13 enkla frisyrer om man har page.

Skulle vilja säga att jag är något av en expert när det kommer till pagen. Har haft denna frisyr mer eller mindre jämt sedan jag var 11 år. Jag kom till skolan dagen efter mitt första page-frisörbesök och alla ba ”det här är verkligen DIN frisyr!”. Gjorde tydligen avtryck.
Än idag ser jag likadan ut med paus runt 21-23 år då jag hade aslångt hår (<- bildbevis). Då var det dock en kille på en fest som sa att jag såg ut som Kristina Lugn. Alltså inget fel med Kristina Lugn men man kanske inte vill se ut som henne om man är 22. Sedan dess har jag alltså levt med page (inte pga honom såklart) och trivs micket bra.
Jag gillar dealen med att man är lite som en seriefigur i samma frisyr på något vis.

Hur som helst – page är ju en frisyr där det inte går att göra jättemycket olika grejer med håret.
Men här kommer tretton enkla tips för lite page-förändring från mig till dig!

tuesday.
1. Den elektriska rundborsten.
Hörrni! Du med page där borta – iväg och skaffa en elektrisk rundborste! Det är alltså en rundborste man kan koppla in i väggen. När man vaknar står ju håret åt alla håll. Jag använder min rundborste nästan varje dag för att få en lite mer formad page. Tar cirka 30 sekunder om man inte är så noggrann vilket man kanske inte orkar på typ en tisdag.
Med rundborsten kan man ju även locka håret, vika det utåt, skapa en schwungig lugg etc. Köpte min på Åhléns.

-
2. Plattång.
Plattång är också guld, skaffa en nu. Jag plattar mitt hår varje gång efter att jag tvättat det (tvättar mitt hår 2 ggr i veckan). Då håller det sig fint ända fram till nästa tvätt. Ett jäkla supertips alltså. Här har jag gjort en frisyrvideo.

pin curls.
3. Pincurls
Pincurls är ett enkelt sätt för att skapa mer volym i frisyren utan att hålla på och tupera i en evighet. Du snurrar in håret i hårnålar innan du går och lägger dig (guide här) och när du vaknar är håret ett kanonkrulligt rufs som relativt enkelt går att forma in i olika frisyrer.

4. Du kan exempelvis få en mer volymig page med fina swirls i.

tuesday

5.  Du kan kamma ut lockarna försiktigt, sätta i ett hårband och spraya.

IMG_0543
6. Här har jag också haft pincurls men satt upp lockarna i tofsar. Det är så himla fint tycker jag.

april.

7. Pig tails.
Man kan ju också ha tofsar utan lockar i. Inte bara för barn ju.

weekend.
8. Scarf i håret.
Jag är ju lite snusnäsdukstokig pga tycker det är piffar till en outfit lite extra så. En i håret med en liten knut på toppen – redo för fest!

palm springs.
9. Sock bun.
Man har ju inte så mycket hår att göra flotta uppsättningar med när man har page. Här tycker jag en sock bun är smart sätt för att få det att se ut som man har jättelångt hår att jobba med. Killar och mammor älskar förövrigt denna frisyr.

cannes.
10. Sidotofsen.
Ej att underskatta sidotofsen när man inte orkar fixa håret eller så. Tar en halv sekund cirka.

april.
11. Hårnålar.
Man kan såklart leka med hårnålar och sätta dem lite där man har lust.

off skiing
12. Hjälm.
Nä skoja bara.

IMG_0436

12. Kanelbulle.
En kanelbulle i luggen har aldrig skadat någon!

bokmässan 2014
13. Mössa.
Slutligen mössa som kanske inte är ett frisyrtips men nu bestämmer jag att det är det ändå. För ibland har man så pass kort page att man inte kan sätta upp håret när det kanske är fett och man vill dölja det lite. Då kan en mössa vara lösningen på den grejen! Dölj ba. Denna är från Asos, men har några hår på nacken.

 

Glad frisyrdag!

 

 

 Translation. 13 different hair styles when you have shorter hair.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
40kommentarer
 • Ååå vilket bra inlägg! jag har precis som du page och är sämst på att göra något annat än borsta det… kanske ska ta och fixa mig en rundborste nästa csn! <3

  Hanna 2016-03-01 07:16:36
  Svara
 • Tror jag behöver formatera om mig själv till en seriefigur också ni verkar vara mycket mera avslappnade. Jag tror jag glömmer bort lite för ofta att det ska va gött att leva.

  Amanda 2016-02-29 08:16:36
  Svara
 • några hår på nacken <3 ily

  Vicky 2016-02-29 02:13:08 http://vickys.se/
  Svara
 • Det får mig att ångra min plan om att spara ut till långt hår…:)

  Jeanette 2016-02-28 22:57:38 http://[email protected]
  Svara
 • vilka härliga inlägg du skrivit den hör veckan sandra! förstå mig rätt: din blogg är alltid världsbäst men tycker liksom din personlighet lyst igenom lite extra starkt i dina texter den här veckan och det är så himla fint!

  lisa 2016-02-28 22:42:14
  Svara
 • Tack för alla tipsen! Lite roligt faktiskt att detta inlägg kom just idag, för jag skaffade page igår. ✨

  Jasmine 2016-02-28 22:25:45
  Svara
 • Hahaha ”hjälm”. Vad härligt, mer sånt Sandra 🙂

  Hanna 2016-02-28 21:58:00
  Svara
 • Hej!
  Kan inte du ladda upp en ny video på youtube där du svarar på ytligare ett gäng frågor kring relationer och kärlek?
  Förresten, du äger!

  Linnea 2016-02-28 20:40:04
  Svara
 • Hej! Efter att ha läst inlägget om alla frisyrer blev jag himlans sugen på att testa pin curls som du skriver så varmt om. Men, efter att ha googlat så vet jag inte vart man kan köpa det? Hittar bara vintagebutiker men tänker att tex Åhléns bör ha? Eller är det vintage man ska gå på?
  Någon som vet?

  Anna 2016-02-28 20:20:54
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Det är bara vanliga hårnålar? Finns överallt? Sandra länkade ju en guide: http://sandrabeijer.se/2013/09/03/pin-curls-2/

   J 2016-02-28 20:38:55
   Svara
 • Hej hallå fellow Niotillfem–läsare! Någon därute som, liksom jag, har liknande frisyr som Sandra men hår sv betydligt sämre kvalitet? Dvs, tunt, stripigt med tendens att vika sig utåt? stylingtips och hårproduktstips mottages tacksamt!

  Karin 2016-02-28 20:01:51
  Svara
  • Svar på Karins kommentar.

   Japp! Jag har page med hellugg men mitt hår är så otroligt tunt att det flyger både hit och dit vid minsta lilla blåst. Innan jag fönar det använder jag produkter från Lernberger & Stafsing: Fiber mousse och beach spray! De ger bra volym för oss med platt frisyr. Jag låter produkterna arbeta in i håret innan jag använder min hårfön. När det sedan är dags använder jag min hårfön och en rundborste (inte en elektrisk sådan) för att vika in håret så gott det går och justera luggen. Sedan pluggar jag in min plattång och medan den värms upp använder jag Dry Clean from Lernberger & Stafsing. Jag lyfter upp håret bit för bit och sprayar och sedan plattar jag och viker in håret tills jag får det som jag vill ha det med hjälp av plattången.

   Efter jag är klar använder jag den sista från Lernberger & Stafsing: Soft hold hairspray! Det finns strong hold också men det gör så vi med tunt hår får en frisyr som en stel mössa. Och där är min rutin! Jag försöker även klippa mig var tredje månad för att hela tiden hålla frisyren i schack och sätter upp det när jag är ute och promenerar så det inte slits för mycket!

   Lisa 2016-02-28 21:30:47
   Svara
 • snyggt

  Joanna- 8 självmordsförsök senare- Livet med Asperger och Bipolär sjukdom 2016-02-28 19:37:54 http://familjeliv.se/blogg/domkallarmighannes
  Svara
 • Din outfit på Nr.9 <33
  Får man fråga vart den är ifrån, så himla fin!!

  Nea 2016-02-28 19:22:45 http://rudling.blo.gg/
  Svara
 • Hej! Jag har ett kärleksproblem som jag gärna skulle vilja ha hjälp med från någon av er! Tidigare i veckan så var jag på resa till Dublin med mina kompisar, jag snackade med en kille på Tinder som vi träffade när vi var där. Han och jag hånglade lite under kvällen och han var verkligen en riktigt bra kille som jag kände mig trygg med. Grejen är bara att han vill komma och hälsa på mig nu i vår, eller om jag kommer och hälsa på honom spelar ingen roll. Men jag vet inte om jag vill träffa honom! Jag går sista terminen på gymnasiet och har riktigt tufft i skolan just nu så ett förhållande skulle inte riktigt passa in eftersom att det kommer dra koncentrationen från plugget! Men han verkar vara en riktigt trevlig kille och jag tänker ju på honom varje dag sen jag kom hem men vet inte om jag är kär liksom. Det finns ju fler fiskar i havet om jag säger så 😉 Han var min första kyss och jag är oskuld, oerfaren och jag är 19 år och han är 26 år. Ska jag bara köra? Help please from someone!

  Jenny 2016-02-28 17:53:23
  Svara
 • ”Killar och mammor älskar förövrigt denna frisyr”

  ALLTSÅ 100 % SANNING!!! Couldn´t agree more (obs ej ironi)

  Clara 2016-02-28 17:37:37
  Svara
 • Var det där en Jan Stenmark-referens? Hoppas det, för jag skrattade så mycket. ”Gröt under löv har aldrig skadat någon”

  Clara 2016-02-28 17:14:38
  Svara
 • Detta har verkligen inte med inlägget att göra men vet inte vad jag håller på med. Idag för ett år sedan lämnade killen jag älskade utöver allt annat mig, och det går fortfarande inte en dag då jag inte tänker att jag ska få ett meddelande att han vill ha tillbaka mig.
  Snälla hjälp, jag klarar inte längre prata med mina vänner om det för jag känner mig som en börda, att jag aldrig släpper den där killen. Jag tror att jag inte kan gå vidare för att jag tror inte han är helt ifrån mig heller eller så vill jag inte bara tro det men jag är för stolt för att fråga, delvis p.g.a att verkligen sårat mig.
  Men snälla någon med bra tips till att komma över sitt ex när det gått ett helt år?!

  J 2016-02-28 16:12:13
  Svara
  • Svar på Js kommentar.

   Hej J! 1. Har du funderat på att prata med någon, såsom en kurator? Det kan vara skönt, då får man liksom någon som guidar en igenom ens snåriga tankar och kanske kan hjälpa med att bryta mönster och rutiner. Kolla med din vårdcentral, ungdomsmottagning eller om du bor i en stad där ”Unga Vuxna” finns! 2. Ge det tid! Det finns ingen regel som säger att det ska ta exakt X antal månader att komma över någon. Behöver man sörja längre så är det så. En dag går det över! 3. Ut och gör saker! Ut och träffa folk, gå på fest, fika med vänner, kanske försök nätdejta? Alla håller nog inte med mig, men själv tycker jag dejting är en bra distraktion när man inte kan släppa ett ex ur hjärnan. Har du tur hittar du ny kärlek, har du inte lika stor tur så har du förhoppningsvis kul under tiden iaf 🙂 Kram!

   Lilly 2016-03-01 11:15:21
   Svara
  • Svar på Js kommentar.

   Mer tid

   a 2016-02-28 18:40:47
   Svara
 • Hej, det här har inget med just det här inlägget att göra, ville bara dela med mig av en länk jag tror du skulle uppskatta: http://laughingsquid.com/miniature-paper-dioramas-of-scenes-from-wes-anderson-films/ Så himla fint!

  Anna Nio 2016-02-28 16:11:28
  Svara
 • Nr 4 och 12 är mina favoriter 😉

  Sofie 2016-02-28 14:31:26 http://www.catfightback.wordpress.com
  Svara
 • Ditt hår ser så tjockt och fint ut! Jag tappade ca halva mitt hår sen jag slutade med p-piller och nu fundererar jag på page för det ser så stripigt ut när det är långt. Men! Har världens rundaste kinder och babyface så är mycket osäker.

  Ebba 2016-02-28 13:36:31
  Svara
 • SÅ SANT med killar o mammor hahaha

  hemlig 2016-02-28 12:47:14
  Svara
 • <3 <3 <3 Älskar detta inlägg!

  Julia 2016-02-28 12:32:33
  Svara
 • Dog av skratt! Hjälm!?

  Alexia Dahl 2016-02-28 12:06:09 http://www.alexiadahl.com
  Svara
 • Haha! Detta var faktiskt riktigt underhållande :’) Fint inlägg!

  Towe 2016-02-28 11:23:42
  Svara
 • Åh, du er så morsom for tiden! Sitter og ler for meg selv. Elsker det!

  Elisabeth 2016-02-28 10:47:56
  Svara
 • Hej! Vad tycker du om hellugg och page? Jag har alltid haft page, men har klippt lugg nu och vet inte inte om det funkar med page?!

  Lugg 2016-02-28 10:33:00
  Svara
 • ”killar och mammor älskar för övrigt den här frisyren” haha bästa kommentaren. Jag älskar den oxå 🙂

  Anna 2016-02-28 10:10:40
  Svara
 • Punkt 12 <3

  Madeleine -PHOTOGRAPHY FEMINISM VEGANISM 2016-02-28 10:07:20 http://sisterdisco.blogg.se
  Svara
 • ”Killar och mammor älskar den här frisyren” alltså word på det, haha. Så är det verkligen!

  e 2016-02-28 10:02:11
  Svara
 • Hahaa, hjälmen alltså 🙂 🙂
  Du passar så himla bra i många olika frisyrer! Jag brukar fastna för en frisyr och sen känner jag mig fett ful om jag skulle råka ha något annat. Just nu har jag inte klippt mig på 1,5 år (!) och mitt hår går långt ner över rumpan. Jag har stor frisörskräck och jag inbillar mig att jag kommer få Donald Trump-frippan om jag går och klipper mig. Ah.. hur ska jag våga? Jag tycker om mitt långa hår men nu börjar det nästan gå över gränsen för freaky? Aja, det är ju inget annat än ett redigt i-landsproblem.

  Annie - lättlagat vegokäk 2016-02-28 09:47:30 http://vegokak.se/
  Svara
 • Han hade säkert aldrig sett Kristina Lugn, finns noll likheter.
  + du passar jäkligt bra i den här längden, vill också men varannan dag vill ja ha långt därför är det mittemellan just nu…

  Beata 2016-02-28 09:38:27 http://radarmagazine.se/beata/
  Svara
 • Alltså, vilket underbart inlägg! <3

  Rebecka 2016-02-28 09:24:28
  Svara
 • Hur brukar du ha håret när du springer? eller ö.h svettas o vill få bort håret från nacke o fejs

  Amanda 2016-02-28 09:09:09
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!