måndagspepp.

jake

Hej och glad måndag fina ni! Det ska bli en pangvecka vädermässigt, i alla fall där jag bor, kul va! Tänker ha klänning och solglasögon och leva life.
Jag hoppas verkligen Metro fixar Bloglovin-problemet denna vecka. Nu har man inte kunnat läsa bloggen i bloglovin-appen på en hel vecka, så otroligt segt. Dåligt för min bloggpepp också. Man vill ju inte göra massa inlägg som många inte kan läsa.
Annars då? Jo, jag hade möte med min redaktör i fredags som var nöjd med mina omskrivningar så nu går vi förhoppningsvis till sättning snart! Alltså att texten formges i datorn så som den kommer se ut när den är en bok sen. Hurra! Ska fira med skumpa och kroppkakor ikväll med M på Pelikan.
I eftermiddag ska jag på ansiktsbehandling, längtar mycket till det. Är så torr och eksemig alltså, just nu ser mina kinder ut såhär utan smink. Hoppas behandling kan råda bot på detta. Nu har jag pratat klart, här kommer istället tre stycken måndagstips till er:

hashtag
#hashtag på svt play.
Sjukt bra serie inspirerad av händelserna kring Instagramupploppen 2012 i Göteborg. Otroligt välspelat och spännande. Se denna.

AP-Skam3_doc6nym9dpctz417v5t4ns2
Skam på Nrk play
Den norska serien Skam har minst tio personer oberoende av varandra tipsat mig om att jag måste se. Också en serie om tonåringar, denna (iaf säsong ett som jag började se!) handlar om ett tjejgäng som ska samla ihop pengar till sitt studentflak. Och om kärlek, vänskap och sånt också såklart. Jag önskar dock så mycket att den även fanns textad. Såg fyra avsnitt tills jag gav upp, förstod cirka 30% och det går ju liksom inte. Så mycket enklare att läsa norska än att höra tycker jag. Men ni med bättre språköra – se den!

1
Tillsammans Cup
Har ni inget för er på nationaldagen borde ni spana in en sån fin grej som mina två kompisar Marica och Matilda varit med och styrt upp! På Enskede IP kommer 300 svenska och nyanlända svenska ungdomar mötas på Enskede IP, blandas upp i lag och spela en turnering. Utöver turneringen blir det fin festivaldag med massor av artister, foodtrucks, event och nice give aways.
2
Obs helt gratis att komma, inget inträde eller något. Hade såklart kommit om jag inte varit i gbg och dansat till Håkan. Ni hittar fb-eventet här.

 

Translation. Only Scandinavian links in these week of Monday links, sorry so sorry!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
35kommentarer
 • Jeg er ganske sikker på at man kan se Skam med norsk tekst. Men det hjelper kanskje ikke?

  Hildur 2016-05-31 19:55:30
  Svara
 • vill också tipsa. hudvård genom naturliga näringstillskott: http://www.qforskin.se/hudvard/torr-och-kanslig-hud.html. är ingen expert på ämnet men vet att jag själv blev hjälpt. använde deras havtornprodukter förra året mot en alltför segdragen acne (inte så kul när en är över 25 år), och det funkade! äntligen. har fortsatt använda en del av produkterna för daglig rengöring och de är effektiva och prisvärda. dessutom tycker jag de ger personlig och proffsig hjälp. hoppas du kollar upp! tror detta är mer hållbart i längden. kramar!

  Maja 2016-05-31 11:32:44
  Svara
 • Hej fina!

  Jag ville bara säga att jag startat en feministisk instagram som heter jesuisfeminist, där jag upplyser om sådant som vi inte får lära oss om i skolan. Vaginala sjukdomar, kvinnorättsfrågor runtom i världen och viktiga kvinnor i historien. Kram <3

  andrea 2016-05-31 11:14:18 http://instagram.com/jesuisfeminist
  Svara
 • Ser att andra redan tipsat men det ser precis ut som min rosacea. Små röda knottror/finnar över kinderna. Finns bra behandling i krämer och antibiotika. Jag har lyckats att få ner utslagen utan medicinering dock genom att minska på röd mat, starka kryddor, rött vin osv. Brukar alltid bli lite värre på vintern när det är kallt och torrt ute. Lycka till!

  Elis 2016-05-30 22:10:53
  Svara
 • Hej! Om du nu är i Göteborg under 6/6 så tipsar jag dig om att komma på Picknickfestivalen! det är lite samma koncept som Tillsammans Cup fast utan fotboll, men för mångfald och gemenskap med aktiviteter, musik och matvagnar. Kolla eventet på Facebook för att hitta, ligger tio min från stan med spåris! hoppas vi ses kram!

  sara 2016-05-30 21:25:17 http://piratn.blo.gg
  Svara
 • Vilket otroligt fint intiativ på nationaldagen! blir ju alldeles varm i hjärtat.

  Jeanette 2016-05-30 20:28:52 http://jeanetteseflin.com/blog
  Svara
 • Säger som de två andra innan mig: Skam har text! Visserligen på norska, men då fattar en ju. Antar jag. Jag är norska som pratar svenska, men en svensk kompis till mig hade noll nix nada problem med att se Skam så fort hon fick igång textningen. Gör’t! Och, när en är a jour med serien (varning för spoilers annars), gå in på skam.p3.no, där det läggs upp sms-konversationer, instagrambilder och dylikt mellan karaktärerna i realtid. De har gjort ett sånt sinnessjukt bra jobb med att få det att kännas ”på riktigt”; det säger även kidsen som serien är menad för. hälsningar från tant 28

  Julie 2016-05-30 16:55:26
  Svara
 • Ville bare tipse om at skam har norsk tekst hvis det hjelper!?

  Når man setter på et klipp eller en episode så kan man velge tekst om man trykker på snakkeboblen (sier man det på svensk?) ved siden av volumet og velge norsk tekst! Det fungerer i alle fall om man ser på serien i Norge. Håper du får det til:)

  Hanna

  Hanna 2016-05-30 16:49:20
  Svara
 • Men hallå Skam har visst text! Så galet bra serie, leta upp textknappen bredvid volymen och fortsätt kolla!

  Cornelia 2016-05-30 16:36:17 http://cyber-tomatoes.tumblr.com
  Svara
 • Hej Sandra! Varifrån kmr den här urgulliga tigerillustrationen ifrån? https://www.flickr.com/photos/sandypandycandy/26468499054/in/photostream/ Vet du?

  E 2016-05-30 15:26:43
  Svara
 • Du kan få tekst på SKAM, bare trykk på den lille firkanten med strek under, ved siden av avspillingslinjen. Hver eneste gang jeg er her inne og leser bloggen din tenker jeg at du ville elsket SKAM. Prøv prøv! Sesong 2 blir SÅ mye bedre.

  Claudia 2016-05-30 15:21:40
  Svara
 • Men vaa jag har inte haft några problem alls med Bloglovin, har google chrome 🙂

  julia 2016-05-30 15:19:09
  Svara
 • Har sett hashtag tre gånger om, såååå bra serie! Längtar till sista avsnittet kommer imorgon!

  Lina 2016-05-30 15:03:54
  Svara
 • Hej Sandra, jag såg den här postern på Etsy och tänkte genast på dig.
  Tror du skulle älska den nu när du kollar så pass mycket på Gilmore Girls 🙂
  Det är en Stars Hollow Travel poster:

  https://www.etsy.com/se-en/listing/236103776/stars-hollow-poster-vintage-travel?ga_order=most_relevant&ga_search_type=all&ga_view_type=gallery&ga_search_query=travel%20poster&ref=sr_gallery_1

  Ha en fin dag!

  Beatrice 2016-05-30 11:41:49
  Svara
 • i helgen pinnade du en pinn från mig (en helt ovanlig o rolig lampa som jag inte riktigt kan sätta stilen på, men allt kändes väldigt art deco. ville bara dela med mig av fniss för kolla – jag hittade en likadan på bukowskis i malmö (men den är inte lika rosa, dock lika himla söt). KOLLA: https://www.bukowskis.com/sv/lots/802071-taklampa-hans-agne-jakobsson-markaryd-1900-talets-andra-halft)

  o till andra som sitter här o undrar över pinnen på pinterest, höhö, kolla här då: https://se.pinterest.com/pin/AXRo0yCNy47CTvSgygjFj6w5qdegC1lAkMKygMG8HnoM-vGCe-jfVcs/

  sara 2016-05-30 11:35:59
  Svara
 • SANDRA! När du skriver ” Nu har jag pratat klart, här kommer istället tre stycken måndagstips till er” känner jga bara NEJ NEJ NEJ jag vill att du pratar mer, precis så som du gjorde innan tipsen (gillar så klart tipsen) men gillar när du bara pratar på. De är mina bästa inlägg <3

  Caroline 2016-05-30 11:32:59
  Svara
 • Hej Sandra! Lyssnade på eran podd i dag (som ju är superbra, tack för den) och i sista avsnittet pratar ni om hur mycket ni gillar Veronica Maggio och det norska språket. Så då tänkte jag tipsa om ett klipp på youtube där du får det bästa av två världar, alltså Veronica Maggio som försöker att sjunga «Den första är alltid gratis» och «Sergels torg» på norska. Och det blir ju förstås jättegulligt. Här hittar du klippet: https://www.youtube.com/watch?v=3BmLEuVw-go
  Puss!

  Eirin 2016-05-30 10:59:29
  Svara
 • ÅH! Fick länken till Skam via en blogg, men till Skams egna hemsida. Gå in på Nrk.no och sök där isf, för då går det att få text som alla skriver. Jag har alltså plöjt 2 säsonger helt utan text, och vissa av personerna har sådan extremt dialekt. Jag har suttit med google translate hela vägen. Men för er som inte sett Skam, SE SERIEN! Det här är bland det bästa jag har sett och då uttalar jag mig i egenskap av att vara en riktig serienörd och tittar på minst 5-6 serier samtidigt och har sett allt som går att se de senaste 10 åren.

  Charlotte 2016-05-30 10:50:09
  Svara
 • Skam är världens bästa serie och du kan ha text på nrk!!! Precis bredvid ljudknappen i själva spelaren <333

  Linnea 2016-05-30 10:26:16
  Svara
  • Svar på Linneas kommentar.

   men så konstigt för den funkar inte för mig? Vilken webbläsare använder ni alla? Jag e på Firefox.

   sandrabeijer 2016-05-30 10:40:31
   Svara
   • Svar på sandrabeijers kommentar.

    Testa Chrome, funkar finfint.

    Karin 2016-05-30 13:31:25
    Svara
   • Svar på sandrabeijers kommentar.

    Jeg bruker Chrome og der kan man få tekst. På websiden Skam.p3.no legges alle klipp ut i sanntid sammen med tekstmeldinger, facebookmeldinger og instagrambilder, gir bra og festlig kontekst til episodene (trykk på menu oppe til høyre for å finne sesong 1).

    Synne 2016-05-30 12:59:29
    Svara
 • Hei!
  På http://skam.p3.no/ kan man se klippene i ”sanntid”. Det blir også lagt ut tekstmeldinger og meldinger fra Facebook. Hovedpersonene har egne Instagramkontoer ol. Skam er helt fantastisk, så jeg håper du ikke gir opp på grunn av mumling og utydelige samtaler. Det er så mange nyanser som bare blir hintet til. Serien er vel verdt å se både en og to ganger!

  Kristin 2016-05-30 10:20:33
  Svara
 • Hej!
  Vilka bra tips 🙂 Jag kan tipsa tillbaka om dokumentären She’s beautiful when she’s angry som finns på Netflix! Väldigt bra tips tips

  Hedvig 2016-05-30 10:12:33
  Svara
 • Kortison. Inget annat funkar mot mitt eksem. Gå till en hudläkare och be att få utskrivet rätt sorts kortisonsalva!!! Så värt

  Dani 2016-05-30 10:07:39
  Svara
 • Hei. Jeg skulle si det samme som Camilla over meg: Skam er tekstet om du har trykker på symbolet med en firkant med en strek nederst (litt dårlig til å forklare) – du behøver ikke engang fullskjerm.
  Det er en utrolig fin serie, og jeg kan forstå at noe kan være vanskelig å forstå om man ikke er vant til å høre norsk, og kanskje spesielt fordi den inneholder mye slang, ungdomsspråk og litt utydelig prating. Men, prøv å se den igjen med tekst – kanskje det blir lettere!

  Karina 2016-05-30 10:04:37
  Svara
 • Hej! SKAM finns att se med norsk text på NRKs hemsida 🙂

  Victoria 2016-05-30 09:59:58
  Svara
 • Jeg kan lese innleggen dine i Bloglovin’ og alle bildene er med! Det eneste er at det ikke er noe bilde sammen med innlegget i feeden, men når jeg trykker inn på innlegget er alt OK!

  Og det burde være tekst på Skam, slik noen nevnte over her. Jeg fikk opp tekst da jeg fulgte linken over, i alle fall. Jeg kan ikke understreke nok hvor bra den serien er. Den ble ikke markedsført i det hele tatt, ungdommene oppdaget den selv og gjorde den superpopulær blant både unge og godt voksne mennesker. Den er så realistisk, ærlig og fin, og karakterene er så sterke.

  Har tipset deg om det tidligere, men Unge Lovende er også en utrolig fin, norsk serie. Den handler om tre unge, ambisiøse kvinner som ønsker å slå gjennom i sine kreative yrker. Kjærlighet, vennskap, svik og psykiske lidelser. Skrevet av Siri Seljeseth, som spiller hovedrollen som Elise. Så bra!

  Andrea 2016-05-30 09:57:32
  Svara
 • Hej!

  Känner igen mig med hur dina kinder ser ut och hur kinderna känns :(. Du har inte kollat upp om du har perioral dermatit eller rosacea? De är väldigt lika varandra och de går att behandla med antibiotika och rosazol (finns på apoteket). Jag gick till en hudläkare i vintras och blev diagnostiserad. Det är mitt tips till dig!

  Fredrika 2016-05-30 09:54:30
  Svara
 • Har också kunnat läsa alla inlägg via bloglovin och njutit som vanligt! ?

  Maria 2016-05-30 08:59:06
  Svara
 • Hej! För mig fungerar det super att läsa i bloglovin appen. Alla bilder syns som de ska osv. Har inte varit något problem alls senaste veckan heller…

  Linnea 2016-05-30 08:47:32
  Svara
 • Tack för tv-serietips! Gillade verkligen p3-dokumentär om instagramupploppen, så serien borde rimligtvis vara något jag kan gilla också!

  Svara
 • Hej!
  Har du kollat om du har perioral dermatit? Jag tycker att det ser ut lite så. Det kan man i så fall behandla med läkemedel.

  Ylva 2016-05-30 07:50:33
  Svara
 • Takk for tips!
  Det går an å se Skam tekstet på NRK Play. Det er et teksteikon nederst i videovinduet når du har valgt fullskjerm, ved siden av ikonet som gjør at du kan forminske vinduet igjen.

  Camilla 2016-05-30 07:47:13
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!