första dagen i paris, eller dagen med alla djuren.

paris.

I måndags förmiddag var jag och min mamma plötsligt i Paris. Man slutar ju inte fascineras över att man vaknar hemma och några timmar senare är man i ett annat land.

paris.

Vi satte oss direkt på en liten bistro och tog en kaffe. Paris har de finaste cappucinosarna.

paris.

Paris var som vanligt megafranskt.

paris.

Vi bodde i Marais och tog en liten tripp i inredningsbutikerna däromkring. Exempelvis Fleux där de har så fina grejer.

paris.

Och en tjock katt.

paris.

Spanade julklappar på Merci samt i den gulliga lilla leksaksaffären bredvid som jag inte kommer ihåg vad den heter. Där hade de så fina träfåglar i bur som sjöng.

paris.

Min mamma fick en puss av en labradorvalp på vägen därifrån.

paris.

Och så såg vi en kattunge i en chipskartong. Den bodde i mataffären.

paris.

Vi gick till Place de la République där de gjort så fint för att hylla och sörja offrena. Vi hade tyst minut och lyssnade på gitarrmusik från en gatumusikant.

paris.

”Ett liv någon annanstans är värt lika mycket som ett liv här.”

paris.

Sedan gick vi runt hörnet där Ofr. ligger som är en fin bok-tidning-och-konstaffär. Tyckte mycket om kameratavlan.

paris.

Hittade även livets tidning.

paris.

Sedan gick vi hem för att blogga (jag) och powernappa (mamma). Jag hade fått eksem i hela ansiktet och kunde bara ha lite lite mascara och ögonbrynspenna, kändes lite tråkigt pga smink e kul.

paris.

Och så kom kvällen. Vi gick förbi en fin bar.

paris.

Men dit gick vi inte in för att vi hade bokat bord på Chez Janou.

paris.

Där inne är det så himla fint och megafranskt. Vi delade på deras anka och en god svamprisotto. Sedan promenerade vi hemåt och dag 1 i Paris var över.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
24kommentarer
 • Vilka underbara bilder, älskar Frankrike – tack för tipsen! Nästa gång ska jag garanterat besöka konstaffären! 🙂

  Teres 2015-11-30 03:34:01 http://freehomestagingonline.blogg.se
  Svara
 • bara chipskatten betyder något nu

  Vicky 2015-11-29 18:43:20 http://vickys.se/
  Svara
 • åh så söt bild på katten!! dör lite inombords

  Hanna 2015-11-29 13:12:34 http://vinylbrus.blogspot.se/
  Svara
 • Hi

  Found this amazing web shop with unique street style www.rrebellion.com

  Love your blog

  Thanks

  sofia 2015-11-29 11:53:23
  Svara
 • tänk att starta varje dag med en cappu på ett franskt café.. mmmh <3

  ISA 2015-11-28 23:32:48 http://isabyl.devote.se
  Svara
 • Så fort jag inte träffat honom på en dag så tänker jag på den dag då vi kommer göra slut. Hur rädd jag är för det, att jag kanske inte kommer känna honom på det sätt jag gör nu hela livet. Vad gör man åt sånt här? Hur slutar man tänka i sådana banor och noja sig över att han kommer träffa någon bättre som är 10000000000 gånger bättre än en själv i framtiden? Är ganska så trött just nu så kanske deppar ihop mer pga det, men jag tänker såhär väldigt ofta. Puss och kram allra bästa Sandra. Fan vad bra du är.

  Hilma 2015-11-28 23:09:09
  Svara
 • Hej Sandra 🙂 jag ska till Paris över nyår o det är första gången o jag längtar supermycket. Tänkte höra om du fick bestämma vilken resturang du skulle gå till på själva nyårsafton, vilken du skulle välja då? Kram

  Linn 2015-11-28 20:43:02
  Svara
 • Kul att ni träffade så mycket djur och fint citat där på stolpen (eller vad det är).

  Ingrid 2015-11-28 15:26:57
  Svara
 • Skulle så himla gärna ha en sån här relation till mina föräldrar men vi har liksom inget att prata om, det blir bara tyst och lite stelt, inte en bekväm tystnad. Var i Barcelona med min pappa när jag var yngre och fyllde år, bara han och jag (jag som hade tagit initiativet till det såklart, osäker på om han ens ville egentligen eller om det var mamma som tvingade honom) och det starkaste minnet jag har ifrån det är stel tystnad. Vad pratar du och din mamma om? Delar ni allt med varandra? Är det konstigt att jag inte har en sån relation till mina föräldrar? Hade hoppats att det skulle komma med åldern men är 24 nu och det har inte blivit bättre, snarare sämre…

  Janna 2015-11-28 13:27:53
  Svara
  • Svar på Jannas kommentar.

   Jag har en mamma som jag står nära men en helt frånvarande pappa. Tror det är lite samma för Sandra, som jag har förstått det så har hon inte heller någon bra relation med sin pappa. Vill bara säga det för jag kan så förstå den där känslan av att vilja ha så mycket mer ifrån en förälder, vilja bli sedd, hörd, älskad. Allt det där finns ändå trots att en har en nära relation med en av sina föräldrar. Ibland är det nog så att vissa inte kan få det av någon av sina föräldrar men kanske går det att finna någon annan istället. Kanske går det att utveckla en nära relation med en moster, bror eller någon främling. Ibland så är livet bara sådär orättvist och en måste släppa taget om det. Det går ju liksom bara att jobba på det om bägge är med, du ska aldrig utsätta dig för att kämpa för en relation helt själv. Kramar!

   Kim 2015-11-28 17:52:09
   Svara
 • Jag vill också som din mamma strosa runt med min dotter Luisa o upptäcka små saker o äta Anka o svamprisotto.

  Lisen 2015-11-28 13:26:24
  Svara
 • Hej Sandra! Jag är en 19-årig tjej som är född med atopiskt eksem, men det har inte varit mer än böjveckseksem, FÖRRÄN FÖRRA ÅRET. Nu har jag konstant eksem i ansikte, hårbotten, hals, händer och armbågar. Skäms något otroligt över detta och det påverkar mitt självförtroende något enormt. Så det känns så fint när du hintar om dina egna problem <3

  Skulle du möjligtvis kunna beskriva hur du håller din hud under kontroll? Läkarna hänvisar bara till starkare och starkare kortisonkrämer, men det gör bara huden skör och tar bort all elasticitet… Hmm funderar på att prova att sola solarium lite försiktigt. Snälla, jag börjar bli desperat och så jävla trött på det här tillståndet!!!

  Elin 2015-11-28 11:14:33
  Svara
  • Svar på Elins kommentar.

   Jag har också atopiskt eksem och det här är mina tips, är så glad att alla ni andra är så söta och skriver om detta. (Jag har alltid känt mig ensam med detta, vilket känts så jobbigt)

   Jag har slutat äta vete, och mina eksem har blivit mycket bättre efter det!!!
   Det finns en serie produkter som heter Q for skin, finns på hälsokost/googla. Innehåller olja ur svartvinbärsfrön och är mirakelkräm #1!
   Till ansiktsrengöring använder jag Ultrabland(Rengöringskräm man applicerar och torkar bort med fuktig handduk) , Breath of Fresh Air (Ansiktsvatten/sprej) och Celestial (Ansiktscreme). Allt detta är från Lush och är SÅ JÄKLA BÄST. Inte svindyra, luktar gott, känns som en spaupplevelse varje kväll, och har gjort min hy så mycket finare.

   Erica 2015-12-01 22:23:05
   Svara
  • Svar på Elins kommentar.

   Hej finaste du!

   Jag lider själv av apotiskt eksem samtidigt som jag har en allergi som gör mig allergisk mot kyla så jag har ständigt en problemhy. Det viktigaste är att du inte använder något som innehåller parfym eller alkohol för det torkar ut och retar upp huden. Det som hjälper – åtminstone för mig är att använda produkter som är för torr hud men som återfuktar. För om produkten endast är för torr hud lägger sig krämen ovanpå huden utan att tränga in och återfukta. Själv använder jag Eucerin Ultra Sensitive i ansiktet morgon och kväll och den lugnar huden och minskar rodnad och sedan använder jag en återfuktande hudkräm på kroppen från Eucerin. När man har atopiskt eksem kan man ofta reagera på produkter man har använt länge och som man tål just för att huden vänjer sig så till att byta produkterna efter några månader om du inte märker någon skillnad. Var noga med att skydda ansiktet när det är regnigt och blåsigt och duscha inte för ofta och inte i för varmt vatten.

   Kram!

   L 2015-11-28 22:00:38
   Svara
  • Svar på Elins kommentar.

   Om du inte har varit hos en hudläkare så ska du gå till en sån! Jag har också atopiskt eksem och har aldrig fått någon bra hjälp för mina eksem på vårdcentralen.

   Atopiskt eksem är något man har hela livet men jag har fått bukt på min och när eksemen kommer tillbaka så smörjer jag bara in några dagar så är det bort igen. I perioder har jag haft jättemycket över hela kroppen och det är så jobbigt! 🙁 men det har alltid hjälpt att gå till hudläkare och följa deras behandling. Man kan ju få sola något slags solarium som är i medicinskt syfte. Jag tror man bara är inne i nån sekund. Så fråga om det!

   Sen lite tips som hjälper för att eksemen inte ska komma tillbaka är att hitta en hudkräm man gillar så man kan smörja in sig mycket och ofta. Inte duscha för mycket och använda duscholja. Men det enda som hjälper när eksemproblemet blivit för stort är att köra en noggrann behandling utifrån vad hudläkarna säger. Det har varit lite olika för mig. Beroende på vilken läkare jag varit hos.

   Sara 2015-11-28 16:43:27
   Svara
  • Svar på Elins kommentar.

   Jag måste också tipsa om att sola! Jag har haft eksem hela livet (är 27 nu) och fått Salva efter Salva. Nu stod jag på mig hos läkaren och sa att jag vägrade ta en till Salva utan nu vill jag ha en lösning. Slutade med att jag fick gå till sjukhuset och sola under 2-3 månaders tid. Kostade mycket, men kom snabbt upp till frikortsnivå. Hade stora fläckar av eksem över hela kroppen innan och alla försvann och har inte kommit tillbaka sen dess. Det var ett år sen nu! Såklart får jag lite då och då, har fortfarande supertorr hud, men det där allra värsta vill-inte-visa-mig-bland-folk-eksemen är borta! Då himla skönt!! Lycka till!!

   Hanna 2015-11-28 15:51:39
   Svara
  • Svar på Elins kommentar.

   fy vad jobbigt det låter

   sandrabeijer 2015-11-28 15:27:48
   Svara
  • Svar på Elins kommentar.

   Se över kosten! Ägg innehåller t.ex. mycket bra kolesterol, som omvandlas till kortison i kroppen. Ät även probiotika och B-vitaminer (främst B5) och omega 3. Fick en monsterdos kortison pga allergisk reaktion, vilket gjorde att hela hyn blev helt slät, så det går att påverka huden inifrån också!

   Anna 2015-11-28 14:54:21
   Svara
  • Svar på Elins kommentar.

   Åh, vet precis hur det är! Fyfyfy. Jag gick på akupunktur ett tag för att få bukt med mitt eksem som jag hade i ansiktet och det hjälpte, men var asdyrt. Har även helt och hållet övergått till endast ekologiska hudvårdsprodukter och schampoo/balsam. Tvättmedel och handtvålar utan parfym kan också hjälpa.

   Lina 2015-11-28 13:28:46
   Svara
  • Svar på Elins kommentar.

   Jag gick och solade på vårdcentralen för mitt atopiska eksem, blev klart bättre! Det är väl skonsammare på vårdcentralen än på solarium, man får ju exempelvis inte någon färg, men kanske att det går bra att testa solarium också. I längden skulle jag ändå verkligen rekommendera att du kollar upp om man kan sola på vårdcentralen hos dig!

   Maja 2015-11-28 13:22:53
   Svara
  • Svar på Elins kommentar.

   Hej Elin,

   Jag har hört att havtorn är jättebra mot eksem – som du säger hjälper ju inte kortison i längden 🙁 lycka till!

   Sara 2015-11-28 12:41:04
   Svara
 • Det ser ju hur mysigt ut som helst!

  Patrik at Brass&Gold | En inredningsblogg på Hannas Room 2015-11-28 10:46:40 http://brassandgold.com
  Svara
 • En sådan fin dag, jag tycker verkligen du fånga en sån bra känsla i varje bild!

  Julia 2015-11-28 10:12:12 http://prick.blogg.se
  Svara
 • Åh fina och berörande bilder!

  Emilia 2015-11-28 09:44:21 http://eewmiliaa.blogg.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!