Här kommer ett recept som kan tyckas väldigt märkligt. Jag läste om det i NY Times matsektion och tydligen ska osten höja umamismakerna i soppan och skapa en rund, god flavour. I lördags var jag trött och hungrig och cravade salt och ost och något som gick fort. Då hände det: instant cheese ramen.
Och ursäkta crappy bilder men det var jättesent på kvällen.
Du behöver (för två):
– Två paket snabbnudlar
– Två ägg
– Två skivor hamburgerost
– Purjolök eller salladslök
– Koriander (om man vill).
Börja med att koka nudlarna. Obs ej med smakpåsarna. Bara nudlarna. Räcker med något minut. Ställ åt sidan när de är klara.
Koka upp 4-5 dl vatten och lägg i smakpåsarna från nudelpaketen.
Knäck två ägg i en skål och vispa lätt. Droppa sedan ner detta i buljongen och rör om. Detta gör buljongen godare och matigare och lite cloudy som den oftast är på ramenrestauranger.
Hacka koriander och purjolök/salladslök.
Lägg nudlarna i en skål, slå över buljongen, täck med en skiva hamburgerost och strössla över lök och koriander. Toppa med lite sriracha om du har hemma vetja.
Servera direkt! Osten smälter omedelbums ner i soppan och allt blir väldigt gott tycker jag. Magnus tyckte detta var en helt idiotisk rätt så kan inte lova full pott för alla. Men jag själv kommer helt klart göra detta igen! Ost och kolhydrater liksom, vad kan gå fel.
Translation. Instant ramen with american cheese on top! Perfect hangover food.
Det smakade drömmen!!
”Magnus tyckte detta var en helt idiotisk rätt så kan inte lova full pott för alla.” Haha, vad synd.
Du gav mig idén till att ha ägg i buljongen! Plötsligt blev nudlar tusen gånger godare!
Jag tycker det låter hur gott som helst med ost i ramen 🙂
Min 14-årige son bjöd mig på detta förra veckan. Underbart och otroligt gott!
Om du skulle bli sugen på riktigt ostig ramen i Tokyo är det här stället i Naka-Meguro faaantastiskt! De kör kombos av ramen och klassiska pastarätter med mer finess än vad det låter som (inte helt oävet som bakismat…).
http://bento.com/rev/3946.html
Äter detta nu till lunch 🙂 Men gjorde nog fel med ägget för det blev inte att buljongen blev dimmig utan mer att det liksom flyter runt små äggbitar…men ändå gott!
Skulle tro att det händer för att vattnet är för varmt, då blir det liksom små klumpar av ’kokt ägg’ i buljongen i stället för en lite krämigare buljong.. Samtidigt står det ju i receptet att man ska koka upp vattnet/buljongen och sedan ha i äggen utan några vidare preciseringar.
Vet att man kan höja koaguleringstemperaturen något genom att blanda det uppvispade ägget med lite vatten först.
Hur gjorde du, Sandra?
Låter som bra bakismat! Måste testa.
Här har du något fint som du kommer gilla, Sandra! 🙂 http://40.media.tumblr.com/7448161ef5651ea5356e9f082780cf8d/tumblr_n2pph18eyI1qiwf8po1_1280.jpg
Oh nooo detta ser ju för gott ut! Jag som har varit så glad över att asiatiskt inte är så ostig mat (försöker att käka mer veganskt), men detta var ju helt genialt. Måste testa!
Det finns vegansk cheddarost som går att ha på burgaren alternativt i ramen! (Eller så kan man ju bara äta den som den är) Den är asnice och smälter fint!