kawaii etc.

wig.

Hur helt superextra amazeballs är denna peruk jag köpte i Tokyo?

wig.

Mitt prio 1 shoppingmål med Tokyoresan var att hitta en fin peruk så när denna smutsrosa sailor moon-lockiga uppenbarade sig för tvåhundra pix slog jag till. Alltså, jag vet inte exakt när jag skulle ha den. Visste bara att jag behövde den.

wig.

Okej, jag var tvungen att klä upp mig för er. Den passar ju extra bra med min maid costume såklart ^^

wig.

Halloween får gärna komma snart för jag vet precis vad jag skulle klä ut mig till så ni vet.

wig.

Jag känner mig verkligen besläktad med den japanska normaliserade gulligheten. Jag dras till den med helt urkraftiga inre känslor. Mår liksom lite extra bra när jag får surrounda mig med allt som är fluffigt, gulligt, litet och glatt. Jag vet inte om det har med att göra med att jag typ klädde mig såhär till vardags i mina yngre 20nånting, eller om jag kanske fötts på fel sidan på planeten. Jag anar det senare.

 

Translation. Playing dress up in a wig and maid costume I bought in Tokyo.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
38kommentarer
 • Hej Sandra! VAR VAR VAAAR i Tokyo hittade du den underbara peruken?! Ska dit om någon månad och MÅSTE införskaffa mig Sailor moon håret från mina drömmar! PUSS

  Veronica 2016-04-18 10:10:08
  Svara
 • Gud vad fint!! Passar dig jättebra, du ser verkligen ut som en mangafigur 🙂

  Ninni 2016-04-15 20:06:21
  Svara
 • hej Sandra/vem som helst som har lust att svara ♡

  det är såhär. jag satt nyss vid min pojkväns dator och snubblade över ett par bildmappar jag absolut inte ville se.
  det var screenshots från snapchat på halv/helnakna tjejer som obviously var skickade till honom. ganska många. även printar från insta, av tjejer i bikini etc. tjejer från samma stad som oss, som jag gått i samma skola som. det är väl det som gör mest ont.
  de var inte nya, jag är helt säker på att de är från innan vi ens träffades. så egentligen har han väl inte gjort något fel.
  men det sårade mig ändå och det känns inte alls bra att han fortfarande har kvar de här bilderna. dels för tjejerna som skickats skull, jag hade inte tyckt det var speciellt ok att en kille sparat sånt i en mapp med massa andra tjejer i liknande positioner. långt efteråt dessutom.

  jag vet bara inte vad jag ska göra. tror inte jag kommer våga konfrontera honom om det, men jag vill ju inte att de ska ligga kvar där heller. tycker det är skitjobbigt och trots att jag älskar honom supermycket ändrade det här min syn lite på honom.
  VAD FAN SKA JAG GÖRA

  (din blogg är så fin Sandra, peppigaste jag vet ♡)

  helst anonym 2016-04-15 16:31:14
  Svara
  • Svar på helst anonyms kommentar.

   Hej fina. Vet du, jag tycker det första du ska göra är att sluta rota bland din pojkväns grejer och acceptera att han hade ett liv innan dig. Det betyder ingenting, han är ju tillsammans med dig nu. Att du snokar tycker jag är värre än att han har gamla bilder på datorn. din kille har rätt till privatliv och säkert har du ett gammalt fotoalbum med bilder på något ex eller strandragg. Det är normalt och inget att stressa upp sig över eller bli ledsen över. Lovar!

   Och det är väl inte konstigt att ha sitt ex nr. kvar. Det kan ju vara oerhört praktiskt om man tex. har bott i hop och saknar sin skruvmejsel eller vad det nu kan vara?

   Sara 2016-04-16 13:34:59
   Svara
  • Svar på helst anonyms kommentar.

   Hej anonym! Konfrontera honom!! Är det gamla bilder har han säkert bara glömt att de är kvar. Jag hittade min killes exflickväns nummer i hans kontaktlista en gång och sa då bara ”är det okej om jag raderar det? Det känns olustigt” och han svarade direkt ”JAA shit visste inte ens att det var kvar där!”. Blir din kille istället sur/stressad/orolig över att du frågar om dem är det uppenbarligen inte gamla bilder och då hade i alla fall jag funderat över om jag vill vara kvar i relationen – men där är ju alla olika för vad som känns okej och inte okej i en relation. Kram!!

   Hanna 2016-04-16 09:15:05
   Svara
 • hej sandra! detta har inget med inlägget att göra MEN jag har tänkt på en sak. du är ju så himla duktig på att skriva OCH du tycks ha ett hyfsat intresse för musik (detta är en slutsats jag drar pga dina grymma spotify-listor) och jag har liksom alltid tänkt att dina texter skulle göra sig så himla bra som musik/låtar. har du någonsin tänkt i de tankebanorna/skulle du tycka att det var roligt att arbeta med text på det sättet? skulle du tacka ja om du fick ett erbjudande att skriva tillsammans med någon härlig svensk artist – tänk håkan, petter, maggio eller linnros? jag tror att det skulle bli succé i alla fall!

  tusen tack för världens bästa blogg och bloggerska. du är bäst!

  Olivia 2016-04-15 16:01:34
  Svara
 • Men vad fiiiint!! Vill också ha smutsrosa sailor moon peruk!

  elin 2016-04-15 15:34:48 http://elinsparis.devote.se
  Svara
 • Sandra vill du ha barn??? Tänk alla små söta fluffiga saker du skulle ge dem 😀 Om du vill ha barn är din ålder nåt som stressar dig? Alla vill ju inte ha barn så undrar hur du tänker. Puss

  Monica 2016-04-15 15:33:24
  Svara
  • Svar på Monicas kommentar.

   Den här typen av fråga är ohyfsad, och lagom stressande! Så fort en kvinna är över 25 så ska det stressas kring barnfrågan. Hon har svarat på detta tidigare om jag minns rätt… Det kan vara ett känsligt ämne, man kanske inte vill eller kan få barn, tänk på det innan du frågar

   K 2016-04-16 18:43:15
   Svara
 • JA JA JA SÅ BRA!!!

  linnea 2016-04-15 15:22:38
  Svara
 • Hahahaha <3 perfect for serving some coffee with "moe" 😛

  Libertad 2016-04-15 14:01:38 http://www.sahakiel.blogspot.com.es
  Svara
 • Ååååh jag älskar din gamla stil så himla mycket. Världens finaste.

  N 2016-04-15 13:56:02
  Svara
 • Det är ju såååå svårt att hitta snygga peruker! Eller ja, snygga billiga peruker bör tilläggas. Så himla värt köp!!

  Sandra 2016-04-15 13:42:53 http://tantsandras.blogg.se
  Svara
 • snygging

  Jag är inte dum i huvudet! Jag har Aspergers syndrom! 2016-04-15 11:58:40 http://familjeliv.se/blogg/domkallarmighannes
  Svara
 • Hej Sandra!

  Som jag har förstått det så röker du, men du brukar även ge dig ut på löprundor ibland. Hur fungerar det tillsammans? Blir du inte superandfådd, eller har du en bra kondition uppbyggd redan? Har nämligen hört att om man röker så kan inte konditionen förbättras. Jag röker och tappar pga av det helt lusten till att springa. Man vill ju se om man förbättras, om man får ner ”flåset” etc…

  Vill bara höra dina tankar kring detta, eller om du har några tips eller liknande!!

  ÄLSKAR din blogg förresten, kram!

  Lina 2016-04-15 11:35:41
  Svara
  • Svar på Linas kommentar.

   Det går absolut att röka och springa! Jag tänker att det är bättre att röka och springa än att bara röka 🙂 Oftast så försämras konditionen som mest direkt eller någon timme efter en cigg så jag brukar ha som regel att inte röka tre timmar innan jag tränar så går det superbra. Jag röker väldigt mycket och springer ändå 5 km på precis under 25 minuter, vilket jag tycker är okej 🙂

   Hanna 2016-04-16 14:09:23
   Svara
  • Svar på Linas kommentar.

   Tänker också om du inte tränar resulterar det ju bara i två dåliga saker för kroppen istället för en. Plus – allt mår bra av att röra på sig. Du utsöndrar massa göttiga hormoner och dina muskler mår bra av blodgenomströmning, framförallt om man sitter mycket vid datorn annars. Men förstår vad du menar – du kan ju inte ”optimera” träningen på samma sätt.

   N 2016-04-15 13:58:43
   Svara
  • Svar på Linas kommentar.

   Det går visst att förändra konditionen även fast en röker! Det är jobbigare såklart men det blir visst skillnad 🙂 Jag röker alldeles för mycket och gick från att typ knappt orka 2 km till att springa en halvmil på ca halvtimmen på typ… en och en halv månad och nu ska jag träna för att springa en kvartsmara i fjällen i sommar! Så spring, om en ska hålla på att paja lungor med cigg så är det ju bara bra att försöka väga tillbaka litegrann. Det går, det är bara lite jobbigare och tar lite längre tid, i alla fall från min erfarenhet!

   Mimmi 2016-04-15 13:36:53 https://morningpancakes.tumblr.com
   Svara
 • Undebart!!

  Jeanette 2016-04-15 11:32:56 http://jeanetteseflin.com/blog
  Svara
 • Sandra! Hur gör man när ens ex ska ha barn helt plötsigt, bara något år efter att man gjort slut och han själv sa att han inte ens ville ha barn? Blir bara så besviken och känner mig sårad över att han säger en sak till mig och vi gör slut delvis pga det och sedan träffar han nån ny och pangboom liksom ska dom ha barn?! Jag tänkte på dig när jag såg att Ludde ska ha barn med sin nya tjej.. hur tänker du kring det? eller spelar det ingen roll eftersom du ju har ett fint förhållande med M nu? hjälp, min hjärna är kaos och du kanske har några fina tips på hur jag ska reda ut allt i mitt huvud… puss!

  Emelie 2016-04-15 11:20:40
  Svara
 • Hej Sandra! Jag pluggar mitt sista år på Forsbergs grafiska design-linje och håller för närvarande på med mitt examensarbete. Tanken är att jag ska göra en antologi med folks mobil-anteckningar. Det kan vara alla möjliga sorter: roliga/sorgliga/obegripliga/långa/korta eller fylleanteckningar och jag hoppas att det tillslut kommer bli som en slags diktsamling. Man får vara anonym om man vill. Undrar om du (eller någon annan här inne) skulle vilja bidra med en anteckning eller två? Maila i så fall på [email protected].

  Tack och puss!

  Svara
 • Fin du är! Älskar att du går så all in.
  Jag har en fråga! Jag är 19 och introvert vilket gör att jag har varit på klubb med mina kompisar en (1) gång, gick efter en kvart p.ga. på obekväm (har aldrig varit full eller tipsy heller så det kanske är en grej). Älskar konserter men av någon anledning känns klubbar så långt utanför min komfortzon och det blir en stor kraftansträngning varje gång jag ska med vilket gör att jag ofta tackar nej och äter pizza hemma och kollar på film för det är mitt mysigaste. Men borde jag pressa mig själv? Hur ska man veta om man borde pressa sig själv till att göra saker man egentligen inte vågar och när borde man bara acceptera att man bara vill äta god mat hemma med mamma framför en film? pusspusspuss, tack för att du tar dig tid med alla dessa frågor vi ställer, du är bäst <3

  Olivia 2016-04-15 10:52:04
  Svara
  • Svar på Olivias kommentar.

   Åh! Så himla skönt att höra att man inte är ensam om detta! Känns som att alkohol+gå ut är typ det enda folk i min omgivning bryr sig om. Jag är lika gammal som dig och jag dricker inte och har inte varit ute en endaste gång (!) Har tänkt att testa att gå ut iaf en gång innan jag förkastar det helt men känner/tror verkligen inte att det är min grej. Vilket gör att jag känner mig som en alien tbh. (Speciellt eftersom jag inte dricker, vilket folk ofta brukar höja på ögonbrynen åt) Men som sagt, skönt att höra att man inte är ensam.

   B 2016-04-16 18:08:11
   Svara
  • Svar på Olivias kommentar.

   Ahh gud jag kände exakt likadant när jag var 19!! Tyckte nollningen till universitetet var såå jobbig pga var tvungen att gå ut varannan dag pga ville inte ”halka efter” i klassen osv. Nu är jag 27 och har heeeelt slutat pressa mig. Alltså herregud, varför göra någonting som en inte trivs med? Om du känner att du verkligen VILL gå ut så är det såklart värt att samla kraft och köra, men då är det en bra grej att se till att ha dagen efter (oftast en lördag eller söndag ju) helt ledig för att ladda batterierna igen. Men känner du att du bara gör det för att en ”ska”, så fuck it! Det är så jävla konstigt att en ”ska” gilla att gå ut för annars är en en tråkig människa typ? Att gå ut är som att gilla bowling eller fågelskådning eller camping eller vad som helst! Somliga älskar det, andra inte. Inget är bättre än det andra. Just när en är 19 däremot så kan det kännas som att en ”ska” tycka att utgång är livets grej pga är så nytt och spännande. Om några år tror jag att det kommer att visa sig att somliga verkligen älskar det och att andra känner precis som du. I mitt kompisgäng, som är mellan 25-30 typ, är det vissa som går ut ofta och många, inklusive mig och min kille, typ aldrig, nån gång om året max. Jag älskar däremot att gå ut och ta en drink, och hemmafester ibland 🙂 Och en sista grej, med alkohol: 1) man behöver absolut inte lära sig dricka, det är en sjuk grej i vårt samhälle att alla förväntas göra det egentligen och 2) om du ändå vill dricka men inte tappa kontrollen så drick bara öl/vin/cider, aldrig sprit. Om du då dricker långsamt och går omkring lite då och då (alltså fysiskt, verkligen res dig upp!) och ”känner efter” hur påverkad du är, så kommer du inte att tappa kontrollen bara sådär! Går du ett varv och tänker ”oj, nu känns det lite konstigt” så pausa drickandet tills du känner dig normal/bekväm igen bara. Det är när det kommer till sprit (eller tja om du verkligen HALSAR ur vinflaskan kanske) som det riskerar att bli sådär tappa-kontrollen-igt fort. 🙂

   Karin 2016-04-16 17:00:31
   Svara
  • Svar på Olivias kommentar.

   Nu är jag själv extrovert men ville ändå svara på denna pga känner igen mig i att känna att det var läskigt att bli full i början. Trodde liksom att berusningen skulle förändra mig själv som person HELT och att jag inte skulle kunna kontrollera någonting alls haha. Så är det ju inte. Tänker att du kanske kan prova bli full med typ två nära kompisar utan att gå ut på krogen sen? Bara dricka lite vin och snacka lite skit typ. Kör pizza och film och hela köret om du vill så är ni ändå i din comfort zone!! För att avdramatisera alltså. Förstår att du blir obekväm av att vara helt nykter på krogen, inte så PK kanske MEN det är inte lika kul att vara ute då tycker jag i alla fall. Man är liksom inte på samma nivå som alla andra, musiken känns för hög, tiden går mycket långsammare. Roligare att vara lite salongs i alla fall.

   Tänker om du är nyfiken. Annars behöver man ju såklart inte alls!

   R 2016-04-15 23:31:26
   Svara
  • Svar på Olivias kommentar.

   aahhhh vad glad jag blir av att läsa den här kommentaren pga är i samma ålder och är exakt likadan och har varit på klubb en endaste gång. har också tänkt på om jag borde pressa mig själv gå ut mer pga så många av mina kompisar vill göra det och vill ju inte missa att umgås med dom men tycker det är jättejobbigt med mycket folk + alkohol och är liksom rädd att tappa kontrollen om jag skulle dricka mer än typ en öl?? och tycker det är så jobbigt att jag behöver flera dagar på mig för att mentalt förbereda mig för en sån ”simpel” sak som att gå till en klubb/krog/fest :/ men det känns samtidigt som jag inte tar till vara på att göra saker typiska för min ålder och att jag går miste om vissa upplevelser (känns som jag liksom inte har gjort NÅGOT man ”borde” gjort i min ålder även om jag vet att man inte ska tänka så!!) för att jag så sällan hänger med ut… har inget svar på hur du ska göra men det kan kännas bra att veta att man inte är helt ensam i alla fall!!

   LN 2016-04-15 21:56:40
   Svara
 • Du ser tecknad ut! Dör så söt!

  Lina 2016-04-15 10:31:46
  Svara
 • Åh älskar färgen och stylingen! Så himla kawaii.
  Och tillsammans med maidkostymen?! Jag dör!

  Så sjukt peppad av att jag flyttar dit, till Japan (!!!) om 2 ynka dagar! Helt crazy. Vill gärna veta mer om koj-baren som ni var på sista dagen med Said, skulle gärna gå dit.

  Tokyoyo 2016-04-15 09:16:59 http://tokyoyo.se
  Svara
 • Hej!! Var är skjortan ifrån? 🙂

  Miranda 2016-04-15 09:15:32
  Svara
 • Tycker att den tredje bilden är himla fin! Blev påmind om en japansk-amerikansk duo som heter FEMM (Far East Mention Mannequins). De har ett jätteknasigt producerat koncept där de rör sig som robotar (eller mannekänger) medan musiken är en blandning j-pop och västerländsk pop med fyndiga och oftast feministiska texter. Ett tips! https://www.youtube.com/watch?v=yz8G_J-C8bg

  Julia 2016-04-15 09:13:39
  Svara
 • Nu är det ju inte bara för hur du ser ut som jag läser din blogg (utan för att den är så vettig, estetisk och intressant) men när jag började läsa härnågra år sedan så var det just pga av din underbara stil! Du har otroligt snygga kläder idag men saknar den tiden när du jämt såg ut som en docka.

  Sandra 2016-04-15 08:44:25
  Svara
 • Sandra! Var köpte du den här ursnygga peruken?! Åker till Tokyo om två veckor och söker efter liknande!

  Jennifer 2016-04-15 07:50:57
  Svara
  • Svar på Jennifers kommentar.

   Nakano Broadway. Men det var rätt deppigt där (förutom denna peruk), rekommenderar typ Akihabara för peruker mer. kram

   sandrabeijer 2016-04-15 08:34:38
   Svara
 • Åh, vad fint! <3

  Elin 2016-04-15 07:39:13
  Svara
 • Helt otrolig Sandra. Jag gillar allt som är färgstarkt. Massa massa massa färg. Typ, MARVEL STYLE!!

  Ljuva Julia 2016-04-15 07:00:49 http://ljuvajulia.blogg.se
  Svara
 • alltså så JÄKLA urgulligt!

  {"author":"Veronica" 2016-04-15 06:22:48
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!