lite tokyo-shopping.

Nu har jag varit i Tokyo snart två veckor (i övermorgon!) och jag har såklart hunnit shoppa litegrann. Tänkte att det kunde vara kul att ta en titt!

tokyo shopping.

I en liten antikaffär köpte jag denna blomspruta i grönt glas och mässing för 20 riksdaler. Kommer göra sig fint i vardagsrumsfönstret tror jag.

tokyo shopping.

I en affär som helt specialiserade sig på ankelsockor som ska sticka ut lite fint från ens skor (en av mina favoritgrejer btw) köpte jag tre par ribbade: ett par mörkblå, ett par gula och ett par vita.

tokyo shopping.

I vintageområdet i Shimokitazawa hittade jag en döfin tändare.

tokyo shopping.

Den är i samma storlek som en cigarett så man kan ha den tillsammans med dom i paketet. Så fint och smart tycker jag. Om man nu röker, men gör inte det kids, man kan dö ni vet.

tokyo shopping.

Köpte dessa väldigt små snäckskålar på second hand för två kronor styck, jag tror dom är askoppar egentligen? Tänker att dessa kan vara fina att ge bort till någon som gillar kitsch lite extra!

tokyo shopping.

På Tokyu Hands som är ett enormt Panduro kunde jag inte låta bli dessa klistermärken. Under 2007 och 2008 hade jag exakt ett par sådana här glasögon i luggen ungefär vareviga dag. Det var liksom mitt signum. Tänker att dessa kanske kan bo på min dator.

tokyo shopping.

Lösögonfranslim är alltid bra att ha.

tokyo shopping.

Köpte en ganska stor mässingssax för fyrtio pix på en inredningsbutik i Daikanyama. Har velat ha en fin sax så himla länge så blev micket glad.

tokyo shopping.

Små små burkar att ha soja/dressing/sås i när man gör matlådor!

tokyo shopping.

Avslutningsvis en jättestor (minst lika stor som min handflata) rund säkerhetsnål som jag tror kan bli jättefin att hänga exempelvis scarfs/örhängen/armband på i badrummet.

Klart slut hittills!

 

Translation. My Tokyo shopping so far.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
14kommentarer
  • Så fina saker! Smart med de små burkarna 🙂 kanske man även kan förvara parfymer i?

    Ninni 2016-03-25 09:47:21
    Svara
  • Vilka fina grejer!!! Speciellt snäckskalen! Håller på att göra om vårt badrum till kitschigt mini-hawaii så hade ju lätt önskat mig såna!

    elin 2016-03-22 22:22:32 http://devote.se/elinsparis
    Svara
  • Tips tips! Monki har hårklemmer formet som små briller (glasögon dårå)

    Hilde 2016-03-22 18:42:44
    Svara
  • Åh så mycket fint! Älskar alla strumpbutiker i Tokyo, och alla andra super specialiserade butiker för den delen!
    Tokyu Hands och LOFT (tips!) är så himla bra butiker som har typ ALLT man kan tänkas behöva eller vill/inte vill ha. Sojaburkar är för övrigt ett måste såklart Heja!

    Tokyoyo 2016-03-22 17:43:47 http://tokyoyo.se
    Svara
  • åhh tändaren var ju typ det sötaste jag sett!! Du kanske redan vet men du måste absolut testa japanska cigg, finns med persikosmak, jordgubbssmak och rossmak bland annat. inte som sådana där äckliga fruktklickers som finns här utan roliga och fräscha. förlåt för skamlös uppmuntran till rökning men du måste testa!

    Viola 2016-03-22 17:32:11
    Svara
  • Vilka fina grejer! Och ett sånt där solbrillsspänne hade jag när jag var liten fast det var en snodd istället. Mycket tjusigt 🙂

    Hey Emelie 2016-03-22 14:54:43 http://heyemelie.blogspot.com
    Svara
  • formen (och färgen för den delen) på nålen är perfekt! så bra idé för användning dessutom.

    Karin 2016-03-22 13:35:06 http://lilyofmyvalley.blogspot.com
    Svara
  • Hej Sandra! Jag är en nittonårig tjej som funderar på att åka till Japan, främst till Tokyo. Jag är dock lite kluven på huruvida jag kan åka själv dit som tjej och så. Så tänkte fråga hur du har upplevt det? Hur är kvinnosynen?Kan du säkert gå hem själv på kvällen, åka taxi osv. Är ganska känslig för detta för haft flera dåliga upplevelser utomlands! Blir jätteglad för svar!

    Puss och kram

    Fanny 2016-03-22 12:35:21
    Svara
    • Svar på Fannys kommentar.

      Japp, det är säkert. ”Tokyo -named the world’s safest city.” –> http://www.bbc.com/travel/story/20150529-living-in-the-worlds-safest-cities

      Sanna 2016-03-22 17:47:34
      Svara
  • Vad förvirrad jag blev av dessa bilder! Den ”ganska stora mässingsaxen” trodde jag var en liten nagelsax innan jag läste texten och burkarna för sås ser ut som leksaker till en liten docka. Att dom alltså är i samma storlek som ett halv lillfinger kanske. Mycket förvirrande, haha 🙂

    Emma 2016-03-22 12:23:18
    Svara
  • Så mycket Tokyo över dessa saker! Som hela staden i prylform.

    Olivia 2016-03-22 10:46:12 http://bought-a-ticket.tumblr.com
    Svara
  • Alltså tändaren!!!! Kommer nu leta efter en sådan för resten av liiiivet 🙁 om någon av alla er läsare eller så vet var man kan hitta en sån, tipsa!!!!!
    Vet inte ens vad jag ska googla på….

    Mvh Lisa

    Lisa 2016-03-22 10:39:10
    Svara
  • The little spray bottle is lovely!! And the socks too! Everytime a friend of mine goes to Japan, I ask them to bring me back a pair of Tutuanna socks. They’re sooooo beautiful, you’ve got them in all shape and colors and they’re cheap! I really recomend you to look for one of their shops :3!! Also I think I told you before, but at Swimmer they’ve got some amazing stuff too, all ”kawaii”, hahaha <3 And a friend of mine bought a white make up pencil that looks really amazing, like white pearl in your eyes (I'm trying to find something like that here in Spain, but it's complicated); I know you're also a big fan of white pencils so maybe it's good to have a look at it. If you wanna check the pencil/ask my friend (she lives in Tokyo too!), her Instagram is @nataliaesthersm 😀

    Libertad 2016-03-22 08:24:55 http://www.sahakiel.blogspot.com
    Svara
  • snäckskålarna <3 kanske det finaste jag sett på väldigt länge!

    towe 2016-03-22 07:54:59 http://lillap.devote.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!