Låt oss dela upp det jag köpte i Tokyo i kategorierna ”skönhet” och ”köksprylar”! Blir roligare så ju.
Vi börjar med det senare!
Tokyo är ju minst sagt ett drömmigt matland. Allt är gott i princip, vad man än äter eller var man råkar hamna. Självklart kunde jag inte lämna landet utan lite matrelaterade grejor.
Köpte de goda ramen-kryddningarna som står på bordet på typ alla ramenställen. Vet i och för sig inte om jag någonsin kommer kunna bemästra en riktigt bra ramen hemma, men dessa är ju en bit på vägen i alla fall. Köpte även matcha-te för att det är olidligt gott.
Dessa paket var jag tvungen att frakta hem i mitt handbagage för att de innehöll porslin.
I bookaffären i Daikanyama kunde man köpa ramenskålar från en utställning där olika japanska konstnärer och designers designat en skål var. Alla var så väldigt fina och jag slog till på två olika. Den första är den här i vitt och guld där skaparen gjort en skål på temat var han helst i världen vill prova ramen utanför Japan.
Tokyo på skeden!
Den andra har också gulddetaljer men är himmelsblå med en röd smal kant. Har glömt historien om denna men tyckte framförallt att den hade så fina färger. Du kan se alla skålarna här om du vill.
Magnus och Gustav hängde en dag i den del av Tokyo som kallas ”Kitchen Town” och ligger i Kappabashi. Därifrån kom han hem med bladguld (!) att ha i drinkar och små guldfärgade olivpinnar. Här är ett inlägg om den lilla baren i vårt kök för den som missat.
Även små sake-boxar. Det är alltså meningen att man ska dricka sake ur dessa, men man kan ju dricka annat ur dom såklart om man vill.
Fina träslevar.
Kewpie majjo, här i små portionsförpackningar.
Magnus tyckte kaffekartan som fanns på ganska många kaffeställen i området jag bodde var så fin – så den rullade han ihop, tog hem och ramade in <3 Det är alltså en liten karta så man ska hitta fram till de godaste (och hipstrigaste) kaffeställen i Ikejiri Ohashi som är en del av Meguro.
Avslutningsvis vääärldens minsta mjölkkanna. Den är precis så liten som sådana enportionsmjölkförpackningar som man får på flyget, fast som en riktig kanna. Så sjukt gullig bara. (Tändstickaskarna är där för att visa storleken, men är också en rökig bar i Shimokitazawa).
Translation. Some kitchen themed things we bought in Tokyo.
vill ba tipsa om att den där majonäsen finns på ICA på Folkungagatan vid Medis om nån vill testa! Fast i en stor flaska som är väldigt rolig för den är inte alls hård.
Jeg er forelsket i den lille melkekanna! <3
vilken rolig sammanställning och blandning av saker! 🙂 ser fram emot skönhetsinlägget.
du, en annan sak: har du sett att Jessa har en t-shirt med cyklar på i denna veckans avsnitt? (det när hon står på brandtrappan och ser på pjäsen adam är med i och de två är megadrömmiga!) jag skulle kunna svära på att du har eller har haft exakt en sådan t-shirt?!
haha ja det stämmer, har den t-shirten. blev också himla paff pga så himla gammal tischa! 🙂
FÖR fint allt. älskar magnus bartendertendenser!
Alltså varifrån är den guldiga tesilen? Den var så himla fin!
Har aldrig ätit ramen tror jag men ser så gott ut i alla dina inlägg!! <3
Åhh vad fina sake-lådorna var!!
omg! såå söta! eller som japanerna säger ”KAWAIII””
Åh så fint! <3
Sandra! hittade en så fin video från 1997 här http://www.oppetarkiv.se/video/2166527/aktuellt som visar en snutt av Spice girls-febern i Sverige på 90-talet. Tänkte att du skulle gilla det!
Kram
Skålarna och kaffekartan! Åh! Sakelådorna, ska man liksom dricka direkt ur träboxen då? Är det inte kantigt o obekvämt för munnen? Nyfiken !
Hej! Var kommer kaffekartans ram ifrån?
Hej Sandra!
Vilket fint inlägg med tjusiga bilder. Jag ville bara berätta om en fantastisk affär på Ringvägen som heter Kina Li. Den är bredvid lilla kaféet på söder. Det är en hem källarvåning fylld med asiatisk mat, där finns även en japansk del. Tänkte ifall du skulle få Tokyo-abstinens så är det värt att kika där.
Kram!
Gillar träslevarna. Försöker banta bort så mycket plast som möjligt 🙂
Den där kryddan på första bilden är riktigt bra! Ser ut som den som vi har hemma och är bra till allt! Vi brukar använda de till kryddiga såser som till exempel köttfärssås eller till att krydda en köttbit, fisk eller stekt ägg. Mycket användbar krydda. (om det är samma haha)
Jag vill SÅ lära mig att göra ramen också! Alltså umami är ju det bästa som finns <3 <3 Receptet i länken är det närmsta jag har kommit hittills. Det är dögott, men någon äkta ramen är det knappast. Det står iaf helt klart på min lista över saker att lära mig!
Kul att se det du har köpt i Tokyo!