upptäckspromenad i stadstropiken.

sunday.

I söndags mötte jag upp det här gänget för upptäckarpromenad runt Slussen. Jag behövde göra lite location-research till boken jag skriver (okej det låter ju sinnesjukt pretentiöst men så var det iaf) och Devi och Gustav var mina bundsförvanter för dagen.

sunday.

Fast först fick de presenter från New York.

sunday.

Ett mycket litet Empire State Building och en mycket liten frihetsgudinna.

sunday.

Vi tog oss ner mot Stadsgårdstunneln. Vänd om! stod det på skyltarna vilket innebar rätt tema för vår promenad. Men don’t do this at home kids.

sunday.

Jag och Devi tog oss över tågspåret men Gustav stannade kvar på den trygga sidan.

sunday.

Fast ni behöver inte vara oroliga pga jag är väldigt räddharig och utmanar inte ödet särskilt mycket : ) Vi spanade in i tunneln nere vid Fotografiska och lyssnade efter tåg.

sunday.

Sedan gick vi genom Atomgaraget som är ett stort tunnelkomplex vid Katarinavägen. Blir det atombombskrig kan vi överleva genom att gömma oss här. Himla spännande alltihop, läs mer här om ni vill.

sunday.

Tog ett bandfoto.

sunday.

Vi kom ut nära Medborgarplatsen och tog trapporna upp förbi Moskén och husen däromkring.

sunday.

Till Mosebacke Torg. Där hittar man en ventil mitt på torget och varför då kan man undra? Jo för där finns en hemlig ingång ner till ett skyddsrum. Om man gräver upp gräsmattan kommer man hitta en stor dörr ner under marken.Väldigt Lost alltihop.

sunday.

Sedan gick vi upp mot Vattentornet. Stannade för läskpaus här.

sunday.

Efter det tog vi oss upp mot Centralbron där Devi som kan typ allt om allt berättade om hur det såg ut där innan det byggdes och förtäljde skrämmande anekdoter. Sedan fick utflykten vara nog för dagen pga trötta i fötterna och hungriga. Vi gick till Kaffe på St Paulsgatan och åt kantarelltoast och drack te.

.
Translation. Last Sunday I took a trip around Södermalm with Devi and Gustav and walked in tunnels, over bridges and train tracks.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
  • en fin liten sak: på det där stora elskåpet (eller vad det nu är) som ni står vid på bilden med saltsjöbanetunneln så har någon fäst stora gula bokstäver på taket som en bara kan se om en står högt där uppe vid muren och lutar sig långt ut över den. det står born to be alive. för att det är en plats dit människor som inte orkar leva då och då kommer, och nån ville väl påminna om att orka lite till. sist jag var där hade dock flera av bokstäverna trillat bort. jag hoppas någon lagar den någon sen natt eller så, så att fler som lutar sig för långt ut från den där muren kan se de orden.

    Li 2015-11-18 20:24:56
    Svara
  • Alltså pepp till dig Sandras som du skriver en till bok! Älskar det handlar om dig och dina texter här på bloggen. Vad fint det verkade vid tågspåret, kram sålänge!

    Anna 2015-11-18 16:51:30 http://anniwalden.tumblr.com
    Svara
  • haha värsta guidade turen ju! spännande info! 😀

    ISA 2015-11-17 23:43:26 http://isabyl.devote.se
    Svara
  • Hej!
    Jag blev nyfiken på vad Devi egentligen jobbar med?
    Och hur vet hon så massor om olika områden osv 🙂

    Andas 2015-11-17 12:38:44 http://andas.ratata.fi
    Svara
  • Mys! Jättespännande med atomgarage och ventiler :O Tänkte bara på en sak, är det en bra idé att sprida sån info i bloggar som har hundratusentals läsare? Jag menar OM de där utrymmena någon gång (may it never happen) skulle behöva användas kanske det är bäst om de är så okända som möjligt tills dess så ingen ond sopa sabbar dem?

    Stina 2015-11-17 08:59:18
    Svara
    • Svar på Stinas kommentar.

      Det är ju redan allmän information att vissa skyddställen existerar sedan krigsåren.

      Sara 2015-11-17 09:41:41
      Svara
    • Svar på Stinas kommentar.

      ja alltså det här är ju inte hemlig information utan snarare information som jag tror svenska staten önskar att Stockholms befolkning visste mer om, så du vet var du ska ta vägen om kriget nu skulle komma! kram.

      sandrabeijer 2015-11-17 09:38:49
      Svara
  • Wow vad spännande!! Nu ser jag verkligen fram emot att läsa din kommande bok 🙂

    Anna 2015-11-17 08:13:38
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!