en novembertisdag i paris.

paris.

För sex dagar sedan var det tisdag och jag var i Paris med min mamma. Det spöregnade och jag såg ut så här. När det regnar behöver man knappt borsta håret för då ska man ha mössa ändå.

paris.

Vi gick ut i Marais förmiddag.

paris.

Åt croissant, baguette och drack kaffe till frukost på en liten bistro.

paris.

Sedan promenerade vi runt lite. Gick exempelvis till Notre Dame-kyrkan som ligger på en liten ö mitt i Paris. Kön var cirka 100 meter lång så vi gick inte in i byggnaden, men den är väldigt ståtlig även utanpå.

paris.

Vi promenerade ända till Colette där vi stannade ganska länge pga frusna av regn och blåst. Colette är som ett minivaruhus med kläder, prylar, kameror, böcker och smink. Här står jag i Colettes badrum där de har så komplicerade japanska toaletter att man fattar knappt hur man spolar.

paris.

Vid halv två hade min mamma bokat bord på Costes som är ett flott hotell precis bredvid Colette. Vi satt på innegården som var som en annan värld från myllret ute på gatan. Tyst och aprilvarmt av värmelamporna.

paris.

Efter lunchen delade vi på en pavlova till efterrätt: alltså grädde maräng och bär. Fy 17 vad gott.

paris.

På eftermiddagen gjorde vi manikyr på en liten salong som låg bredvid vårt hotell i Marais. Jag valde blå naglar.

paris.

Och så kom kvällen. Vi drack ett glas bubbel på en bistro.

paris.

Sedan åkte vi till Saint-Germain för att äta middag med min kompis Ea. Hon hade bokat bord på en restaurang som heter Le Bon Saint Pourçain.

paris.

En fin grej som vi inte hade en aning om den kvällen var att restaurangen blivit utsedd till den bästa bistron i hela Frankrike av restaurangguiden Le Fooding samma vecka!

paris.

Jag beställde kyckling med parmesanskum och svamp och det var så hi-me-la gott.

paris.

Här var mitt megagulliga sällskap! Vi avslutade middagen med någon gullig chokladgrej som såg ut som en liten planta. Klart slut.
.

Translation. Day 2 in Paris. It rained a lot but me and my mom decided to take a long walk anyway. We checked out the Notre Dame church and went all the way from Marais to the fun store Colette. We had lunch at Hotel Costes and shared a dreamy pavlova for dessert. In the afternoon we had manicure (I chose blue nails) and in the evening we had dinner with my friend Ea at a restaurant in Saint Germain called Le Bon Saint Pourçain.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
  • Sandra var köpte du din engångskamera du hade på vuxenkollot?? Snälla säg, har för mig att du sa 7-eleven men där fanns det ej när jag frågade! Kram

    Emilia 2015-12-01 10:49:42
    Svara
  • vilken himla stad! ALLT är ju fint, galet <3

    ISA 2015-11-30 23:40:15 http://isabyl.devote.se
    Svara
  • Sandra! (till dina past week comments) HUR raggar man på en killkompis? Vi är i samma gäng (gymnasiet), vi är inte så himla nära. (hade te.x varit lite konstigt om jag hörde av mig till honom och ville ses bara vi två). För ett tag sen va vi på hemmafest och satt lääänge i soffan och bara höll hand, och pangggg bara insåg jag att jag var typ kär. Han är en väldigt ”fysisk” med alla sina kompisar så det hade lika gärna bara varit kompis-hålla hand från hans sida, försökte typ närma mig lite (la min hand på hans arm, såna grejer) på en fest senare men han drog sig undan(kände mig så äckligt avvisad, och då är jag ändå inte säker på att han avvisade mig, kan lika gärna ha varit att han inte fattade typ ). Vill sååå gärna bara hångla lite med honom på en fest, för shiiiit vad han är fin, det behöver inte ens leda vidare till nånting. Men hur fan ska jag ta initiativ till detta?? vill absolut inte vara för på och bara från ingenstans hoppa på honom och kyssas typ (haha), hade tyckt det var så konstigt om nån annan av mina kompisar kysste mig, eftersom jag inte alls ser dem på det sättet liksom. Fast iofs hånglar vi i det gänget en del med varandra utan att det betyder något liksom,. men guuud har aldrig raggat/haffat nån innan så jag veet inte hur man gör. Kram och tack för en fin blogg <3

    Elsa 2015-11-30 23:23:15
    Svara
    • Svar på Elsas kommentar.

      Nu är jag ju inte Sandra, men jag gillar när hon brukar säga ”Kör, bara kör!” haha. Nu är det ju kanske lite skillnad när ni är i samma kompisgäng och det kan bli jobbigt om det blir sjukt awkward efteråt.. Kanske inte mitt tips, men personligen hade jag försökt prata med honom och försökt luska ut om han var intresserad av nån.. Smyg in ett ”jag tycker iallafall att du är himla fin och hade jag fått chansen hade jag gärna hånglat med dig” och se hur han reagerar. Liksom att säga det utan att säga det som en bekännelse om du fattar? Lite i förbifarten. Jag hånglade med en kompis på det viset – vi pratade om killar/tjejer och jag sa ”..men till exempel är ju jag inte alls din typ blabla” och han sa ”Jo, du är exakt min typ” och när han såg min reaktion så hånglade han upp mig. Det blev inget, men vi hånglade massa och låg lite och vi är fortfarande kompisar.

      Lycka till!

      Lisa 2015-12-01 19:33:15
      Svara
  • Sandra, snälla kan du inte ge lite tips på vad man kan ge folk för julklappar i ett inlägg? Gärna fina, användbara eller bara helt brutalt coola, onödiga eller roliga. Tack!

    Emelie 2015-11-30 21:51:50
    Svara
  • Perfect Parisian day!

    -Christine
    www.christinelovestotravel.com

    Christine 2015-11-30 20:45:56 http://www.christinelovestotravel.com
    Svara
  • Gaah, så mysigt 😀

    Daniella 2015-11-30 20:17:19 http://daniellamaraui.webblogg.se
    Svara
  • Måste fråga ang att du knappt behöver borsta håret när du har mössa, hur gör du när du lunchar/äter middag ute? Har du mössan kvar på, har du hunnit hem och fixa dig, eller har du värsta superknepet? 😀

    Tove 2015-11-30 15:54:41
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!