en disneystad i regn.

toledo.

I onsdags vaknade vi upp i Toledo, den här lilla spanska staden strax utanför Madrid.

toledo.

Det var regnigt som 17 men vi var fast beslutna att upptäcka allt som gick att upptäcka.

toledo

Mössa fick åka på.

toledo.

Det regnade inte direkt lite.

toledo.

Vi promenerade bland annat till Toledos katedral som var så stor att man gick vilse och guld och prålighet överallt. Samt stora filmiska valv.
Sen såg vi lite kända portar och sånt där som gamla städer har ni vet.

toledo.

Efter att vi kände oss mätta på religion och jättegamla portar gick vi istället och åt lunch på en matmarknad vi blivit tipsade om. Tyvärr lyckades vi beställa en mycket deprimerande valnötspasta som inte förtjänade att hamna på bild. Men denna fiskdisk var ju fin i alla fall.

toledo

Husen i Toledo ser ut som Laduréeboxar. Blev kär i vartenda ett.

toledo.

Efter en odokumenterad hotellpaus från regnet kom solen tillbaka och vi åt middag ute på stan. Jag fick äntligen en efterlängtad paella full av saffran men Flora fick den sorgligaste spaghettin med ketchup : ((((

toledo, spain.

Sedan var det dags att vinka adjö till Toledo och hinna med vårt tåg. Hejdå fina hotellträdgården.

toledo.

Flora fick betygsätta staden. 8/10 poäng för feeling.

toledo.

1/10 för maten : /

toledo.

Vilket ger ett genomsnittligt betyg av 6 poäng. Nu vet ni.

toledo, spain.

Men nu var det dags att både byta land och stad.

toledo, spain.

Vi hoppade på nattåget mot Portugal och bodde i en hytt med egen dusch! Somnade på två röda sekunder och vaknade någon annanstans.

 

Alla tågreseinläggen i samarbete med Interrail.

 

Translation. Wednesday in Toledo, Spain. We walked around all day in a rainy town looking at pretty buildings before it was time to say good bye to Spain. Finished off with a paella and the we hopped on the train to Portugal.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
11kommentarer
  • Vart har du köpt bagagetagen?? 😀 <3 Fint med Floras betygsättning! 🙂

    lnea 2016-04-24 22:05:51
    Svara
  • Alltså tågluff ser ju helt underbart ut, blir liksom sugen på att springa till stationen o hoppa på första bästa när jag ser det här!! Vill verkligen ha din resväska för övrigt. Synd att läsa om trist mat i Toledo, spanjorerna brukar ju annars vara himla bra på mat! Ser underbart vackert ut i alla fall. Ser fram emot Lissabon-inlägg!! 🙂

    elin 2016-04-24 14:57:26 http://elinsparis.devote.se
    Svara
  • Det genomsnittliga betyget borde rimligtvis bli 4,5 🙂

    Peachy Cream 2016-04-24 12:39:06 http://www.nouw.se/peachycream
    Svara
  • Tja!! Tänkte på dig när jag såg det här. Lisa Eldridge informativ o kul om make up i väst jmfr med öst. Mkt rouge högt på kinden. http://youtu.be/HNUvnR81OMs bye bye vithaj!!

    T 2016-04-24 12:29:08
    Svara
  • Du som undrade om Antibes-tips i förra inlägget, här kommer några. (Tänkte att det är större chans att du ser det i det här kommentarsfältet då det är under det senaste inlägget).
    Både Brulot och Rustic är två fantastiska restauranger med supergod mat. Brulot ligger på 3 Rue Frédéric Isnard. Boka bord! De har en yttepytteliten uteservering mitt i gränden, högst tre bord. Men att sitta inomhus är också hur mysigt som helst. Rustic ligger på Place Nationale, jättetrevlig personal och servering ute på torget. Båda ställerna har världens godaste anka (ifall någon av er äter kött).
    På 25 cours Masséna, precis vid marknadsplatsen, ligger en absintbar som är ett måste att gå till! Här dricker man absint på det traditionella sättet. Livemusik och härlig stämning, och det finns också massor av utklädningskläder i lådor runt hela källaren. I slutet av kvällen har i princip alla klätt ut sig och sjunger allsång.
    På 11 avenue de la Liberation ligger en australiensisk bar med jättemysig uteservering och utsikt över hamnen, har även en trädkoja man kan klättra upp i för att dricka drinkar.
    Nere vid hamnen, vid foten av gamla stan, finns en massa sportbarer på rad. Det låter kanske inte så kul, men blir en himla stämning senare under kvällarna. På alla ställen jag tipsat om finns människor i alla åldrar, kul med uppblandat.
    Promenera över till Juan les Pins (en stad som sitter ihop med Antibes) och drick drinkar på ställena där alla stora författare och musiker hängde på 60- och 70-talet. Här ligger det dessutom restauranger längs med hela stranden, där man kan hyra solstolar om man känner för det. (Vill man kan man ta strandtåget från Antibes dit).
    Matmarknaden i Antibes är mysig, och på kvällen plockas den undan och restaurangerna flyttar ut sina möbler så att man kan sitta ute och äta.
    Annars Picasso-muséet, där de fortfarande säljer grejer som han har gjort. Bara att promenera runt i gamla stan är också jättemysigt.
    Och just ja, går ni ner till stranden så skippa den första och gå vidare över parkeringen till nästa strand som ligger precis bredvid. De flesta sätter sig på den första stranden (men båda kan bli fullpackade ifall det är varmt).
    Hoppas du såg det här 🙂

    Tips om Antibes 2016-04-24 12:17:39
    Svara
  • Obs att man bara ska äta spansk mat när man är i Spanien! Utländsk mat är inte god här, ej heller pasta. Men spansk mat är jättegod i Spanien 🙂

    Elin 2016-04-24 09:01:16
    Svara
  • Behöver den där bagage-tagen!!! Var hittar jag den? 🙂

    Mimmi 2016-04-24 08:38:07
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!