sandras bokklubb. avsnitt: när det tar slut.

book club.
Glad fredag! Idag är det dags för det nästsista kärleksbokklubbsavsnittet. Jag bjuder in bloggarna Linn Wiberg och Flora Wiström på fika och boksnack. Vi har alla läst Gunnar Ardelius bok Jag behöver dig mer än jag älskar dig och jag älskar dig så himla mycket och i samband med den pratar vi om att göra slut.

Klicka play för att spana in.

 

Translation. Episode 3 of my little book series. Today we talk about break-ups.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
19kommentarer
 • Hej Sandra!
  Jag har varit olycklig i mitt förhållande i mer än ett halvår (har haft distans i mer än 2 år) och idag gjorde jag slut. Men. Grejen är att jag har gjort slut förut. Och då slutar det alltid med att han springer efter mig och i princip ber mig på sina bara knän om att bli hans igen. Han är en jättefin kille; snäll, töntig på ett gulligt sätt och så finns det en stark attraktion mellan oss. Men jag har alltid känt att vi inte helt klickar hela vägen, vilket kanske inte är så konstigt då vi inte har några gemensamma nämnare i – vänner, ålder eller intressen – förutom kanske en tv-serie. Och jag känner att det här räcker inte. Jag vill ha never ending samtal typ lol.. Och jag känner mig som en komplett idiot för det. Världens gulligaste kille som i princip prisar marken jag går på och som är fantastisk att ligga med. Men jag får lite panik de gånger han sagt att det är han och jag för alltid typ. Och han säger att han ska vänta på mig och jag ba ”nej men inte ska du göra det”. Jag är en sån jävla mes. Och jag undrar. Var det ett bra beslut att göra slut med honom eller är jag känslostörd som inte kan vara lycklig med honom? Hur vet man att man gör slut för att förhållandet var dåligt och inte för att man har commitment issues?
  Känner lite som Flora säger om sitt första förhållande om att inte ha något gemensamt – förutom att man tycker om varandra och tycker om att hångla. Och den här killen vägrar inse att vi kanske inte är ”ämnade” för varandra. För att han har bestämt att vi är det. Och jag tycker att han är jättefin. Men jag är lite uttråkad och känner mig låst typ. Känner mig så fruktansvärt hemsk för att jag inte också känner ”KÄRLEKEN KAN ÖVERVINNA ALLT” med stora bokstäver 🙁 men allt jag känner är bara en stor tveksamhet inför att det skulle vara så att det blev han och jag forever. Känner mig så dum, plus att han alltid ska säga ”jag vill inte leva utan dig” och gör mig typ rädd för att han ska göra något mot sig själv då jag vet att han lidit av såna tankar innan. Asså…..slutfråga vad ska jag göra?

  Sirena 2015-11-30 22:30:28
  Svara
 • åh bästa trion 🙂 blir himla sugen på att läsa den boken nu. har du läst någon bok av Rainbow Rowell, hon skriver jätte fina kärleks böcker. Kram

  Anna 2015-11-29 18:46:24 http://annamariaa.blogg.se
  Svara
 • Jag tycker att det här formatet passar dig fantastiskt. SVT nästa! Eller så äger du här på bloggen. Inte fel det heller. Tack för bra boktips på ett kul och avslappnat sätt.

  Andrea 2015-11-28 10:21:28
  Svara
 • Yes! Vilket jäkla crew! De bästa bloggarna all in one =)

  J 2015-11-28 07:41:37 http://josefinemattsson.com
  Svara
 • Jättenajs med en sånhär miniserie men känns som att avsnitten inte ger så mycket typ? alltså jag gillar upplägget men sen snackas det knappt alls om böckerna och ganska ytligt och hastigt överlag :/ (hoppas det här inte är för harsh, försöker va konstruktiv för bra ide i grunden ju!)

  Cornelia 2015-11-28 00:55:10
  Svara
  • Svar på Cornelias kommentar.

   Måste nog hålla med lite, men menar absolut inget illa. Hade velat ha lite mer diskussion om boken och även djupare diskussion om att göra slut. Kanske mer detaljer etc. Förstår ju dock att det kanske kan kännas för personligt…

   AL 2015-11-30 11:48:14
   Svara
 • Hej Sandra jag måste bara skriva av mig
  Vad händer när ens bästa vänner börjar hänga med killar utan en? Träffar vänner sent på kvällen men aldrig bjuder med en? Vad händer då?
  Alla i min årskurs har börjat bli mer vänliga nu och börjar hänga utanför skolan och ha fester men av någon anledning är inte jag inblandad i det och det gör så jävla ont
  Nästa år börjar jag gymnasiet så då behöver jag inte oroa mig för att behöva hänga med dem mer men är det meningen att jag ska ligga i min soffa varje fredag i 9 månader
  Jag kommer typ dö

  N 2015-11-27 22:19:55
  Svara
 • Hej Sandra!

  Jag har ett litet problem. Jag är litegrann svartsjuk. Jag tror att det är världens knäppaste kille som jag hängde ihop med för tre år sedan som spökar (läs: jag hängde med honom, han hängde med mig+20 andra+droger, vi bodde ihop=jättebajs). Jag var 19 år och han var min första riktiga kille (tyckte jag då iallafall, hehe…) Men jag avslutade det tillslut för det var ju bara jättejobbigt, och bara några få månader efter detta så råkade jag träffa på min nuvarande kille. Jag tyckte inte alls att det kändes bra att gå in i något när jag fortfarande var så knasig i huvudet efter han andra, men efter många om och men blev det ändå vi. Han är så himla bra och snäll och rolig och vi är allra bästa vänner och har det jättebra.
  Nu till mitt lilla problem. När han är med kompisar kommer en liten uns av den här jobbiga, paranoida känslan tillbaka. Jag vet ju att det bara är trams så jag gör ingen grej av det. Och jag säger ingenting till honom för jag tycker det är så taskigt att hålla på med sånt, och dessutom taskigt att dra upp något om ex med sin nya. Däremot tror jag att han märker det litegrann för han kan ibland ringa och kolla om han ”kanske kan gå ut med sina kompisar efter jobbet och dricka öl och spela biljard…?”. Då skäms jag ihjäl så himla mycket, det ska han ju absolut inte behöva fråga. Usch, vad är det för fel på mig, tänker jag då. Kan jag inte bara vara cool?
  Så min fråga: har du kanske några konkreta grejer som man kan ta till så att han dels inte märker min lilla inre kamp och bara känner att jag uppmuntrar honom osv, och dels som gör att jag kanske slutar vara rädd någon gång…?

  Om någon annan har tips för ni gärna dela med er!

  Tack för din fina blogg, du är så klok och duktig.

  Frida 2015-11-27 21:31:26
  Svara
  • Svar på Fridas kommentar.

   Hej hej och hej!
   Så här tycker jag, enligt egna erfarenheter…
   Om han är din partner och bästa vän, vilket är hur fint som helst, så tror jag att det faktiskt är bättre att ta ett snack med honom, du behöver ju inte dra upp detaljer, men i alla fall förklara hur du känner. För mig låg faktiskt den där lilla klumpen av ångest mest i det faktum att han inte visste att delar av mig var lite trasigt, och jag trodde att det skulle göra mig till något sämre. Men efter att ha tagit upp det och sagt, här är något jag vill ta upp En gång och som jag vill att du ska veta att jag jobbar på, så lättade dem så pass mycket att jag kunde göra just det. Jobba på det. I min egen takt och utan att ta upp det igen med hjälp av honom. När det kom till kritan tyckte han inte alls det var jobbig att höra av sig om vart han var då och då. Inte fråga, utan bara berätta liksom. Det gav oss båda ett lugn och en stadigare relation, till jag blev hel igen helt enkelt.
   Ta hand om dig själv, och lita på att han kommer förstå litegrann i alla fall…
   Kram

   Elsa 2015-11-28 13:25:15
   Svara
 • för kort :(:(:(

  amanda 2015-11-27 21:06:48
  Svara
 • åh blev så himla glad över det här avsnittet! har varit så himla bra inslag!

  anna 2015-11-27 20:50:34 http://whiskeysour.blogg.se
  Svara
 • Hej Sandra! Vad gör man om man flyttat ifrån Sverige för ett tag och sen får reda på att ett gammalt ragg egentligen tycker om en? Liksom någon som man själv tyckt om men inte trodde tyckte om en tillbaka. Och sen sitter man på andra sidan jorden och kan inte påverka någonting som händer. Hur häftigt det än är att bo i ett annat land känns det som jag missar en massa. Har du något råd?

  S 2015-11-27 19:41:06
  Svara
 • Har älskat det här inslaget på bloggen. Jättemysigt! 🙂

  Josefin 2015-11-27 17:46:16
  Svara
 • Sandra! Har läst en jättefin bok som jag (baserat på de böcker du brukar läsa) tror du skulle gilla, nämligen Jag ger dig solen av Jandy Nelson. Så annorlunda och finurligt språk om kärlek såklart. LÄS!

  ALiCE med ICE 2015-11-27 15:26:56 http://www.andrews.se
  Svara
 • Vilken supertrio! Ni måste göra fler saker ihop för det vart så himla härligt att se på.

  kim 2015-11-27 14:03:47
  Svara
 • hey Sandra, it would be awesome if us readers could give ideas on what books we think you should review, would be soo awesome, also want to share this cool blog with you, this lady has read a book from each country in the world during one year: http://ayearofreadingtheworld.com/thelist/ …think it is superimpressive and maybe you can find inspiration for future book clubs there:) have a great weekend:) /Mary
  https://beautytruuth.wordpress.com/

  mary B 2015-11-27 13:58:28 https://beautytruuth.wordpress.com/
  Svara
 • Älskar detta program! Skulle vilja att varje avsnitt pågick längre för jag får en sån myskänsla i hela kroppen när ni sitter och pratar 🙂

  B 2015-11-27 13:51:41
  Svara
 • Så himla mysigt format, och får definitivt många bra boktips ifrån detta! Sorgligt att det snart tar slut :/

  Josephine Holmström 2015-11-27 10:43:53 http://enstormockasin.wordpress.com
  Svara
 • sååååå såå fint! men för kort 🙁 vill se mer mer mer

  Christina 2015-11-27 10:21:29
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!