måndagspepp.

Hej och konichiwa! Här vare måndag igen. Det fullkomligt spöregnar och är kallt där jag är, hoppas där ni är är lite bättre. Här kommer lite måndagspepp lastat.


Fascismen är underbar.
En väldigt bra krönika om Sverigedemokraternas fascistiska grepp beskrivet utifrån filmen Lejonkungen. Tror att många kan få sig en tankeställare när de läser denna, även du som inte är helt säker på vad fascism innebär (kanske ännu viktigare då).


Penny Schulman makeup tutorial
Penny Schulman är ett barn av sin tid och har gjort en asgullig make-up tutorial. Spoiler att hon målar sig själv till någon slags förtjusande katt.

tokyo

Girls s05e03
I senaste avsnittet av Girls får vi besöka Shoshanna i Tokyo! Detta avsnitt har en helt annan slags tonalitet än vad Girls vanligtvis har vilket jag tyckte var ganska så roligt pga härligt att lämna ramar ibland. Trodde vid vissa tillfällen att de typ skulle brista ut i sång a la valfri färgglad musikal.


Odla din egen avokado.
Min gullis Gustav har gjort en superfin guide hur du odlar din egen avokado! Vill börja nu nu nu. De tidigare försöken har inte gått så bra men efter denna guide kanske jag och Magnus kommer få en egen avokadoskog.

 

.

Translation. Some links to brighten up this Monday.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
18kommentarer
  • om Girls: alltså JAG VET!!!!! blev helt kär i det avsnittet.

    sofie 2016-03-15 11:03:13
    Svara
  • Har provat det där med avokadoodling men fick aldrig till det, kanske är värt att testa igen…

    Karin 2016-03-14 21:47:53 http://magnusdotter.blogspot.com
    Svara
  • Tack för en så fin, rolig, spännande och tuff (!) blogg. Här ett tips för den som söker något fint och unikt (till bra pris) att hänga på väggen: http://www.blocket.se/simrishamn/Unika_grafiska_blad_liten_upplaga_63886247.htm?ma=1

    Hanna 2016-03-14 13:16:49
    Svara
  • Åh Sandra vet du om man kan kommentera på Gustavs blogg, eller kontakta honom på något sätt? Jag blev också jättepeppad på att testa avokado-odling men jag har en fråga om planteringen – hittar inget kommentarsfält på hans blogg! Hjälp!

    elin 2016-03-14 13:07:29 http://elinsparis.devote.se
    Svara
  • sandra, okej en ärlig fråga: skulle du tycka det var smickrande eller bara superkonstigt om en tatuerade in något som en tribut till dig?? xoxo

    veronica 2016-03-14 13:02:14
    Svara
  • Du borde kolla in forra veckans avsnitt av Parneviks dar familjen Schulman ar gaster! Sjukt kul och gulligt, speciellt nar man ser Jesper Parnevik tillsammans med lilla Penny Schulman.

    nathalie 2016-03-14 11:33:59
    Svara
  • Får man vara sådär görstörig och skriva att konnichiwa stavas med 2 n? Bara så du vet liksom! こko んn にni ちchi はha (uttalas wa)

    Saga Li 2016-03-14 10:52:01 http://www.saga-li.blogspot.se
    Svara
  • Hej Sandra! Det här är ju inte precis ett frågeinlägg men jag har verkligen en fråga som jag inte kan sluta tänka på! Hur spelar en spelet? Hur ska det länge ska det väntas med att sms:a efter första kyssen? Hur på kan en vara utan att skrämma livet ur den andre? Gah, sånt som håller en tjej uppe på nätterna. Kram.

    Ida 2016-03-14 10:37:14
    Svara
  • Jag får känslan av att det avsnitt ”har annan tonalitet” för att det visar en karikatyr av Tokyo och japansk kultur? Fick lite ont i magen av avsnittet, det kändes ju som att de drev med japaner och beskrev dem som konstiga, barnsliga och sjuka? Har dock aldrig själv varit i Japan, så jag kan inte heller sätta fingret på exakt vad som blev fel i avsnittet eller om det var en ganska bra beskrivning av hur en ung amerikanska i Tokyo skulle ha det..

    maja 2016-03-14 09:44:27
    Svara
    • Svar på majas kommentar.

      Spoler alert!!!
      Tyckte avsnittet var lite extremt, allt det där kan hända i Tokyo men kanske inte händer varje dag. Så håller väl med dig lite..
      Likadant Shoshannas väldigt speciella lägenhet, såna finns ju men det är ju inte på något sett en ”vanlig” lägenhet. Vet inte hur länge hon ska ha varit i Tokyo men med tanke på hur lite av avsnittet/serien som utspelade sig där så ville de nog ”koka ner” alla tokigheter som hänt henne liksom.
      Gillade bäst introt- typiskt Tokyo-liv. (massa annat fint, men vill inte spoila)

      Blev tyvärr ganska besviken på avsnittet pga. hade hört (här och av andra) att det skulle vara så speciellt och beskrevs som ”Tokyo-avsnittet”, så jag trodde vi skulle få följa Shoshanna mer.. men ja, kul att få se lite Tokyo!

      Tokyoyo 2016-03-15 06:39:28 http://tokyoyo.se
      Svara
  • Haha Penny alltså <3 <3 Gulligast ever!

    H. 2016-03-14 09:42:59
    Svara
  • Haha asså Penny <3 <3 Blir lite inspirerad, man kanske ska måla sig till en katt nån dag ändå 😀

    Svara
  • alltså ja det avsnittet! så jävla avis på dig som är där!!! älskar ju sånt!!!

    Beata 2016-03-14 07:15:52 http://radarmagazine.se/beata/
    Svara
  • Älskade Girls-avsnittet, verkligen annorlunda men så bra!

    Linnéa 2016-03-14 06:50:41 http://berglundlinnea.wordpress.com
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!