måndagspepp.

Majgad det är så mycket måndag utanför mitt fönster just nu. Snöblandat regn och ingen sol. Men det är ju en hel dag kvar till vintern så det kanske löser sig över natten.
Här kommer lite måndagspepp som vanligt, behövs mer än någonsin kanske.

https://www.youtube.com/watch?v=wuYgzbibOYs
Imorgon börjar julkalender Tusen år till julafton med geniet Lotta Lundgren. Aldrig varit så pepp på en julkalender.


Sara skriver om att sätta upp kreativitetsregler för en roligare vardag, men framförallt introducerar hon matleken ”du köper tre jag köper tre” i mitt liv. Den ska jag leka med Magnus i veckan, återkommer med hur det gick.


Imorgon, tisdag, är jag med i P4 Göteborg i samband med firandet av Sveriges Radio som fyller 90 år. Jag kommer tillsammans med Jack Werner prata lite om framtidens medier och om hur framtidens journalistisk kan tänkas se ut. Det direktsänds vid 15 från Göteborgs Stadsbibliotek. Lyssna vetja!
(bilden är från när jag var med i Ligga med P3 förra sommaren)

Naturskyddsföreningen har gjort en lång lista med vegobloggsrecept där ni bland annat kan hitta en rätt skapad av moi. Passar ju perfekt i och med Meatless Monday idag och allt. Spana in här. 


På tal om mat, i september spelade jag in en film tillsammans med Perfect Day Media där jag gör egna hamburgare. Nu ligger den uppe här med alla andra filmer. Klicka play för att spana in.


Avslutar med ett citat någon delade på min facebook. Fint och sant ju.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
14kommentarer
 • Synd att du äter kött trots djurens lidande och miljöförstöringen. Ännu mer synd att du skyltar om det på din blogg och uppmuntrar andra till att göra det också. Hoppas att du kommer på bättre tankar!

  beate 2015-11-30 23:40:15
  Svara
 • Alltså jag blir galen!
  Om man nu vill ha recept som ska vara klimatsmarta och djurfria- varför i all sin dar ha i animaliska produkter?
  Det mesta köttet folk äter kommer från mejeriindustrin. Alla vet väl att kor måste kalva för att producera mjölk?
  Nä, det hade varit mycket roligare att se vego-recept utan lidande.
  Vill du ha lite tips eller pepp eller bra info så hjälper jag gärna gärna till!

  Linnéa 2015-11-30 23:28:50
  Svara
 • Du är bra 🙂 Blev så glad av att läsa Ninas bok för att du var med så mycket. Blev glad varje gång ditt namn kom upp 🙂

  Johanne 2015-11-30 21:19:35
  Svara
 • Hej fina Sandra. Jag behöver hjälp! Jag träffade en kille i somras och blev blixtförälskad. Vi träffades inte så många gånger irl men hördes under hela sommaren, i slutet typ dagligen och låg med varandra. Vi var aldrig tydliga från början vad vi var ute efter och jag började tillslut inse att han nog bara var ute efter att ligga och ställde honom mot väggen och frågade rakt ut och han sa då att han inte var redo för ett förhållande och att typ kortare sexuella relationer passade honom bäst i nuläget. Jaha tänkte jag och sa tack och hej och blev så jävla mkt mer förstörd än vad jag trodde att jag skulle bli. Jag kände verkligen att vi klickade, gillade samma saker och intressen osv. och tyckte jag fick samma feeling av honom, att han gillade mig. Mina vänner tycker han är en jävla idiot men jag kan inte hålla med riktigt, han känns mest bara så osäker och klumpig typ, men ja jag insåg nederlaget och började gå vidare.

  Nu 2 månader senare hör han plötsligt av sig. Han hade hittat en bild på mig och fick då ”en anledning att höra av sig men att han såklart har tänkt på mig ibland också”. Krossad som jag är så rinner allt över och jag bara vräker ur mig hur jag har känt, att jag blev kär i honom och bla bla att han inte bara kan höra av sig hur som helst. Förväntar mig inget svar men får världens mest förstående och fina svar tillbaka att han lider med mig, att han inte trodde jag hade tagit det såhär hårt, att han inte förstod vad han gjorde, att han hade hoppats att vi skulle kunna vara vänner, att han vill att jag ska må bra och att han inte menade något illa osv.
  Vågar jag tro på det här eller är han en jäkla douche som hade hoppats på att ligg igen? Från att bara vilja ligga ett tag så vill han plötsligt bli vän med mig och säger att han verkligen gillar mig som person. Men vill jag inte att han ska kontakta mig igen så ska han inte göra det igen säger han och jag tror han menar det. Han har låtit mig vara sen dess.
  Jag förstår mig bara inte på honom, vad tror du, är han ärlig? Och kan man bli vänner fast den ena har ett trasigt hjärta? Just nu är jag bara så himla förvirrad.

  H 2015-11-30 21:16:08
  Svara
  • Svar på Hs kommentar.

   Jag måste vara ärlig här, även om han sagt fina saker så sa han inte att han kände likadant som dig. Jag tycker inte du borde försöka vara han vän eftersom det med största sannolikhet bara kommer leda till att du kårar ner dig igen, och då kommer det göra ändå ondare när inget händer eller värre- om han träffar någon annan framför näsan på dig? Det låter dom det bara kommer sluta illa- för dig. Mitt råd är att inte prats med honom, kanske någon gång i framtiden då du inte har några känslor för honom längre kan ni bli vänner. Så tycker jag i alla fall 🙂

   Charlotte 2015-12-01 00:19:58
   Svara
 • Jag är också megapepp på årets julkalender!

  Sandra Leone 2015-11-30 20:40:52 http://lingers.blogg.se
  Svara
 • Så mycket bra grejer idag ju. Den här veckan känns ganska peppig nu faktiskt.

  Kaneli 2015-11-30 11:03:46 http://spicegirl.ratata.fi
  Svara
 • uhuuu mår bara så jävla ångestdåligt av att lotta och erik var otrogna mot sina partners med varandra och nu jobbar dom ihop och så ska martina och eriks fyra barn kolla på julkalendern å bah ”kolla pappa är med på tv!” och så sitter martina där och bah ”mmm… tillsammans med lotta…..” och jag bah SPYR på hela grejen. speciellt efter att ha läst ”Det är något som inte stämmer” där Erik sköter hela grejen så jääävla dåligt och jag mår så jävla illa. usch måste nästan bojkotta julkalendern men vill ändå se pga verkar rolig men GAH alltså ÅNGESTEN?!?!? Hur kan ni inte ha ångest över detta?????

  Rita 2015-11-30 10:36:05
  Svara
  • Svar på Ritas kommentar.

   roligaste jag läst på länge

   johanna 2015-11-30 13:48:16
   Svara
  • Svar på Ritas kommentar.

   för att vi inte har någonting med det att göra riktigt tycker jag, mer än att tycka det är tråkigt och sorgligt såklart, särskilt om man läst boken. men det blir ju lite märkligt att välja sida i riktiga personers skilsmässa som vi dessutom inte känner? det är verkliga människor med verkliga liv, fulla av gråzoner där inget är svart och vitt. typ så tänker jag. kram.

   sandrabeijer 2015-11-30 10:45:29
   Svara
   • Svar på sandrabeijers kommentar.

    Oj, jag beundrar verkligen din mogenhet Sandra! Sen är du ju tio år äldre än mig, så jag kanske kommer dit en vacker dag… Men just nu kan jag omöjligen tänka som du, jag är aktivt arg på Erik Haag. Har heller aldrig tyckt om hur han beter sig mot Lotta i Historieätarna, tycker han använder så sjukt mycket härskartekniker. Jaja, det är ju inte relevant. Oh well.

    Rita 2015-11-30 12:01:13
    Svara
 • Åh, vilken härlig lista på vegetariska recept! Så bra att äta mindre kött och då kan ju lite inspiration med nya recept behövas ibland.
  Sarah

  Ecologista 2015-11-30 10:23:26 http://www.ecologista.se
  Svara
 • Har inte kollat julkalendern på flera år, men tror verkligen att den här kommer bli toppen! Historieätarna är ju <3

  Klara 2015-11-30 10:07:35 http://klaraamandas.blogg.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!