en tisdag i barcelona med kaffe, gaudí och tryffel.

barcelona

Jag och Flora reser genom Europa i samarbete med Interrail och i tisdags var vi ännu kvar i Barcelona. Vi började dagen med kaffe på stan.

barcelona

Här satt vi, med vidöppna fönster på ett vårigt vis.

barcelona

Sedan började vi vår promenad. Här är jag i triple denim och inte alls stelt leende.

barcelona

Vi spanade in det här sjuka huset av Gaudí exempelvis, som såg ut att vara hämtat ur ett tecknat avsnitt av Fred Flinta.

barcelona

Samt tittade lite i bokaffärer.

barcelona.

När vi blev hungriga gick vi till det bloggiga stället Flax & Kale där allt är vegetariskt och ekologiskt.

barcelona.

Jag åt denna goda avokadomacka.

barcelona.

Plus denna toast som vann: kokoskräm, timjan, svamp och svart tryffel.

barcelona

Flax and Kales badrum var dock det finaste av allt med gulddetaljer, stora speglar och palmväxter.

barcelona

Efter lunch begav vi oss mot tågstationen för att fortsätta vår resa på en ny plats. Mer om det en annan dag.
Idag är vi i Lissabon förresten, om någon vill gå ut och dricka drinks med oss här imorgon eller ikväll, hör av er! puss.

 

I samarbete med Interrail.

 

Translation. Our second day in Barcelona. Coffee, Gaudi Buildings and organic food for lunch.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
  • Årh den svampe toast ser helt fantastisk ud! 😮

    Anna 2016-05-11 10:44:55 http://annasteenberg.dk/
    Svara
  • Gu vad jag skulle vilja åka dit nån dag. Verkligen på min bucketlist. Och vad mycket god mat!!

    Livet i USA 2016-04-23 16:27:00 http://ikalundin.blogg.se
    Svara
  • Har du skrivit var du fått resväskan ifrån? Om inte, varifrån? Om du har kanske du eller någon annan som snappat upp detta hjälpa mig? Tack!

    Caroline 2016-04-23 13:01:59
    Svara
  • å vad fint allt verkar. men du, du har ju nämnt att du är väldigt obekväm med att lämna hemmet utan smink. hur gör du när du är ute och tågluffar? har du med dig egen spegel? hur får du sminket att hålla en hel dag osv?

    miljontals tack till dig om du pallar svara.

    puss!

    mikaela 2016-04-21 23:54:30
    Svara
  • Hur känns det att få så mycket fast du redan har pengar?

    medelklassfeministen 2016-04-21 18:21:45
    Svara
    • Svar på medelklassfeministens kommentar.

      Medelklassfeministen, hur funkar det att kalla sig för feminist men ge sig på en medsyster? Är det bara tomma ord? Medelklass är en idé från överklassen, skapad för att vända oss i arbetarklassen mot varandra. Människor i den s.k. ”medelklassen” måste fortfarande lönearbeta för att överleva. Ha en bra dag!

      S 2016-04-22 09:57:15
      Svara
      • Svar på Ss kommentar.

        Kära S. Googla intersektionalitet. Det är inte intern kritik som splittrar feminism, det är oförmåga att se andra maktstrukturer som verkl är det som splittrar. Som extremt olika förutsättningar, bla ekonomi, ras, sexualitet osv. Jag läser frågan som en verklig undran, kanske fr ngn som varken får eller har. Alla upplever såklart att de kämpar i sina liv o har upp och nedgångar men om vi inte kan prata om olika erfarenheter finns det ingen feminism.

        longgone 2016-04-22 15:20:45
        Svara
        • Svar på longgones kommentar.

          Intersektionalitet är en sak, ett jätteviktigt koncept. Men att skriva ”Hur känns det att få så mycket fast du redan har pengar?” är bara att anklaga och peka finger snarare än att ifrågasätta på ett konstruktivt sätt. Speciellt att göra så mot någon som återkommande postar på temat feminism och försöker tänka och agera feministiskt i sitt liv. Att skriva till Sandra, som kämpat med sin blogg och skrivande i flera år, utan att tänka på att detta är en del av hennes jobb, när det finns massor med jobb där det ingår att resa och andra ”lyxsaker”. Finns också business jobb där folk reser onödigt mycket i första klass eller med privatjet, men de får inte dessa kommentarer på sin blogg/sociala medier.

          Det är absolut okej att kritisera och undra, men det kan göras på ett snyggt sätt och med respekt – och bör kunna ge mer än tillfredställelsen av att få känna ”ha! Där satte jag dit henne!”

          Madeleine 2016-04-23 06:32:49
          Svara
        • Svar på longgones kommentar.

          Feminism är en ideologi och rörelse som kan ta lika många former som det finns människor som utövar den, feminismen är per se redan splittrad, en hel del på grund av intern kritik. Det hjälper inte att vi lever i ett klassamhälle som ytterligare normaliserar klyftor och orättvisa, vi behöver hacka på de som vill upprätthålla detta. Jag vet vad intersektionalitet är, behöver inte googla, tack ändå. Jag varken får eller har själv, det är ingen ursäkt att inte lägga kritik där den är befogad. Tänker att vi ska hjälpa varandra att lära oss detta. Frågan var ärligt ställd. Ha det fint!

          S 2016-04-22 22:30:34
          Svara
    • Svar på medelklassfeministens kommentar.

      Förlåt, men varför i hela världen ska man skuldbelägga någon som på ett helt reko sätt har ett samarbete med ett företag? Och dessutom ger oss gratis resejournalistik?

      Ellen 2016-04-21 20:21:10
      Svara
      • Svar på Ellens kommentar.

        Bra poäng där. Hon får inte, hon jobbar ju. Och resultatet i form av resejournalistik betalar SJ, inte vi som läsare som kanske aldrig skulle ha råd eller vilja spendera pengar på resemagasin. Det är ju vi som får ”gratis”.

        Samtidigt som vi som besöksstatstik förstås används som en köpt marknad. Så vi ”betalar” genom vår ålder, kön och köpförmåga, intresse eller vad det nu är som fått SJ att vilja inrikta sig på Sandras läsare. De är ju inte ute efter att ge Sandra en gratis upplevelse. De är ju ute efter att påverka oss…

        Caroline 2016-04-23 13:10:12
        Svara
  • Tågluffa <345

    Fanny 2016-04-21 18:02:59 http://fannyblingman.blogg.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!