sminklistan.

photo: rebecca fexby.
photo: rebecca fexby

Vilken foundation använder du?
BB Cream från Dr.Jart som täcker utan att torka ut allt för mycket. Finns inte i Sverige så köper den på Ebay eller när jag åker till New York. Här i Japan finns sjuuukt många bb creams, vill testa, kanske kan någon rekommendera? Viktigt att den liksom täcker. Den finaste är en cc-cream som heter Sugao tycker jag, är den bra?

Favoritconcealer?
Jag gillar YSL’s touche eclat men tycker att den tar slut för fort för priset. Använder just nu en från Smashbox som funkar typ lika fint.

Vad har din hudton för undertoner?
Kalla.

make-up
Din åsikt om lösögonfransar?
Som ni vet ÄLSKAR jag dom. Använder flera dagar i veckan.

Slänger du din mascara efter tre månader?
Jag gör slut på en mascara på under tre månader.


Vilken är din favoritmascara?
Loreal Lash Architect är min favorit. Men byter hela tiden för får ganska mycket smink skickat till mig pga bloggare.  Använder just nu Loreals ”Miss Manga”. Den är bra!

Favoritapplikatorer?
Oj, inte säker på att jag vet vad en applikator är, men om man menar typ pensel så använder jag en sån där sminksvamp från Sephora som jag sett att massa sminkbloggare använder. Tänkte att den måste vara bra då. Det är den!

Använder du någon primer?
Yes. ”Photo finish” från Smashbox.

Favvoögonskugga?
Aprikos och rosafärgade. & Other Stories har finast färger.


Favvoläppstift?
& Other Stories ”Melton Sunset”. HÄR är ett inlägg om de läppstift jag gillar.


Favvoläppglans?
Gillar inte läppglans så mycket, för kletigt. Använder dock mycket läppbalsam, har ett i varje jackficka typ. Och Maybelline Baby Lips! Älskarom.

summer make-up
Favvorouge?
Ett asfint persikofärgat från & Other Stories som heter ”Organza Coral”.

Har du nånsin funderat på att gå en sminkkurs?
Detta var en populär grej att göra när jag gick i högstadiet. Har inga planer på att göra det idag, tycker det är ganska jobbigt när andra sminkar en, typ till en plåtning eller när man är med i tv eller så.

Föredrar du neutrala färger eller färgstarka nyanser?
Dras till allt i persikotoner eller orangeiga nyanser. Kanske passar det till min hudton eller nåt och jag dras till det undermedvetet?

Hur känner du dig utan smink?
Jag gillar det ej. Sminkar mig jämt. Lite tråkigt att jag känner så såklart, men nu är det så. Har nog att göra med min hy, att den är så förbannat känslig och att jag ser ut som en flammig tomat utan foundation.

Vilken är din favoritlook dagtid?
Har varje dag (i ordning): hudkräm, primer, foundation, puder, rouge, ögonbrynspenna, ögonskuggor (tre olika), vit kohlpenna, mascara. Här är ett inlägg.

-

Och nattid?
Det över plus lägg till eyeliner, lösögonfransar, läppstift.

Var handlar du helst dina skönhetsprodukter?
Utomlands!

Berätta om några makeupfavoriter som du älskar lite extra just nu.
Anastasias Dipbrow Pomade för ögonbrynen är det bästa som hänt mina ögonbryn. Vill tipsa ALLA om den.

Favvo-smink-internetperson?
Kakan – för språket och den befriande inställningen. är tyvärr för överkänslig i min hy så många av de grejerna hon tipsar om för känslisar är grejer jag ej kan ha (vet because testat dom), men tycker om att hänga här ändå : )
Nikkietutorials – för magiska sminkningar och framförallt bas och ögonskuggor. Hon har en finfin youtube också men gillar mest instan förtillfället.

Gillar du eyeliner? Vilken typ kör du helst?
Yas. Den bästa är MACs i färgen boot black.

Hur målar du läpparna, skiljer du på vardag och fest?
Nä, jag har läppstift när jag har lust och när läpparna inte är för torra. Har först läppenna i den färg läppstiftet har och sen läppstiftet. Pudrar på lite löspuder efteråt så sitter läppstiftet bättre.

Vad har du alltid med dig i necessären?
Kompaktpuder. För att pudra näsan under dagen!

Berätta om din hudvårdsrutin.
Tvättar ansiktet på kvällen och på morgonen men under vintern inte varje morgon för då torkar jag på riktigt ut. Detta har doktor ordinerat till mig så man får göra så. Gör nattansiktsmask två gånger i veckan och tvättar bort sminket med parfymfria grejer från Apoteket för känslig hy, minns ej märket nu. Kommer alltid tillbaka till dom billiga apotektetgrejerna (obs de krämiga varianterna, genomskinliga vattniga funkar ej, haha ursäkta för uselt sminkspråk). Dyr är ej lika med bäst. Ex Dermalogica: asdyrt och trodde jättelänge att det var bra pga funkade på andra och spenderade så jäkla mycket pengar på grejer som gjorde att hela min hy svullnade upp. Snarare är det med kortast innehållsförteckning lika med bäst har jag märkt. Förut hade jag mandelolja som hudkräm men sen sa ni att det torkar ut så nu har jag slutat med det! Funderar dock att börja med avokado-olja som nattkräm några gånger i veckan, vad tror ni om det? Har hemskt torr hy alltså som ni märker. Är på evig jakt efter grejer som ska få den att må bra.

Vad inspirerar dig till att testa en ny produkt, färg eller look?
Recensioner samt när ni tipsar mig!

Ett tips?
Ebay för smink ni inte får tag på i Sverige!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
74kommentarer
 • Så himla bra lista! Jag har också gjort den nu, lång och klurig att göra. Pröva Kihel’s Midnight recovery oil på natten annars, det är bara att gå till dem och få ett prov, tycker den är toppen mot allt!

  Clara 2016-04-06 17:46:44 http://rastlosheten.wordpress.com
  Svara
 • gillar inte heller att gå utan smink pga rödflammig hy. Upplever också ofta att hy blir SÄMRE utan smink en dag ? Som att min bb-cream och mitt puder blir som ett skydd mot stadsluften och grejer.. märklig sak.

  malin 2016-04-06 15:20:53 http://devote.se/silverparlor
  Svara
 • Blir också alldeles fnasig bara jag tvättar ansiktet med vatten! Får därför också inte tvätta för ofta. Använder apotek-krämer och en bra tvätt som är en vit kräm i ljusrosa flaska från ACO! TIPS TIPS! Tycker den är bra pga mild men rengör bra, behöver dock ändå smörja in ansiktet efteråt, men den är mkt bättre än andra jag prövat.

  Men tror också någon slags olja är bra att smörja in ansiktet med!

  Caroline 2016-04-04 23:29:06
  Svara
 • Tips tips! Investera i en gul ögonpenna istället för en vit. Den gula tonen neutraliserar blicken, det vita kan göra att man lätt ser lite sjuk ut. Rekommenderar make up stores matte vanilla – Fucking magic. Puss

  Hanna 2016-04-04 18:26:25
  Svara
 • Det här med att ha ”dålig” hy. Jag har alltid foundation för att täcka över finnar och flammighet. Nu har jag träffat en ny härlig kille och jag vill inte visa mig utan smink, men det funkar ju inte att sova med foundation hur länge som helst! Har du som är så klok några tankar om det?

  Josse 2016-04-04 14:47:26
  Svara
 • Har exakt samma problem med torr hy som du, i alla fall på vintern. Det är helt orimligt. Om du har, eller kommer på, det perfekta tipset tar jag gärna emot det.

  Lise 2016-04-04 14:41:19 http://instagram.com/larsochlitelise
  Svara
 • Jag är en torrboll men äääälskar den här för att tvätta ansiktet:

  http://www.amazon.com/Shiseido-Fitit-Perfect-Cleansing-4-2oz/dp/B001CC1VV2

  Passa på att köpa den när du är i Japan!
  Bra pris och bra produkt! PS. Gillade även oljan (perfect oil) för borttagning av ögonsmink.

  Beatrice 2016-04-04 10:07:19
  Svara
 • Vad gäller BB-cream har jag fastnat totalt för Body Shops egna, men det finns ju massor. Jag tänkte dock ge ett tips angående torr/rosig hy: jag har haft problem med det jättelänge, alltså varit torr, röd, flammig, fet om vartannat. Ingenting har funkat, men sen prövade jag Kiehl’s Ultra Facial Cleanser. Den är parfymfri och jag har seriöst varit med om att någonting hjälpt så mycket som den har. Sen har Kiehls superbra dag/nattkrämer också men de är ju ganska dyra…

  Adam 2016-04-03 22:01:27
  Svara
 • Jag vill tipsa om min bästa mascara, den japanska mascaran ”Lash Expander” från Majolica Majorca”. Den enda mascaran som jag återkommer till. Den är så olika alla andra mascaror jag prövat. Fantastiska fransar och sitter på plats in sickness and in health, typ.

  Disa 2016-04-03 13:39:40
  Svara
 • Jag har också torr hy och tycker att ansiktskrämen i Weledas baby-serie är jättebra, den är verkligen tjock. + att den är billig 🙂

  Agnes 2016-04-03 12:58:25
  Svara
 • Jag är också en känslis, har atopiskt eksem och får torrhetsutbrott då och då. I ansiktet använder jag ansiktsvatten, serum, dag/nattkrämer som är utan syntetiska substanser. Så apotekens prylar gillar jag således inte! 🙂 Ren olja fungerar underbart och vill verkligen rekommendera att använda avocadoolja. Utmärkt för tott och känslig hy! Den har så bra effekt att folk t o m frågar om vad jag gjort för att se så fräsch ut! Finns i mataffären, kostar under hundringen för 30 ml!!

  Jag prenumererar på Bloglovin och jag följde dig för längesen, roligt att läsa dig igen.

  Ingrid Guillermo 2016-04-03 09:53:05 http://ingrita.wordpress.com
  Svara
 • Du! För några veckor sedan nämnde du Neulash supersnabbt, och att dina fransar var så fina på den tiden du använde det och de hade en sketchy ingrediens med då. Vad hände sen? Slutade du använda det helt, eller fortsatte du men upplevde att nya formulan inte var lika bra som innan? Är så fascinerad av dessa, vill prova. Kram!

  Pam 2016-04-03 08:00:08
  Svara
 • ARGANOLJA! Den e bäst!! Tillverkas enligt mina uppgifter enbart av kvinnokollektiv i Marocko och är alltid ekologisk. Började använda istället för ansiktskräm när jag var där för några år sen, fick superfin hy och tipsar alla som vill höra om den sen dess.

  Linda 2016-04-02 18:22:04
  Svara
 • Min hud är känslig och torr, lätt för att bli röd och får lätt en känsla av att produkter lägger sig ovanpå huden istället för att gå in i den om du förstår hur jag menar. Har därför använt allt ifrån budget till herre min Gud så dyra produkter och här är mina favoriter: när det känns som att inget går igenom huden så skrubbar jag den försiktigt i duschen med Garnier Puré Active 3in1 lermask (blå flaska). Sen använder jag Estee Lauder Advanced Night Repair Serum (OMG helt valfri men gör underverk!). Ovanpå detta använder jag min all time classic och holy grail kräm (slår Chanel, dermalogica, Claréns etc) och detta är rakt upp och ned 60kronors Nivea Q10 Night créme —– alltså sååååå bra!! Som smink gillar jag Dior BB och Lancome Long Lasting Concealer (också världens bästa tips!)

  Kajsa 2016-04-02 17:15:25
  Svara
 • Har atopisk eksem och är därmed superkänslig och jättetorr, särskilt vinterhalvåret! Kör med Apoteket Kronans fuktserum (ca det bästa som har hänt mig), mandelolja (tycker det funkar fint!) och Avène Antirougeurs Jour ansiktskräm. Tidigare körde jag istället för mandelolja Di Tchón Herbal Oil Serum (hittade på hälsokosten på Östermalmstorg, Örtagubben eller något liknande) som var tipptopp men sen blev jag student och den platsade inte längre i budgeten. Tycker hursom mandelolja är en värdig ersättare. Funkar kanon för mig, har ändå letat ett helt liv men kommer alltid tillbaka till detta. Krisar det extra kör jag kortison på t ex ögonlocken för att slippa flagna. Och sen tvättar jag aldrig med vatten utan kör Avène Micellar Lotion, en annan höjdare! Några tips för torrisarna i världen. Puss och hej!

  Amanda 2016-04-02 16:35:09
  Svara
 • Avénes produkter är väldigt bra, tycker i alla fall jag som har supertorr hud. De är inte särskilt dyra, innehåller inte allergiframkallande ämnen och är ganska lättillgängliga eftersom de finns på de flesta apotek.

  De fungerar dock inte på min supertorra näsa som flagnar så fort jag går utanför dörren. Så har någon ett tips på vad man kan göra åt det (och helst, så man kan sminka sig lite vid näsvingarna) – tell me!

  Antonia 2016-04-02 16:22:18
  Svara
 • Jag är super känslig och så himla vit! Använder en BB cream från Missha (perfect cover nr 13). Finns att köpa på bonnybonny.se, dom säljer enbart asiatiska märken på smink och hudvård! Om man bor i Stockholm tror jag man kan hämta på deras lager och slippa frakt!

  Nu när du är i Japan så borde du kolla in Chanels CC cream i nr 10, den säljs inte i Sverige pga jätteljus men ska finnas i Asien! Det anses inte lika populärt med de riktigt ljusa färgerna här…

  Jag har ett superfint kräm-rouge från Bobbi Brown som är aprikost! Perfekt för torr hy och färgen är underbar, heter ”Fresh Melon”.

  Ett tips om man är torr och känslig, du kanske redan vet detta, men smörj in dig i ansiktet med en olja som du tycker om innan du ska duscha så kan inte huden torka ut pga vattnet!!

  ellen 2016-04-02 15:17:14
  Svara
 • Hej Sandra!
  Jag villverkligen tipsa dig om Lush hudvårdsprodukter! Jag började med dem för ca ett år sen efter att min kompis dragit med mig in i butiken – jag trodde de bara hade badgrejer. Jag har extremt känslig hy (inte lika torr som du dock) som i princip blir röd av minsta lilla, och har haft väldigt svårt att hitta bra grejer. De på lush är så jäkla kunniga om sina grejer och ingredienserna är bara sånt en känner igen. Om en inte gillar en produkt är det dessutom bara att lämna tillbaka (även om en använt typ halva) även om en inte har kvittot. De är fantastiska, och deras krämer/rengöringar/masker med lugnande lavendel, aloe Vera och ros har räddat mig! Du måste testa!!
  Tack för en inspirerande blogg, du e bäst <3

  Elin 2016-04-02 14:11:19
  Svara
 • Inte på tal om torr hud men –> nu har samorost 3 kommit ut om du missat!

  Gloria 2016-04-02 13:24:50
  Svara
 • Hej Sandra!

  Jag har också lidit av extremt torr hy som typ fjällade (= omöjlig att sminka) men har fått bukt med det genom att besöka en hudläkare, läsa på och följa diverse grupper och bloggar och ”bygga ut” min hudvårdsrutin med serum och ansiktsvatten. Använder två serum som har räddat mig; dels ett oparfymerat fuktserum från Kronans apotek (deras eget märke – ynka 99kr) som jag vräker på i hela ansiktet och dels Dermalogica – Skin hydrating booster (obehagligt dyr men klarar mig inte utan denna) som jag tar 1-2 droppar på näsan som är mitt värsta fjällparti.

  Det framgår inte riktigt hur du tvättar ansiktet på morgonen, men jag brukar bara använda ett ansiktsvatten (Bioderma – Sensibio H2O) på en bomullstuss för att fräscha upp och inte torka ut med vatten. Kanske kan vara en lösning på att inte tvätta alls?

  Du kanske redan har provat, men apoteket har ju märket La Roche-Posay som har en serie som heter Toleriane (den blå serien) för extremt känslig/intolerant hud som jobbar med så få ingredienser som möjligt. Denna serien tipsade min hudläkare mig om och jag använder deras lugnande rengöringslotion.

  Som nattkräm (lägger på nästan som om det vore en mask) använder jag en kräm som heter A-creme (finns att köpa på hälsokostaffären) för känslig hud. Gillar tanken att denna kräm har funnits sedan 1953 med samma innehåll samt att den är billig och har en riktigt retro förpackning. Vet också att Kakan har tipsat om Avène Cold Cream som hennes räddning efter tuffa behandlingar, kanske är den ett alternativ att prova om du gillar apotekets märken?

  Ps. Har precis börjat jobba som svensklärare på gymnasiet och har lyft upp dig som ett exempel i undervisningen; alltifrån dina boktips som en introduktion till läsningen, dina texter om kärlek samt i samband med att vi har diskuterat vad det egentligen innebär att vara vuxen. Tack för att du underlättar mitt jobb!

  Sofia 2016-04-02 13:06:13
  Svara
 • Testa hudvårdserien Cetaphil som finns på apoteket!! För riktiga torrisar, och funkar verkligen faktiskt om man ger det lite tid.
  Annars är mitt bästa tips (från en torris till en annan) att ta bort sminket med kallpressad ekologisk kokosolja, typ från Kung Markatta som finns på Ica liksom. Ta en liten klick och massera in i facet, det är ju bara fett och fett löser fett (och smink är ju fett), så sminket löser upp sig. Bara att blöta en liten ansiktshandduk med varmt vatten och dra bort övriga sminkrester. Man behöver liksom inte ens skölja ansiktet efteråt och kokosoljan ligger lite kvar i ansiktet och vårdar din torra hud! Sorry för kanske dåligt beskrivet, men detta funkar liksom!

  Sally 2016-04-02 13:04:22
  Svara
 • Jeg har også problemer med ekstremt tørr hud. Noe jeg har funnet som fungerer veldig bra er kokosolje. Jeg bruker Cocosa, typ den samme som man kan kjøpe på glass i mat/helsekostbutikken. varmer oljen i hendene slik at den blir flytende og smører på i ansiktet før jeg legger meg. Jeg gjør ikke dette hver dag, men kanskje en gang i uka, kanskje to. Etter behov. Man blir litt fettete i ansiktet med en gang, men man kan tørke vekk det overflødige. Når jeg våkner dagen etterpå er ansiktet silkemykt!

  Jeg bruker også kokosoljen på mine tørre armer og ben om sommeren. Jeg har aldri før funnet noe som holder på fuktigheten like lenge.

  Også er det jo et kjempepluss at en slik krukke koster nesten ingenting og varer kjempelenge.

  Ine 2016-04-02 12:39:19
  Svara
 • Jag har också väldigt torr hy och det enda som egentligen funkat på mig är Egyptian Magic Skin Cream, som är en otroligt bra vaselin-liknande kräm med enbart naturliga ingredienser. Jag tar på ett tjockt lager varje kväll och vaknar upp inte det minsta torr. Prova!! Finns att beställa lite överallt och också att köpa på & Other Stories.

  Felicia 2016-04-02 12:32:30
  Svara
 • Vad har du för färg på concealern förresten?? Den du använder nu

  S 2016-04-02 12:26:01
  Svara
 • Är det någon som har tips på dagcreme??? För någon med yttorrhet men som ändå får en jäkla massa finnar. Blir helt tokig! Helst relativt billigt

  S 2016-04-02 12:18:09
  Svara
 • Jag var också sjukt torr, hade röda fläckar runt mun och näss ibland på vintern. Min räddning: Exuviance, deras tvätt, serum samt dag och nattkräm plus att gå till nån salong då och då och få ansiktsbehandling med dessa produkter. Fläckarna kom aldrig tillbaka och har kört på detta några år nu.

  Anna 2016-04-02 12:14:23
  Svara
 • Har du testat Biolines desense-serie? Är för känslig hud. Jag har extremt könslig och torr hud, men använt den senaste året och min hud är supernöjd. Rengör bara med ansiktsvatten på morgonen, sedan seriens serum och dagkräm. På kvällen rengör jag med rengöringsmjölken, ansiktsvatten därefter smörjer jag med mandelolja (aldrig hört att den ska torka ut utan på min hud funkar den superbra) därefter nattkräm. Under vintern använder jag nattkrämen även dagtid. Exfolierar en gång i veckan med Comfort zone Skin resonance peeling och därefter en fuktmask från Bioline.

  Katarina 2016-04-02 11:09:09
  Svara
 • Jag är också en torris (dock inte lika mycket som du) och rekommenderar hudsalvan Propyless som säljs på apoteket! Den är fet men ändå ”lätt” och kletar inte igen porer och sånt som vissa andra feta krämer. Det är inte en specifik ansiktskräm utan hudkräm, men jag använder den främst i ansiktet och tycker den är bäst. Flaskan är inte speciellt fancy utan ser verkligen ut som… en apoteksflaska? Men bra! Så tips tips!

  Sara 2016-04-02 11:08:00
  Svara
 • jag är inte alls lika torr i ansiktet som du men jag blir alltid himla torr på vintrarna åtminstone. men!!! inte den här vintern då jag börjat använda tonern skin perfecting 2% bha liquid från paula’s choice. har inte varit torr en dag på hela vintern!! du har säkert läst om den här produkten (tipsas ju om mkt i kakans blogg!) men jag vill tipsa ändå om du inte provat. när jag köpte den första gången visste jag inte att en *effekt* var icke-torr hy så det var bara världens bästa bonus. ÄLSKAR den här produkten, blir alldeles slät och mjuk av den.

  sandra 2016-04-02 09:19:18
  Svara
 • Oxå. Vatten! Fukta huden innifrån ut

  {"author":"Rebecca" 2016-04-02 02:09:32
  Svara
 • Hej Sandra! Eftersom att du är kärleksgudinnan måste jag bara vända mig till dig. Jag vill träffa människor utanför mina egna gäng som jag redan har. Gärna killar, hehe. Jag vill lära mig nåt nyt liksom. Och gärna bli kär, tycker att det börjar bli på tiden. Jag har flyttat till en ny stad i höstas och tänkt på att skaffa tinder jättelänge. Men alltså: jag vågar inte!!! Jag har ganska mycket issues med mitt utseende och är rädd för att 1)ingen ska matcha med mig 2)att de ska tycka att jag är ful/”mycket fulare/fetare än på bilden” om vi ses irl. Jag är jätterädd också för att bli nobbad. Jaa, jag vet att det händer men jag har liksom aldrig ens varit ihop med nån! Känns som att det tar hårdare då du vet. Känns läskigt att tänka att man skulle träffa nån och sen bara slutar de höra av sig eller så. Jag är rädd för att bli sårad helt enkelt! Jag vet inte vad jag ska göra? Känns ju som att man inte kan gå runt och va rädd hela livet men… jag är det!! 🙁 Kära Sandra, va ska ja göra?

  - 2016-04-02 00:34:57
  Svara
 • Om du vill ha lite tips mot torr hy: produkter i lager på lager har verkligen hjälpt mig! Du kan kanske redan har koll på detta men om inte: det finns främst tre olika typer av återfuktare för huden – humectants, emollients och occlusives.

  Humectants fungerar på så sätt att de kan attrahera och bibehålla vattenmolekyler i huden, emollients ”fyller ut området mellan hudceller” och verkar mjukgörande, och occlusives fungerar som en barriär som förhindrar fuktförlust från huden – t.ex. att den fukt vi tillförde i användningen av humectants eller emollients ska försvinna istället för att absorberas av huden.

  Jag använder dagligen produkter som uppfyller dessa funktioner, i denna ordning: Humectant > Emollient > Occlusive

  Hedersomnämnande:: ceramides tror jag hör till emollients, ceramides är i alla fall lipidmolekyler som bidrar till att bibehålla en hälsosam hudbarriär, atopiskt eksem och torr hud har visat sig till stor del bero på brist på ceramider i huden i många fall.

  Jag vill då passa på att ge lite produkttips (om du vill ha, vet att det kan vara jättefrustrerande när någon ger hudtips och det känns som om man har prövat allt de säger, men uppfattade ditt inlägg som att du bad om lite tips?), och är sååå avis på dig som är i Japan nu för då har du dessa superprodukter nära till hands:

  Humectant: Hada-Labo Gokujyun Super Hyaluronic Acid Lotion – alltså denna produkt, DENNA PRODUKT. Förstår inte hur jag kunde leva så länge utan den? Den här produkten innehåller glycerin och tre olika sorter av hyaluronsyra som är riktigt bra humectant-ingredienser, innehåller ingen parfym eller annat som skrämmer känslig hud, låt inte den plastiga förpackningen luras för det är inga konstigheter i denna.. Kostar typ 150 SEK och finns att köpa på japanska apotek.

  Emollients/ceramides: Dr. Jart+ Ceramidin Liquid eller Cream. Har inte prövat själv men har hört så mycket bra om den här produkten + att den ska dämpa röda partier kraftigt.

  Occlusives: Eucerin Aquaphor, Vaseline (Kanske inget man behöver passa på att köpa i Japan tho). Jojobaolja och arganolja verkar också vara populärt som occlusives.

  Lycka till! (Förlåt om jag kidnappade ditt kommentarsfält för nörderi)

  Josefin 2016-04-02 00:09:59 https://moisturiseme.wordpress.com/
  Svara
 • Ok här är grejen med oljor: de ska masseras in i huden när huden är fuktig, för att kunna kapsla in fukten. Om man lägger på det när huden är torr så kommer de inte gå in i huden och därför kan de kännas som att de inte ”verkar” eller att det bara blir en fet hinna typ. För extra fukt kan du behöva ha en fuktkräm/hudkräm ovanpå eftersom oljan mest bidrar med fett. Men det är viktigt med både fukt och fett om man har torr hud. Jag får supertorr hud på vintern och använder mandelolja alternativt Weledas Skin food, den är toppen.

  Emma 2016-04-01 23:47:37
  Svara
 • Smörjer ansiktet med kokosolja (kallpressad ekologisk) på kvällarna innan jag ska sova, och det blir så himla mjukt och icke-torrt dagen efter <3 tror verkligen på oljor alltså, inga konstigheter där i.

  Sandra 2016-04-01 23:23:01
  Svara
 • Har också supertorr hy men dock inte så känslig. Testade denna och det är ett mirakel! http://www.rickysnyc.com/egyptian-magic-healing-cream-4-oz.html
  Så jävla fet kräm så först ser man ut som man smörjt in sig med smör i fejjan men sen sugs det in och du och ditt ansikte blir amazing. Älskar den och den går att ha på hela kroppen, men jag kör mest fejset. Du måste prova!

  Soffan 2016-04-01 23:04:35
  Svara
 • Oljetips! Lägg den ÖVER din hudkräm, då kapslar den in fukt och mjukgör. Har ganska nyss upptäckt detta magiska! Kram från fellow megatorris

  Linnea 2016-04-01 22:33:53
  Svara
 • hej hej hallå. ville bara slå ett slag för skincare addiction på reddit (https://www.reddit.com/r/SkincareAddiction/). superbra forum om man har problem med sin hy eller bara är sjukt intresserad av hudvård.

  karolina 2016-04-01 22:33:33
  Svara
 • Min sambo har lite liknande hudproblem som dig. Hans hud i ansiktet blir periodvis jätte torrt och det spricker och flagnar 🙁 super tråkigt! Han har också provat massa olika men på senaste tiden mest kört med en kräm från Apoteket som heter ”Eucerin AtoControl Care”. Det kanske kan vara ngt som funkar även på dig. I annat fall använder han en suuuuper fet kräm från Decubal med typ 70% fett (finns också på Apoteket). Denna blir man dock super glansig av pga allt fett. Hoppas tipsen kan hjälpa dig 🙂

  Sofia 2016-04-01 22:30:17
  Svara
 • Smeta locobase (salva) i ansiktet och ha under natten. Boom. Perfekt fuktad hy.

  {"author":"R" 2016-04-01 22:21:12
  Svara
 • Hej! Frågade en familjemedlem som är läkare om hudprodukter om det verkligen funkar och hon sa att bara om man t.ex har torr hy så kan det vara bra att använda en fetare kräm. Eller om man har problem med finnar hjälper det med benzoyl peroxide (och något annat ämne, kommer inte ihåg vad det hette). Thats it. Så sa hon att det enda det kan vara bra för annars är om man gillar att det luktar gott och känns fräscht pga vissa kemikalier som ger den känslan. Har kollat upp massa om det här och tänker att i övrigt messar det bara upp hudens vanliga balans, huden kan ta hand om allt själv liksom. Men när hudens egna balans messas upp, så anpassar den sig efter krämerna man använder. Tror därför verkligen på att om du har problem med torr hy, tvätta inte i onödan på morgonen!! Räcker med vatten. Och såklart så får man ju tvätta bort sminket på kvällen, och då låter det ju jättebra med en advokado olja (eller vad som för olja) som är så naturlig som möjligt liksom. Tror veeerkligen på att allt med serum och tusen andra krämer eeeeenbart är för att företag ska tjäna pengar. Lita och lyssna mer på hur huden reagerar på sitt naturliga sätt istället, så tror jag

  A 2016-04-01 22:03:14
  Svara
 • Jag testade en ekologisk mandelolja (minns ej märke) men märkte faktiskt att jag ba blev torrare? Jag brukar efter en dusch först ta en olja och sedan en fet kräm som heter rose defence från Susanne melchiorsen. Älskar rose defence. Nu använder jag då istället för random mandelolja melchiorsens olja golden magic som jag älskar och den plus rose defence uppepå är meeegabra för mig. Min syster har känslig hy och hon använder dem också. Hon finns i danmark. Testa!! Jätteörtiga härliga produkter. Kan inget om smink el hudvård men min mamma jobbar med det och hon tipsade mig någon gång. Aldrig någonsin sett el hört ngt om melchiorsens produkter men de är makalösa för mig o min familj iaf! Det finns ansiktstvättar etc. Allt man kan behöva (antar jag, kan inget om face wash men vet att hon har sådana!). Ha det!

  Alexandra 2016-04-01 21:57:59
  Svara
 • Förlåt men, du måste testa japanska mascaror?!? Bästa som finns. Den som heter ngt med heroin och har en manga på förpackningen är bäst.
  Har testat den cc-creamen du undrade över, gillade inte den alls. Alldeles för tunn och kaugulerade på mitt ansikte tyvärr 🙁 , men ja kanske passar din hudtyp bättre? Värt att passa på å testa när du ändå är där liksom.. Fin design dock 🙂

  Anna 2016-04-01 21:50:24
  Svara
 • Pga bloggare? Va? Tänkte först att du menade att andra bloggare skickar/tipsar dig om grejer. Men du kanske menar att du får grejer pga att du är bloggare? (förvirrad fredagströtter här).
  Tips för torrisar förresten, kolla om ni är allergiska mot något som finns i krämer etc. Jag fick veta att jag är allergisk mot lanolin, alltså ullfett som är i de flesta krämer, sminkborttagningsmedel och sminkprodukter. Sen jag slutade med det är jag mycket mindre torr 🙂

  Hanna 2016-04-01 21:36:26
  Svara
 • Vill bara säga att det finns fyra olika årstider i färger som ens hudton kan vara.
  Samma som de vanliga årstiderna, vår, sommar, höst och vinter.
  Finns många som utbildar sig inom detta för att lära andra hur man ska klä sig, alltså i vilka färger.
  Jag har hållt på flera år med detta, och jag måste faktiskt säga att du är en vår Sandra. Sommar och vinter har kalla undertoner.
  Vår och Höst har varma. Fast inte samma slags varma. Och i varje årstid så finns det tre typer också. En light, en bright och en warm (för de som är höst, medan vår har sin True, och sommar och vinter istället har cool där)…
  Jag menar alltså inte att du är en som ska ha höstfärger på dig..
  Anledningen varför du passar s å otroligt bra i korall och rosa tillsammans är också pga att du är en vår.
  Kolla här är en bright vår:http://inventyourimage.com/wp-content/uploads/2014/02/BSp-Invent-Your-Image-Womens-Book-of-Colors.jpg
  Här är en light vår: http://inventyourimage.com/wp-content/uploads/2014/02/LSp-Invent-Your-Image-Womens-Book-of-Colors.jpg
  Och här är en True vår: https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/98/b2/0a/98b20a355a06ef2dec3763fc541d42d3.jpg

  Jenny 2016-04-01 21:13:45
  Svara
  • Svar på Jennys kommentar.

   Hej Sandra!
   Jag är också känslig och torr, dessutom får jag helt plötsligt utslag och supertorra fläckar osv. Började med att hela huden brände och sved fast det inte syntes något och sedan fick jag torra partier osv. Jag har också provat Dermalogica som var hyfsat men absolut för dyrt och odrygt när resultatet inte var perfekt.
   Sedan provade jag Nimue vilket var bättre men ändå var jag inte nöjd. Nu använder jag LCC (Blondinbellas produkter alltså) och tycker de är jättebra. Har inte alls röda fläckar eller utslag (utom ca ett i samband med mens) och kan lätt gå utan smink för att jag inte är röd i fejset.
   Ansiktskrämen är ganska fet och väldigt fuktgivande utan att en blir flottig i ansiktet. De har även bra pris så det går att testa utan att bli ruinerad!
   Jag kan knappt använda mascara för att jag blir så torr under ögonen och då är ett tips Mildoson – en kortisonsalva från apoteket som går att ha runt ögonen (de gånger en är extra torr).
   Kram!

   Isabel 2016-04-02 08:14:45
   Svara
 • Något som kan hjälpa mot torr hud är att ”smörja mer från insidan” – äta mer fett alltså 🙂 En dagkräm för känslig och torr hud som jag har använt nåt år nu och som jag verkligen gillar är Annemarie Börlinds ZZ sensitive. Den har dessutom naturliga ingredienser.

  Malin 2016-04-01 21:13:30
  Svara
 • Testa Pai’s produkter! Utvecklad för känslig hy. Brukar få torr hy och har rosacea också men dessa har hjälpt mig så bra! Plus är eko osv. Tipstipstips. Kram!

  Julia 2016-04-01 21:07:54
  Svara
 • jag är en supertorris och kan inte leva utan min avocadoolja! provade massor av oljor innan, som mandel, oliv, jojoba, kokos men alla de torkade ut mig så jag blev ännu torrare. Endast avocado- och vetegräsolja funkar. jag tror man måste prova tills man hittar oljan för just sin hud 🙂

  Elin 2016-04-01 20:39:39
  Svara
 • jag har ju i och för sig eksem vet inte om du lider av det men jag har ju också sabla torr hy. men canoderm alltså, lotion från apoteket sånt sabla guldkorn! har räddat mitt ansikte och känsliga hy till tusen! en del tycker den är för fet men jag har så himla torr hy så den funkar utmärkt. annars kan man ju ha den nattetid och använda lättare kräm på dagen! sen babyolja alltså, livsräddare! använder det varje gång när jag duschat och använder det när huden fortfarande är blöt och på vintern tar jag lite i ansiktet!

  Amanda 2016-04-01 20:10:03
  Svara
 • mitt bästa tips för torrisar är smashbox photo finish primer oil!!! den kan man ha i ansiktet som ansiktsolja, primer å på hela kroppa om man vill PLUS blanda i typ vilken foundation som helst för att den ska passa megatorr hud! en droppe räcker till hela ansiket å den e bäst! har gått från att ha supermegatorr hy som krakelerar i ansiktet på vintern till att ha världens lenaste babyhud!

  tove 2016-04-01 20:00:26
  Svara
 • Asså ryggade tillbaka när jag läste ditt svar på ”och nattetid” för jag blev såååå på riktigt chockad. Eftersom jag själv tänkte typ nattkräm och ögonmask. Hahahaha fy bubblan har inte varit ute och svirat på allt för lång tid. Detta måste ändras på! *fixar barnvakt på stående fot*

  Amelie 2016-04-01 19:51:51
  Svara
 • Darling, tips från en torris till en annan: grunda med en bra ansiktscreme (jag älskar Pai, helt rena produkter, men Weledas mandelserie funkar fint den med). Ha därefter på en olja med små molekyler – gärna en blandolja som är anpassad för ansiktet (här har Pai en grym), men annars funkar t.ex rose hip oil. Olja med stora molekyler – tex mandel och kokos – lägger sig på hyn och går inte in. Cremen hjälper oljan att gå in så det är viktigt att göra båda dessa steg tillsammans.

  Lugna det röda i hyn med en ansiktsspray från tex Avene. Finns billigt på franska apotek. Du sprayar helt enkelt på ansiktet när du sminkat dig klart för att ”fixera”, alternativt på ren hy på kvällen innan du har på créme och olja. Gör dock inte detta på vintern för då torkar vattnet hyn och fryser när man går ut.

  Strunta i dyra ansiktsmasker (och peeling är förstås helt uteslutet), gör istället din egen mask genom att lägga ett tjockt lager av din vanliga ansiktscreme. Torka bort överflödig créme efter 20 – 30 minuter. Vi torrisar behöver återfuktning och hyn är ofta ständigt törstig, vilket denna kur hjälper till att återställa!

  Kram och hoppas det funkar för dig med!

  {"author":"Nikita" 2016-04-01 19:05:45
  Svara
 • Jeg bruger også rens (tvätt) fra apoteket og har lige fundet noget, jeg selv synes er guld – serien til sensitiv hud fra Green People – et økologisk dansk mærke, som er det første, der har holdt, hvad de har lovet <3 man behøver kun bruge ganske lidt, så det holder længe!
  Jeg har også ekstrem tør hud, og har prøvet alle mulige slags økologiske olier. Det går fint om vinteren at bruge min almindelige plejeserie (hudvård) og ellers blande jojoba og arganolie, eller bare bruge kokosolie under min almindelige creme. SÅ TØR HUD, jeg dør!

  {"author":"K" 2016-04-01 18:47:29
  Svara
 • Från en torris till en annan: testa body shops aloe vera serie, speciellt ögonkrämen är GULD (hade alltid fnasiga ögonlock på vintern innan jag började använda den)! Det är den enda serien förutom apotekets egen (oparfymerade) som funkar för mig

  Anna 2016-04-01 18:35:51
  Svara
 • Hejsan! Jag är så avis på att du är i Japan och kan botanisera dig bland all fantastisk make up och hudvård där! Jag har ett bra tips på BB cream från Etude house. Ett koreansk märke som har riktigt sockersöta och bra produkter!!! Sen måste jag även tipsa om världens bästa mascara som är från just Japan. Den heter ”Kiss me heroine long volume mascara (eller dem orden i annan ordning)* riktigt bra men om du köper den måste du även köpa borttagningen som hör till då den är svår att ta bort:) kram och tack för världens bästa blogg

  Hanna 2016-04-01 18:19:34
  Svara
 • Avokadoolja. JA! Jag brukar variera lite, kör avokado, olivolja, kokosolja, jojobaolja. Ekologiska & kallpressade. Är så nöjd med min hy, o har inte torkat ut under hela vintern. Men kanske det viktigaste, för mig, är att inte stödja den där industrin som ständigt ska ”forska fram” nåt mirakulöst, fashionabla förpackningar, exklusiva innehållsförteckningar, som det enbart ligger en massa business bakom. Går inte att komma ifrån att naturen är bäst! En bra tanke är att det du smetar på huden ska du också kunna äta. Om du vill.

  Amanda 2016-04-01 17:59:08
  Svara
 • Bruk kremer med glyserol, for eksempel Miniderm. Funker superbra på meg.
  https://www.apotek1.no/produkter/miniderm-20-krem-100g-67905p

  Eli 2016-04-01 17:54:53
  Svara
 • Tips till torrisar! Fuktighetskrämen från life-butiken (se länk) har varit min ständiga följeslagare under några år. Använder morgon och kväll och den gör susen. Luktar gott också. Puss
  http://www.lifebutiken.se/produkter/hud-har/ansikte/moist-creme-84-aloe

  Ebba 2016-04-01 17:53:38
  Svara
 • Har precis samma erfarenhet av dermalogica! Blev helt knottrig. Nu använder jag Avene, mild och full av fukt.

  Karin 2016-04-01 17:40:37
  Svara
 • Sandra <3 Prøv shea butter, det er det eneste som har fungert for meg (les: person med ekstremt tørr hud + vintereksem)

  Natalie 2016-04-01 17:30:00
  Svara
  • Svar på Natalies kommentar.

   I second this! Jag är själv inte torr men köpte http://eleven.se/loccitane-shea-butter-ultra-rich-face-cream-25998.html denna för ett tag sedan eftersom jag gillar tjocka krämer. Den har fått stå i badrumsskåpet ett tag pga lite för fet för mig men min extreeeeeemt torra kompis som även har problem med eksem och stora munsår testade den när hon var på besök och hon ääääälskar den. Enda som funkar säger hon. Tycker att alla med torr hur ska testa denna!!

   {"author":"Julia" 2016-04-01 19:31:40
   Svara
 • Åh, rolig lista! Älskar smink. Där jag bor nu finns det ungefär noll shoppingmöjligheter för smink, men nästa vecka ska jag äntligen besöka ett Kicks och har redan ångest över hur mycket pengar jag kommer spendera :’D

  Pam 2016-04-01 17:13:09
  Svara
 • Avokado-olie er super! Også godt til kroppen. Juhldal er godt, men dyrt. Findes nok billigt i naturbutikker!

  Ann 2016-04-01 16:53:09
  Svara
 • Ja!!! Kul med sminklista! För några år sen tyckte jag det va jobbigt med smink mest, kände att det va nå slags måste. Jag sminkar mig ungefär lika mycket nu som då men nåt har förändrats inom mig, det känns inte så viktigt längre, mest kul. Skönt. Men jag kan ändå känna nån slags skam om jag sminkar mig på vardagar framför min kompis jag bor med som sällan grejar med smink, vet inte varför. Sugig känsla.

  Ja ja! Vill tipsa om whinar.se !!! Min bästa sminkblogg faktiskt. Tycker också om Kakans.

  xyz 2016-04-01 16:48:07
  Svara
 • Jag är också en supertorris, kan i land typ känna att nu krackelerar hela nyllet av torrhet (kanske inbillning har fått dille på att känna huden återfuktad hehe) men mitt bästa är att ha både kräm och olja (och serum allra först). Just nu rose oil från REN som är mkt trevlig fast luktar rätt mkt ros, sen BÄSTA KRÄMEN eucerin 5% karbamid (<3) sen kokosolja. Kokosoljan är bra pga är liksom fast tills den hamnar på huden, då blir den flytande. Lättare att portionera. Karbamid ska en ha om en är törr, det binder fukt som fan. Olja kan ha lite svårt att tränga ner i huden, lägger sig bara uppepå, men har man kräm under låser oljan liksom in den mot huden. Så har jag fått det förklarat för mig.

  Maja 2016-04-01 16:25:25
  Svara
  • Svar på Majas kommentar.

   Är också torr, fastän inte riktigt lika som dig Sandra, och gillar också alla dom produkterna! Kokosolja är gryyymt och älskar RENs rosolja <3

   Tilde 2016-04-01 21:39:17
   Svara
  • Svar på Majas kommentar.

   Det stämmer! Fortsätt med mandeloljan om den inte bryter ut din hud, oljan torkar inte ut huden så länge du har en fuktkräm/fuktserum under! Olja är ocklusivt och är som ett tillförslutande lager som håller allt det göttiga nära huden.

   N 2016-04-01 17:21:19
   Svara
 • Har länge funderat på det med Anastasias dipbrow, fastän jag är jätteljus så vill jag gärna ha en färg som är kall och inte varm i undertonen, som t.ex. ash brown – men är rädd för att den blir för mörk på mig? Tips någon? Och angående YSL så har jag många gånger hört att den inte är värd priset pga av att den tar slut så fort, min har hållit i över ett år och används varje dag, kanske fylls olika mycket(? vilket vore knasigt) oavsett: den är super, så tips till alla: köp!

  Kramkram

  Amanda 2016-04-01 16:15:27
  Svara
  • Svar på Amandas kommentar.

   Jag rekommenderar färgen ”Taupe” från Anastasia om du är blond. Kall underton och lagom ljus.

   Maria 2016-04-02 01:11:11
   Svara
  • Svar på Amandas kommentar.

   Jag har ash brown och älskar den pga den är kall och går med mot den gråa hållet än rödbrunt. För mig är den perfekt i ”mörkhet” men då har jag inte superblont hår utan snarare ljusbrunt/mörkblont/lite råttfärgat om det makes sense. Anastasia säljs på vissa Åhléns nu så kan ju vara värt att spana in färgen!

   Hanna 2016-04-01 17:29:48
   Svara
   • Svar på Hannas kommentar.

    Och just det, jag tycker att man kan styra ”mörkheten” ganska mycket beroende på hur mycket produkt man använder!

    Hanna igen 2016-04-01 17:31:01
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!