bakat ägg.

baked eggs

Hej alla fellow egglovers out there! Genom mina många bloggår har man kopplat ihop mig med vissa specifika grejer:

1. Pojknackar.
Detta var ett ord jag tyckte om de första två tre åren av mitt bloggande som verkar ha satt sig något helt sjukt. Classic är att folk som inte gillar mig slänger sig med detta ord när de ska härma mig. Men alltså, ändå bra ord tycker jag!!
Vill dock poängtera att jag faktiskt inte kallat killar för pojkar sedan jag fyllde 25. Då var de nämligen inte pojkar längre. Sedan dess är de rätt och slätt ”unga män”.
Snart blir de väl bara män, det blir en spännande tid det med.
Om ni undrar hur många gånger ordet pojknackar förekommer i mina böcker och krönikor?
0.

2. Rosetter.
Detta är också en grej som folk placerar in i niotillfems universum, fastän det var länge sedan jag hade på mig en. Men det make sense i och med att jag hade en rosett på huvudet typ varje dag i slutet av 00-talet och början av tiotalet. Sedan januari 2011 ligger alla rosetter nerpackade i en låda (eller är sålda på bloppis).

3. Prosecco
Italienskt mousserande vin såklart! Älskar ju det. Cava (spanskt mousserande vin) står såklart högt upp på listan också.

4. Löskokta ägg.
Jag skulle vilja påstå att jag var det löskokta äggets första frontperson i bloggvärlden. Så många gånger genom åren som jag har poängterat betydelsen av ett perfekt löskokt ägg och hur en hel frukost kan lyfta när gulan är klarröd och krämig.

– Ett perfekt löskokt ägg kan smaka som en riktigt jäkla flådig krämig ost när man gör det rätt.

Men! Under 2016 har jag stött på ett sätt att hantera ägget på som för första gången slår det löskokta ägg. Jag är numera bakat ägg-frälst.

baked eggs

Bakat ägg, även kallat oeuf en cocotte får du till genom att knäcka ägg i en smörad liten ugnsform och sedan ställa in i ugnen på 190 grader i en kvart (ett mer exakt recept hittar du här). Vad du sedan plockar ut är ett perfekt tillagat ägg som är en blandning av det löskokta och det pocherade ägget. Dessutom slipper du helt att skala!

Det går förstås att variera eggs cocotte i all oändlighet (addera ost/spenat/tomatsås/vad du vill), men bara så som det är i sig självt med lite salt och peppar tycker jag är perfektion nog.
Dagens äggtips.

 

Translation. This year I’ve fallen in love with eggs en cocotte or baked eggs. Here’s a recipe.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
11kommentarer
  • Det här inläggets story är helt briljant! Hur du går från att recappa till kopplingen till nutid. Det är som en mini-novell! Älskar’t <3 (ska så klart genast pröva det där med bakat ägg som ju låter strålande. Du fick mig ju att upptäcka det krämigt löskokta en gång i världen)

    Svara
  • Älskar detta inlägg!

    Sarah 2016-04-26 18:54:19
    Svara
  • Dagens äggtips:
    GÖR DET I MIKRON!!!!!

    Ca en å en halv minut, nästan lika gott och MYCKET SNABBARE
    😀

    Maja 2016-04-26 18:41:20
    Svara
  • Så jäkla mysigt inlägg!!

    Madson 2016-04-26 16:51:48
    Svara
  • detta inlägg :’) <3 älskart!

    mimmi 2016-04-26 16:35:36
    Svara
  • Inte testat detta själv än men ska tydligen vara sjukt gott. Värt att testa! 😉
    http://www.koket.se/bakad-avokado-med-agg

    Sofie 2016-04-26 14:27:44
    Svara
  • När min mamma var 4-5 år var hon (enligt min mormor) kär i en kille som var scoutledare eller något – har glömt exakt vad han gjorde. ”Han har en sån fin nacke”, var tydligen anledningen när mormor frågade varför. Ända sedan dess har ”pojknackar” och ”fina nackar” varit ett begrepp inom familjen. Pojknackar är ju det finaste som finns!

    Annika 2016-04-26 12:34:52 http://terrific-phony.tumblr.com
    Svara
  • Haha älskar detta inlägg! Och löskokt ägg! Måste testa detta! Utropstecken!

    Johanna 2016-04-26 11:51:05
    Svara
  • Älskar listan på saker man förknippar med dig, ändå bra grejer att ha som signum. Bakat ägg måste jag verkligen testa, är i en pocherat ägg-fas nu och äter det varje helgfrukost, men det här känns ju som ett naturligt nästa steg.

    Julia 2016-04-26 09:44:52 http://prick.blogg.se
    Svara
  • Jag gillade det här inlägget så mycket på något lustigt vis. Det finns en hel armé av små Sandror á början av 2000-talet-kopior därute, men själv är du nästan förvägrad att växa upp, som en liten kawaii Peter Pan! 😉

    Edie 2016-04-26 09:41:24 http://thenordicprincess.blogspot.se
    Svara
  • Tips: man kan även knäcka ett ägg i en smörad skål och micra det. Perfekt stressiga morgnar. Vill man ha en supersnabb fuskomelett har man i en skvätt mjölk och vispar runt med en gaffel. Ur micron kommer en fluffig liten öggsufflé!

    Majlis 2016-04-26 08:38:09
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!