Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

konsten att skriva.

bodil malmsten - konsten att skriva.

I söndags avled Bodil Malmsten, alldeles för tidigt. I cancer såklart. Satans skitsjukdom. Bodil Malmsten var – förutom min favoritperson på Twitter – en fantastisk författare med ett språk som jag älskar. Jag skulle därför vilja tipsa er idag om den här boken: Så gör jag – konsten att skriva. En bok som jag fick en vinter av en annan skrivande person och som jag haft mycket användning för.

bodil malmsten - konsten att skriva.

Jag vet att ni är många därute som skriver en massa och drömmer om att skriva något längre. Den här boken är för er!
Bodil Malmsten berättar på sitt alldeles egna sätt om arbetsprocessen, om skrivandet som hantverk, om skrivkramp, författaridoler och hur viktigt det är att ibland sträcka på benen.

bodil malmsten - konsten att skriva.

I vilken annan att-skriva-en-bok-bok tipsas det om liljekonvaljer till exempel?

bodil malmsten - konsten att skriva.

Jag har inte läst den här pärm till pärm, utan slagit upp den när jag behövt det. Bodil skriver på ett sätt så det känns som man sitter och fikar med henne. Man säger till Bodil: det går inte idag. idag kan jag inte skriva.
Och Bodil svarar något självklart – faktiskt på vilken sida i boken som helst gör hon det – och så känns tyngden mellan bröstet lite lättare.

bodil malmsten - konsten att skriva.

En väldigt klok bok som för mig har varit en slags genväg till att hamna i det som är det absoluta bästa som finns: inspirationen, skrivflowet, viljan och idéerna.

bodil malmsten - konsten att skriva.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
11kommentarer
 • takk for tips <3

  marire 2016-02-21 14:50:31 http://hoydepunkt.wordpress.com
  Svara
 • Jättekul tips! Har du någon aning varifrån man får tag på boken? Den verkar vara slutsåld precis överallt…. 🙁

  Maria-Alexandra 2016-02-16 11:22:24 http://www.marliina.com
  Svara
 • tack för tipset! den får bli nästa!!
  http://singmyspring.blogspot.com

  elise 2016-02-13 12:03:39 http://singmyspring.blogspot.com
  Svara
 • Jag har alltid sett mig som en person som skriver. Som någon som älskar ord. Som tycker om fina meningar. Men någonstans där, så tappade jag bort mig själv det senaste året. Jag vet inte längre hur man skriver. Vad inspiration är. Hur man börjar en mening och avslutar den. Det går inte längre. Jag kan inte skriva. Och känslan ”har jag någonsin ens kunnat skriva” kryper sig på, och så förlorar jag mig själv i det och vet inte längre vem jag är och vad jag vill. Och jag vet att man kan få skrivkramp. Att man kan tappa lusten totatl. MEn då brukar den dyka upp igen, bakom något dolt hörn. Men nu är jag rädd, för vart jag än går så finns den inte där. Lusten alltså. Vore så himla fint med tips, idéer, tankar, åsikter, historier, känslor, vad som helst – bara en gnutta respons från vem som helst. Kram!

  Amanda 2016-02-11 12:20:54
  Svara
  • Svar på Amandas kommentar.

   läs läs läs är mitt tips, leta citat på internet, läs dikter och romaner. skriv 100 ord skit varje dag, alltså det kan handlar om en fimp eller en katt. få bara ut ord på papper, men om inte det går så försök att inte tänka för mycket på det. det kommer gå bra. massa kramar och pepp till dig <33

   annamariaa 2016-02-12 20:34:50 http://annamariaa.blogg.se
   Svara
 • Läs ”Det här är hjärtat” av Bodil om du inte gjort det. Tar andan av en och ger den inte tillbaka pâ ett tag. Sâ vackert.

  Susanne 2016-02-11 11:00:42
  Svara
 • Hej fina Sandra! Tack för att du skriver den bästa av bloggar!

  Jag har några frågor om vänskap. Jag umgås med ett tjejgäng, vi har mejlkonversationer på Facebook och whatsapp där vi ”planerar” saker ihop men alltid efter att de andra redan bestämt vad vi ska göra innan. Jag får alltså alltid veta saker sist och om jag föreslår något så är nästintill aldrig någon pepp. Jag känner mig utanför. Till saken hör att jag för tre år sedan var utbränd och sjukskriven i några månader, detta visste mina vänner om men de hörde knappt av sig. Jag kan inte glömma detta, kände mig så sviken och övergiven. Jag får ont i magen när vi ska ses men samtidigt har vi kännt varann sen högstadiet och säger att vi är bästisar men min känsla är inte sån. Hur vet man om någon är ens bästa vän? Eller snarare, hur definierar du en bästa vän? Kram!

  Ella 2016-02-11 00:14:06
  Svara
 • Den boken verkar vara fin och bra. Tycker för övrigt dina bokinlägg är så bra med utdrag från böckerna + dina egna åsikter och vad boken handlar om.

  Emilia 2016-02-10 11:45:55
  Svara
 • Fick den boken i julklapp för 2-3 år sedan, och läste klart den i våras. Den är magnifik. Älskade det hon skriver om användningen av utropstecken. Även skönt att veta att även fantastiska författare kan ha svårt att veta när det är var och när det är vart.

  Charlotta 2016-02-10 09:59:03
  Svara
 • Åh, underbart! Fick den av mormor för ett par år sedan 🙂 Då ska jag kolla igenom den * dvs läsa från pärm till pärm* 😉

  Candy 2016-02-10 08:48:51
  Svara
 • Så fin (och behövt)! Tack för tips <3

  Linn 2016-02-10 08:39:37 http://linnwiberg.metromode.Se
  Svara
Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!