lissabon: godishus, wes andersonska hotellrum och matrosbarer.

Om det är någon som händelsevis missat så gör jag och Flora ett samarbete med Interrail och i torsdags hoppade vi av nattåget och var framme i Lissabon!

lissabon

Vi styrde kosan mot vårt hotell som var som hämtat ur valfri Wes Anderson-rulle. Tyvärr var vi alldeles för tidigt ute och vårt rum var ännu inte färdigt för oss.

lissabon

Så det var bara att lämna väskorna i receptionen och gå ut på stan i krispigt morgonljus.

lissabon

Det tog ungefär 20 sekunder för oss att bli kära i Lissabon och stadsdelen Bairro Alto där vi bodde. Husen ser ut som engelsk konfekt eller som stora block av glass. I det här lilla huset ska Flora bo i framtiden så att ni vet.

lissabon

Klockan var runt åtta och staden hade inte riktigt vaknat än. Vi hade gatorna för oss själva.

lissabon

Det frukoststället som vi hade sett ut öppnade inte förrän klockan elva. Så jag köpte färdkost i form av frukt.

lissabon

Nektarinen gick hem : )

lissabon

Lissaboooon vad gööör du med våra hjärtaaan

lissabon

I en liten gränd fann vi ett öppet fik, beställde in kaffe och satte oss på uteserveringen med våra datorer. Jag tänker att vi hade en av de bättre kontorsplatserna i världen just den timmen.

lissabon

Gott kaffe drack vi också.

lissabon

Vid klockan elva öppnade Café Tati som vi fått rekommenderat, så då gick vi dit för att äta en sen frukost eller en tidig lunch beroende på hur man ser det. Jag läste spännande bok medan vi väntade på maten.

lissabon

Min lunch: pimientos de padrón samt en räkceviche. Så himla gott var det.

lissabon

Efter maten fortsatte vi vår upptäcksfärd genom Lissabon. I det här huset ska jag bo så ni vet.

Träffade bland annat en gullig hund.

IMG_4618

Vid två var rummet klart på vårt hotell och vi kunde checka in! The Independente heter hotellet om någon är intresserad.

IMG_4645

Vårt rum var så fint med fransk balkong och högt i tak. På torget utanför stod en live-orkester och vi öppnade upp fönstren och levde i en film resten av eftermiddagen.

lissabon

Efter en powernap och lite smink-touch up var vi redo för kvällen.

lissabon

Vi mötte upp vår torsdagsdejt: bloggläsaren Agnes! Vi började med en fördrink i form av öl på hotellets bakgård som även var en beer garden.

lissabon

puss.

lissabon

Efter ölen begav vi oss några kvarter bort för att äta på en restaurang vi fått rekommenderad på instagram (verkligen tack för alla tips, ni gjorde vår resa!). Det var en liten stunds väntetid så då hängde vi utanför.

lissabon

Agnes sysselsatte tiden med att rulla cigaretter och Flora försvann in och kom ut med en hel flarra cava som vi korkade upp på trottoaren ^^

lissabon

En halvtimme senare var vårt bord redo! Taberna da rua das Flores heter restaurangen och den var så jäkla mysig som ni ser.

lissabon

Vi åt kantareller med äggula, ostar, grillad kyckling och tuna tataki. Bra skit alltså.

lissabon

Efter maten var vi pepp och natten behövde fortsättas.

lissabon

Vi gick till en bar som tidigare varit en gammal bordell. Moulin Rouge-igt värre. Vi blev placerade vid ett hörnbord precis vid balkongen och beställde in cava.

lissabon

Bäst av allt var att servitörerna var matroser!

 

Detta inlägg är ett samarbete med Interrail.

 

Translation. On Thursday Flora and I arrived in Lissabon, cutest town ever. We spent the day walking around in Bairro Alto (the neighborhood where we lived) and had lunch at Café Tati. In the evening we had dinner with our new friend Agnes at Taberna da rua des Flores and then drinks at a bar that once used to be a brothel.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
21kommentarer
  • Haj!
    Nu har jag bokat fyra nätter på The Independete! Stort tack för tips, ser verkligen fram emot Lissabon! Puss

    Ellen 2016-11-16 21:58:48 http://harborellen.blogspot.com
    Svara
  • Dear Sandra,
    your photos look amazing! I’m going to Lisbon myself in May. Could you tell me the name of the Moulin Rouge inspired bar (former brothel) you went to? I have to have a glass of red wine there!
    Thank you in advance.
    x

    Shiva 2016-04-27 16:15:22
    Svara
  • åh vart är dina hoops ifrån?

    Anna 2016-04-27 15:16:14 http://dubbelmargarita.blogg.se/
    Svara
  • Pimientos de padrón är kankse det godast jag vet!!

    Jeanette 2016-04-27 12:29:32 http://jeanetteseflin.com/blog
    Svara
  • Ser jättefint ut!
    Men undrar en sak ni när ni reser så mycket, är ni inte rädda för ”Bed bugs” . Är ju känt att det finns på hotell och på nattåg. Vill inte skrämma er, bara en tanke!
    Gör ni tex något för att förhindra det? När ni reser eller när ni kommer hem??

    Anna 2016-04-27 11:29:58
    Svara
  • Men Sandra!! Vad hette bordellbaren rå!!!!! Så jävla fin.

    Jorunn Lavonius 2016-04-26 19:54:20 http://www.jorunnlavonius.forme.se
    Svara
  • Alltså, ingen annan som ser att Agnes påminner sjukt mycket om Rayanne från ”Mitt så kallade liv” på första bilden?!

    Maria 2016-04-26 14:14:52
    Svara
  • Så fina bilderna blev och tack för en mysig kväll ☺️ 🙂

    Agnes 2016-04-26 01:49:53 http://agnesiod.blogspot.pt
    Svara
  • Jag blev STÖRTKÄR i Lissabon nu bara av detta inlägg. ÅH på allt <3

    ISA 2016-04-25 23:36:34 http://isabyl.devote.se
    Svara
  • Men åhh Independente! Jag har bott på så sjukt många hotell i hela världen men jag kan aldrig sluta snacka om detta. Till och med sovsalarna är helt fantastiska.

    Kalle 2016-04-25 23:13:44
    Svara
  • Åh fy satan vilken ball bar, vill dit typ nu.

    Fanny 2016-04-25 22:07:00 http://fannyblingman.blogg.se
    Svara
  • asså måste åka till Lissabon på direkten!

    anna 2016-04-25 17:05:47 http://whiskeysour.blogg.se
    Svara
  • Hej Sandra! Kan inte du berätta hur och vilka tåg du och flora tog i Spanien/Portugal? Jag, bror och pojkvän ska tågluffa i sommar och fattar INGENTING om hur en ska boka tåg.. Måste en boka tåg innan? Eller kan vi vara spontana? Nu kanske du inte vet så mkt pga fixad(?) resa eller, hur mycket bokade ni själva? Såg ju helt amazing ut också. Så om du vet så vore jag tacksam för svar! Kram

    Frida 2016-04-25 17:05:02
    Svara
    • Svar på Fridas kommentar.

      Har åkt interrail två gånger tvärs över hela Europa, och har sällan och aldrig stött på att man måste reservera plats. Det är ju om man vill ha en sovplats eller nåt annat extra då. Även några tåg som kostar även om du har interrail biljett, främst i Italien. Annars är det bara att hoppa på precis vilket tåg ni vill och åka! ^_^ Bara att fylla i tågnummer och tid i en folder/biljett som ni får i interrailpaketet. Glöm inte att en hel del färjor och bussar också ingår!

      Emilia 2016-04-26 09:12:21
      Svara
    • Svar på Fridas kommentar.

      På Interrails hemsida står det såhär om reservationer: ”Vi rekommenderar därför att du kollar upp vilka tåg som kräver reserverad plats innan du reser. Detta gör vi gärna kostnadsfritt åt dig om du e-postar din resplan till oss.”. Så mejla dom så fixar det sig! 🙂

      karolina 2016-04-25 23:44:10
      Svara
    • Svar på Fridas kommentar.

      Det största tågbolaget i Spanien heter Renfe, kolla in deras hemsida för info om tågtider m.m.! Sen hur det fungerar med interrail har jag ingen aning om tyvärr. Ha så kul!

      Hanna 2016-04-25 19:14:56
      Svara
  • Vilken rolig liten resa ni ser ut att ha haft 🙂

    Brigitta Ajstrup 2016-04-25 16:27:16 http://gameset.net/
    Svara
  • Sandra! Jag undrar hur du ser på det här med upphovsrätt när det gäller andras bilder??? Jag har publicerat en hel del ”inspirationsinlägg” på min blogg, alltså foton som jag plockat från Pinterest osv. Anger källan men det gör ju ingen skillnad egentligen, det är trots allt olagligt att publicera andras verk utan tillstånd. Visst är risken att åka fast megaliten men är ändå så nojig… Tänker du på sånt? Har du fått plocka bort nån bild? Tacksam för svar!

    Sara 2016-04-25 16:22:40
    Svara
    • Svar på Saras kommentar.

      Hej!
      Jag jobbar som fotograf så kan svara 🙂
      Man får absolut inte lägga upp andras bilder utan tillåtelse. Och risken att åka fast är faktiskt inte så liten. Jag har själv fakturerat för att andra använt mina bilder. Framförallt är det viktigt som bloggare eftersom man faktiskt tjänar pengar på sina inlägg. Så det är också väldigt orättvist att ta andras bilder som det ligger många timmars jobb bakom och sedan tjäna pengar på det. Fråga gärna om du undrar något mer 🙂

      M 2016-04-26 08:34:33
      Svara
  • Hej Sandra (relationsgurun).
    Jag och min pojkvän har precis gjort slut (i fredags), och det var jag som gjorde det. I dag skulle vi varit ihop i 2 år o 3 månader.
    Jag har alltså inte blivit dumpad, men vi gjorde slut pga att det inte funkade. Vi hade så många återkommande problem, så jag ansåg till slut att det var den enda utvägen. Jag älskar honom alltså verkligen fortfarande och är lika ledsen som om jag varit den som blev dumpad.
    Min fråga är därför. Får jag vara det? Känns som att du ofta skriver om att man ska skita i personen som dumpar, den personen har ingen rätt att vara ledsen etc. Men jag är skitledsen. Till historien hör även att vi bor ihop, och det är hans lägenhet. Jag förlorar alltså min bästa vän och pojkvän samtidigt som jag blir ”hemlös”.
    Känns bara som att du kan ge mig några visdomsord, därför jag skriver till dig.
    Puss.

    Josefine 2016-04-25 15:49:55
    Svara
    • Svar på Josefines kommentar.

      hej finis. såklart du får. jag har också varit den som dumpat. det finns inga regler hur man ska känna. man ska bara känna det man känner, och just det är det som är det rätta för dig. här är alla mina texter om sådant här i ett samlingsinlägg: http://sandrabeijer.se/2015/01/28/alla-mina-texter-om-olycklig-karlek/ puss.

      sandrabeijer 2016-04-25 16:57:20
      Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!