna att den kan passa de flesta som undrar vad som finns här! Alla tips mottages alltså tacksamt, din blogg är the best!

    Beatrice 2015-11-10 23:41:34 http://herbariumet.blogg.se
    Svara
  • nevvan ………. har i hela mitt liv drömt om att flytta dit, fram tills i somras då jag insåg att sf är världens bästa stad etc, men nu för bara några veckor sedan insåg jag att jag ju måste bo där ändå. så jag tänkte att i maj när jag är nyexad tar jag mitt pick och pack över till östkusten kanske??? kan ju inte ha levt ett liv utan att någonsin ha bott där ….. ju.

    Vicky 2015-11-10 16:37:22 http://vickys.se/
    Svara
  • Sandra, jag ska åka till New York alldeles själv i januari. Är så himla pepp, MEN undrar hur det är att röra sig ensam i staden på kvällarna? Är det taxi, promenad eller tunnelbana som är säkraste transportsättet?

    Sophia 2015-11-10 10:45:59 http://barasophia.se
    Svara
  • Naaajs! Men hallå Sandra, jag gillar dina stadsguider jätte mycket! Skulle du inte när du får lust och tid kunna uppdatera stockholmsguiden med?? 0:) Eller den kanske är nyss uppdaterad? Pussar!

    Emma 2015-11-10 09:01:54
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!