Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

måndagspepp.

Glad måndag gänget. Jag hoppas ni mår bra och haft en fin helg. Vi hade solsken i vårt sovrum för första gången sedan…ja kanske slutet av september? Kändes nästan overkligt.
Jag är lite trött idag, planerade en lugn helg  men slutade ändå såklart med att jag stod i ett karaokerum 04.00 en lördagsnatt och gastade till Ring of Fire. Det är så svårt att säga nej till allt som är så kul! Men nog pratat om sol och fest, här kommer lite måndagspepp lastat istället.


Väldigt fin intervju på Rodeo med Josefine Jinder och Fiona Fitzpatrick om att vara bästisar.

nina
Min briljanta kompis Nina skrev en pangkrönika på sin Facebooksida. Läs den för tusan!


Hur fina sänggavlar i järn från Artilleriet? Sörjer att min säng är för bred. Eller det gör jag såklart inte älskar bredden, men ni fattar.

film
Beautiful Flip Book Machine in Video by Juan Fontanive <- klicka för fin video.


The Overnight. Såg den här knäppa komedin när jag var i New York, med bästa Jason Schwartzman i en av huvudrollerna. För att vara en ganska lättsmält komedi tyckte jag den var så himla bra, rolig och spännande! Se den!

 

 

Translation. Some links to brighten up your Monday.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
 • Alltså satan var fin den intervjun va! Sitter här tårögd. Så ärlig. Nu ska jag lyssna på den också. Precis vad mitt hjärta behövde en sån här pissig, kall och äcklig måndag.

  ps. reagerade också på att det troligen var första gången jag läst en intervju där två kvinnliga låtskrivare diskuterade sin process. sjukt bara det.

  kim 2016-02-08 21:44:06
  Svara
 • Jaaa det Jinder säger är precis vad jag tänkte om Ekis-intervjun!!!

  xyz 2016-02-08 18:59:08
  Svara
 • Hej Sandra! Ville bara säga tack för alla måndagspepp-inlägg! Bästa starten på veckan 🙂 PUSS!

  Cecilie 2016-02-08 15:55:18
  Svara
 • Det är svårast att bryta ett mönster, jag bestämde mig för att vara nykter under en längre tid och gjorde följande: 1. Bad kompisar följa med på en promenad när det var okej väder. 2. Berättade om min (då) nyfunna passion för grönsaksjuicer och lovade att bjuda på en för att bevisa att dom kan smaka gott trots att dom är knallgröna (har frälst inte mindre än 3 kompisar!) 3. Bjud över dina vänner på frukost/brunch! Ingen kommer att förvänta sig alkohol utan vara mer inställda på typ Brämhults och goda mackor. Lyxa till genom att bjuda på nybakat bröd. 4. Har du nån kompis som tränar? Träna tillsammans och/eller be om hjälp om du inte gör det själv. Häng i bastun efteråt. 5. Kolla upp om det finns några kul aktiviteter i din stad; bowling, biljard, höghöjdsbanor, båtturer – samla ihop ett gäng och dra iväg på kul! Det mest gemensamma som alla dessa grejer har är att man måste komma med specifika förslag, om du bara säger att du vill göra nåt kommer dom flesta automatiskt komma med förslaget att sätta sig med ett glas vin nånstans. Om du istället är hurtbullen som vill dra med dom på äventyr så kommer många säga ja och vara glada för att du kom med förslag och har arrangerat hela grejen. Jag och en kompis har ett gemensamt intresse för nordiska kriminalserier, så vi brukar ses ett par gånger i månader och bränna av några filmer/avsnitt tillsammans. Vi har en pakt att aldrig se dom utan varandra, det är våran egen lilla grej 🙂 Lycka till med ditt alkoholfria liv, oavsett om det är 100% nyktert eller bara ibland!

  Lisa 2016-02-08 09:31:15
  Svara
 • Hej Sandra och ni andra här! Jag behöver hjälp ASAP för jag håller på att gå sönder. Jag tror jag fått mitt hjärta kompiskrossat. Blev ledsen på en vän som börjat röka och skrev det lite försiktigt till honom. Han svarade inte och igår skrev jag igen, att jag skrev som jag gjorde för att jag bryr mig och att han kan prata med mig när som helst. Han läste, men svarade inte och jag får paniiiik. Han är min person, den som vet alla mina mörkaste hemligheter och är den första som får veta alla goda nyheter. Han är min person. Och jag är så rädd att jag förlorat honom. Han pratar inte med mig, så jag vet inte vad han tänker och känner, vill han inte ha mig i sitt liv mer? Behöver han en paus? Han vet att detta gör mig ledsen, han vet det. Varför gör han såhär? Jag har blivit tillsagd att ge honom tid av en snäll själ. Men jag har inte tid att gå runt och oroa mig och vara ledsen. Grät hela gårdagen och sov endast 5h pga grubblande och tårar. Jag kan inte förlora honom. Hur ska jag göra? Framförallt hur ska jag ta mig igenom denna sorg, känslan av att bli övergiven, känslan av att ha fått mitt hjärta krossat av den som betydde allt. Han är 16. Jag 17.
  Tack<3

  Matilda 2016-02-08 08:56:43
  Svara
 • På tal om det, att inte kunna säga nej till festligheter- vill du ge tips på nya sätt att umgås på helger?! Jag blir ibland less på att alkoholen ungefär alltid är inblandad o särskilt när det gäller umgänge med nya bekanta (som man kanske skulle vilja komma lite närmre). Inte bara föreslå en kaffe mitt i veckan utan umgås en fredag/lördagkväll som man helt avslappnat gör med sin bästabästis eller familj.
  Att bjuda hem på middag är ju en grej men då känns det alltid som att ”lite vin” är obligatoriskt. Jag har flera ggr tänkt bli nykterist men det känns som att sättet att umgås blir heelt annorlunda då, och som att det blir svårt att lära känna nytt folk.

  AL 2016-02-08 08:10:13
  Svara
  • Svar på ALs kommentar.

   Det var ju såklart här jag skulle svara, förlåt för spam: Det är svårast att bryta ett mönster, jag bestämde mig för att vara nykter under en längre tid och gjorde följande: 1. Bad kompisar följa med på en promenad när det var okej väder. 2. Berättade om min (då) nyfunna passion för grönsaksjuicer och lovade att bjuda på en för att bevisa att dom kan smaka gott trots att dom är knallgröna (har frälst inte mindre än 3 kompisar!) 3. Bjud över dina vänner på frukost/brunch! Ingen kommer att förvänta sig alkohol utan vara mer inställda på typ Brämhults och goda mackor. Lyxa till genom att bjuda på nybakat bröd. 4. Har du nån kompis som tränar? Träna tillsammans och/eller be om hjälp om du inte gör det själv. Häng i bastun efteråt. 5. Kolla upp om det finns några kul aktiviteter i din stad; bowling, biljard, höghöjdsbanor, båtturer – samla ihop ett gäng och dra iväg på kul! Det mest gemensamma som alla dessa grejer har är att man måste komma med specifika förslag, om du bara säger att du vill göra nåt kommer dom flesta automatiskt komma med förslaget att sätta sig med ett glas vin nånstans. Om du istället är hurtbullen som vill dra med dom på äventyr så kommer många säga ja och vara glada för att du kom med förslag och har arrangerat hela grejen. Jag och en kompis har ett gemensamt intresse för nordiska kriminalserier, så vi brukar ses ett par gånger i månader och bränna av några filmer/avsnitt tillsammans. Vi har en pakt att aldrig se dom utan varandra, det är våran egen lilla grej 🙂 Lycka till med ditt alkoholfria liv, oavsett om det är 100% nyktert eller bara ibland!

   lisa 2016-02-08 09:32:28
   Svara
   • Svar på lisas kommentar.

    Jag är nykterist sedan över 1 år tillbaka och gör i stort sett samma sak som tidigare: hänger i karaokebaren, dansar, skrattar, umgås m.m. ibland både fredag och lördag kväll. Dricker allt ifrån mineralvatten till färgglada drinkar eller andra alkoholfria alternativ. Musiken är min drog – den framkallar liknande rus som tidigare alkoholen ensam stod för. Vet att det inte funkar för alla i min sits, men omställningen har inte alls varit så omtumlande – i alla fall inte för min del. Ytterst få märker dessutom av min nykterhet för jag blir ofta bjuden på alkohol trots att det nu alltså gått över ett år sedan jag tog mitt sista glas vin. Bara att ge bort till kompisen bredvid… Alltid lika uppskattat!

    Karin 2016-02-08 14:26:04
    Svara
Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!