lobster rolls.

lobster rolls

I fredags kväll hängde vi hemma och kollade på diverse olika matprogram och av någon anledning dök hela tiden olika hummerrätter upp om och om igen. Till slut reste sig Magnus upp och sa att – Nej, det här går inte längre, vi måste äta lobster rolls. Nu. Vad kostar egentligen en färsk hummer?
– Ingen aning.
Nu vet vi: en färsk hummer kostar 199 kronor på ICA och för det kan man göra lobster rolls för två personer. Det här var nog det topp ett godaste som vi har lagat och är ni sugna på att golva någon kommer här ett recept.

lobster rolls

Lobster rolls för två (plus en bonus shrimp roll var)
Du behöver:
– En färsk hummer
– Persilja
– Smör
– Gräslök
– Majjo
– Citron
– Sött brioche-aktigt bröd
– Räkor (om man vill fylla ut med en extra roll liksom)

lobster rolls

Börja med att dela hummern och ta ut köttet. Glöm ej klorna såklart.

lobster rolls

Hummer behöver inte så mycket kryddning tycker vi, den är ju god som den är.
Till räkrollsen: skala räkor, blanda med hackad persilja, gräslök, lite majonäs och citron.

lobster rolls

Stek brödet på medelvärme i panna med mycket smör. Den ska få en gyllenbrun yta. Montera hummer + räkor och häll över en blandning av smält smör, persilja och citron som du har värmt i en liten kastrull. Salta och peppra försiktigt.

lobster rolls

Servera direkt och som sagt: fullkomligt golva dig själv och ditt middagssällskap.

 

Translation. Lobster rolls om nom nomnommmm

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
20kommentarer
  • Var har du köpt detta fina bröd?!!?

    Ida 2016-05-18 10:13:11
    Svara
  • Nej, det ska stavas majonnäs (med två n). Nu står det majonäs under bild 4. 😉 Tack för receptet vill jag så klart säga också. Älskar lobster rolls!

    Anna 2016-05-10 18:28:03 http://www.travelonacloud.com
    Svara
  • Tips! Garant (hemköps märke) har börjat med brioche korvbröd!!! Och de är superbra för att skåran är liksom på ovansidan så om man lägger upp korvar eller lobster rolls på en tallrik så tippar dem inte :))) supergoda verkligen, och billiga som sjutton (jämfört med andra)

    PS. Avlider lite av detta recept. Ska unna mig en färsk hummer snarast!

    Sonya 2016-05-10 13:04:01 http://sonyaf.blogg.se
    Svara
  • Det är så knäppt att jag alltid tänker att du och Veronica Maggio är samma person. Superkomplimang till er båda såklart men jag vet inte vad det är. Lyssnade nyss på henne i Värvet och sen gick jag in på din blogg som jag gör varje dag och ba tänkte att jag nyss suttit och lyssnat på dig en lång stund.

    Har skrivit det här nån gång förut för längesen (att jag ser er som samma person) men alltså det är så märkligt att jag inte får det ur huvudet. Tänker att ni båda är två kreativa människor med unga själar och förkärlek till fester och drama och allt som är kaosvackert kanske. Du uttrycker dig i text som ingen annan och hon i sin musik. Har växt upp med båda då jag följt dig sedan tidiga tonår till nu (snart 23) och citerat dig och tyckt (tycker) att du är klokast i världen, samt dansat runt och skrattat och gråtit till Maggio. Sen tänker jag att ni båda är mina storasystrar på nåt sätt, kanske för att jag drömt det någon gång och för att det är superdrömmigt och vi hade varit den bästa syskonskaran.

    Jaja det här kanske var superointressant jag vet inte så anyhow tack för mig. Ha en fin dag!

    Linnea 2016-05-10 11:59:35 http://livelearnlove.devote.se
    Svara
  • OMG det ser virkelig lækkert ud! 😮

    Anna 2016-05-10 11:18:24 http://annasteenberg.dk/
    Svara
  • Tips för att hummern ska räcka längre: koka fond på skalen! Det är relativt enkelt och det behöver inte vara svårare än att bryna hummerskalen, slå på vatten till de täcks och sedan låta fonden reducera. Vips så har du världens godaste skaldjursfond att koka soppa på! Det går lika bra att göra på andra skaldjurs skal, tex krabba och det kommer göra alla dina soppor 1000x godare!

    m 2016-05-10 10:57:11
    Svara
    • Svar på ms kommentar.

      Okej nu vill jag göra fond bara för att det låter så roligt att man kan bryna skaldjursskal! 😀

      L 2016-05-10 16:13:06
      Svara
    • Svar på ms kommentar.

      åh va smart! det skulle jag såklart gjort. gjorde det efter en minikräftskiva en gång och det blev verkligen kalas: http://sandrabeijer.se/2015/04/14/fran-kraftskiva-till-kraftsoppa/

      sandrabeijer 2016-05-10 11:00:51
      Svara
  • När kommer nästa q & a!? 😀

    Mi 2016-05-10 09:27:48
    Svara
  • Åh herre vad gott det ser ut! Himla synd att skaldjur är så dyrt här, 199kr känns ju överkomligt om än lyxigt.

    Linnea 2016-05-10 08:43:23 http://berglundlinnea.wordpress.com
    Svara
  • Ser helt sjukt smarrigt ut! Så fint att du visar allt så tydligt och också att du delar med dig av priset på hummern, känns ju liksom överkomligt då.
    Kram

    Tokyoyo 2016-05-10 08:35:27 http://tokyoyo.se
    Svara
  • Majjonäs? Sandra! Majonnäs!

    Elsa 2016-05-10 07:47:23
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!