tävling: vinn årets tolv bästa böcker.

reading

Nu kommer en rolig tävling för alla bokälskare i samarbete med Årets Bok.

Bakgrund för den som missat:
Bonniers Bokklubbar har instiftat en nytt litteraturpris som heter Årets Bok. Det är det enda litteraturpriset i Sverige där vinnaren utses genom omröstning av svenska folket. Sju redaktörer har nominerat 12 st böcker (från flera olika förlag då såklart) som är med och tävlar om utmärkelsen. På bonniersbokklubbar.se/aretsbok kan du rösta på din favorit och spana in alla böckerna.

Kriterierna för nominering var:
– Hög språklig kvalitet
– Väl berättad historia sett till handling, karaktärer och miljö
– Tilltala en bred läsekrets
– Svensk och utländsk skönlitteratur (spänning och roman)
– Utgiven på svenska i Sverige (oberoende av förlag/egenutgivning) under maj 2015-maj 2016

reading

Nu till det roliga: nu har du chansen att vinna samtliga av de tolv nominerade böckerna.

Tävla såhär:
Lämna en kommentar på detta inlägg med en motivering varför just du behöver en hög med läsning. Glöm inte att lämna din mailadress. Vinnaren dras den 7 juni.

(Jag har förövrigt recenserat två av böckerna som du hittar här och här)

Lycka till alla!

Ett samarbete tillsammans Bonniers Bokklubbar.

TÄVLING AVSLUTAD!!

 

Translation. A competition for my Swedish readers!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
434kommentarer
 • Jag tar studenten på fredag. Vilket känns helt omtumlande-vad-händer-med-världen-galet samtidigt som det är som om jag väntat på det här ögonblicket hela livet. Det känns äntligen som jag är redo för alla äventyr jag innerst inne längtat efter. Som om jag insett att man kan lämna comfortzonen utan att gå miste om all trygghet någonsin. Det finns olika former av trygghet och även om man lämnar den vanligaste (hemma, med allt vad det innebär) betyder det inte att det slutar finnas där. Fyra dagar efter studenten åker jag och båt- och öluffar i Grekland med min bästa kompis. Mitt första egna äventyr. Det vore dock skönt att bära med mig någon form av trygghet, som i en kapsel typ, på resan. För mig har böcker alltid varit en trygg punkt, en värld att fly in i, en andningsmöjlighet. Det hade varit fint att vinna dessa tolv böcker, välja två-tre, kanske fyra till och med, och trycka ned dem i backpacken. Ta upp en på något fik, en annan vid en öde strand. Kanske en tredje på en balkong om vi hamnar på en sån. Och spara resten till nästa äventyr. Det vore något alltså.

  Emelie Jonson 2016-06-06 23:50:10 http://repeatmoments.blogg.se
  Svara
 • Som student orkar jag inte läsa några böcker under året, men i sommar vill jag läsa så mycket jag hinner! Skulle vara perfekt att vinna lite böcker då jag snart åker på semester till Palma (längtar ihjäl mig).

  Sofia 2016-06-06 21:31:42
  Svara
 • Jag skulle behöva en hög med böcker för att jag vänt upp och ner på mitt liv. Jag sålde allt jag ägde, flyttade ut ur min lägenhet, sa upp mig från jobbet, gjorde slut med pojkvännen och åkte ut och reste för att finna lyckan. Jag vet inte om jag fann den, men något fann jag iallafall: ett lugn, en idé om hur jag vill att mitt liv ska vara och saker jag vill ändra på. Men att komma tillbaka till Sverige och börja bygga upp ett helt liv ännu en gång var inte så lätt som jag trodde. Det är svårt och gör ont. Jag skulle behöva lite bra läsning medan jag kommer på fötter igen, en paus från ogräs-rensning i mammas trädgård och extrajobb på Ica. Kram!

  Andrea 2016-06-06 19:15:25
  Svara
 • I vanliga fall så pluggar jag till civilingenjör, detta innebär mycket läsande av kurslitteratur men lämnar ingen tid över till läsande för nöjets skull… Tänkte därför ta tag i läsandet i sommar eftersom jag inte har något sommarjobb(ångest…) och försöka hålla igång det till hösten. En rejäl bunt med nya böcker vore därför rena drömmen! <3

  Moa 2016-06-06 16:01:55
  Svara
 • Jag har alltid älskat att skriva och läsa. Att skriva känns så mycket i mig, jag vill och hoppas att jag kan ge ut en bok någon dag. Vilken dröm det skulle va. Tills dess så behöver jag bokinspiration, kan ju inte läsa Harry Potter varvat med kurslitteratur hela livet? Jag är trött på kurslitteratur, vill läsa något fantastiskt och skönlitterärt! Men kurslitteratur är enda litteraturen jag har råd att köpa + nu kommer jag inte få jobba alls så mycket i sommar som jag trodde = mindre pengar att köpa böcker för men desto mer tid att läsa på. Den här vinsten skulle ju lösa den ekvationen lätt!
  Men mest är det för att text, litteratur, läsa och skriva är ALLT. Så fort jag är ledsen, glad, kåt, förtvivlad finner jag styrka, tröst och sammanhang i att kunna formulera mig. Det här skulle vara fantastisk inspiration åt mina författardrömmar! <3

  Maja 2016-06-06 13:37:31
  Svara
 • Å!! Efter en dag på ett tåg träffades jag av insikten att jag verkligen vill läsa mer. Jag vill drömma mig bort till andra platser och till andras liv och jag vill så gärna göra det nu nu nu!! Att få vinna alla dessa härliga böcker hade ju varit hur kul som helst och skulle göra vilken sommar som helst lite bättre.

  Alexandra 2016-06-06 09:52:09
  Svara
 • Vill ligga på en strand, borra ner fötterna i sanden försvinna bort till andra världar
  Njuta av sommarens bästa och glömma att den är där
  Dricka rosévin på balkongen och slängas mellan livsöden och äventyr, kärlek och uppbrott.
  Dansa bort sommarnatten med bästa tjejkompisarna och tänka att ikväll skrivs min kärleksroman
  Vara bakis i solen och läsa lite mer, kemisk ångest och gårdagens hångel byts mot vackra citat och inspiration till egna texter
  Vill lägga ner en bok, ta upp en ny, vill va insprirerad, vill läsa och skriva igen

  Fredrica 2016-06-05 23:15:25
  Svara
 • Skulle vara perfekta ursäkten för mer gräsmattehäng i skuggan i sommar. Skulle dela vinsten med min mamma också, hon älskar också att läsa.

  Elisabeth Petersson 2016-06-05 18:28:54 https://www.instagram.com/elisabethpetersson/
  Svara
 • Jag vill få tillbaka min läsglädje igen. När jag var lite fanns det nästan inget bättre jag visste än en riktigt bra bok. Det var det närmaste till beroende jag någonsin varit. Men med att jag växte upp så har det runnit ut i sanden. Istället för skönlitteratur läste jag läxor och nu för ett tag sedan när du la upp inlägget om de här böckerna så insåg jag att jag inte ens hört om en enda bok. Jag har ingen koll längre. Jag vill ha koll igen, jag vill ha läsglädje och jag har en hel lång sommar som sjukskriven väntandes på mig – så när annars?

  Agnes 2016-06-05 17:02:43 http://aggeoa.blogg.se
  Svara
 • Jag ska spendera 3 veckor på ett militärläger i sommar där man inte ens får vara ensam när man ska gå på toa. Planerar därför en människodetox efter det och då hade ett gäng böcker varit bra som sällskap

  Sabina 2016-06-05 14:48:34
  Svara
 • Hej!
  Har knappt tagit ledigt från jobbet i sommar och har planerat att spendera den lediga tiden jag får sittandes på min nu pimpade balkong. Och vad är perfekt då, jo sjukt mycket bra läsning :).

  Ha det gött!

  Mia 2016-06-05 12:11:30
  Svara
 • Om jag vinner så skulle jag vilja dela hälften av böckerna med mig min bästa vän Charlotte.
  Varför jag då skulle vilja ta med mig min bästa vän Charlotte? Jo för hon och jag kompletterar varandra ta mig tusan i allt! Säger jag en mening så fyller hon i den…Köper jag en klänning har hon redan köpt den. Vi är partners in crime, vi är vänner för alltid och vi kommer utan tvekan att bli gamla tillsammans. Vi ska åka på en resa i sommar – och vad passar då inte bättre än att dela massa skön läsning med just HENNE! Som en symbol för äkta vänskap som jag värdesätter högt och är evigt tacksam för!
  Hälsningar Nathalie

  Nathalie Axelsson 2016-06-05 10:54:54
  Svara
 • Jag har varit så jäkla duktig i år och slitigt hårt med mitt heltidsjobb på dagarna, varit närvarande mamma för min dotter på eftermiddagarna och pluggat för att nå mina drömmar när dottern väl har somnat. I sommar ska jag ha ledigt både själv (är ensamstående) och tillsammans med henne och tiden jag är själv tror jag att jag skulle behöva tillbringa halvliggandes i skuggan med ett par (eller tolv!) riktigt bra böcker.

  Vill slå ett slag för bibblan också, vilken fantastisk grej att vi får låna hur många böcker vi vill helt gratis!

  Hanna 2016-06-05 09:09:37
  Svara
 • I sommar kommer jag bara jobba och inte ta ut någon semester. Skulle därför vilja vinna böckerna för att få en ”mental semester” och drömma mig bort.

  Maria S 2016-06-05 08:35:33
  Svara
 • Att komma in i en bok ör långt ifrån lätt för mig, men något jag verkligen är i behov av då en i ibland bara måste fly verkligheten sådär. I denna period av framtidsångest/vilsenhet som bara studenten kan skapa skulle ett gäng bra böcker rädda mig!

  Hilda 2016-06-04 21:45:54
  Svara
 • För en vecka och två dagar sen exakt fick jag en liten flicka. Tänkte att sommaren kommer bestå av massa bebishäng i parken för min del, och då hade ett gäng grymma böcker varit awesome! Läsa + sovande bebis (förhoppning iallafall) låter som en vinnande kombo. Puss <3

  Josefine 2016-06-04 21:23:35
  Svara
 • Jag har inga pengar och jag BEHÖVER MER BÖCKER MEN DET ÄR SÅ SATANS DYRT. Mitt bankkonto är läskigt tomt för tillfället, PLUS har inte gått i skolan på ett år och känner att mitt intellekt saktar börjar dö? Försöker läsa så mycket som möjligt för att hålla igång det, men nya böcker istället för samma gamla vanliga (som jag läst x antal gånger) skulle vara guld värt för att få igång läslusten igen. Plz behöver verkligen dessa böcker i mitt liv.

  Anna 2016-06-04 20:05:17
  Svara
 • Böcker är bäst , det ger så mycket spänning, avkoppling,drama,skratt och gråt.
  Har nu en lång och härlig semester att vänta och vad är då bäst att göra om inte läsning.

  Annalena Kriikkula 2016-06-04 09:43:22
  Svara
 • För det första så älskar jag att läsa, böcker är ju det finaste som finns. För det andra så har jag en lång jobbsommar framför mig, utan någon semester. Jobbar enbart natt vilken innebär heltid nattjobb utan något att sysselsätta sig med. Läser bloggar och tittar på serier nätterna igenom som det ser ut nu men även det blir tråkigt i längden och känns som att jag vill få ut något vettigt av det jag gör också, vilket böcker är perfekt till. Att bara drömma sig in i en annan värld. Saknar läsningen men är så lätt att lägga det åt sidan när livet kommer i vägen. Skulle vara helt underbart att ta upp läsningen igen med lite fräscha böcker nu under sommaren och samtidigt få nätterna att gå fortare. Eller varför inte på stranden. Din blogg är den bästa, puss!

  Emma 2016-06-03 23:27:27
  Svara
 • Jag är kanske sent ute nu men guud vad jag vill läsa den senaste boken i Milleniumserien! De tre tidigare var ju sjukt bra så förväntningarna är ju ganska höga om man säger så. Sen behöver jag en hög med böcker därför att det
  1) ser bra ut med böcker i hyllan (man verkar liksom intelligent :))
  2) Ett tioveckors sommarlov innebär en hel del dötid vilket alltid slutar med att en slösurfar bort en hel dag på insta typ när en istället hade kunnat läsa
  3) Böcker är ju så jäkla dyrt och mitt bankkonto tycker inte om det

  Isabell 2016-06-03 21:24:10
  Svara
 • Har en väldigt tråkig sommar framför mig då jag har tackat ja till jobb i princip hela sommaren. Detta känns väldigt dystert, speciellt när alla andra har fantastiska sommarplaner och resor inplanerade. Att vinna detta paket med årets tolv bästa böcker hade lyft upp min sinnesstämning samt gjort min sommar så mycket bättre. Hade varit som en tröst, och jag hade utan tvekan läst klart alla böcker på min lediga tid. Puss och kram!

  Nadja 2016-06-03 19:01:09
  Svara
 • För att jag älskar att läsa och för att jag är så jävla bra. Det räcker så. (Ursäkta ”jävlarna”)

  Klara 2016-06-03 14:55:26
  Svara
 • Jag har inte läst på nästan två år. Har haft så mycket i huvudet att när jag väl satt mig med en bok har tankarna svävat iväg någon annanstans. Livet börjar gå tillbaka till normal takt igen och jag vill verkligen sätta igång och läsa. Vad skapar inte mer inspiration än Sveriges 12 bästa böcker hemma i bokhyllan?!

  Sanna 2016-06-03 12:42:24
  Svara
 • Har inte haft någon ro till att läsa på väldigt länge, hela gymnasiet faktiskt, men den senaste månaden har den kommit tillbaka med en explosion och snittar plötsligt på en bok i veckan istället för en i kvartalet. Därför behöver jag alltså fler nya läsupplevelser, vilket det här ju är en chans till! Så snälla Sandra, hjälp mig att hålla igång läsandet nu i sommar med spännande böcker! 😉

  Nadja 2016-06-03 04:51:56 http://Nadjasvarld.blogspot.com
  Svara
 • Jag träffade en man och flyttade till hans hemland och nu har vi en väldsfin liten unge tillsammans, och det är fint, men jag längtar mig galen efter svenska böcker! Har sällan möjlighet att åka hem till Sverige, men när jag gör det besöker jag biblioteket och bokhandeln det första jag gör (samt mataffären). Ett par gånger har jag beställt svenska böcker till utlandet, och få saker gör mig så lycklig som ett paket med svenska böcker. I höst verkar livet ta en ny vändning, vi ska flytta upp i bergen, och jag drömmer om att sätta upp en hängande korgstol och läsaläsaläsa omgiven av korkekar och olivträd. Skulle så gärna vilja ha bokpaketet bredvid mig då!

  Casa Annika 2016-06-03 02:44:43 http://www.casaannika.blogspot.com
  Svara
 • Har precis flyttat och köpt en jättedyr ny säng samt matbord. Har inga pengar över till att köpa en tv, har inget internet pga min hyresvärd vill ej installera fiber och har inte råd att ha internet via telejacket, så det kommer dröja ca 3-4 månader innan jag har internet i min första egna lägenhet. Så har absolut ingenting att göra på kvällarna när jag har kvällssol på min balkong förutom att läsa och äger enbart Harry Potter serien i bokform som jag läst en gång om året sen jag var 10… Samt så spenderade jag alla mina pengar på möbler så hör sitter jag just nu och försöker läsa en tidning jag lånat från jobbet. Detta ska bli mitt liv i 3 månader. Behöver något annat att läsa. Plz save me.

  Ellen 2016-06-02 21:52:57
  Svara
 • Det finns ingen motivering till varför jag behöver dessa tolv böcker, men det finns en till varför jag kräver dem. Denna termin har varit en emotionell berg- och dalbana, kantad av eufori och sorg och lycka och ångest och femton andra känslor som egentligen inte får plats i min kropp. Nu, nu när det äntligen är sommar, ja då vågar jag säga att jag kräver att få försvinna in i parallella universum för ett litet tag, åtminstone innan skolan börjar igen i augusti. Jag förtjänar att sitta på uteserveringar med ett glas rosé i ena handen och ”Alma Whittakers betydelsefulla upptäckter” i den andra. Jag förtjänar att ligga på en picknickfilt i Hagaparken och sträckläsa Martina Haag. Det gör jag verkligen, du måste tro mig när jag säger det.
  /Mikaela

  Mikaela 2016-06-02 21:39:54
  Svara
 • Jag har varit lite ledsen ett tag och kommer i sommar att flytta tillbaka till Sverige igen efter att ha bott ett tag utomlands. Jag känner att det skulle vara guld att ha nya böcker att läsa med orörda världar att upptäcka och spännande karaktärer att lära känna. Jag tror att jag skulle må bra av att förlora mig i böckernas värld igen och få tillfälle att kicka igång svenskan litegrann igen efter att ha pratat mest spanska och engelska sista året.

  Sandra 2016-06-02 21:39:26
  Svara
 • Har avverkat alla olästa böcker i min bokhylla nu – ”På spaning efter den tid som flytt” check, ”Ulysseus” check, ”Mrs Dalloway” check etc… Hungrar efter mer trots att plånboken ekar tom. Ett bokpaket som räcker hela sommaren toppar därför min önskelista.

  Elin 2016-06-02 20:41:23
  Svara
 • Varför just jag? Jag skulle bli gladast. Jag skulle läsa dem så ordentligt och finna dem så tankeväckande. Jag skulle ta så väl hand om dem. Jag skulle uppmuntra så många andra att läsa dem. Jag skulle låna ut dem mot att jag fick dem tillbaka. De skulle få en speciell plats i min hylla. Jag skulle se på dem och tänka: Där står alla böckerna jag vann. Den gången…

  Agneta 2016-06-02 19:26:04
  Svara
 • Jag behöver en bra bok för varje sommarvecka! Eftersom jag pluggar i vanliga fall och bara har tid för psykologiböcker så är det minst sagt behövligt med en gedigen hög skönlitteratur att få gräva ned sig i under något träd i sommarsolen!

  Matilda 2016-06-02 18:58:36
  Svara
 • Efter uppmuntran från min familj har jag bestämt mig för att ge skrivandet en ärlig chans i sommar. Jag har blivit antagen till en kurs i kreativt skrivande och efter ett år i Israel levandes på en liten kibbutz känner jag att jag har många tankar, känslor och upplevelser som jag vill få utlopp för. Och det viktigaste med att skriva är som bekant att läsa. Läsa mycket och läsa brett. Därför skulle det minst sagt vara perfekt med att få en hög utmärkt läsning hemskickad till en!

  Hanna 2016-06-02 17:50:48
  Svara
 • Härligt initiativ till pris och bra marknadsföring för oss bokälskare. Jag läser böcker året runt men speciellt många på sommaren på stranden och i solstolen.

  Annica Dawson 2016-06-02 16:05:39
  Svara
 • Har inte lyckats behålla något jobb inför den här sommaren pga ångest, och får panik av tanken att inte lyckas fylla all tid med någonting! Men böcker <3

  Alicia 2016-06-02 16:05:02
  Svara
 • Hej, det finns egentligen en mängd olika anledningar till varför en skulle vilja få en drös med böcker inför sommaren. Jag vill ge två simpla men goda skäl: till hösten ska jag börja plugga (läskigt & kul på samma gång), därför vill jag passa på att njuta extra av sommaren så gott jag kan, helst med några böcker på stranden. Det andra skälet är att om en har många böcker kan en även ge bort några till personer en tycker om. Jag hade velat ge några till min mamma som jobbat så himla mycket denna våren utan någon riktig ledighet. Hon gillar att läsa men ger sig inte tid till det när hon jobbar, därför tror jag hon hade blivit glad av överraskningen. Puss!

  Matilda 2016-06-02 16:04:05
  Svara
 • Passar perfekt att en hög med nya böcker till semestern nu få.
  Ligga på solstolen och försvinna in i olika världar då:-).

  Hinner annars aldrig läsa en bok.
  Nu kanske jag t o m både kan ”relaxa” och bli lite klok:-).

  Rosis 2016-06-02 15:28:33
  Svara
 • Åh men himla kul tävling ju. Jag vill vinna för att kunna läsa massa massa på bussen i sommar. Och när jag väntar på att den ska komma. Eller när pastavattnet kokar och jag inte har något annat att göra. Och när solen gått ner och jag krypit ner under täcket med en fluffig hund. Men kanske mest när solen värmer och det inte finns något bättre i världen än att läsa en bra bok och äta melon eller nåt.

  Malin 2016-06-02 15:00:10
  Svara
 • Vill gärna vinna en hög med böcker att koppla av med i hängmattan i sommar!

  Jessica 2016-06-02 13:52:48
  Svara
 • Kriterierna borgar för perfekt sommarläsning för erfaren bokmal i behov av nya intryck. Bring it on! Can’t wait!

  Paula Petersen 2016-06-02 13:20:51
  Svara
 • Perfekt med en hög böcker för att återväcka min läsarlust i sommar!

  Esa 2016-06-02 12:50:49
  Svara
 • Åh gud va kul tävling! Min motivering lyder som följer: Om ett par dagar, (på söndag) har min sista uppsatsinlämning, för den fjärde terminen på universitetet. Grejen är att det inte har gått en dag sedan hösten 2014 som jag inte har pluggat på (läste sommarkurser hela förra sommaren) och efter inlämningen på söndag har jag plugg-paus ända fram till oktober! Jag kan inte ens tänka tanken på skönlitteratur när jag har en massa kurslitteratur att läsa, vilket har gjort att jag knappt läst en bok sen jag började plugget för snart två år sedan. Så mitt mål denna sommar är att läsa! Läsa läsa läsa och det ska bil så härligt. Så en fin drös nya böcker precis när sommaren börjar känns ju därför helt perfekt!

  Malin 2016-06-02 12:48:18 http://devote.se/silverparlor
  Svara
 • Jag behöver en hög med bra böcker till hängmattan i sommar. [email protected]

  Karin Eriksson 2016-06-02 12:22:48
  Svara
 • Hur ska jag annars fördriva dagarna i sommar när jag inte har studentlitteraturhögen att plöja igenom?

  Alicia 2016-06-02 12:03:42
  Svara
 • skoj! jag skulle vilja vinna för att få mig till livs en rejäl dos skönlitteratur på svenska i sommar. jag bor utomlands och forskar om krigsförbrytelser, läser alltså enormt mycket om verklighetens hemskheter (på utrikiska) och har liksom helt kommit ifrån det här med att läsa för nöjes skull, och att läsa på svenska. och jag saknar det! nu ska jag spendera sommaren i sverige och ta en paus från jobbet (kallas tydligen semester), ligga på bryggan,, äta jordgubbar och bara läsa sånt som sveper iväg med min hjärna och bäddar in mig i massa olika känslor, världar och mysterier.

  anna 2016-06-02 10:59:42
  Svara
 • Plånboken är tom så ingen resa det i sommar blir, det blir till att vara hemmavid
  I själ och tanke det därför blir till att resa bort, till ert bokpaket jag därför ställer mitt hopp.

  Margareta S 2016-06-02 10:26:52
  Svara
 • Under terminerna läser jag bara det mina elever läser – finns varken tid eller ork för egen läsning. Så, nu när sommarlovet närmar sig vill jag kasta mig över massor med ny, härlig litteratur!

  Ulla Östberg 2016-06-02 10:11:10
  Svara
 • Hej!

  Jag har under flera års tid stressat mig igenom sommaren. Sommar och semester har aldrig varit en lugn och härlig tid. Utan det har mer varit stress att hinna med allt, träffa alla, se till att allt rullar på för andra. Kört land och rike runt för att göra alla nöjda och glada. MEN denna sommar har jag BESTÄMT mig för att INTE tillfredsställa alla andras behov och krav. I år ska jag bara ta det lugnt och förhoppningsvis läsa alla dessa böcker! 2016 är min sommar!
  Det kommer bli en toppen sommar!

  TREVLIG SOMMAR!!!

  Evelina Stenberg 2016-06-02 09:48:09
  Svara
 • Ååhh! Idag (2 juni) skriver jag läsårets sista tenta och har därefter ett långt sommarlov att fylla med läsning. Det bästa med sommaren är att kunna stoppa undan kurslitteraturen och plocka fram skönlitteraturen. Hade blivit så underbart glad av att vinna just denna tävling! Kram

  Lisa Berntsson 2016-06-02 09:45:14
  Svara
 • Jag tänker att min mor ska få högen. Hon är dessvärre arbetslös sen några år tillbaka och har mycket tid att fylla. Hon älskar böcker och är en bokmal av värsta sort. Att hitta nytt jobb vid 63 års ålder har tagit mycket glädje från mamma och jag vill att hon ska få annat att tänka på.

  Malin 2016-06-02 09:34:18
  Svara
 • Åh, jag skulle bli så glad om jag vann 😀 Jag är i stort behov av spännande sommarläsning och skulle med glädje ge mig på verk av några – för mig – nya författare.

  Nathalie 2016-06-02 09:22:03
  Svara
 • Jag har tyvärr sunkat ner mig totalt litterärt. Tror jag typ förläste mig under juristprogrammet (böcker om normgivningsläran är nog det zzznarkigaste som finns!) och all glädje till läsning byttes ut mot tentahets-feeling. Än idag har jag inte återhämtat mig utan jag märker hur jag drar mig för att läsa. Plockar upp mobilen och scrollar planlöst istället. Fördriver timmar på Netflix. Jag saknar min läslust och tänker att det här super-paketet kanske kan elchocka igång den igen!

  Eva 2016-06-02 09:20:47
  Svara
 • Jag har haft ont om tid till läsning senaste tidenoch har ingen bok hemma som jag längtar att få läsa. Men bland dessa 12 finns flera stycken som skulle få igång läslusten igen. I en hängmatta under ett träd skulle böckerna slukas en efter en 🙂

  Sara 2016-06-02 09:16:43
  Svara
 • Jag vill hemskt gärna vinna denna fantastiska hög av böcker för att krydda min sommarsverige men också ta med på de långa resor jag kommer åka på i slutet på sommaren och in på hösten. Perfekt avbrott i vardagen när man lämnat skärmen på kontoret, och perfekta sällskapen när man reser själv!!

  Parshin Saadatirad 2016-06-02 09:13:55
  Svara
 • Jag har alltid älskat böcker. På dagis hade vi en låda med böcker och mig hittade man alltid sittandes i lådan med näsan i en bok. På somrarna åkte jag alltid till biblioteket med min mamma och lånade maximalt antal böcker för att sedan läsa ut alla på en dag. Nu väntar ett tre månaders långt sommarlov efter en kämpig termin i Uppsala och att äntligen ha tid att läsa står högst upp på min to do list! Nog för att jag har böcker hemma men att vinna tolv nominerade böcker vore ju riktigt göttigt ändå!

  Josefin 2016-06-02 09:06:05
  Svara
 • Hej!
  Jag har inte hunnit läsa böcker på flera år eftersom att jag varit anställd i en startup och i princip jobbat dygnet runt. Har mått väldigt dåligt i detta och bestämde mig till slut för 3 veckor sen för att säga upp mig. I sommar är det dags för att ta igen all förlorad tid och bara vila upp mig genom att ligga och läsa i skuggan. Dessa tolv böcker skulle vara fantastiska att fördriva tiden med!

  Katarina 2016-06-02 08:53:27
  Svara
 • Jag vill hemskt gärna vinna denna fantastiska hög böcker för att ha en bra anledning att bara lägga mig ner på gräset och njuta av lugnet och sommaren. Efter fyra års studier med enbart kurslitteratur som sällskap ser jag nu också fram emot att återigen hitta tillbaka till skönlitteraturen!

  Felicia Janten 2016-06-02 08:52:11
  Svara
 • Hela vintern har jag varit insnöad på olika serier på datorn. Nu ser jag fram emot att få läsa böcker i sommar i solstolen. Jag älskar att läsa. För första gången på länge har jag tagit ut en rejäl semester och kommer ha all tid i världen att läsa böcker i sommer.

  Erica Matsson 2016-06-02 08:51:45
  Svara
 • Efter en termin av enbart litteratur om europarätt, statsrätt och avtalsrätt så skulle jag älska att få en hög böcker att läsa i sommar! Eftersom att jag ska jobba heltid i 3 månader så är läsning den edna semestern jag kommer ha 🙂

  Josefine 2016-06-02 08:45:33
  Svara
 • Håhåjaja första singelsommaren i vuxen ålder och runt omkring mig sker bröllop och barnsemestrar. Där de där soliga dagarna och kvällarna när alla andra är upptagna i par eller familjer, för att få ensamheten att se snyggare ut och kännas tryggare och för att få drömma sig bort om än för en liten, liten stund!

  Hedda 2016-06-02 08:37:46
  Svara
 • Jag läser på tok för lite. I sommar kommer jag dock ha långledigt och vad passar då inte bättre än att få plöja igenom en hel hög med redan utvalda böcker?! Kan inte bli bättre!

  Jessica 2016-06-02 08:36:59 http://attlevasunt.se/
  Svara
 • Den här våren gick jag in i väggen. Till slut gick det inte att bolla ideellt arbete, skola och jobb. I sommar ska jag öva mig på att bara vila, återhämta mig och bli bäst på att vara lite lat. Jag ska spendera min första sommar ledig på väldigt väldigt länge, och vad passar bättre då än en hög med böcker. Har sett fram emot att plöja böcker i sommar, drömläge vore liggandes vid en klippa på västkusten, eller i en hängmatta eller på ett tåg resandes mot äventyr.

  Nadja 2016-06-02 08:32:26
  Svara
 • Min bästa läsa-i-samma-rum-kompis sedan lågstadiet och jag har flera av dessa tolv på vår att-läsalista, jag skulle dela detta skitfina paket böcker med henne och köra bokklubbs samtal på landet i sommar och i stan i höst. Hon är mitt bästa balsam i livet och vi båda skulle behöva ett bokbalsam efter detta tugnrodda läsår!

  Ellie 2016-06-02 08:03:19
  Svara
 • Jag är student i en ny och hjärtlös stad. Jag fick inte sommarjobbet jag sökt trots löften och en jäkla utdragen process jag gick igenom för dem. Detta resulterar i att min inkomst denna sommar består av växeln jag hittar mellan soffkuddarna. Det blir nog alltså en rätt trist sommar utan minnesvärda resor till främmande platser och känsla av att denna värld är MIN. Jag vill känna pulsen… Kan jag åtminstone få leva mig in i litteraturens värld?

  Alice 2016-06-02 02:02:45
  Svara
 • Hopp om att dessa böcker ska ge tillbaka lite av min livslust. Eller åtminstone få mig att glömma bort tiden för en liten stund, så där som böcker har konsten att göra.

  Hanna 2016-06-01 23:07:52
  Svara
 • Det finns tusen och åter tusen anledningar till varför jag behöver en hög med läsning, men den främsta är att jag älskar (älskar!) att ligga i sängen bredvid min Magnus och bara läsa läsa läsa. Vi är så bra på det och det är så mysigt och trevligt och ett alldeles speciellt sätt att umgås på. Att veta att han är lika uppslukad av sin bokvärld som jag är av min gör mig lycklig, och så brukar han klia mig i nacken då och då och det om något är så mysigt när man är mitt i en spännande berättelse.

  Helena 2016-06-01 20:30:06
  Svara
 • pga jag tkr det är svårt att läsa och gör nästan aldrig det. skulle vilja ha en hög m bra böcker så att jag kan komma igång och läsa. det vore kul

  klöversmoa 2016-06-01 19:01:03 http://www.botellonz.blogg.se
  Svara
 • Idag fick jag sommarlov! Och har gått 2/3 år på sjuksköterskeprogrammet! Så stolt över mig själv + att jag och min gulliga pojkvän ska iväg på tågluff om två veckor i Europa (inspirerade av er ska vi bla. till Lissabon och Barcelona) och på en tågluff behöver man ha med sig böcker för att tågresorna mellan städerna ska gå snabbare. Läsa är det bästa vi vet – dock är vår ekonomi som studenter på topp och vi har bara råd att köpa böcker på loppis. Att få dessa böcker gratis hade varit så fint!

  Sarah 2016-06-01 16:02:11
  Svara
 • jag skulle vilja vinna för att det passar perfekt med mina sommarplaner. har verkligen noll planerat i sommar förutom jobb och tänkte spendera all ledig tid med att läsa läsa läsa. <3

  Linda 2016-06-01 15:53:07 http://rosettflickan.blogspot.com
  Svara
 • Nästa fredag tar jag studenten. Efter att ha gått i skola så länge jag kan minnas nästan, så är det nu dags att ta en liten paus, få tillbaka lusten till studier och bara njuta av att inte konstant ha skolarbete att göra, stress och prestationsångest. Och en av mina planer för det kommande året är helt enkelt att läsa, att plöja igenom skönlitterärt, bok efter bok. Ligga uppe och läsa tills ögonen blir tunga och svider, och sen så fort jag vaknar igen plocka upp boken och ligga kvar i sängen med fåglarna kvittrandes utanför. Och därför hade det ju varit utmärkt att ha en hel drös med böcker att få kasta sig hejdlöst in i.

  Maja 2016-06-01 15:50:59 http://majologi.blogg.se
  Svara
 • Jag fick bar för två år sedan och sedan dess har jag tappat läsandet totalt. TYVÄRR!! Läsa är ju underbart och jag vill så gärna hitta tillbaka till lusten, kunna hitta böcker att fastna i så man bara måste läsa lite till. Att vinna dessa 12 böcker skulle ju verkligen ge mig en spark i baken. Passar ju perfekt att börja läsa igen lagom till sommar och semester, bara ben, filt i skuggan, busig tvååring och F.

  Frida 2016-06-01 15:27:04
  Svara
 • hej! jag har tänkt påbörja en egen bok i sommar, efter att ha funderat på det i flera år. egentligen orkar jag nog inte skriva med tanke på hur utbränd jag varit men jag har en plikt att göra det eftersom min bok ska handla om mina föräldrars liv och deras erfarenheter av att växa upp i fattigdom, vara gerillasoldater under tio år och fly som politiska flyktingar. någon måste berätta deras historia tänker jag! hur som helst, hade det varit underbart att ha en hög med böcker som kan ge mig inspiration till att hitta min egna litterära stil och därför skulle jag vilja vinna denna tävling.

  Sanna 2016-06-01 15:00:14
  Svara
 • Hej!
  Vilken kul tävling!
  Jag vill väldigt gärna vinna bokpaketet men vet inte direkt varför just jag ska vinna och inte någon annan. Mer än att jag från hjärtat skulle bli otroligt glad.

  Caroline 2016-06-01 14:14:00
  Svara
 • For en fantastisk premie! Selv om jeg er glad i å lese har jeg ikke lest noen av disse… Og snart er det sommerferie med fire uker fri og masse tid til å være lat og lese bøker. Da hadde denne bunken vært perfekt 🙂

  Marianne 2016-06-01 13:43:39
  Svara
 • Efter typ världens tråkigaste halvår har passerat med att bli dumpad, magsår, ingenjörsstudier, bostadsbråk och ensamhet.. Kommer jag nu flytta tillbaka till Göteborg över sommaren och bo med min bästa vän och arbeta på arbetsplatsen som får mig att bli så lycklig. Varje ledig stund vill jag tillbringa med min bästis i en hängmatta och läsande på bra böcker och pussa pojkar.

  Beatrice Banck 2016-06-01 12:58:28
  Svara
 • Jag lämnade in min Master uppsats igår kväll och har således precis avslutat fem års universitetsstudier!!! Känns så sjukt att det inte ens har landat i mig ännu. Något som definitivt har landat är att det nu äntligen är sommar, och både min tid och mitt sug för att plöja böcker ( icke akademisk text!!! ) har infunnit sig på ett kick, som den bokälskare man är 🙂 Det skulle därför göra mig extremt glad och förgylla min sommar av frihet innan man blir working woman på riktigt i augusti.

  Angelica 2016-06-01 10:50:19
  Svara
 • För att jag varit hemma och sjukskriven i två hela år den här sommaren och för att en bok är en bra sysselsättning när man ska ta det lugnt och vila, särskilt nu när min hjärna har sagt att böcker är okej igen. (Kunde verkligen inte läsa innan, helt kaputt i huvudet)Plus att nya böcker är utom räckhåll när man inte kan jobba.(ihop pengarna till dem) (mer än loppisböcker såklart = värt) (Obs! Det är inte synd om mig så ingen får tycka så! Är bara så trött på hela den här grejen och maktlösheten.) Vill därför ha möjligheten att krypa ner i en annan värld ett tag.

  Tack för fin tävling och lycka till alla <3

  Lisen 2016-06-01 10:24:27
  Svara
 • Jag har alldeles strax tagit mig igenom det första året på min utbildning, biologi och miljövetenskap, med en massa tunga grundkurser som kemi etc. Det har inneburit alldeles för mycket kurslitteratur och alldeles för lite skönlitteratur.
  Jag gjorde dessutom slut med min kille sedan 5 år tillbaka för ett halvår sen, som har hunnit bli tillsammans med en ny och således krossa mitt hjärta i sin tur. En av anledningarna till att jag gjorde slut var att jag blivit kär i en annan, men det visade sig att han inte ville bli tillsammans med mig. Så mycket heartbreak på sistone helt enkelt.
  Därför ser jag fram emot en sommar där jag hinner bara vara och gärna försvinna in i böckernas värld, för vi vet ju båda att det är något av det bästa som finns. Skulle bli så glad om jag fick dessa böcker. Puss!

  Ellinor 2016-06-01 10:22:38
  Svara
 • Sommaren står för dörren vilket innefattar sol, bad och glassätande tills en storknar. Något som dock uteblir den här sommaren för min del är sommarjobb. Lite trist att inte få så mycket intäkter, men det finns saker som är mer värt. Böcker är ett exempel på det, inget slår känslan av att läsa en riktigt bra bok och bara låta sig uppslukas av en historia. Den här sommaren kommer det finnas mycket utrymme till att läsa, att ha ett gäng härliga böcker på lager hade passat utmärkt.

  Jennifer 2016-06-01 09:16:11
  Svara
 • Jag ska gå min första kurs i litteraturvetenskap i höst. Jag är väääldigt pirrig inför detta eftersom jag är en ganska långsam läsare och kurslitteraturen är enorm. Därför BEHÖVER jag dessa böcker för att preppa inför hösten och öva upp min läshastighet. Att böckerna är av världsklass är ju bara ett stort plus. Så snälla Sandra, hjälp en syster i nöd!!

  Lina 2016-06-01 08:39:59 http://www.linahassel.blogspot.fi
  Svara
 • Vilken helt fantastisk tävling!! Jag älskar böcker och att läsa – när man kan drömma sig bort till en fiktiv plats för en stund och helt gå upp i handlingen. Inte för att mitt liv inte är bra och jag inte vill leva i nuet, utan bara för att det är så sjukt avkopplande att helt och fullkomligt uppslukas av en bra bok. Jag hade blivit överlycklig av att vinna en hel trave nominerade böcker – sommaren skulle vara räddad! Så. Himla. Härligt! 🙂 tack för en fab blogg, puss!

  Emily 2016-06-01 08:14:55
  Svara
 • Alltså jaaaa! Jag behöver vinna av den enkla anledningen att jag inte läst en enda skönlitterär bok sedan förra sommaren utan BARA skolböcker (tex senast öppnat: kommunalrättens grunder. Spännande va :DDDDD). Behöver återupptäcka att en bok kan vara ren och skör njutning från pärm till pärm.

  Lisa 2016-06-01 08:09:39
  Svara
 • Åh, jag har betald semester för första gången i mitt liv och tänker spendera den i en lummig trädgård på en liten ö på västkusten. Jag vill bara ligga på gräsmattan och läsa, läsa, läsa. Och titta upp på himlen.

  Agnes Edin 2016-06-01 06:39:57
  Svara
 • OMG

  For att jag bor i London och saknar svenska sa himla mycket, men finner det svart att hitta bra bocker pa hemsidor.
  Vill ju helst halla och kanna och lukta.
  Bli tipsad av tjocka tanten med forvanandsvart bra smak som sager: ”LUKTA PA BLADEN! KANNER DU GRATEN?!”
  Och for att jag inte har en enda svensk van kvar har borta och behover ett gang fiktiva.

  Puss

  Johanna

  Johanna 2016-06-01 01:56:01
  Svara
 • Jag hoppas på att vinna för att läsning är det bästa jag vet och den här våren har både tiden o pengar stått i vägen för mina äventyr i böckernas land. Om jag vinner lovar jag att läsa alla böckerna den här sommaren!

  Josefin 2016-05-31 23:55:11
  Svara
 • Jag flyttade upp till Stockholm i januari och flyttade ihop med min kille i hans lägenhet, så himla mysigt! Han hade fått en lägenhet via jobbet, vilket var fantastiskt, dock med den lilla detaljen att den ligger i bro (långt ut med pendeln mot Bålsta). Hit ut går bara pendeln en gång i halvtimmen men det funkar fint att åka till jobbet i stan. Här om veckan fick jag dock veta att de ska jobba med mälarbanan hela sommaren och att det därför inte kommer gå ett enda pendeltåg till oss. Det innebär 1 h längre pendlingstid totalt varje dag för mig… Därför hade jag nu tänkt ta tillfället i akt att äntligen läsa lite böcker (precis avslutat 3 år på högskola, så jag längtar efter att läsa något annat än kurslitteratur) när jag ändå åker 1 h med buss enkel resa. Därför hade det passat så himla perfekt om jag fick lite härligt, nytt att läsa på vägen till och från jobbet!

  Nora 2016-05-31 23:46:54
  Svara
 • Hej! Pga massa plugg och stress sista tiden i gymnasiet så har jag inte hunnit läsa ett skvatt. Så nu när jag tar studenten så kommer jag äntligen ha tid att läsa massa böcker igen. Eftersom jag ska jobba hela sommaren så kommer min semester bli då jag läser, och med dessa böcker skulle det bli komplett. Jag längtar så efter att slukas ner i en bra bok (eller tolv). Dessutom gapar min plånbok tom, så detta skulle verkligen rädda min boksommar! Kram <3

  Henni 2016-05-31 23:33:06
  Svara
 • Jag har en stressad tillvaro med mycket jobb och prestationsångest och det är mycket svårt att finns ro. Men på senare tid har jag upptäckt att det enda som egentligen hjälper för att koppla av ordentligt är en fängslande bok som får en att fantisera om och ta flykt till en annan värld. Och jag tror (jag vet eftersom jag läst två av dem) att dessa böcker kan ge mig en guldkant i vardagen.

  Linnea 2016-05-31 23:09:53
  Svara
 • Jag borde vinna böckerna eftersom det enda jag har läst de senaste månaderna är bipacksedlar till diverse mediciner.

  Jag ska dessutom bo ensam i England i sommar, vilket innebär att jag har alla förutsättningar att ge böckerna den tid de faktiskt förtjänar.

  Kram

  Jenny 2016-05-31 22:54:26
  Svara
 • Jag har tagit ett jobb utomlands i ett land där jag inte talar språket, och även om det är en utmaning jag är säker på att jag kommer blicka tillbaka på och känna att det är något jag är glad att jag tog chansen att göra så känns det, helt ärligt, riktigt riktigt ensamt just nu. Jag känner ingen, jag talar inte språket och jag bor själv. Jag hade blivit så oändligt glad av att vinna det här bokpaketet, och ha något att sysselsätta mig med – och minska ångesten – i min nya situation.

  Elsa 2016-05-31 22:31:46
  Svara
 • Hej Sandra! Jag skulle så så gärna vilja vinna dessa böcker nu inför sommaren. Senaste månaderna har varit ren stress på grund av den slutgiltiga gymnasiespurten nu innan jag tar studenten. Detta har resulterat i noll läsintresse tyvärr vilket tidigare har varit mitt sätt att koppla av och komma bort från verkligheten. Men nu har jag bara en ynka vecka kvar!!! Och det hade varit en väldigt fin start på mitt nya kapitel i livet med dessa inspirerande böcker. Håller tummarna. Kram

  Victoria Englund 2016-05-31 22:30:47 http://victoriaen.blogg.se
  Svara
 • Böcker är för alla, en stunda njutning då en kopplar bort resten. Ska flytta till en ny stad i sommar, är så himla spänd, hade varit fantastiskt med massa nya böcker att hugga in i på den skånska åkrarna, sittamdes på en filt och helt plötsligt märka att solen börjar gå ner. Puss

  Malin johansson 2016-05-31 22:21:14
  Svara
 • Varje gång jag läser en bok påminns jag om min mormor. Hon arbetade på ett bibliotek när jag var liten och var den som väckte det som skulle bli ett stort intresse för läsning. Ibland fick jag följa med henne dit och vara med när hon arbetade. Jag kommer aldrig att glömma de där dagarna, lukten av alla böcker, lyckan när jag fick ”blippa” böckernas streckkoder och registrera lånen och att bara vandra runt bland hyllorna och studera titlarna. Nu finns min mormor inte mer, men jag fick ärva hennes boksamling. Jag vill vinna för att utöka boksamlingen och för att påminnas om mormor!

  Linnea 2016-05-31 22:18:33
  Svara
 • Åh böcker och litteratur <3
  Jag läser just nu till lärare och har precis avslutat min tredje kurs i litteratur! Alltid älskat läsning och texter i all form men efter avslutade kurser är jag fast! Jag vill läsa allt! Jag tycker att jag kämpat så mycket det här året med svåra grammtiktentor och vick på nästan alla förskolor i min ort. PGA den utfattiga student som jag är och för att jag ska jobba exakt hela sommaren skulle jag älska att få försvinna iväg lite grann i ett gäng böcker så fort jag är lite ledig! Håller alla tummar och tår!

  Janni 2016-05-31 22:06:11
  Svara
 • Har läst som en tok hela min uppväxt men nu har jag haft en sorgligt lång läspaus mest på grund av att jobbet slukat för mycket energi. Vill verkligen komma igång igen och vad passar då bättre än ett sånt här dunderpacke? Ska mest jobba hela sommaren men hoppas hoppas på att lyckas boka in en vecka i Grekland och senast jag var i Grekland klämde jag 5 böcker på en vecka. Om jag vinner lovar jag att sluka alla 12 innan löven börjar falla!

  Hedvig 2016-05-31 22:00:06
  Svara
 • Enda sedan jag var liten har jag varit ”lästjejen”. Jag var stammis på biblioteket och efter varje besök kom jag ut med ett meter långt kvitto på alla böcker jag lånat. Och när vi i skolan hade lästävlingar om somrarna vann jag överlägset, trots att jag räknade bort cirka 3000 sidor för att jag tyckte det var pinsamt att erkänna hur mycket jag faktiskt hade läst. Detta läsande har följt med mig, och än idag är jag en bokslukare.
  I sommar ska jag till Spanien i 1,5 månad och kommer därmed inte kunna låna ett meter långt kvitto med böcker från biblioteket eftersom man inte får ha böckerna hemma så länge. Därför skulle dessa tolv böcker vara helt perfekt! Att få ha med mig min egna lilla samling av böcker bort till Spanien. Att när kulturen och språket känns för främmande få kunna krypa ihop i sängen och läsa böcker med ett språk som påminner om hemma. Åh det skulle vara helt fantastiskt!

  Linnea 2016-05-31 21:54:59
  Svara
 • Min brittiska pojkvän är copywriter och aspirerande författare. Alltså helt otroligt inne i litteratur och skriverier. Jag älskar böcker, men är långt ifrån hans nivå. Dessutom är flera skandinaviska författare hans absoluta favoriter. Stackaren förstår ju dock inte svenska och kan bara läsa översatta böcker som lyckats bli någorlunda stora. Under sommaren har jag projektanställning i Sverige och vi kommer inte träffas på totalt tre månader. I augusti dock kommer vi åka iväg på två veckors semester innan jag kommer tillbaka till London, och då vill jag ju självklart ha massa lektyr som jag kan ligga och översätta åt honom på stranden.
  Det finns ju inget som är bättre än högläsning med den man är så ypperligt kär i.

  Negin 2016-05-31 21:45:43
  Svara
 • Jag dras till böcker som flugor till surströmming. Jag älskar att omges av dom, sniffa papperslukt, stryka sidorna och alltid alltid bära runt på en eller två. Egentligen behöver jag inte fler, men man kan aldrig få för många. Ha-begäret väcks och jag vill vinna! och ja, jag älskar att läsa dom också!

  Johanna Burman 2016-05-31 21:28:51
  Svara
 • Hej! Jag studerar svenska på Skandinavistikprogrammet i Bulgarien och är förtjust i det svenska språket och allt som har med Sverige att göra. Jag har varit i Sverige bara en gång på en kreativ kurs i Dalarna och den fick mig att älska svensk litteratur! Jag tycker att det mest intressanta och effektiva sättet att lära sig nya språk är genom att läsa skönlitterära böcker som dessutom berättar mycket om landet, folkets mentalitet och kulturen. Därför skulle jag bli jätteglad om jag fick en hög nya svenska böcker att dyka in i! De skulle hjälpa mig att förbättra min svenska. Och när jag en dag blir jättebra på språket, ska jag börja översätta svenska böcker till bulgariska för att den svenska litteraturen ska få ännu fler läsare här.
  Böckerna ska jag förstås dela med mina kurskamrater eftersom vi inte har något stort utbud av nya svenska böcker här. Därför behöver vi denna fina hög med läsning 🙂

  Daniela 2016-05-31 21:27:59
  Svara
 • Åh men gud vilken bra tävling!! Har alltid läst mycket, mina sommarlov var alltid ett långt bokmaraton och jag har alltid haft en bok på gång. Sen började jag plugga på universitetet och senaste gången jag läste en icke skolrelaterad bok var i julas(!!?), så himla länge sen! Nu när jag är ledig scrollar jag mest på telefonen, orkar liksom inte ta tag i någon bok. Det vore så fint att vinna alla böcker och få fortsätta fylla på min böckerjagharläst-lista. Tack för alla grymma boktips, jag brukar printscreena så att jag kan leta upp boköckerna senare! Och tack för att du tipsade om steglitsan, jag tycker så mycket om den boken och brukar ibland tänka på den även fast jag läste den för ett bra tag sen.

  Cecilia 2016-05-31 21:18:50
  Svara
 • Åh,jag vill vinna detta!!För att göra en lång historia kort så slukade jag böcker upp till högstadiet, för att sen tappa intresset totalt för att läsa på fritiden när skolan krävde sin beskärda del av läsning. Nu är universitetsstudier avklarade (läsningen där var mindre lustfulld om man säger så…) och jag har blivit varm i kläderna på jobbet, och upptäckte nu i vår att läsning är roligt igen! Dock så känns det lite tråkigt att läsa samma Harry Potter-böcker som jag läst så många gånger, jag kan dom vid det här laget men vet inte vilka böcker jag ska vända mig till. Därför vore ju detta PERFEKT!

  Emma 2016-05-31 21:09:34 http://hejaemma.blogg.se
  Svara
 • Jag brukade vara en läsare av rang! Från 12-årsåldern och tills jag fick mitt första barn lästa jag minst en bok i veckan, la mig aldrig utan att ha läst, packade väskan full av böcker på semestern osv. Sen slog tröttheten till och jag tappade bort mig helt! Har nog i ärlighetens namn läst en bok om året de senaste 6 åren. I början köpte jag på mig böcker i samma takt som jag brukade, 3-4/månad, många förblev olästa och jag slutade köpa böcker.
  Men nu har något hänt och jag känner suget igen! Den senaste månaden har jag läst två böcker och nu vore det så himla fint med en laddning bra och aktuella böcker att sätta tänderna i!

  Anna 2016-05-31 21:01:37
  Svara
 • Jag behöver vinna så att jag kan ge alla böcker till
  min bästavän som verkligen behöver det. Hon har precis flyttar isär med sin kille och älskar att läsa så jag kan ju inte tänka mig något bättre än att ge henne massa av det hon tycker om mest när
  hon är ledsen<333

  Alex 2016-05-31 20:43:27
  Svara
 • Jag ska snart börja veckopendla och vara borta från vänner och livets goda 3 kvällar i veckan. Alltså behöver jag ha något att göra som gör livet fint även de dagarna. Att läsa är ju en ypperlig grej, och att vinna böckerna skulle ju passa galet bra. Och att det blir blandade böcker som jag kanske inte valt att läsa annars blir ju bara pricken över i!

  Elin 2016-05-31 20:36:56
  Svara
 • Böcker för mig ligger snäppet under mat på behovslistan och så länge jag fick fortsätta hångla hade jag nog kunnat avvara det mesta, så länge jag fick läsa. Jag älskar ord, jag älskar olika sätt att sätta ihop dem på, och tanken på att få en kritikerrosad hög med böcker gör mig snudd på euforisk. Böcker är det som kommer efter pass och pengar när jag ska ut och resa, så med den här högen hade jag slutat letat resesällskap till Skottland i sommar men antagligen pratat med desto fler, antagligen hög på livet efter Jojo Moyes eller Tana French ordval. Puss!

  Julia 2016-05-31 20:02:29
  Svara
 • Sommaren 1993 i en förort till Malmö hängde jag mest i det lokala biblioteks dammiga lokaler. Egentligen borde jag varit ute och ”lufta mig” som min mamma sa, men jag grävde hellre ner mig i någon annans verklighet. Jag saknar mina bokmalar-dagar, då ett besök på biblioteket resulterade i en halv meter hög med böcker. Sommaren för mig, som för många andra är the hard core läsperioden på året. De senaste årens hard core läsperiod har blivit allt annat än hard core då jag faktiskt varit ute och ”luftat mig”. Det här året hade en trip down memory lane med bokmaleri kombinerat med sena sommarnätter suttit som en smäck speciellt om jag skulle få äran att läsa årets bok to be!

  katja 2016-05-31 19:10:38
  Svara
 • Har haft världens tuffaste år på universitetet och inte varit ledig sedan augusti. Nu vankas ett efterlängtat sommarlov och jag vill inget hellre än att läsa skönlitterärt. Men jag har liksom glömt bort lite hur man läser och vilka böcker som är bra. Det var så länge sedan jag läste att lite hjälp på traven skulle göra susen för att göra mitt sommarlov precis så bra och avkopplande som jag behöver.

  Matilda 2016-05-31 18:51:31
  Svara
 • behöver vinna böcker eftersom jag precis gått klart min master på universitetet och med det riskerar att sluta läsa och skriva helt. jag hoppas på att få ett specifikt jobb, det ligger 1 tim 45 min med buss bort som jag isåfall måste pendla varje dag. då mer än nån annanstans behövs böcker!

  Vicky 2016-05-31 18:27:52 http://vickys.se/
  Svara
 • Vilken perfekt hög med böcker att beta av! Jag skulle (precis som alla andra) så gärna vilja få hem dem till mig. Mest för att jag nu är innerligt trött på att plöja kurslitteratur med formgivning som är så tråkig så att man ibland somnar. Men på tors 14.00 prick lämnar jag in sista tentan & ser fram emot svensk sommar, sommarlov som varvas med jobb på hemtjänsten. Jag älskar att läsa skönlitterärt, men det har fått stå tillbaka den senaste terminen, längtar efter att få göra det nu i sommar igen. Fick jag alla de här böckerna så skulle jag dela upp dem i två högar, skicka den ena till min bästis som bor i en annan stad & som jag därför inte kommer hinna se så mycket i sommar. Då skulle det vara fint att kunna turas om att läsa böckerna & sen sitta i telefon & diskutera dem (hon älskar också att läsa ska tilläggas).

  Beatrice 2016-05-31 18:11:33
  Svara
 • För att jag behöver inspiration och motivation för att komma igång med läsningen igen. Efter en tuff vinter av ångest och depression har jag tappat lusten. Nu är jag på benen igen och snart har jag 8 veckors semester från jobbet och då behöver jag verkligen få in läsningen. Jag märker att mitt minne har börjat avta med åren, nu är jag 27 och vill absolut inte vara dement vid 30 årsåldern. Klart att läsningen är nyckeln till allt. Jag behöver bara en spark för att lyckas.

  Ina 2016-05-31 17:50:35
  Svara
 • Jag är just nu inne på min elfte dag i tentaplugget. Jag har läst 10 av 10 kursböcker skrivna av hopplöst opedagogiska jurister där varje mening innehåller 7 negationer, är inne på mitt sjuttioelfte rättsfall för dagen och har skrivit cirka 70 sidor med anteckningar. Om tre dagar kommer dock den här rent ut sagt bajsiga 30-poängstentan vara över och om jag var en normal människa skulle jag längta efter allt annat än att läsa mer. Men jag är inte normal och allt jag vill är på riktigt att ligga i solen och läsa BRA böcker. RIKTIGA böcker. Som handlar om något annat än skilsmässor, efterarv och konkurser. Om jag dessutom behöver göra om den här tentan i augusti, vilket är ganska troligt, kommer jag vara i ännu större behov av att kunna varva panträttsboken med en riktigt bra roman.

  Därför skulle jag väldigt, väldigt gärna få ett gäng bra böcker. Tjoho!

  karolina 2016-05-31 17:30:07
  Svara
 • Hej sandra! Jag vill vinna böckerna för att jag är i bokslukarmood och har typ inte varit det sen innan jag var deppig (trodde jag blitt en som inte gillar böcker längre) . Men så i påsk fick jag en bok, och det kändes lite magiskt ändå, att boken blev min kompis som jag hade det trevligt med. Längtar helt enkelt efter att läsa, och ett superbokkit i sommar hade varit fint!

  Sara 2016-05-31 17:01:49
  Svara
 • För att jag precix flyttat till Barcelona o det finns inga böcker på svenska (åsnekärror -skulle skriva åhnej men åsnekärror är ju bättre!) behöver massa böcker på svenska (annat än kriminalare).
  Jag tänker att min sommar isåfall kan bli blcker, jordgubbar o cava på en takterass.

  Maria 2016-05-31 16:33:22
  Svara
 • Jag tar studenten om ungefär en vecka och har under detta halvår inte haft tid att läsa så mycket som jag velat och annars brukar. Jag hoppas kunna få mer tid till läsning under sommaren och tycker därför att det skulle vara jättekul att vinna dessa böcker och läsa under sommaren. Jag läser dessutom nästan alltid ”samma” typ av böcker så det skulle också vara roligt att läsa böcker som jag vanligtvis kanske inte skulle ha valt. 😀

  Johanna 2016-05-31 16:17:52
  Svara
 • Har precis fått en liten knodd och klarade bara av att läsa feelgood böcker under de senaste två månaderna av graviditeten (blev totalt 15 böcker då..).
  Nu är min själ i stort behov av vackert språk, kluriga/smarta handlingar och lite mer intellektuell läsning. Bring it on, så får bebisen en ännu gladare mamma! 😉

  Josefine 2016-05-31 16:06:09
  Svara
 • Efter en vår med att nästan bara läsa kurslitteratur, och efter att jag några enstaka gånger kämpat för att hinna läsa en roman innan utlåningstuden gick ut, har jag nu stora carvings efter just detta! Att bara få läsa på mina egna villkor. Att få läsa bra, gripande, roliga, spännande och grymma böcker och bara glömma allt vad studentliv och kurslitteratur heter. En sommar med dessa böcker och en höst där de övriga står kvar på hyllan och väntar på mig.. Ja tack!!

  Filippa 2016-05-31 15:46:40
  Svara
 • Postade för tidigt…

  Åh den här vinsten behöver jag verkligen! Jag blev mamma för tio månader sedan och läsningen har verkligen blivit åsidosatt om jag säger så. Jag började läsa en bok men den var sådär så jag prioriterade sömn istället… i övrigt har jag inte läst en enda bok sedan hon föddes, och då älskar jag verkligen att läsa. Eftersom de här böckerna ska vara de bästa av de bästa så kan jag ju vara säker på att det inte är slöseri med min dyrbara tid 🙂 så om jag vinner ska jag unna mig själv en massa härlig läsning i sommar!

  Caroline 2016-05-31 15:39:44
  Svara
 • Hej! Jag är student och pluggar nere i Lund. Min ekonomi är just nu inte den bästa med tanke på att första lönen kommer i slutet på Juli och studielån+bidrag är = 0 Maj och Juni månad.. Jag har läst så mycket kurslitteratur det här året (som jag förövrigt älskar) men vet nu inte riktigt vad jag ska läsa. Jag vill ha något som utvecklar mig intellektuellt och språkligt samtidigt som det ska vara roligt och inte så mycket fakta och tradigt som kurslitteraturen kan vara ibland. Därför vore det ju som en bal på slottet att få en klase med böcker som någon redan valt ut och som liksom verkligen SKA VARA BRA! Plus att jag får lite panik över ledighet och behöver sysselsätta mig med annat än att enbart lapa sol(som ju är i längden är skadligt). Så därför vill jag hemskt gärna vinna. Och för att det vore ju helt underbart att få vinna något för en gång skull 🙂 Tack för den bästa bloggen genom tiderna. Hare

  Mikaela 2016-05-31 15:35:45 http://www.mickis.devote.se
  Svara
 • Åh den här vinsten behöver

  Caroline 2016-05-31 15:30:33
  Svara
 • Jag försöker skriva en bok och för att kunna skriva bra måste man som bekant läsa bra böcker. Så vad passar bättre än årets 12 bästa?

  Szofia 2016-05-31 15:22:27 http://www.szofia.se
  Svara
 • Dessa hade varit PERFEKT att ha i sommar! Jag och min man bosätter oss i hans hemstad hela sommaren för att jobba och vila. Mellan mina arbetspass vill jag mer än gärna ligga i skuggan av ett träd och färdas bort till oupptäckta värdar. Jag älskar att slukas av historier om andra människor och leva mig in i andras liv. HUrra hurra vad glad jag skulle bli om 12 underbara böcker blev mina. Jag skulle älska dem från första stund!

  Emmelie 2016-05-31 15:14:11
  Svara
 • Jag har precis fått en diagnos på en sjukdom som tydligen är väldigt vanlig men som det inte forskas på. I nuläget betyder det för min del att jag fått tag i en bra läkare och påbörjat en behandling, men vägen till att bli smärtfri verkar inte direkt vara lätt eller gå snabbt. Jag äter just nu smärtstillande varje dag och både skola och jobb blir påverkat negativt, om jag ens kan gå. Och dessutom har jag en längre utlandsresa inplanerad i sommar vilket skrämmer mig då jag inte kommer ha tillgång till denna behandling och fortfarande kanske har problem och ont. Så jag skulle helt enkelt vilja vinna för att jag skulle behöva något som piggar upp mig de dagar och kvällar som jag måste ligga hemma i sängen med en värmekudde istället för att njuta av det fina vädret. Eftersom jag älskar att läsa men inte riktigt känt att jag haft så mycket tid som jag skulle velat pga studier, så skulle detta var det perfekta tillfället. Om man nu kan kalla en sjukdom och smärta för ett perfekt tillfälle..

  Malin 2016-05-31 14:59:20
  Svara
 • Nej men vilken DRÖM för dessa 12 små varelser att få komma hem till mig och leva loppan! I juli kommer jag nämligen hem till Sverige igen efter ett års pluggande utomlands. När jag i sommar äntligen är hemma hos min favoritperson igen kommer jag att längta ihjäl mig hela dagarna när han måste jobba och vi inte alls kan vara lediga ihop på västkusten så som vi hade drömt. Åh, så kul för dessa böcker att få fylla och förgylla dessa timmar för mig. Vad härligt för dem att få låta mig leva mig in i en annan värld några timmar om dagen för att sedan få vila en stund igen när han sladdar in där genom dörren på eftermiddagen och tills han har gått nästa morgon, den där långa, mörkhåriga och bästa personen som finns och som jag saknat i ett år. Ja men ni hör ju, vilken DRÖM för dem (ja okej, och mig)!

  Klara 2016-05-31 14:50:08
  Svara
 • Har alltid varit en riktig bokmal, men har helt tappat bort läsningen sista året. Saknar det jättemycket men alla böcker hamnar halvlästa på nattduksbordet numera, har typ aldrig hänt att jag inte läst ut en bok jag påbörjat. Hittar liksom inget som verkligen griper tag och håller fast mig! Skyller på Netflix och småbarn.. Vill jättegärna vinna, årets bok måste ju bara vara vägen tillbaka!

  Anna S 2016-05-31 14:27:09
  Svara
 • Böcker är min bästa sak, att läsa dem, köpa dem, flytta runt dem i bokhyllan (som är aaaalldeles för liten!)! Jag blir lugn av att ha dem i närheten! I åratal har jag bara köpt böcker begagnat, då jag inte haft råd att köpa nytt, och således gått och väntat på att andra ska köpa böckerna, läsa ut dem och sen få för sig att lämna vidare till frälsis. Nu har jag bott utomlands i flera år och ska snart flytta hem och det vore så fint at få börja det nya livet i Svergie med ett gäng böcker på mitt modersmål (äntligen!) och som dessutom är nya, ryggar att bryta upp, sidor som viks upp vid mina favvocitat!

  maria 2016-05-31 14:03:49
  Svara
 • När en har pluggat i ett helt år på högskola och bara läst om celler och reaktioner och svåra latinska namn och kotor och trampdynor kan en behöva en hög med bra böcker. för omväxlings skull. puss

  Emma 2016-05-31 13:16:38
  Svara
 • Kort och gott! Har precis avslutat ett ÅR på juristprogrammet i Uppsala och har nu 3 månader av frihet. Jag har inte läst en enda skönlitterär bok sedan jag började. Från att ha löst ca alltid. Så för att inte bli en känslokall paragrafryttare behöver jag den där bokhögen BUMS. Typ. Är också väldigt studentfattig så om jag har liksom jättelite råd att köpa böcker för egen peng. PLZ HELP ME FIND MAGIC AGAIN <134244

  Julia 2016-05-31 13:14:46
  Svara
 • Hej Sandra!
  Jag måste nog vara en av dina äldsta följare(snart 40??)
  Jag har alltid älskat ditt sätt att skriva om kärlek, jag får lixom ont i bröstet när jag läser dina ord. Det går rakt in i hjärtat och så tänker jag. -Ja, så är det, Sandra har rätt.
  Det är fint tycker jag, att du som är så ung kan få ett (snart)40 årigt hjärtan att slå lite snabbare. Bara för att du är så förbaskat bra på att sätta ord på saker och ting.
  Jag har ju två tonårstjejer och jag vill ju att dom ska uppskatta böcker som jag gör! Hur mysigt vore det inte att ligga på en filt i skuggan alla tre och läsa böcker och ha picknik. och bara få glömma bort alla måsten för en stund. / Frida

  Frida Stål 2016-05-31 12:43:42
  Svara
 • Jag skulle så gärna vilja vinna ett bokpaket med bra skönlitterära böcker som kan lätta upp min sommar efter mitt första år på universitetet som har fyllts av torr och tråkig kurslitteratur. Längtar efter att få byta vetenskapliga teorier och analyser mot spännanda handlingar och dramatiska personporträtt.

  Anna 2016-05-31 12:40:56
  Svara
 • Men åh. Jag ligger hemma och är sjuk när jag läser detta, halsen min känns som att jag svalt en elefant. Som en artonårig tjej som just ska sluta tvåan på natur står ekonomin på ända, och stressen befinner sig i direkt motsatt proportion. En stressad fattiglapp alltså. Jag har egentligen inte så många utförliga och nyanserade argument till varför jag borde vinna; kan dock lova dig att böckerna kommer till god användning hos mig i alla fall. Kramiz från en sjuk liten nörd

  Freja 2016-05-31 12:39:25
  Svara
 • Från att vara en bokmal har helt tappat lusten sen jag började plugga och blivit ”tvingad” att läsa. Så jag behöver en spark i baken känner jag. Jag har också precis fått ett lägenhet, min första egna riktiga lägenhet med ett vardagsrum som jag tänker ha en fet bokhylla i och det kan behövas lite nytt då många av mina böcker fick rensas ut i olika flyttar mellan mini-boenden. Trevlig sommar!

  Anna 2016-05-31 12:25:03
  Svara
 • Åh! Jag var alltid en bokmal. Var till och med medlem i klubben Läslusen när jag var liten. Men så fick vi en dotter och tiden att läsa bara för MIG försvann. Och att sålla och leta efter de bästa för att verkligen hitta guldkornen är omöjligt nu. Så drömmen hade varit att bli given ett färdigt kit med DE BÄSTA och sedan tvinga övriga familjen att lyssna på högläsning ur dess istället för Barbapappa, Pippi och Max-böckerna. För jag tror, att om man ser sina föräldrar läsa och njuta av det, så gör man det själv. Och en lust att läsa är något jag verkligen vill ge min dotter!

  Linnea 2016-05-31 12:09:31
  Svara
 • Jag har längtat så mycket efter sommaren. Sommar är min bästa årstid. Men, för 7 veckor kändes det som att jag vaknade på en båt. Hela jag låg och guppade. Golvet forsvann lixom under mina fötter. Det trasiga är att jag fortfarande känner så, efter 7 veckor… Det går inte att vara ute i sommaren! Och jag gråter över det varje dag. Istället ska jag lägga min tid på ett himlans sjukhus för att reda ut detta. Det hade varit så fint att få ha en massa böcker att läsa när jag ligger där i den hemska sjukhussängen. Jag vill så gärna vinna denna tävlongen. Mest för att jag gillar läsa men också för att det är synd om mig som inte kan njuta början på sommaren.

  Josefin 2016-05-31 11:45:51
  Svara
 • Jag skulle så gärna vilja vinna den här samlingen. Jag gillar att ligga ute i solen och läsa en bok. Jag har inte en enda ny bok att läsa, så detta skulle passa jättebra 🙂 Sen har jag inte så bra koll på vad man ska läsa idag, vilka böcker är ett måste och vad man bör få med sig. Så denna vinsten skulle nog hjälpa mig att bli uppdaterad i bokvärlden.

  Jeanette 2016-05-31 11:36:30 http://happilycooking.com
  Svara
 • Min motiverings är så enkel den kan bli: Jag älskar böcker. Jag älskar att läsa böcker. Jag älskar att äga böcker. Jag älskar att läsa om böcker. Jag älskar att kolla på mina böcker när dom står i farmors gamla bokhylla. Jag älskar att flytta runt böckerna i bokhyllan och ändra plats på dom. Jag älskar att prata om böcker. Kram kram <33

  annamariaa 2016-05-31 11:28:19 http://annamariaa.blogg.se
  Svara
 • Hej!

  Jag och mina vänner har precis startat en bokklubb och då behövs såklart böcker. Att läsa årets tolv bästa böcker är ju en perfekt plan för en bokklubb tycker jag, dessutom närmar sig sommaren och då är det så härligt att ha en hög med böcker att välja mellan 🙂

  Din blogg är bäst!

  malin 2016-05-31 11:26:17
  Svara
 • Jag är lärare. Har inte tid med någon läsning i maj, förutom labbrapporter. Minns ni hur trist det var att skriva labbrapporter på gymnasiet? Testa att bedöma dem! 100 st, som handlar om samma sak.
  Jag vill vinna för att jag behöver läsa något annat än labbrapporter.
  Vinner jag lovar jag att läsa alla 12 i sommar.

  Lisa 2016-05-31 11:25:15
  Svara
 • Hej Sandra! Jag ska jobba på ett lager hela sommaren efter att jag tagit studenten och pluggat som ett DJUR i tre år. Vore så skönt att få varva hjärndött jobb med skönlitterär läsning under sommaren, och glömma allt om svampars förökningscykel och fysik. Hare gott! 🙂

  Julia 2016-05-31 11:15:52
  Svara
 • Om jag vinner så ska jag inte behålla en endaste bok själv, utan jag ska ge dem allihop till min bästa vän Elin. Hon kämpar på så duktigt, starkt och fint hela hela tiden och jag är så stolt över henne. Att ha tagit sig igenom en livsfarlig ryggoperation följt av en lång tid av utmattning och stress och ångest är det inte alla som klarar av, speciellt inte nu när hon står på jorden starkare än någonsin. Nu har hon klarat av sitt första år på universitetet och jag är säker på att hon i framtiden kommer vara en fantastisk och inspirerande lärare. Därför förtjänar hon dessa böcker, att läsa på sitt sommarställe i sommar, för jag vet ingenting hon trivs bättre med.

  Adina 2016-05-31 11:07:56 http://adinagustafsson.wordpress.com
  Svara
 • Hej,

  Jag har haft en lässvacka i lite över ett år nu. Flytt från Paris och en massa jobb har kommit emellan mig och läslustan. Men jag går på semester den 25/05 och tre veckor framåt med en knaper ekonomi och ingen möjlighet att resa iväg någonstans. Då skulle en hög med böcker passa perfekt för att fylla ut min tid.

  Kram,

  Lynn 2016-05-31 10:58:18
  Svara
 • Böckerna skulle inte vara till mig, utan till min mamma. För ett och ett halvt år sedan blev hon opererad för en hjärntumör, hon skulle egentligen ha dött, men det gjorde hon inte. Hon har kämpat sin väg från att ha varit ett kolli till att kunna bo själv och tränar tränar tränar för att hitta sin balans och styrka till att börja gå igen. Men så ramlade hon och bröt handleden och nu måste hon bo på korttidsboende igen tills dess att handen fungerar som den ska. Och det hon gör allra mest nu utöver att träna är att läsa. Hon har redan plöjt pressbyråns utbud jag tycker att hon är värd en hel drös med riktigt bra böcker.

  Andrea 2016-05-31 10:51:26
  Svara
 • Vet inte ens var jag ska börja, detta är den mest perfekta tävling jag någonsin har stött på! Om prick en vecka går jag äntligen på sommarlov, det betyder att jag lägger kurslitteraturen åt sidan och plockar fram den riktiga, sorry alla föreläsare där ute, läsningen. Den man hänförs av, försvinner in i och bara existerar tillsammans med. Jag längtar så mycket efter denna stund – och hade dessa tolv böcker vilka är nominerade till ÅRETS BOK varit mina. Ja då hade jag, om möjligt, längtat ytterligare.

  Jenny 2016-05-31 10:45:36
  Svara
 • Jag vill vinna dessa böcker åt min 17-åriga syster. Hon har alltid älskat att läsa (precis som jag) men säger att hon hamnat i en ”läsdipp” då hon inte hittar någon bok hon tycker verkar vara intressant, rolig, spännande, you name it! Så jag hoppas på att kunna överraska henne med en hel bunt nya böcker med förhoppningen att hon ska bli nyförälskad i böckernas värld 🙂

  Maria 2016-05-31 10:43:44
  Svara
 • Jag skulle vilja vinna för att kunna skänka den här ljuvliga högen med böcker till min dotter som tar studenten på fredag! I flera år har hon inte haft en sekund över till att läsa något annat än kurslitteratur och detta har hon gjort med bravur. Samtidigt som hon går ut med högsta betyg, har hon också ordnat en fin studentbal, studentfest och andra roliga saker genom kårarbete på heltid, för alla sina skolkamrater. Nu är det hennes tur att njuta utan att behöva lyfta ett finger. Hennes tur att vila och återfå sina krafter och inspiration. Kan inte tänka mig ett bättre sätt än att göra detta än i en hängmatta med Bonniers böcker.

  Anette 2016-05-31 10:39:16
  Svara
 • Detta är cirka den bästa tävling jag skulle kunna stöta på just nu. Snart går jag på sommarlov (nåja, sommarjobb) efter tre års studier och med en examen i hand. Att få massa göttiga skönlitterära böcker att grotta ner sig i efter all kurslitteratur är den största lyx jag kan tänka mig. Ser framför mig att jag kommer att läsa dem på spårvagnen till jobbet, på soffan regniga dagar, på saltstänkta klippor, på ett tåg någonstans och i grönskande parker. GUD ja. Det vore en dröm att vinna!

  Klara 2016-05-31 10:06:35
  Svara
 • Jag har precis tagit min andra kandidatexamen och känner att det hade varit skönt med en liten paus i sommar och läsa skönlitterära böcker istället. Jag har alltid läst mycket men det blir svårare och svårare att hitta tid till det desto längre in i utbildningen jag kommer. Därför hade dessa böcker passat perfekt när jag sitter på min nya innergård(!) som jag flyttar till nästa vecka med mina två närmsta tjejkompisar. Drömmigt.

  Cindy 2016-05-31 10:04:19
  Svara
 • Under detta läsår har jag läst rekordmånga artiklar för mina masterstudier. Har antagligen läst fler artiklar under detta år än under de tidigare fyra studieåren tillsammans. Så du kan kanske förstå att jag inte varit helt pepp på att ta upp ytterligare en bok att läsa på kvällen. Vilket varit synd, för att få läsa sig bort till andra världar. Men nu! Nu kommer sommaren och jag kommer äntligen ha tid över till att läsa helt vanliga böcker som tar med mig på spännande äventyr. Det skall bli helt underbart!

  Pia 2016-05-31 10:04:08
  Svara
 • …för att jag äntligen efter en juridik-termin som kändes som fem år pga helt motivationslös och utan disciplin igår tog mig till tentalokalen och skrev den där jäkla tentan och nu tadaaa äntligen klar!!! Har slängt in dom tio tunga böcker från terminen i en garderob nu och skulle inte alls bli ledsen om jag fick fylla min lediga bokhylleplats med 12 nya fräscha och olästa böcker som jag inte behöver göra en ända överstrykning i eller sätta en endaste färgglad flik i för att hitta rätt lagrum eller liknande.
  -Böckerna (om dom kommer hem till mig) tänker jag ta med mig till stranden, en till mig och en till min pojkvän och så ska vi ligga där och läsa för att vi vill och inte för att vi måste.

  Malin B 2016-05-31 10:03:31
  Svara
 • Under 2016 kommer jag att resa väldigt mycket, jag kommer se nya städer och vara i nya länder. Och trots att jag kommer gå runt och upptäcka en massa saker så vill jag ändå stanna upp ibland, sätta mig på ett ”local café”, dricka något kallt och läsa en bok. Andas in atmosfären och bara vara en stund.

  Ellen 2016-05-31 10:02:59
  Svara
 • efter ett hårt år på ett jobb som jag äntligen ska lämna har jag i sommar världens längsta semester framför mig, nästan två hela månader. då ska jag samla energi och det bästa sättet för mig att göra det på är genom att läsa. därför vore det fantastiskt att få vinna alla dessa böcker. det näst mest fantastiska med att vinna hade varit att även kunna dela med sig av dem till vänner och familj så att det blir som en sommarbokklubb fast alla läser olika böcker.

  Svara
 • Inom 30 dagars skede flyttar jag ihop Honom. Han som har blå, omtänksamma ögon och en käklinje så skarp att jag tror man kan skära äpplen med den. (Fast har inte provat ännu.) Mina känslor oscillerar mellan eufori och osäkerhet, jag vet att det kommer bli så fucking bra men en flytt är inte gratis, vilket gör att jag kommer vistas på hemmaplan i sommar. Tänk om vi går varandra på nerverna? Ge varandra andrum på fyrtio kvadrat är en utmaning, men om jag har böcker att resa i kommer de små kvadratmetrarna bli oändliga. Om ni väljer mig blir både jag och min plånbok botad från oro!

  Rebecka Levenskog 2016-05-31 09:37:05 http://nouw.com/rrbl
  Svara
 • För att böcker är så fint och man kan aldrig läsa för många. (: Dessutom väldigt kul att upptäcka nya böcker! Det finaste är ju kanske att när man får en bok av någon annan så öppnas en ny värld för en själv, som man kanske inte nödvändigtvis hade hittat till på egen hand. 🙂 <3

  Emelie 2016-05-31 09:34:28
  Svara
 • För att jag blir gråtfärdig bara av tanken på att man kan vinna alla de där böckerna.
  För att jag älskar att läsa.
  För att jag för första gången i mitt liv (jag är 27) har semester och tid att läsa läsa läsa läsa läsa läsa läsa osv.

  Karin 2016-05-31 09:28:50
  Svara
 • när jag var yngre var jag en riktig bokmal, men i och med att jag blivit äldre har både tiden och lusten för att läsa helt försvunnit. jag hoppas att sommaren blir en tid för läsning och då hade det varit supernajs med massa nya böcker.

  ulrika 2016-05-31 09:27:23
  Svara
 • För mig väntar en sommar då jag varken har något jobb eller några resor planerade. Mina vänner och familj jobbar vilket betyder att en hög med böcker skulle underlätta så mycket och jag skulle bli sysselsatt på dagarna. Det skulle vara så härligt att kunna ta med en bok till stranden och bara grotta ner sig i en historia i några timmar!

  Ida 2016-05-31 09:25:18
  Svara
 • i vintras började jag på litteraturvetenskap, en megamysig kurs där du träffas o har seminarier som är som en stor bokklubb med folk i alla olika åldrar. Där har jag läst gamla klassiker och lyrik från antiken. Jag känner att under denna sommar vill jag att mitt bokutbud ska bestå av mer samtida författare, där av tyckte jag den här tävlingen var så kul! Hoppas hoppas hoppas, för mitt stackars studentkonto ekar tomt…

  Linnea 2016-05-31 09:23:12
  Svara
 • Min sommar är så oplanerad som det går. Har noll koll på vad jag ska göra, skönt såklart, men också lite stressigt. En trave med böcker skulle definitivt göra alla jag-är-ensam-hemma-och-vet-inte-vad-jag-ska-göra-stunder till det bättre.

  Amanda 2016-05-31 09:11:09
  Svara
 • Jag vill vinna for att jag har bott utomlands i ett gang ar och riktigt langtar efter att lasa bocker pa svenska igen! Kommer hem igen i sommar och da skulle det vara sa lyxigt med en trave bocker att fa kasta sig over.

  Julia 2016-05-31 09:07:49
  Svara
 • Har endast haft tid för kursböcker de senaste åren. Nu med en examen i handen skulle det vara en jackpot att få fira med en hög böcker som inte har med kurslitteratur att göra! Tänk vilken lycka att få läsa helt kravlöst utan en tenta i sikte, det skulle sätta guldkant på den här sommaren!

  Alinne Andersson 2016-05-31 09:06:56
  Svara
 • Vilken makalöst bra tävling! Jag vill vinna 🙂 Tycker att det hade suttit bra med en trave böcker till sommaren för vi har precis köpt en valp och när han ligger på en filt i gräset och tuggar på en pinne/tuggben/hand/myra så kan jag sitta och läsa! Hade ju varit perfekt. Kram kram!

  Lina Mathilda 2016-05-31 09:04:50
  Svara
 • Jag bor och pluggar i Tyskland sedan flera år tillbaka. Studierna och därför såklart all litteratur är på antingen engelska eller tyska, så jag längtar väldigt ofta efter bra böcker pa svenska! Frossar alltid när jag hälsar på i Sverige, hänger pa bibblan och överfyller sen handbagaget med pockets. Precis dessa 12 böcker har jag faktiskt int eläst en enda av och skulle bli så jäkla glad över en sånt underbart bokpaket!

  Andrea 2016-05-31 08:54:40
  Svara
 • läser dagarna i ända skolböcker för jag ska bli undersköterska och läser böcker om körkort för planen är att jag ska ha körkort till hösten då jag flyttar till Gotland och mannen i mitt liv 🙂 En hög med vad som verkar vara spännande och bra böcker skulle vara en fin paus i det andra jag läser just nu!
  Planen är att jag ska ligga under en syren och läsa i pauserna från att hjälpa till med renoveringen av pojkvännens torp han köpt på Gotland.

  Martina 2016-05-31 08:51:45
  Svara
 • För att jag har läst ut alla mina bästa böcker, och skulle så gärna vilja ha något att läsa under sommaren! Dessutom är det min födelsedag just den 7e juni 🙂 Så det hade blivit den bästa presenten evööörrr. Fyller den menlösa åldern av 32 år på veckans mest menlösa dag, Tisdag! Puss

  Åza 2016-05-31 08:50:41
  Svara
 • Nu när terminen börjar lida mot sitt slut är jag så trött på kurslitteratur att jag kan spy! I sommar vill jag dyka ner i massa skönlitterära böcker och känna glädjen i att läsa. Extra sugen är jag på Martina Haag och Elena Ferrante!

  Malin Johansson 2016-05-31 08:41:00
  Svara
 • Min bokhylla ekar tomt och jag skäms över att säga att jag bara läste 1 1/2 bok förra året. Låt mig inte skämmas mer och låt mig få uppleva en annan värld för en stund.

  Emma 2016-05-31 08:39:41
  Svara
 • Jag har bestämt mig för att göra slag i saken och skriva ner den där boken som funnits i mitt huvud ett bra tag. Men då måste jag ju läsa mycket innan och samtidigt, så att jag skriver bättre. Därför vore det perfekt med 12 bra böcker – för övrigt så sugen på Min fantastiska väninna.

  Sara 2016-05-31 08:32:49 http://utbrandheten.blogg.se
  Svara
 • jag behöver tolv böckers läsning för i sommar måste sparpengarna gå till hyran igen och jag kan inte resa någonstans som jag så gärna hade velat. men resa i litteraturen är gott nog! dessutom blir jag med min första egna balkong i juli så då kan jag låtsas ha solsemester där med lemonad, tolv romaner och parasoll.

  evelina 2016-05-31 08:32:02
  Svara
 • Till sommaren jag skulle vilja ha dessa att läsa, istället för att bara ligga i solen och jäsa.
  En bra bok kan göra en så klok, dessa tolv skulle jag sluka i ett sjok!

  Alina 2016-05-31 08:31:27
  Svara
 • Heck Sandra! Kay kommer från Ryssland och försöker att lära mig svenska:) jag älskar svenska! Jag läser din blog och lyssnar på podden och min svenska blir bättre tack vare dig. Nu är det tid att läsa svenska böcker! Men det ät ganska svårt att hita nya svenska böcker här i Ryssland. Så vore jätte roligt om jag kunde få och läsa alla dessa böcker! Tack!

  Dina 2016-05-31 08:30:11
  Svara
 • Jag läste mycket förut men har tappat ron i kroppen och har de senaste fem åren inte kunnat läsa skönlitterära saker som är längre än ett blogginlägg. Nu hägrar examen på fredag. Det vore väldigt fint att få hitta tillbaka till min läslust med en bunt böcker som redan är ”kvalitetssäkrade”.

  Cecilia 2016-05-31 08:27:42
  Svara
 • Hallå jag vill ha böcker för att det helt enkelt vore trevligt att läsa och sen ställa TOLV böcker i bokhyllan

  Louise 2016-05-31 08:21:08
  Svara
 • Hej! Har sedan jag var liten förknippat sommarlov med läsning och min favoritplats har varit ett bibliotek eller en bokhandel dör man får strosa runt hur länge man vill och klämma på böcker. I dag (!) tar jag examen efter fem års universitetsstudier, under vilka det inte funnits tid eller ork för skönlitterära böcker, utan dessa har bytts ut mot oändligt många sidor kurslitteratur. Så när jag nu ska ha mitt sista sommarlov har jag planerat att läsa, läsa, läsa och det skulle vara underbart att få dessa böcker att börja med. Längtar efter att få försvinna ner i en bok! Kram

  Alexandra 2016-05-31 08:08:23
  Svara
 • Jag har precis sagt upp mig från mitt jobb och sökt en utbildning i biblioteksvetenskap. Jag vet inte ens om jag kommer in men det känns ändå så skönt att jag bara sa upp mig och åtminstone får leva några veckor och hoppas på att få jobba med böcker istället. Därför behöver jag dessa tolv, för att fylla min ovissa sommar med någon typ av distraktion.

  Matilda 2016-05-31 07:55:41
  Svara
 • Kommer lämna alla vänner och familj för att jobba i en liten stad i Blekinge i sommar, för första gången som en ansvarig person. Det känns som böcker kommer vara min räddning från att inte tänka för mycket på mina patienter, och lätta på längtattackerna jag kommer att få pga avståndet från min pojkvän. Vore så fint om den här första hjälpen lådan fick hamna hos mig.

  Lucy 2016-05-31 07:37:32
  Svara
 • Åh snälla ge mig böckerna! Jag älskar att läsa böcker och det skulle göra min sommar. Plus jag har precis insett hur viktigt det är att läsa böcker?!? Jag vikarierar som svenskalärare och mina elever har precis skrivit noveller. Det är så tydligt att många av dem inte har läst så mycket böcker, deras skrivspråk har liksom inget flyt, det kommer inte naturligt för dem. Så nu ska jag samla alla de bästa ungdomsböckerna och visa för dem så att de kan hitta det fantastiska i att läsa böcker. Hur fint vore inte det? Och hur fint vore det inte om jag också fick en hög att läsa då? Jättefint, Sandra. Puss!

  Cecilia 2016-05-31 07:34:13
  Svara
 • Jag behöver en hög bra läsning för att jag går snart in i sista riktiga väntan på bebis. Beräknad 30 augusti och om några veckor går jag på semester för att inte komma tillbaka på mer än ett år. Så denna sommar skulle jag verkligen behöva lite läsning så dagarna går för vi längtar så 🙂

  Lovisa 2016-05-31 07:17:15
  Svara
 • Hejhej, jag bor i Tokyo just nu men måste flytta hem till Sverige i Juli. Det är absolut ingenting jag ser fram emot, då mitt livs kärlek blir kvar här borta och jag har en sommar utan honom framför mig. Sen har alla vänner, även min mor och far, flugit sin kos mot andra städer, så jag kommer spendera sommaren ensam hemma i mitt föräldrahem. Så jag behöver en sommar med en drös bra böcker och historier som får mig att drömma mig bort, uppleva äventyr och fly verkligheten.
  Sen är det ett plus, då jag kanske kan dela med mig av dessa historier när mitt livs kärlek lär sig svenska. 🙂

  [email protected]

  Julia 2016-05-31 07:01:46 http://12timmarbort.blogg.se
  Svara
 • För att böcker är min livlina.

  Lisa 2016-05-31 06:54:58
  Svara
 • Hej! Jag vill bli den lyckliga den här gången för att jag har bott i Nya Zeeland i många månader och varit utan böcker på mitt modersmål. I sommar kommer jag hem och då ska jag glädja med åt att äga saker som inte behöver tryckas ner i en resväska. Dessutom känner jag mig så obildad efter att jag slutat skolan och behöver absorbera all klokhet som dessa författare besitter.
  Tack!

  Agnes 2016-05-31 05:43:34
  Svara
 • alltså nu ska jag inte vinna eftersom min historia inte är så sorglig: har bott i sthlm i åtta år som invandrare och blivit ”svensk” men nu har jag flyttat till ett annat land och försöker att inte glömma svenska! lyssnar på podcasts men har inga svenska böcker att läsa :O

  Lina 2016-05-31 02:29:49
  Svara
 • För att jag jag kommer hem till Sverige igen (om 20 dagar, inte för att jag håller räkningen eller så) efter ett år i Australien och längtar ihjäl mig efter SVENSKA BÖCKER! Varje gång jag läst bla dina bokrecensioner har jag lagt till nya böcker på min ”attläsanärjagkommerhem-lista” och det hade varit så fint att mötas av mamma, pappa, syskon, kompisar PLUS en hög med streckläsar–böcker när jag kommer hem!! <3

  Malin 2016-05-31 02:25:52
  Svara
 • I sommar har jag semester en månad ensam i Oslo. Alla mina vänner jobbar men vad gör det när man kan sitta på uteserveringar och läsa och kedjeröka i 4 veckor. Har ciggen, behöver böckerna

  Kram Frida

  Frida 2016-05-31 01:22:31
  Svara
 • Jag ska i sommar jobba på hemtjänst, för tredje sommaren i rad. Det är egentligen inget fel på jobbet, jag svishar runt och träffar för det mesta trevliga människor med en massa fina historier. Men det är så kaotiskt och stressigt och himla ensamt mitt i alla besöken. Speciellt lunchen är ensam. Och tråkig. Särskilt dom dagarna batteriet inte är med mig och ett sommarprat inte är aktuellt.
  Då är en bra bok räddaren i nöden, the holy grail, ringen för Gollum. Att lite längta till lunchen för att jag får läsa, läsa, läsa – ostört. Kunna släppa jobbet och bara sluka ord och historier. DÄRFÖR behöver jag dem där böckerna. Jag behöver sluka dem.

  Elsa 2016-05-31 00:52:43
  Svara
 • Hej Sandra!
  Är fast på ett jobb som bokstavligt talat suger livslusten ur mig. But what to do? Behöver pengar pga fattig student. 🙁
  En bra bok är min enda räddning. Kan på min rast försvinna in i en annan värld i ca 30 minuter. Då glömmer jag allt om inkontinensskydd och stomipåsar. Det är bara jag och boken. De där 30 minuterna av läsning ger mig en extra boost av energi som gör att jag kan kämpa på i några timmar till. Tänk vilken tur det är att böcker finns ändå! För även om tillvaron känns trist kan man samla på ett bibliotek fullspäckat av äventyr och upplevelser. En hög med läsning hade alltså varit guld värt – balsam för själen.

  Emelie 2016-05-31 00:50:51
  Svara
 • jag kommer, på fredag, avsluta en elva terminer lång utbildning som varit det roligaste och tråkigaste jag gjort i hela mitt liv. varje termin har jag läst bok efter bok med fakta, bara för att memorera den till en tenta. på sommarloven har jag inte orkat öppna en endaste bok pga ögon som går i kors av allt läsande. men nu! nu ska jag ha mitt allra sista sommarlov någonsin! jag vill bara läsa läsa läsa för att det var det bästa jag visste förr och vill att det blir det igen! ligga i en park med huvudet på någons mage och fly in i en magisk värld, eller en romans, eller ett äventyr eller bara någon annans tråkiga (eller förhoppningsvis lite mer intressanta) liv vore så himla fint om jag kunde få göra igen. och då behöver jag förstås massa bra böcker för att jag vet ju inte ens var jag ska börja?

  sandra 2016-05-31 00:36:21
  Svara
 • Jag älskar böcker. Älskar lukten, hur pappret känns när jag bläddrar, ljudet när man knäcker till boken lite efter att ha kommit en bit in i en ny bok. Jag läser och läser, för de säger att det är det man ska göra för att kunna skriva. När jag har läst 100 böcker har jag bestämt att jag ska börja skriva på min första egna bok. Just nu är jag på 33. Jag tror det kommer bli häftigt men det är också läskigt. Ju närmre jag kommer desto nervösare blir det. Jag vill inte ha någon anledning till att skjuta upp det på något sätt, särskilt inte att jag inte har tillräckligt många böcker att läsa. Därför vill jag begravas i böcker, och de här 12 fina tingen skulle kunna bidra till det.

  Julia 2016-05-31 00:15:40
  Svara
 • Jag har som mål att läsa minst 20 böcker detta år. Mest för att jag ska hitta tillbaka till läsandet(istället för att kolla halvdåliga repriser) och kanske genom det också skrivandet. Är på bok 9 nu så är rätt nöjd med min insats, men har dessvärre mest lästa rätt tristatt böcker, så det vore kul med en hel hög bra böcker att kötta igenom innan året är slut!

  Anna 2016-05-31 00:07:06
  Svara
 • Prick den sjunde tar jag studenten och förutom den stundande tågluffen längtar jag mest av allt efter att hitta tillbaka till att äga min egen läsning. Den läsning som sker på mitt eget bevåg och som bara jag bestämmer över. Min läsning. Därför önskar jag mig dessa böcker av dig.

  Evelina 2016-05-31 00:05:15
  Svara
 • Jag har precis flyttat och skänkte bort ca 100 böcker i en skänkes-grupp på fb (fö bra tips då folk blir glada av en kasse gratis böcker!). Behöll mina 50 favoriter och några jag inte läst än, men tänkte att resten är bättre att någon annan får läsa plus att böcker är bland det värsta att släpa med sig i en flytt… Men nu är jag installerad i nya hemmet och vill börja fylla på hyllan med nytt igen. ! Har dessutom inte läst någon av dessa tolv och det är la klart att man vill läsa allihop och se om man håller med i nomineringarna!

  Linda 2016-05-31 00:04:53
  Svara
 • Hej Sandra,

  Min motivering lyder så här:

  Jag håller på att utbilda mig till jurist i England och har har sju stycken sluttentor som börjar om en vecka. Sitter i skrivandets stund omringad av högar av anteckningar, post it lappar, markeringspennor och lagböcker. Under det här året så har jag inte läst en enda skönlitterär bok, utan har bara läst om kontrakt, bolån, mord, våldtäkter, EU direktiv, mänskliga rättigheter, flykting rätt – the list goes on. Älskar att plugga juridik men saknar verkligen att sätta mig ner med en bok som inte handlar om lagen. Jag vill kunna försvinna in i en annan värld. Om ca tre veckor är mina tentor klara och jag är fri (i alla fall fram tills augusti). Det skulle helt enkelt vara fantastiskt att veta att man har en hel trave med böcker som väntar på att bli lästa.

  Tack och kram!

  Louise 2016-05-31 00:03:31
  Svara
 • Jag har inte haft semester på två år. Men om en månad får jag äntligen äntligen vara ledig i fyra veckor. Då vill jag fylla dagarna med sol och böcker!

  Madeleine 2016-05-31 00:02:39
  Svara
 • Tanken att få byta ut böcker som ”Internationell straffrätt” och ”Specialprocess: Utsökning och konkurs” lockar oerhört. Lite avslappnad sommarlovsläsning utan att behöva arbeta med överstrykningspennor och flikar vore något. Tusan vad skönt. Vilken grej. Det är något att sikta mot.

  Böcker är fantastiska, särskilt i kombination med sommar. De öppnar upp nya fiktiva färgglada (och dova om boken är lite läskig eller dramatisk) världar. Något som i min värld och verklighet dock tappat bort sig någonstans bland konkurslagen och brottsbalken. En härlig, spännande och engagerande fiktiv värld söker jag. Så med nya böcker skulle dagdrömmarna om mig själv mitt i bokens handling få kicka igång igen.

  Ha en fin sommar Sandra, med massor av dagdrömmande och levande i nuet!

  Lollo 2016-05-30 23:37:43
  Svara
 • Hej Sandra! I sommar ska jag mest hänga hemma och på konditoriet som jag jobbar på. Massor av mina bästa kompisar ska dock inte spendera sommaren i Stockholm utan vara på diverse landställen och semesterorter. Och som vi alla vet kan ju böcker vara några av de bästa bästisarna under sommarlovet när alla andra är bortresta. Jag behöver dessa böcker så jag inte avundsjukar ihjäl mig på typ melondrinkar i Grekland medan jag står och säljer prinsessbakelser och plockar disk. Mina lunchraster på jobbet kommer bli extraordinära med dessa böcker i mitt ägande!

  Ida Wingborg 2016-05-30 23:36:58
  Svara
 • För att min mamma har en liten bokklubb och igår var det mors dag och jag var inte hemma.
  Skulle vara fint att kunna dela med mig av några böcker till henne och hennes kompisar som läser och sedan träffas över en middag och diskuterar allt de läst en gång i månaden.
  Tänker att det får bli mitt mål sedan, att skaffa en bokklubb där det är tillåtet att dricka vin och diskutera böckernas värld med sina kompisar. Dröm ju!

  Karin 2016-05-30 23:26:23
  Svara
 • Blir så glad över alla kommentarer, även om de minskar just min vinstchans! Jag är svensklärare på gymnasiet och älskar att läsa. Nu är det snart ett långt sommarlov, då behövs mina boktravar fyllas på. Att få böcker jag annars kanske aldrig hade läst, vore en fantastisk gåva.

  Josefine 2016-05-30 23:18:53
  Svara
 • För att jag vill ligga i en park med en bra bok i handen hela sommaren lång och bara läsa läsa läsa. Och äta glass också, såklart.

  Pernilla Björnström 2016-05-30 23:14:07
  Svara
 • Jag inreder mitt hem med böcker som jag har läst. Nu är min nya retrohylla i behov av att fyllas inför sommarens semesterläsning.

  Kajjo 2016-05-30 23:12:46
  Svara
 • Hej fina du! Jag är i stort behov av härlig läsning! Jag tar examen nästa vecka och har i 3 års tid endast läst kurslitteratur trots att jag älskar att läsa!
  Nu vill jag ta upp detta intresse igen och vad passar inte bättre då än en drös med bra böcker!? Please, gör min sommar snäppet mer fantastiskt! Kramar!

  Johanna 2016-05-30 23:08:49
  Svara
 • Jag behöver alltid böcker. Jag älskar böcker, inte bara att läsa utan också själva böckerna. Jag har så svårt att göra mig av med lästa böcker, jag tycker om att ha dom i hyllan, ta fram och minnas handling och känslan av boken. Finns inte mycket som slår att öppna pärmarna på en ny bok och alla förväntningarna på en ny värld att kliva in i. När du tipsade om röstningen i ditt tidigare inlägg gick jag in och kollade vilka böcker det var och reserverade dom på biblioteket. Har hunnit läsa 2 av dom redan, Snövit ska dö och Simma med drunknade. Den sista var så bra. Men, att vänta på böcker från bibblan är ju inte samma sak som ha dom hemma hos mig där dom bara ligger och väntar på att bli lästa när helst jag vill. Bästa sommarpresenten helt enkelt.

  Kram
  Malin

  Malin 2016-05-30 23:06:46
  Svara
 • Jag skulle vilja vinns böckerna eftersom det är min sista lediga sommar med barn och den måste tillbringas med att läsa (när dom sover..) (om dom sover..).
  (annars får jag läsa på natten)

  Carro 2016-05-30 23:06:08
  Svara
 • Flyttade till en stad för 10 månader sedan och började plugga. Råkade stöta på 4 babes som nu är min familj. I sommar ska jag och två av dem åka och jobba sönder i skärgården och vill ta med oss ett bibliotek så att vi kan andas ut igen.
  Vi ska göra allt på klipporna har vi bestämt. Sova, dansa, skratta, bli salongs, yoga och ha djupa rödvinsdiskussioner, men framförallt få distans till livet med en trave böcker. Nu saknar ju vi tyvärr den där traven med böcker.
  Så, vill du hjälpa mig att ordna det där biblioteket till dem hade jag gett dem den finaste sommarpresenten jag kan tänka mig.
  Vi är himla värda det, jag, mina syrror och klipporna.

  Amanda 2016-05-30 23:06:00
  Svara
 • För att jag tar examen om någon dag, har skaffat ett jobb till hösten och vill läsa allt allt allt som inte är kurslitteratur hela himla sommaren!!

  Cecilia 2016-05-30 22:58:37
  Svara
 • Rimma om litteratur, bör ju ge mig lite tur!

  Tänk om årets tolv bästa böcker jag vinner, då knappt jobba jag hinner.
  Vilken sommar jag skulle ha, bara ligga och läsa böcker var da(g).
  Spänning, komik och romans – jag kommer befinna mig i trans, men förhoppningsvis hinns det också med lite dans!

  Carolina 2016-05-30 22:56:34
  Svara
 • Åh vilken härlig tävling!
  Jag skulle så gärna vilja vinna eftersom det är så himla perfekt att ligga och läsa på sommaren. Både i bra och dåligt väder! Jag är verkligen en periodläsare och läser otroligt mycket under alla lov, men ingenting alls under skoltiden. Så nu när vi är på väg mot sommarlovet hade en trave böcker suttit riktigt fint!
  Kram, Emma
  ps. Älskar din blogg, bäst i världen är den!

  Emma 2016-05-30 22:52:02 http://emmawahl.devote.se
  Svara
 • Jag vill vinna!! Jag har fyra veckors semester i sommar för första gången i livet och ska därför spendera minst en vecka i fäbodstugan utan el och telefon, vore drömmen att ha en hög bra böcker med sig upp. <3 och för att jag resten av sommaren ska jobba på världens skitschema och vara ledig bara dom timmarna på dygnet när familj och kompisar jobbar, så lyxigt att dessa timmar kunna få lära känna massa nya bokkaraktärer?? ([email protected])

  Caroline Hansols 2016-05-30 22:51:52
  Svara
 • Jag skulle vilja vinna dessa böcker för att överraska min flickvän med lite välbehövlig sommarlektyr! Det räcker inte att ge henne ett par böcker på sommaren då hon slukar dem på några eftermiddagar. Denna samling vet jag skulle göra henne glad och bli en grym start på sommaren!

  Pyret 2016-05-30 22:48:12
  Svara
 • Jag behöver bra böcker NU Sandra. Jag bor i New York sen ca 2 år tillbaka, och mina två största intressen är att skriva och läsa. Tror du jag gör det i New York? Ehhh NEJ. Hänger mest på rooftops eller kämpar för att få ihop hyran på restaurang samt försöker hålla uppe toppbetyg. Den enda eventuella läsningen jag gör går åt skolarbete (okej och bloggar obv oops) och de enda eventuella extra pengarna jag har läggs på öl typ. MEN! I sommar ska jag hem! Hem som i Sverige! Och jag tappar mitt språk Sandra och det är inte okej, det är det sorgligaste men jag gör det, och böcker måste rädda mig. Böcker är alltid räddningen. Vill så gärna ha en sån sommar som bara Sverige kan ge mig, kastas tillbaka till skolåren då jag lånade 10-15 böcker för att läsa över sommaren, alldeles pirrig över innehållet. Vill du kanske skicka en liten dos av den känslan skulle va det finaste??

  Sofia 2016-05-30 22:45:54
  Svara
 • Jag har fått ett nytt sommarjobb i år och tror det kommer bli toppen på alla sätt och vis! Kommer jobba heltid 7.00 – 15.30, alla vardagar. Tyvärr innebär detta att jag inte kommer ha chansen att låna en enda bok på biblan kommande månaderna. Bor på en liten ort och mitt älskade lilla bibliotek har bara öppet måndagar när jag kommer jobba. Detta är då min motivering till att jag vill vinna böcker. Låt mig inte vara utan läsning en hel sommar! 😉

  Petra 2016-05-30 22:42:58
  Svara
 • Jag behöver denna hög med guldklimpar pga två anledningar: att läsa är att resa. Älskar att resa. Plus lyxen att kunna slappna av med en bok i en hängmatta i sommar är ju det enda man vill. Helst då tolv böcker i sträck som garanterat är bra. HOPPAS!

  Anna 2016-05-30 22:41:15
  Svara
 • För att jag pluggar till Behandlingspedagog och har enbart kunnat läsa teoriböcker. I sommar vill jag läsa något annat än Skolböcker. Jag vill ligga på en gräsmatta, mysa med min son och drömma mig bort till andra världar. Tyvärr är inte studiebidraget så högt och en treåring och en lägenhet i Stockholm kostar ganska mycket per månad (för att inte tala om pengarna jag lagt ner på Skolböcker de senaste månaderna)så böcker finns inte med i budgeten 🙁
  [email protected]

  Linnea 2016-05-30 22:41:04
  Svara
 • Nästa fredag tar jag studenten och får äntligen rätten att själv bestämma alla böcker jag vill läsa. Nu kan ingen lärare tvinga på mig någon halvbra bok, utan jag får välja själv. Jag får också för första gången på flera år, minus alla lov, tid att läsa. Jag har börjat på alldeles för många böcker som jag inte läst ut pga att skolan kom i vägen. Det här vill jag utnyttja, jag vill läsa bra böcker och verkligen unna mig själv den lyx jag nu får i och med all tid som inte längre går åt till plugg. Mitt problem är dock att jag snart läst ut alla påbörjade böcker (jag fick ”sommarlov” förra veckan) och behöver lite nya idéer. ”Den allvarsamma leken” är helt klart en favorit i bokväg och det tipset har jag fått av dig Sandra, jag litar helt enkelt på din boksmak samt Bonniers boksmak och vill väldigt gärna läsa dessa 12 böcker, framförallt Martina Haags bok ”Det är något som inte stämmer”. Millenium-böckerna är också riktigt bra men jag har inte hunnit läsa David Lagercrantz bok än och det vill jag så himla gärna. Så kort och gott, jag vill utnyttja friheten från plugg till max genom att läsa historier jag faktiskt är intresserad av skrivna på ett sätt jag inspireras av och därför vill jag himla gärna vinna årets 12 bästa böcker. KRAM!

  Sara 2016-05-30 22:34:31
  Svara
 • Efter plugg och jobb i psykiskt krävande miljö har jag tappat all min läslust och det är så förbenat sorligt för jag får ingen inspiration, bor i flyttlådor pga bor i andrhand (har alla mina böcker i en annan stad) och ligger typ framför serier jämt. Jag är alltså riktigt trött på mig själv. Därför behöver jag en drös med böcker för att sluka precis som förr, inte minst för att leva mig in i andra liv, fly lite, när huvudet känns så tungt efter jobbdagar med ledsna människor. Riktig snyftis men helt å hållet sanningen! Låt mig vinna!! 🙂

  Ida 2016-05-30 22:34:14
  Svara
 • Hej! När jag var yngre var jag en riktig bokmal. Dagsysslor varvades med läsande av kärleksnoveller i gräset. Men från gymnasiet fram universitet har jag varit uppslugad av plugg och öppnar sällan en skönlitterär bok. Något jag tror skulle ändras om jag vann ett gäng av årets bästa böcker 🙂

  Jessica 2016-05-30 22:32:23
  Svara
 • Hej Sandra! Jag heter Dina och jag kommer från Ryssland. Jag försöker att lära mig svenska och det vore så kul om jag kunde ha och läsa alla dessa böcker! Jag läser din blog och lyssnar pä Beijer och Broströms bryderier och min svenska blir bättre och bättre tack vare dig 🙂 Nu är det tid att läsa böcker på svenska! Det är jätte svårt att hitta moderna svenska böcker här i Ryssland så jag vore super glad om jag kunde få så många svenska böcker. Tack!

  Dina 2016-05-30 22:30:55
  Svara
 • Vilken underbar tävling, lyckost den som vinner! Jag skulle vilja vinna detta pris för jag knappt inte hunnit läsa någon skönlitterär bok detta läsår. Jag har jobbat mitt första år som lärare och det har gått åt mycket tid till planering, rättning och att läsa på i facklitteratur. Det är såklart också superhärligt, men jag har saknat den skönlitterära världen så och inför mitt kommande första sommarlov så vill jag gärna ha en hög goa böcker att se fram emot 🙂
  Kram Lina
  [email protected]

  Lina 2016-05-30 22:30:27
  Svara
 • Jag skulle vilja vinna dessa böcker eftersom att jag precis börjat jobba igen efter en sjukskrivning pga stress. I och med att jag börjat jobba igen så pendlar jag två timmar om dagen, och jag tror att en stunds läsning på bussen morgon och kväll skulle vara en perfekt avstressning.

  Linn 2016-05-30 22:26:18
  Svara
 • Nu är jag så fruktansvärt trött på kvantfysik, fluidmekanik, fourieranalys och allt annat shit som jag läser om dag ut och dag in. Shit är fel ord, det är superintressant och jag tycker om min utbildning. Men kurslitteratur är inte skönlitteratur. Skönlitteratur som jag älskar så himla mycket, problemet är att jag inte kan så mig till ro och läsa vanliga böcker under terminerna. Nu är det dock bara en ynka vecka kvar till ”sommarlovet” och då ni, då ska jag plöja igenom högen som alltid byggs upp under terminen. I sommar är jag nog faktiskt extra lässugen och tackar inte nej till en ännu högre bokstapel. <3

  Sofie Petersson 2016-05-30 22:25:38
  Svara
 • jag vill vara med att tävla.
  ser verkligen fram emot en sommar fri från kurslitteraturer och det vore underbart få ligga på en strand med böckerna ovan istället.
  kram till dig, bästa Sandra!

  emma 2016-05-30 22:20:03 http://nouw.com/xplodera/
  Svara
 • Böcker böcker böcker! Jag vill ha en läsarsommar! Blivit alldeles för lite tid till läsning de sista 9,5åren pga småbarnsförälder.

  Monna 2016-05-30 22:19:20
  Svara
 • För att läsning är ett av de få tillfällen jag släpper alla orostankar om sjukdom och framtid. För att läsningen är lösningen och tar mig på stora äventyr och får mig att vara försjunken i något gott för en stund.

  Hanna 2016-05-30 22:14:43
  Svara
 • Förra sommaren var väldigt kall, blåsig och regnig hos oss. Alltså allt det man inte vill att sommaren ska vara. Med risk för att årets sommarväder blir lika dåligt, men med förhoppning om att årets sommar ändå bjuder på kanonväder skulle det vara perfekt att ladda upp med ett gäng böcker att få plöja a) på stranden om vädret tillåter eller b) hemma i soffan om sommaren tänker regna bort. Vad vädret än blir är det ju liksom win-win situation för bokläsandet tänker jag!

  Martina 2016-05-30 22:14:29
  Svara
 • <3 på den här tävlingen!
  Både hjärna och hjärta SKRIKER efter att få läsa något annat än tung och oinspirerande juridisk kurslitteratur. Känner mig typ som en vissen blomma som behöver vatten. Därför skulle det här bokpaketet vara det perfekta sättet att välkomna sommarlovet.
  Puss och pepp

  Rebecka 2016-05-30 22:06:48
  Svara
 • Jag flyttar ensam till Malmö efter två år på folkis, med mysiga höng och tydiga rutiner.
  Innan det var jag lyckligt kär i finaste killen, men min folkisfamilj fångade upp mig så fint när det tog slut
  så jag tyckte det kändes helt okej! Men nu känns världen plötsligt stor och vid och jag ska bo i en lögenhet och leva singellife samt jobba som telefonförsäljare
  så jag hade verkligen behövt massa bra böcker som jag kan sträckläsa i parker och i barer!!!

  Frida 2016-05-30 22:06:20
  Svara
 • Åh ja! Jag har haft en alldeles för lång läspaus, men nu när jag är klar med första året på högskolan och har en sommar med lite jobb och mycket ledighet framför vill jag verkligen börja läsa igen. Dessa 12 böcker vore drömmen!

  Ellen Gräntz 2016-05-30 22:06:16 http://ellengrantz.blogg.se
  Svara
 • För att jag och min man bokat semester och har fyra härliga veckor tillsammans och det vi pratat mest om hittills är böckerna. Lite nördigt men också kul med två läslusar i samma säng. ”Vad ska du läsa? Vilka ska du ta med dig? Biografi vs deckare vs roman osv”, bokplanerandet sker minutiöst och är så viktigt i all oändlighet amen. Hade varit lovely att överraska med ett helt mini-bibliotek att ha på terassen i Kroatien ju!

  Linn 2016-05-30 22:04:40
  Svara
 • Jag tar examen nu i början av juni efter 5 års plugg och ska börja mitt första riktiga jobb efter sommaren. Jag har bestämt mig för att bara vara ledig hela sommaren och bara njuta innan en blir vuxen och det riktiga livet börjar. Ska bli så härligt, men det enda kruxet är att de flesta jag hänger med ska jobba. Därför skulle jag verkligen behöva lite tidsfördriv i form av böcker att hänge mig åt medan alla andra jobbar! Länge leve ledigheten!

  ap 2016-05-30 22:04:31
  Svara
 • Det är sista veckan på första året på mitt program och allt jag tänker på när jag egentligen borde tänka på sociologiska teorier är en filt under ett träd i en park med min kille, smågodis och en massa böcker att läsa i lugn och ro som inte handlar om några vetenskapliga teorier alls.

  Ida 2016-05-30 22:03:32
  Svara
 • För jag är heeELt utarbetad efter första året i en högpresterande gymnasieklass och skulle nog må som bäst av bara lite hängmattetid med bra böcker just nu, svårare än så är det nog inte

  Alice 2016-05-30 22:02:54
  Svara
 • Har ingenting planerat för den här sommaren. Ingen. Ting. Och läsarlusten är på noll, men tolv noga utvalda böcker borde lösa det!

  Sara 2016-05-30 22:01:59
  Svara
 • Hej Sandra! Jag har alltid älskat att läsa, och många av mina favoritböcker är samma som dina! Så tack för alla fina tips på bloggen. På fredag är jag klar med mitt första år på universitetet och då ska jag äntligen börja plöja lite fler böcker igen (svår kurslitteratur räknas inte!) och då hade det här priset passat hur bra som helst. Jag tänker mig balkonghäng, en bok och ett glas cava eller lemonad. Hälften av böckerna ska dock skickas till min allra finaste bästa mamma. Som ett tack för hennes stöd i livet och i skolan, och att hon gett mig läslusten och en gång in i böckernas fantastiska värld. Finns inget bättre att ge någon än en helt ny värld som det blir när man fastnar i en riktigt bra bok. Ha en fantastisk sommar! Kram!

  Ebba 2016-05-30 22:01:05
  Svara
 • Vill gärna vinna böckerna för att jag har alla utom två på min att-läsa-lista (har läst en av dessa) och varje gång jag läst ut en bok skriver jag ett klyftigt meddelande i den och lämnar in till välgörenhet så att någon blir glad.

  Elvira 2016-05-30 22:00:12
  Svara
 • Hej Sandra!
  Varför behöver jag en hög böcker? Jo, jag har flyttat hemifrån. Till ett minimalt litet rum på tredjevind. Utan tv och utan dator. Jag har ju telefonen såklart i min hand större delen av min vakna tid, men man blir smått galen av att sitta instängd och stirra på den dagarna i ända. Men nu får det vara nog. Så. Därför behöver jag en hög med böcker. Böcker attt ta i handen och bära med ut till en park en solig dag, böcker att försvinna in i, inspireras av. Böcker att läsa på bussar påväg till mina vänner som jag flyttat ifrån, böcker att skicka vidare till någon som man tycker extra mycket om. Böcker, böcker. Historier och berättelser och vackert språk som förgyller den simpla tillvaron. Jag behöver mer läsning så att jag kan vinka adjö till den sociala medier fanatikern och åter lära känna mina barndoms somrars bokslukare. Därför.

  Alise 2016-05-30 22:00:08
  Svara
 • Denna sommar behöver jag nya världar att förlora mig i och andra verkligheter att fly till. Min egen värld består av mycket fint men också mycket sorgligt, då min mamma är svårt sjuk. Jag behöver något annat att dyka ner i när min verklighet blir för jobbig att hantera, en bubbla att kliva in i och stänga mig ute från allt annat. På en picknickfilt i parken, på en solig sandstrand eller helt enkelt nerbäddad min sköna säng hade det varit en fröjd att få avnjuta dessa böcker. De hade passat bra på mitt nattduksbord som just nu ekar tomt!
  Tack och kram!

  Cajsa Tapper 2016-05-30 21:57:01
  Svara
 • Jag älskar o läsa men har ingen bok på gång just nu. Sedan har jag inflammation i höften o är mycket sängliggande så jag skulle älska o få äran att öppna och läsa dessa underbara böcker. O slippa tänka på smärtan o fly in i en bra bok jag vill gärna vinna o ser framemot masdor härlig läsning i sommar mvh maria g.

  Maria g 2016-05-30 21:53:48
  Svara
 • Jag är en blivande bibliotekarie som just nu bor i Frankrike. Den här terminen har jag BARA läst böcker på franska för att lära mig språket ordentligt, men snart åker jag tillbaka till Sverige och är supertaggad på att läsa böcker på svenska! Jag har läst 0 av de nominerade böckerna men hört så mycket om dem så il faut que je le fasse!

  Elin 2016-05-30 21:52:38
  Svara
 • Efter att ha slavat som egenföretagare i fyra år får jag nu min belöning nämligen att vara ledig hela sommaren. Det skrämmer mig lite för ingen annan är ledig i min ålder och jag är lite skraj för att jag ska känna mig ensam, rastlös, likgiltig etc..Min enda riktiga plan är att läsa, vara utomhus så mycket som möjligt och försöka vara kreativ.

  Carolin 2016-05-30 21:52:32
  Svara
 • För att jag suger på att lämna tillbaka böcker på bibblan i tid. Jag skulle även ge alla böckerna till min mamma när jag var klar. Hon älskar böcker men läser ofta samma genre och har aldrig någon att diskutera med.

  Kim 2016-05-30 21:50:51
  Svara
 • Jag är femton år gammal och ska om ganska prick en vecka ha min sista skolavslutning i grundskolan. Denna sommar kommer att bli en sådan mellanperiod i mitt liv där jag varken är det ena eller det andra, jag kommer bara att vara. Jag kommer att hänga i parker med vänner, spendera långhelger på mitt landställe och vara sådär tonårsrebellisk som man bara kan komma undan med att vara när man är femtonnästansexton. Den här sommarn har jag även beslutat mig för att börja läsa igen. Mina senaste gångna somrar har spenderats åt att bara kunna tänka på att jag borde kanske läsa den där boken jag vet att vi kommer behöva läsa nästa termin, och därför inte bara kunna läsa för att jag vill. Nu vet jag inte ens om det blir en nästa termin, nu vill jag läsa för att jag vill.

  Malin 2016-05-30 21:46:27
  Svara
 • Studerar i dagsläget till förskollärare och är klar till vintern, således är detta mitt sista sommarlov (om jag inte väljer att plugga igen i framtiden) att verkligen sluka i mig så många bra böcker som möjligt i solen. Är även i behov av nya böcker då jag ofta vänder mig till gamla favoriter (hej Alice i Underlandet) istället för att köpa nya på grund av inspirationsbrist bland annat.

  Jennifer 2016-05-30 21:42:50
  Svara
 • JAG BEHÖVER BÖCKER FÖR ATT RÄDDA MIN VIKINGASOMMAR!
  Sökte sommarjobb via kommunen. Hoppades på bibliotek, förväntade mig dagis och våndades över chansen att få butik. Plötsligt en dag får jag ett samtal från en man med norsk brytning. Där får jag reda på att jag ska jobba på ett vikingamuseum i södra Sverige i 5 veckor i sommar. Hursomhelst så är jag tacksam över jobbet men det tar mig ca en timme att ta mig dit. Vad kan vara bättre att göra halv 8 på morgonen på en tom buss på sommarlovet än att läsa böcker? Ca ingenting skulle jag säga! Så rädda mig från tråkiga bussresor till vikingabyn med böcker Sandra!

  Hanna 2016-05-30 21:37:43
  Svara
 • Shit pommes frites vilken bra tävling! Perfekt att vinna en hög med böcker lagom tills sommaren (äntligen tid att läsa igen)! Jag älskar att läsa men ibland finns inte orken, liksom mycket enklare att bara glo på en serie istället. Men om en skulle ha tolv nya böcker + äntligen sommarlov + utan sin pojkvän nästan hela sommaren, ja då har en massa anledningar till att börja läsa! Hoppas allt är bra med dig Sandra, du är bäst!

  Karin 2016-05-30 21:36:38
  Svara
 • Hej! Min motivering är som så många andras att jag pluggar på universitet och därför inte har tid att läsa några skönlitterära böcker i terminerna, men i sommar ska jag mestadels vara ledig och ser framför mig hur jag sitter på bänkar/ligger på filtar i parker hela sommaren och då vore det ju trevligt med lite böcker. Då kan man dessutom fly in i lite andra världar och glömma bort att man är toksingel trots att man inte vill. OBS! Lovar att ge böckerna vidare till vänner och bekanta när jag läst klart så att fler kan få njuta. Okej, slut på motivering. Tack och hej!

  Anna 2016-05-30 21:35:13
  Svara
 • Pluggar till jurist så läser så sjuuuukt mycket kurslitteratur under terminerna så då blir det inte alls någon skönlitteratur tyvärr. Men nu i sommar kommer jag ha massa tid över för jag ska pendla i tio veckor till mitt nya sommarjobb 3 timmar tur och retur varje dag så behöver härlig läsning på bussen! Och en bunt med böcker skulle ju förgylla min sommar oerhört!

  Julia 2016-05-30 21:32:44
  Svara
 • Vet knappt vart eller hur jag ska börja men fan, jag måste vinna detta! Har knappt råd med böcker längre efter jag flyttat hemifrån och istället måste lägga alla mina pengar på tråkiga vuxen-måsten. Så detta hade varit min chans att ÄNTLIGEN få läsa Martina Haags det är något som inte stämmer samt jojo moyes arvet efter dig (pga dog efter livet efter dig……!!!) då båda dom böckerna finns på min ”must read”-lista. Gaaahh måste vinna. / Poor book lover gal xxx

  Nicolina 2016-05-30 21:31:31
  Svara
 • Hej Sandra, nu är jag fjorton år och räknas som tånåring (har längtat) och Jag vill förnya bokhyllan lite med en annan sortstyp av böcker. Jag är ifrån stadiet med Lasse Maja och tänker prova iaf att tävla när en sådan här chans kommer. Gillar litterära böcker men har svårt att få tag på någon bra, och tänker att jag får prova i olika författare och stilar. Och som grädden på moset så har jag dyselexi (förlåt för fel stavat) och behöver träna på att läsa, au revoir och ha det bra med den lediga tiden och grattis för boken!

  Andre 2016-05-30 21:30:54
  Svara
 • Har precis blivit sjukskriven för långvarig jobbstress. Jag är på gränsen till utbränd. Kan inte sova, har inget minne (i alla fall inget som funkar just nu), är ledsen jämt och så så trött. Min sambo har det inte roligt men står vid min sida, och mina vänner finns där fast jag knappt orkar träffa dem. Så nu räcker det för ett tag. Någon annan socialsekreterare får hjälpa de som behöver. Så kan jag återkomma när kraften är tillbaks!

  Jag har lovat mig själv att bara göra snälla och bra saker för mig själv under tiden jag går hemma. Gå på ansiktsbehandlingar, äta god och bra mat, sova mycket, ta långa promenader, gå i terapi och börja träffa vänner igen.
  Vad passar bättre in i min rehab än en ny hög med böcker?
  Jag älskar böcker. Har alltid läst så himla mycket. Men sista året har jag inte orkat. Har nyligen börjat läsa igen, så ingen vore mer tacksam att få vinna denna härliga boklåda för att boosta läslusten! 🙂

  Katta 2016-05-30 21:29:26
  Svara
 • Satan vilken rolig tävling! Jag har ibland svårt att läsa när jag är stressad, vilket jag ofta är under skolterminerna. Däremot kan jag checka bok efter bok under sommaren. Därför skulle det vara fantastiskt för en student som jag att få en hög med böcker att läsa och låna ut till kompisar. Heja sommarläsning!

  Elin 2016-05-30 21:25:12 http://Elinberglunds.devote.se
  Svara
 • Fyra dagar kvar till sommarlov, tre år kvar på min utbildning. Jag har två mål med sommarlovet som jag ser framemot, vara med min dotter och läsa böcker. Ett av de målen blir betydligt lättare att uppfylla om jag vinner. Det hade verkligen varit fint att ligga och de 12 bästa böckerna under sommarkvällarna. 🙂

  / kramis Rebecka

  Rebecka 2016-05-30 21:23:39
  Svara
 • Min mammis och jag läser mycket bägge två och ger gärna varann böcker i present. Nu har hon lyckats bryta benet OCH hennes katt blev påkörd i förrgår :,( Fruktansvärd start på sommaren för mamma. Och olidligt tråkigt att inte kunna gå utan bara sitta hemma och glo. Hon behöver och förtjänar en bokhög! Vill vinna så jag kan ge henne alla böckerna med fina meddelanden i varje <3

  Ebba 2016-05-30 21:17:24
  Svara
 • För att min sambo är en obefogad elitist som knappt läser böcker, men gärna uttalar sig om diverse storsäljare som om han vore expert efter att ha läst om dom på wikipedia.

  Vill fylla vår lilla tjugosexkvadratare med så mycket fysiska böcker att hans dator inte får plats.

  Sara 2016-05-30 21:16:25
  Svara
 • Åh vad roligt med en boktävling! Jag har svårt att hitta böcker jag fastnat för och nu när jag läser på universitetet så har jag inte heller så mycket läsork till övers. Men IDAG skrev jag sista tentan för terminen och vill gärna ha massa härliga böcker som inte är kurslitteratur att grotta ner mig i under sommaren! hoppas!!

  isabella 2016-05-30 21:12:27
  Svara
 • Hej!
  Jag skulle helt enkelt vilja vinna böckerna för att jag älskar att läsa! Läser ungefär 2 böcker i veckan och skulle vara kul att ha något nytt att läsa på sommaren!
  Kram

  Jenny 2016-05-30 21:10:59
  Svara
 • Eftersom att jag har spenderat de fem senaste åren i en djup dimma av droger, vilket jag precis börjat komma ifrån nu, men jag trillar dit gång på gång och det är fortfarande drogerna jag tar till när jag har som mest ohanterlig ångest och framförallt så har jag en obotlig rastlöshet. Men jag älskade att läsa innan drogerna tog över mitt liv och min person som jag en gång var. Den jag en gång var när jag var 16 och drogfri och hade livets alla färger i behåll. Den tiden då jag läste mycket för att fly verkligheten genom böckerna istället för drogerna. Jag har en förhoppning om att jag kan nå dit igen. Jag hade velat ha dessa böcker för att utmana mig själv att våga börja läsa igen. Jag vill hitta tillbaka till saker med mig själv som tappats bort. Därför behöver jag böckerna. Kanske kan bli min räddning och nystart. Om inte annat så kanske jag vill börja läsa igen för det har jag saknat något abnormt mycket.

  Anonym 2016-05-30 21:08:22
  Svara
 • Jag skulle vilja vinna de tolv böckerna för att få ta del av litteratur jag förmodligen annars inte skulle försett mig själv med. Dessutom vore det härligt med en hög böcker till sommaren, för mysighetens skull och som fin avslappning några dagar vid havet!

  Olivia 2016-05-30 21:06:28
  Svara
 • Jag älskar att läsa men jag tycker framför allt att strosa i bokhandlar, vända och vrida på alla böcker och försöka hitta nästa omgång böcker som hamnar på mitt nattduksbord. Om jag går runt ensam på stan så hamnar jag nästan alltid i en bokhandel förr eller senare, lite mysigt ändå tycker jag. Trots allt det här och att jag ibland faktiskt köper med mig guldkorn till böcker hem så hinner jag så himla sällan läsa eftersom jag pluggar heltid på universitetet och om jag någonsin tar upp en riktig bok under terminerna så får jag nästan dåligt samvete för att jag inte läser skolböckerna istället. Men tur nog så finns det ju sommarlov! Och i år tänkte jag göra en favorit i repris från förra året och spendera varje ledig stund med att läsa massa bra böcker, men problemet just nu är att jag bor utomlands under det här året och därför inte riktigt har möjlighet att hitta alla de där böckerna jag vill läsa (ja jag vet att man kan köpa online men inte samma grej liksom….). Men så vad passar då bättre än att få möjligheten att läsa årets böcker? Det låter ju fantastiskt tycker jag! En hel sommar med bara högklassiga böcker….

  Hedvig 2016-05-30 21:06:22
  Svara
 • För att jag idag har lämnat in min C-uppsats, och för första gången på tre år nu kan få ro att läsa VANLIGA böcker, inte om ekonomi eller krig, utan bara för ren njutning! Har sett fram emot detta på ett orimligt sätt. Och som en liten bonus skulle de fylla upp hålen i min bokhylla som kommer uppstå när jag säger tack och hej till skollitteraturen..

  Patricia 2016-05-30 21:05:24
  Svara
 • Nu tar jag examen och har inte lyckats fiska in något jobb i sommar. Så en rejäl hög med böcker skulle vara en perfekt verklighetsflykt när jag tvingas flytta tillbaka hem till föräldrarna och behöver stänga ut både dem och alla de som klagar på att man inte har något jobb och omedvetet ger en någon otrolig framtidsångest.

  Mikaela 2016-05-30 21:02:50
  Svara
 • Att läsa är för mig att fly från verkligheten och besöka en annan värld. När man inte har pengarna att resa iväg för att fly från verkligheten så är flykten in i en bok helt underbar. Det händer mycket omtumlande saker i mitt liv just nu, därför skulle det vara fantastiskt att vinna tolv fantastiska världar att kunna fly iväg till.

  Hanna 2016-05-30 20:58:33
  Svara
 • Ska spendera sommaren med att pendla mellan min hemstad, där jag ska jobba, och staden jag ska flytta till i höst för att plugga. Vore fint med lite läsning för att timmarna på tåget ska kännas kortare, särskilt med tanke på att jag kanske inte kommer ha så himla mycket tid för nöjesläsning när studierna drar igång..

  Cecilia 2016-05-30 20:57:57
  Svara
 • Skulle väldans gärna plöja samtliga böcker ovan! Prick den 7 juni tar jag min kandidatexamen! Har haft 0 tid att läsa annat än kurslitteratur och min egna kandidatuppsats (Yey!) ett bra tag nu, varför det vore sååå skönt att läsa skönlitteratur. Åker strax efter examen på en välförtjänt semestervecka och har redan bestämt att ca hela den ska spenderas parkerad i en solstol med en bok. Kram!

  Lisa 2016-05-30 20:53:27
  Svara
 • För första gången på tio år så jobbar jag inte en hel sommar. Sommarlov väljer jag att säga men jag har inte sommarlov. Jag är arbetslös, arbetssökande eller mellan arbeten och studier. Jag kan inte resa iväg, för pengarna jag har måste gå till hyra, mat och kanske några glas vin på en uteservering eller så. Det är en konstig känsla att inte göra någonting, så det hade varit fint att få en hög med böcker så att jag kan resa in i andra världar.

  Sam 2016-05-30 20:52:53
  Svara
 • Under det senaste året har jag knappt haft någon tid till att läsa, hur mycket än vad jag ville så hade jag inte tid. Mamma som är sjuk, arbetslösa föräldrar, stressad över skolan och sedan försöka klara av dagen med psykisk ohälsa osv. Knappt någon tid till att läsa och jag älskar verkligen läsning,

  det är så skönt och relaxing att bara sitta ner utan någon som helst oro och bara läsa, bara drömma in i boken för ett tag och lämna allt annat för en stund. Böcker är underbara och både gamla och nya luktar gott, fint att dra fingrarna längs med bladen och sedan låta sig gå in i boken.

  Johanna 2016-05-30 20:52:45 http://glitterkyss.blogspot.fi
  Svara
 • Att grotta in sig i bocker ar ett fint satt att landa i sig sjalv igen efter omtumlande upplevelser och intryck. En ny bokhog att sommarlasa pa svenska skulle vara perfekt for mig da jag kommer hem i slutet av juni efter en lang utlandsvistelse.

  Ellen 2016-05-30 20:49:49
  Svara
 • Jag lägger de flesta av mina bok-pengar på kurslitteratur, och det är verkligen inte billigt! Jag älskar att läsa men enda gånger jag har tid är på loven, annars är det bara plugg konstant. Det hade varit härligt att komma in i läsandet igen med böcker som så många människor går i god för. Det finns inget bättre än en dag som är helt tom och öppen, och en bok att fylla den med.

  Kajsa 2016-05-30 20:48:30
  Svara
 • Jag har pluggat varje vaken sekund känns det som och inte haft en gnutta ork till att läsa en enda extra rad utanför kurslitteraturen. Men direkt efter tentan på torsdag ska jag springa upp till biblan och låna en hög med bara bra böcker. Men det hade ju varit fantastiskt kul att få äga några fler böcker att fylla bokhyllan med.
  Kramar
  [email protected]

  Ida Skog 2016-05-30 20:40:57
  Svara
 • Hejsan!
  Jag har alltid varit en bokslukare och älskar att koppla av med läsning, främst på sommaren!
  Då har jag mer tid och kan koncentrera mig på att fly in i en annan värld! Därför skulle det vara mycket passande att vinna böcker just nu till lovet!
  Gillar alla typer av genrer!
  hej hopp!

  Cajsa 2016-05-30 20:39:46
  Svara
 • hej sandra! jag är i behov en hög med böcker därför att jag tar studenten om ett par veckor. allt jag velat göra under min skoltid är att ha tid till att läsa böcker fullkomligt kravlöst! och nu i sommar kommer jag ha tid med det, utan dåligt samvete!

  kram

  Ebba 2016-05-30 20:37:49
  Svara
 • Är sån typisk wannabe-läsare som typ LOVAR mig själv att läsa mer men så står jag där på bibblan och ser ut såhär: ”????” för att jag har 0% omdöme i hur en bok ska se ut/hur innehållsförteckningen ska vara för att förstå om en bok är bra eller inte. Och jag har inget tålamod att chansa eftersom jag läser så mycket kurslitteratur redan, så om jag ska läsa något extra ska det tamejtusan vara något extra. Och det antar jag att de här 12 böckerna verkligen är. Vore helt fantastiskt om man kunde få 12 bra böcker levererade på ett silverfat och slippa hela processen med att fundera på om det är värt att ta sig igenom 50 sidor eller om det är mer värt att sova. Gillar ju att läsa men tar mig aldrig tiden att ens försöka.

  beccis 2016-05-30 20:32:41
  Svara
 • För att jag har lyxat till det med två månader sommarlov och skulle så gärna plöja igenom böckerna ovan.

  Ebba 2016-05-30 20:31:54
  Svara
 • Jag har svurit över litteraturkurserna där vi går igenom böcker författade av döda gubbar. 400 sidor om dagen med siktet inställt på en examen (2020, DEGREE OF MASTER OF SCIENCE IN UPPER SECONDARY EDUCATION står det i alla mina papper) och aldrig hinner jag njuta av BRA litteratur, med språk som rinner som vatten från moderna tider.
  Och plötsligt en dag blir jag nominerad, och senare inröstad, till att bli studentkårens nya projektledare. Det innebär ett sabbatsår, ett nytt jobb och att jag får läsa VILKA BÖCKER JAG VILL!? NÄR JAG VILL?!

  Jag känner redan doften av nya (och kanske gamla) böcker.

  Frida U 2016-05-30 20:30:53
  Svara
 • På onsdag är jag äntligen fri, då tar jag studenten. Gymnasiet har varit roligt på många sätt, men då det varit en galen plugghets kombinerat med jobb har jag knappt hunnit läsa.
  Nu har jag drygt en månad ledigt innan jag ska jobba och denna tid tänker jag lägga på att läsa!
  Jag är verkligen så taggad på att återigen grotta ner mig i böckernas olika världar. Då jag inte ska resa på ett tag, skulle det vara fantastiskt att ha böcker som kan ta mig på en resa!

  Emma 2016-05-30 20:26:44
  Svara
 • Jag har precis lämnat in mitt examensarbete i miljövetenskap, vilket innebär att jag inte kommer att behöva läsa någon som helst kurslitteratur på hela sommaren! Jag har längtat till denna dag för nu kan jag börja läsa böcker för nöjes skull igen. Men: jag har än så länge inga böcker att läsa… Det hade varit fint att få en hög på posten!
  Bästa Hälsningar
  Ann

  Ann 2016-05-30 20:24:10
  Svara
 • Jag har pluggat heltid på en civilingenjörsutbildning hela året och verkligen haft noll tid för att läsa. Något som jag saknat så galet mycket eftersom läsning alltid varit en så trygg tillflyktsort när livet rasar över en, eller när jag bara behöver koppla bort. Så i sommar vill jag inte gå en millimeter utan att ha en bok med mig.

  Sandra Leone 2016-05-30 20:21:04 http://lingers.blogg.se
  Svara
 • Hej Sandra! Jag flyttade från Sverige när jag var 12 (är nu 22) och eftersom vi inte pratar svenska hemma så har det bästa sättet att hålla svenskan vid liv genom åren varit att LÄSA (och prata länge i telefon med efterlängtade och saknade kompisar, såklart). Har alltid älskat att läsa och finner verkligen en speciell njutning av att läsa på just svenska, tycker det är ett så himla vackert språk. Därför skulle jag bli fullkomligt överlycklig om just jag vann! Puss.

  Christina 2016-05-30 20:15:35
  Svara
 • I sommar kommer jag att vara höggravid och det enda jag räknar med att jag kommer orka är att ligga i en solstol under ett parasoll och läsa. Kommer med andra ord behöva en rejäl dos bra böcker. Är dessutom svensklärare och tänker att det ju hade varit himla passande att läsa ikapp lite nyutgiven litteratur lagom tills jag börjar jobba igen 🙂 Sommarkramar från Sanna

  Sanna 2016-05-30 20:13:56
  Svara
 • För att jag älskar att dyka ner i en annan värld, lära mig något nytt och få uppleva saker jag annars kanske aldrig kommer att uppleva. Sen att jag precis blivit utlasad och har a lot of time on my hands är ju såklart en bonus för mig, då jag äntligen hinner göra annat än äta, jobba och sova. Sommarlov och sommarläsning forever tack!

  Sofia 2016-05-30 20:13:34
  Svara
 • Hej! Önskar vinna böckerna för läsa är det bästa jag vet och jag har aldrig vunnit något tidigare! Tack och hej!

  Eva 2016-05-30 20:13:26
  Svara
 • för ungefär 9 månader sedan hittade jag tillbaka till att läsa. ibland blir man lite vilsen, och tappar sig själv, och jag tappade min kärlek för böcker för ett tag. nu har jag min sista sommar som studerande och har valt att vara arbetslös. det blir att leva på en billig budget, men är taggad till tusen att vara fri och göra precis vad jag vill. hur som haver jobbar mina vänner, så det kommer bli en hel del att sitta för mig själv på stränder, kaféer och parker, men att vara själv känns inte så farligt när man har en bra bok. eller 12. med tanke på att jag just nu konsumerar ungefär två böcker i veckan så skulle dethär vara himla bra.

  linnea 2016-05-30 20:12:15 https://www.instagram.com/annalinneat/
  Svara
 • Jag älskar internet och jag älskar att läsa. Tyvärr dras jag mer till internet som gör mig mest stressad och lite ångestfylld medan det är tvärtom med böcker. Och ändå är det så svårt att låta bli telefonen!
  Om jag vinner ser jag det som att jag ska göra sommaren i princip internetfri. Istället ska jag läsa läsa läsa.

  Sandra Björk 2016-05-30 20:12:01
  Svara
 • Det vore så underbart att få dessa böcker, efter 4 års juridikstudier har man inte hunnit med att läsa ens i närheten av den mängd ”vanliga böcker” som jag skulle vilja – och i sommar har jag äntligen tid att plöja böcker!

  Hanna 2016-05-30 20:11:26
  Svara
 • Hej Sandra!
  Din blogg har jag följt i en herrans massa år. Skrattat med dig när du haft det som bäst och gråtit med dig när det vart tufft. Och det sjuka är att jag aldrig kommenterat utan bara läst och tagit till mig allt. En riktig härlig feel-good blogg skriven av en, som jag får känslan av, genuin person. Så när jag såg denna tävling så kände jag bara yes! Denna passar mig, jag älskar böcker! Och det är nog dags att slänga iväg en kommentar här ?
  Blev mamma för cirka ett halvår sedan och inte en endaste bok har jag hunnit plöja under denna tid. Att gå från en bok i veckan till inget alls är sick haha Men nu känner jag hur det kliar i fingrarna och känslan och doften av en ny bok längtar jag efter! Så därför skulle jag gärna vilja vinna denna tävling. Och de titlar som man kan vinna, hurra! Verkar himla bra!

  Jenny Johansson 2016-05-30 20:11:21
  Svara
 • Åå, vilken rolig tävling.
  Jag är självklart med och tävlar om att vinna alla böcker :).

  Jag går ut nian om en vecka och har alltså tio lediga veckor framför mig. Tio veckor som jag kan göra vad jag vill med, jag ska ha så kul men även ta det väldigt lugnt. Hänga på landet, ligga i hängmattan och läsa massor av böcker. Därför skulle det betyda så mycket för mig om jag vann detta.
  Så jag har något att sysselsätta mig med nu i sommar och även låta tankarna försvinna in i en bok, för den känslan är verkligen bäst!!
  Jag har även ett stort skrivintresse och vet redan nu att det är det jag vill jobba med i framtiden, och skulle behöva lite inspiration. Vilket jag lättast får från böcker! 🙂

  Tora Hansson 2016-05-30 20:09:05 http://torahansson.blogg.se
  Svara
 • Efter 10 månaders föräldraledighet ska min sambo äntligen hoppa på tåget och vi ska vara föräldralediga tillsammans!! Detta innebär att jag ska ligga i hängmattan och läsa när bebbo o boyfriendo busar rundor i trädgården! Behöver böcker och har dåligt med cash som föräldraledig student 🙂 så hoppas fru fortuna är på min sida denna gången!

  Lina 2016-05-30 20:07:32
  Svara
 • För att jag blev helt plötsligt arbetslös över sommaren och ska inte helt olikt Pippis pappa överleva på vatten och bröd. Till detta borde man åtminstone får läsa lite även om inte budget tillåter, eller hur?

  Jennika 2016-05-30 20:06:57
  Svara
 • Jeg bor i Norge sammen med kjæresten min fra Stockholm, og det hadde vært superkul å overraske han med en haug bra, nye, svenske bøker – særlig siden han knapt får tak i svenske bøker her, men også fordi jeg vil bli bedre på å lese svensk! Og ikke minst fordi vi snart reiser på langferie sammen og behøver masse bøker til strandheng! 🙂

  Ida 2016-05-30 20:03:24
  Svara
 • Därför att årets bästa högtid var länge sen nu (bokrean <3) och jag behöver ett nytt STORT lass med böcker att läsa på stranden, i hängmattan, i sängen, vid matbordet, på brygga, i armarna på någon fin, på bussen och överallt.

  Ellen 2016-05-30 19:58:54
  Svara
 • Ska till Singapore i höst och plugga så skulle behöva några böcker att läsa vid poolen när jag inte pluggar. De böcker som inte får plats i resväskan kan mormor få låna och läsa tills jag kommer hem efter jul.

  Felicia 2016-05-30 19:58:16
  Svara
 • För att böcker är njutning.
  Det finns inget bättre sätt att varva ner efter en lång arbetsdag än med en bok.
  25 mil till närmaste bokaffär dessutom (jag har inte kommit på det här med e-handel än, vill gärna klämma och känna på böckerna jag köper)

  Susanne 2016-05-30 19:57:32
  Svara
 • Jag vill såå gärna vinna! Har precis tagit examen till förskollärare efter att ha jobbat o pluggat parallellt i 3 år! Nu längtar jag efter att ha ett liv utan studentlitteratur och vill så gärna ha ett gäng nya böcker!

  emma 2016-05-30 19:55:53
  Svara
 • Jag har precis fått veta att jag är gravid. Superhärligt! Men i mitt fall innebär det också att jag mycket snart förmodligen kommer att bli sjukskriven och sängliggande med sjuka bäckensmärtor. Böcker var det simhall mig flytande förra graviditeten och det hade varit fint med lite pepp!

  P 2016-05-30 19:53:23
  Svara
 • Avslutar nu tre års högskolestudier och har återigen tid att läsa skönlitteratur. Kommer dessutom spendera många timmar på tåg på grund av sjuk släkting på annan ort, varför lite ny läsning skulle komma väl till hands!

  Hanna 2016-05-30 19:51:24
  Svara
 • Skulle så gärna vilja vinna detta. Har haft mitt livs värsta halvår med kursen från helvetet. 15 jävla högskolepoäng anatomi och fysiologi. Behöver något annat än kurslitteratur att läsa den här sommaren men CSN ger inte så mycket över till skönlitterära böcker.. Bibliotek finns men det är inte samma sak som att äga sin egna bok, göra markeringar där hjärtat brister av fina formuleringar. Skulle verkligen behöva detta.
  Kram

  Elin 2016-05-30 19:51:15
  Svara
 • Jag har precis avslutat min andra termin på högskola och allt jag läst senaste året har varit tråkig kurslitteratur. Mitt skrivande har stannat upp och jag verkligen längtar efter att ha tid att läsa skönlitterärt så att jag blir inspirerad till att skriva igen. Jag har också lång pendling till mitt sommarjobb och alla vet ju att tåg är bästa stället allt läsa på = behöver därför 12 asbra böcker att fördriva tiden med.

  Ebba 2016-05-30 19:49:19
  Svara
 • Jo! för att idag, just precis nu, fick jag reda på att jag inte klarade nationella provet i matte3b och därmed kommer få underkänt i den dumma kursen. Är så himla ledsen och besviken, framförallt på mig och min dumma hjärna. På Bullen min mattelärare och alla som föddes med matematiska begåvningar!

  Fuck matte! Varför kan jag inte bara få vara grym i mitt favoritämne svenska? Detta sommarlovet vill jag läsa mycket och försvinna bort i böckernas egna lilla värld, bort i från räknetal, funktioner, och ekvationer.

  Hanna 2016-05-30 19:41:56
  Svara
 • Hej!

  Jag ska bo borta från mamma och pappa första sommaren i mitt liv och att läsa tillsammans på balkongen har alltid varit mammas och min grej. Helst med lite fika och sol. Det vore därför kul att ha en liten bokklubb med henne och turas om att läsa böckerna och sen prata om det. Vi brukar läsa ungefär samma böcker och detta vore en toppenpresent till henne för att ”make up” att jag inte kommer vara hemma i sommar.

  Kram!

  Nelly 2016-05-30 19:36:12
  Svara
 • Åh! Jag är så sjukt sugen på böckerna! Jag är 23 år och är inne i mitt livs största limbo. Jag vet inte vart jag är påväg , eller vad jag ens vill här i livet. Jag vill så gärna börja skriva men har sådan kramp, ingenting kommer fram. Jag behöver en rejäl skjuts, välbehövlig inspiration kan man kalla det.

  Nelly 2016-05-30 19:32:20
  Svara
 • Älskar att läsa, att få fly till en annan värld. Lever på existens minimum och jag har precis spenderat mina sista slantar på att åka ner till gbg för att se Håkan på lördag! 130 mil blir det. Vill bara att denna sommaren ska bli bra och nu kan jag inte ens köpa mig nya böcker. Jag försöker värdera alla små saker å stunder. Blir förmodligen nudlar till mat resten av sommaren å då vore det najs med lite nytt i bokhyllan. Kram 🙂

  Nathalie Björklund 2016-05-30 19:27:30 http://www.enlitenbitavmej.blogg.se
  Svara
 • Hej!
  Jag skulle verkligen vilja vinna de här fantastiska böckerna eftersom jag äntligen tagit mig i kragen och sökt den där utbildningen jag alltid drömt om – att bli gymnasielärare i svenska. I sommar tänkte jag läsa mig igenom ett helt bibliotek för att förbereda mig och då passar det här så himla bra!
  Kram!

  Linnes 2016-05-30 19:26:49
  Svara
 • Efter fyra år på högskola med i princip bara kurslitteratur börjar jag så smått att återfå läslusten för skönlitteratur. Och nu, efter vad som alltså känns som fyra år i dvala, har jag ju ingen koll på vad som är bra längre! Ett bokkit med årets bästa böcker vore därför en fantastisk kickstart på vad jag hoppas ska bli en sommar fullproppad med både mer och mindre påhittade historier, långt ifrån dammiga analysmodeller och gubbteorier.

  Theres 2016-05-30 19:21:41
  Svara
 • Jag vill vinna för att jag äntligen har fått tillbaka suget för att läsa. Pluggar och känner att det är svårt att hinna lugnet till att sätta mig ned och faktiskt läsa. Sen har jag en dröm att någon dag ge ut en bok, jag skriver så fort en idé ploppar upp i huvudet. Men vill läsa för att få språklig inspiration från andra författare. Vill utvecklas och bästa sättet för mig är att läsa så mycket det bara går för att lyckas.

  Erika 2016-05-30 19:17:09
  Svara
 • Jag hade velat vinna så att jag kan börja läsa på allvar igen, nu under sommaren när jag äntligen sagt upp mig från mitt stressiga jobb och äntligen får ork till det. Själv är jag ganska dålig på att välja böcker och fastnar lätt i samma genrer eller väljer böcker som jag tröttnar på och slutar läsa – så det här är ju perfekt! 12 böcker som massor med folk tycker är bra kan ju knappast gå fel.

  Tove 2016-05-30 19:16:18 http://nouw.com/toveso
  Svara
 • Det här är typ det bästa jag sett.
  Enda anledningen till att jag skulle behöva en hel hög med böcker är för att jag har tappat lusten till att läsa. Kuggade min c-uppsats i litteratur i vintras och har sen dess knappt vågat plocka upp en bok, än mindre skriva klart min uppsats. Så jag behöver en hög med böcker för att palla ta tag i allt det där jag behöver ta tag i. Och framförallt, för att våga börja läsa igen.

  Hanna 2016-05-30 19:15:44
  Svara
 • Efter en tung vår där en släkting hastigt gick bort och jag har kämpat på med både jobb/praktik samt min uppsats för att avsluta min femåriga utbildning är jag äntligen klaaaar!!! I sommar ska jag i och för sig jobba, men tanken på att ha en hel hög med bra böcker att hugga in på när jag är ledig känns himla fin.

  Amanda 2016-05-30 19:15:09
  Svara
 • Hej hallå!
  Behöver vinna detta SÅ mycket. Tar snart examen, vilket betyder att jag måste byta ut all kurslitteratur mot något vettigare. Typ årets tolv bästa böcker ^
  *håller tummarna*

  Victoria 2016-05-30 19:13:41
  Svara
 • Jag vill vinna så att jag kan få ta del av bra läsning men också så att min kompis ska få ta del av den. Så glad över att få ha en lika lästokig vän som mitt i prat om jobb, kärlek och livet kan ställa frågan ”läser du någon bra bok nu?”. Har upptäckt flera bra författare genom henne och känner att det är dags att ge tillbaka lite nu. Vi längtar båda efter bra och ny litteratur och vore så kul att få överraska med detta!

  Anna 2016-05-30 19:12:24
  Svara
 • som fattig student har jag aldrig råd att lägga pengar på skönlitterära böcker. Hade så himla gärna velat ha en bokhög under denna sommar då jag ska sommarjobba parallellt med att ta hand om min pojkvän med fotledsfraktur. Detta hade gjort min dag! Det har hänt så himla många motgångar senaste veckan. Förresten, du är grym Sandra!

  [email protected]

  Elin Rosen 2016-05-30 19:09:17 http://nouw.com/elinrosen
  Svara
 • Hej Sandra!

  Jag ska bli student nu till hösten och har hört att man liksom inte får så mycket tid över till annan läsning än studielitteraturen… Därför hade det varit perfekt att kunna läsa så mycket skönlitteratur jag bara kan nu i sommar! Att få gräva mer sig i tolv nya böcker är ju rena drömmen!

  Hoppas superdupermycket på det här!

  Malinda 2016-05-30 19:04:39
  Svara
 • Emoji med hjärtögon!!!!!!!! Har inte läst en enda bok under hela 2016 (gråtemoji) pga att jag inte känner att jag kunnat slappna av och lägga fullt fokus på att läsa då tankarna har fladdrat iväg till bl a. plugg, vänner, killar osv. Jag känner verkligen att jag saknar den lugna stunden så mkt med tanke på hur mycket jag brukade läsa. Och det ska bli så skönt att fokusera på någon annans värld och klura på deras problem ett tag (syftar på dem i böckerna ;)). Plus att få nya vänner (syftar på karaktärerna i boken för de blir ju som vänner!! Iaf om man ser förbi det faktum att ”it takes two to tango” hehe) för alla mina bästa vänner ska vara borta större delen av sommaren. Det bara poppar upp massa anledningar varför jag vill ha dessa böcker, men dessa får duga. Hoppas hoppas att jag får beta av dessa böcker i sommar! (Mitt life goal som jag satte när jag var typ sju var att läsa alla böcker som fanns i hela bibblan och detta skulle vara en bra bit på vägen!!)

  Sofia 2016-05-30 18:54:51
  Svara
 • Min pojkvän har precis dragit ut på praktik på sjön och kommer inte tillbaka förrän i november, så jag gör mitt bästa för att hålla mig sysselsatt. En hög med böcker hade varit perfekt med andra ord!

  Isabell 2016-05-30 18:54:34
  Svara
 • Jag hade gärna vunnit årets tolv bästa böcker för att jag ska på utbyte till Spanien nästa termin så då vore det bra att ha lite svenska böcker för att inte tappa språket hehe 🙂 Det där med hög språklig kvalitet tilltalar mig också eftersom det är så tråkigt att läsa böcker som är dåligt översatta eller bara allmänt oinspirerande så denna boktolva känns ju som en garanterat bra läshög!

  Julia 2016-05-30 18:52:50
  Svara
 • Tjenixen pixen!
  Jag ska spendera hela sommaren i en grotta (mitt kneg). Kommer att vara utan utsikt och bara få hålla till godo med artificiellt ljus och jag behöver därför få mig en stor dos litteratur som målar upp världar som jag kan drömma mig bort till när de flesta andra får vistas ute och ha det nöjsamt.

  Sabina 2016-05-30 18:49:38
  Svara
 • Pga att jag tappat bort mig själv, pga att jag någonstans tappat kärleken för böcker som jag en gång hade?? Vill så gärna ha tillbaka den kärleken nununu

  Emma 2016-05-30 18:49:23
  Svara
 • i juni tar jag examen från universitetet och moroten under de senaste tunga månaderna av uppsatsskrivande har varit tanken på att när sommaren kommer så kan jag tillåta mig själv att läsa allt annat är kurslitteratur och akademiska texter. Bibliotekskortet ligger framme och är redo att användas men det vore fint att komplettera min bokhylla bestående av en samling modevetenskapliga kursböcker med skönlitterära böcker. Vika hundöron, stryka under citat och drömma mig bort till ställen dit läsningen inte behöver vara kravfylld och jobbig, utan endast lustfylld.

  Elin 2016-05-30 18:47:50
  Svara
 • För att vara ärlig, har jag ingen dunderbra motivering till varför jag borde vinna denna trave böcker.
  Men jag har en ny tom bokhylla och ett hjärta som längtar efter att få känna något, mer. Om ens bara för en stund.
  Att få stilla längtan med andras kärlekshistorier vore fint. Speciellt i en hängmatta eller på en gräsmatta i sommar.
  Du kanske förstår? Det känns iallafall så!

  Glada hälsningar, 20-åriga jag

  Filippa 2016-05-30 18:47:40
  Svara
 • Åh, jag behöver så himla mycket bra läsning i sommar för ska åka till Norge och jobba (samt bo i en källare) och behöver fly till andra världar utanför detta. Kramar

  Linn 2016-05-30 18:47:09
  Svara
 • Jag älskar helt enkelt böcker. Jag älskar hur pappret känns under mina fingrar, hur de luktar, hur de får mig att känna, hur jag kan försvinna in i böckernas värld och glömma min egna. Böcker finns alltid där vid min sida. Karaktärerna finns alltid vid min sida. De lämnar aldrig en. En bok sätter spår i en för resten av ens liv. Varenda liten historia påverkar en även om man själv inte vet om det. En bok kan vara flera miljoner olika personliga historier, även fast orden vi läser är exakt likada så är historierna inte det. Att få 12 nya böcker hade varit underbart för det är 12 nya historier att försvinna in i.

  Sandra 2016-05-30 18:46:54
  Svara
 • För att jag tar studenten om prick 11 dagar och börjar jobba om prick 14 (bra planerat jajamen) så då tänker jag att jag skulle förtjäna böcker som avkoppling de dagar jag inte arbetar. Samt att jag älskar böcker så himla mycket (ja alla böcker)

  Ellinor L 2016-05-30 18:46:02
  Svara
 • Som nyinflyttad i denna parkrika stad förställer jag mig en sommar trots min noll veckor långa semester att jag ska vistas utomhus ungefär all ledig tid. Vandra omkring, utforska staden och människorna, vattnet häromkring, gå mellan parker. Och alltid bära en bok i handen.

  Amanda 2016-05-30 18:45:11
  Svara
 • Jag skulle vilja vinna eftersom jag tar studenten nästa (!) vecka och därefter kommer ha sju långa veckor helt utan planer och massor av livsångest. Det känns som att jag skulle behöva lite böcker att fly in i!

  Myhrans 2016-05-30 18:41:11 http://myhrans.devote.se
  Svara
 • Det vore fantastiskt fint att få vinna alla de här böckerna, eftersom de kanske räddar mig från att dyka ner i någon sorts depression efter sommaren. Min mormor som jag växte upp hos dog i cancer förra året och nu har hennes man, min styvmorfar (den enda fadersfiguren jag haft) även han fått en cancerdiagnos. När började 90% av mina telefonsamtal handla om cancer, sjukhus och operationer liksom?
  Men – kan jag få en paus genom att försvinna in i en bok då och då kanske jag klarar mig från att gå insane, det hade varit toppen!

  Mici 2016-05-30 18:39:54
  Svara
 • Anledningen till att jag behöver en hög med riktigt bra böcker är enkel. De senaste fyra åren har jag studerat & kommer nu till sommaren att ta min magisterexamen. Under dessa år har jag i princip bara läst kurslitteratur. Nu vill jag få tillbaka lusten till att läsa böcker för nöjes skull, få tillbaka den den härliga känslan som man får av att läsa en bok som man man verkligen njuter av!

  Natta 2016-05-30 18:34:11
  Svara
 • Åhh, att kunna läsa för nöjes skull så vara så underbart. Jag älskar att läsa böcker men de senaste åren har det blivit att svårare att nöjesläsa. Att läsa klart en bok tar minst en månad numera medan tidigare läste jag lätt en bok på några timmar och kunde förlora mig i boken och tiden bara försvann. Numera sker läsningen för äldsta barnet varje kväll men längtar till att kunna läsa för båda barnen tillsammans så de får uppleva den fantastiska världen som man stiger in i när man läser. Jag skullle vilja vinna

  Linda H 2016-05-30 18:32:20
  Svara
  • Svar på Linda Hs kommentar.

   Datorn var för snabb 🙁
   Jag skullle vilja vinna en hög med läsning för att kunna läsa något annat än kurslitteratur(studerar till lörare) och barnböcker men sedan skulle jag skicka dessa böcker vidare till andra i omgängeskretsen så fler får läsa dem.
   Kram

   Linda H 2016-05-30 18:34:36
   Svara
 • Jag skulle bli suuperglad om jag vann för i sommar när vi flyttat klart till vårt hus ser jag framför mig hur jag ligger på en filt på gräsmattan och läser medan vår 1-åring springer runt runt runt. Och hur ska den här drömmen kunna gå i uppfyllelse om jag ej har bra böcker att läsa? ?
  Ärligt så tycker jag själv att jag förtjänar böckerna för att jag trots förlossningsdepression och andra sugiga saker tagit hand om dotterns på ett ultimat jävla sätt! ☺️

  Sanna 2016-05-30 18:32:14
  Svara
 • Vill vinna för att läsa är livet.

  Sarah 2016-05-30 18:31:31
  Svara
 • Åh, vad fin tävling!
  Jag skulle bli fantastiskt glad och tacksam om jag vann! Flyttade till Berlin för 2 år sedan och har sedan dess talat/läst/lyssnat på extremt lite svenska. Jag är tvåspråkigt uppvuxen men har alltid haft en väldigt nära relation till det svenska språket. Häromdagen pratade jag med en kompis på Skype och märkte att jättemycket av mitt svenska ordförråd lixom poff hade försvunnit och min meningsbyggnad plötsligt var ofantligt tysk och fel. Det kändes grymt konstigt och skumt. SÅ: help me bättra på, uppdatera och fylla på det där ordförådet. Vill ju kunna skriva och dikta och åh allt på svenska som förr + älskar läsning och hade verkligen verkligen blivit glad! KRAM Å HEJ

  Juli 2016-05-30 18:30:48
  Svara
 • Jag ska vara ledig nästan hela sommaren vilket jag inte varit på nästan tio (!!!) år. Har inte orkat läsa något på jag vet inte hur länge pga pluggar så nya böcker att sluka vore guld!

  Malin 2016-05-30 18:27:35
  Svara
 • Hej!
  När jag var liten var läsning det bästa jag visste, och jag plöjde ofta en bok på en dag. De senaste åren har mycket annat kommit emellan, (jobb och plugg) så mina bibliotekslån hinner jämt gå ut och jag måste betala någon förseningsavgift eller försöka låna om. Jag pluggar första året på en civilingenjörsutbildning som har vart himla stressig och jag har haft svårt att koppla av. Men i sommar ser jag framemot att bara läsa så många böcker jag kan. Jag ska dessutom jobba på en fjällstation i en månad (alltså helt avskiljt från omvärlden) och behöver ta med mig ett antal böcker att läsa på en topp eller vid en flod i de norska fjällen. Jag vill också pryda mitt lilla studentrum med böcker då mina hyllor ekar tomma. Som student är inte att köpa skönlitteratur något som ingår i budgeten riktigt. Skulle bli så glad om jag fick dessa böcker!
  Kram på dig Sandra och tack för en underbar blogg!

  Lisa 2016-05-30 18:22:09
  Svara
 • Hej Sandra! Spännande tävling! Jag vill verkligen ha böckerna för att:
  sedan jag var 14 år gammal så har jag varit deprimerad till och från (alltså verkligen höga toppar djupa dalar!!!) och åren i gymnasiet så brakade allt sönder. Jag har gått i terapi i kortare stunder och mått bättre för att snabbt ta ikapp allting som skedde under tiden jag var så deprimerad. Har alltså jobbat och pluggar hårt och hamnat i samma grop. Nu för första gången så är jag i slutet av en behandling och jag ska inte jobba, inte plugga. Jag ska bara försöka fånga upp mig själv nu. Så, böcker att läsa i sommar vore fint!

  Kram

  Sabine 2016-05-30 18:21:28
  Svara
 • Jag vill vinna böckerna för att de hade passat perfekt som ersättare till all den träliga kurslitteratur jag för tillfället kämpar mig igenom! Längtar efter att orden ska sluta mala och istället börja dansa inuti mitt huvud igen.

  Astrid 2016-05-30 18:18:10
  Svara
 • Hej!
  Jag skulle inte ha något emot att vinna bokpriset, då jag varit sjukt stressad hela våren med studier, styrelseuppdrag och nytt jobb. Jag tänker därför strunta i att jobba denna sommar och leva sjukt fattigt istället, så att läsa böcker skulle kunna vara en perfekt sommarsysselsättning!

  Wopwop!

  Ann 2016-05-30 18:13:18
  Svara
 • Hej! Jag blev verkligen helt till mig är jag såg ditt inlägg. Vanligtvis när jag ser tävlingar så struntar jag i de, men den här kunde jag inte strunta i. Jag vill verkligen vinna dessa böcker för att jag vill ta igen all läsning jag har missat de senaste åren. När jag gick i mellanstadiet så läste jag jättemycket, men när jag kom in i puberteten så slutade jag, det hände för mycket saker runtomkring mig och jag slutade med alla aktiviter jag höll på med. Enda sen dess har jag känt mig lite nedstämd och jag har försökt i flera år att hitta tillbaka till läsandet, och jag tror jag äntligen har gjort det! Jag tar studenten om ca två veckor, och eftersom jag är klar med studierna så kan jag fokusera på läsandet. Jag gjorde illa min rygg för två veckor sedan, jag var så uttråkad och ledsen så jag bestämde mig för att läsa, och det var en av de bästa sakerna jag hade gjort! Jag läste ut fyra böcker på en vecka, det har jag inte gjort på länge! Nu vill jag bara läsa, läsa, och läsa! Det skulle vara så kul att få nya böcker att läsa under sommaren, för att det är så avkopplande och skönt att dyka ner i bokvärlden. Att fastna i en ny historia och bara få öppna den första sidan ur en bok gör mig så sjukt glad! 🙂

  Daniella 2016-05-30 18:12:17 http://daniellamaraui.webblogg.se
  Svara
 • Jag har precis flyttat hemifrån. Och även om det är allas dröm, min med, så blir det väldigt mycket ensamtid. Ensamhet man kanske inte riktigt hade räknat med. Därför skulle det vara så himla mysigt att en efter en läsa ut de tolv böckerna i mitt sovrumsfönster.

  Alldeles ensam, men ändå med fint sällskap.
  Puss!

  Amanda 2016-05-30 18:10:41
  Svara
 • ’ello!
  Skulle hemskt gärna vilja ha dessa böcker för det finns ingentinmgt som är för mycket böcker och vill gärna fylla på min hylla lite extra. Dessutom behöver jag mängder med böcker att läsa istället för alla de där kursböckerna man tvingas läsa, samt köpa, som är hiskeligt dyra vilket relaterar till att man sällan faktiskt har råd att köpa nya fina böcker för sin studentbudget. Vilket på riktigt är mega sorgligt. Vem vill liksom ens behöva lägga pengar på kurslitteratur från början? Such a bore liksom.

  Men men, vore prima, min plan för sommaren är liksom att läsa läsa läsa sola läsa i solen läsa på lunchen på jobbet läsa lite mer etc.

  POSS

  Denise 2016-05-30 18:04:22
  Svara
 • Killen som skulle göra den här sommaren till den allra bästa har precis gjort slut på det vi kallade oss och nu känns varje dag så väldans mörk även fast det bara blir ljusare och ljusare ute. Jag skulle verkligen behöva en drös med böcker så jag kan fly in i en annan verklighet och glömma min egen för en stund. Eskapism is the key. Det skulle iallafall vara himla fint att få en hjälp på traven med det. Kramar.

  Lina 2016-05-30 17:54:03
  Svara
 • Jag har min sista tenta på min litteraturvetenskapskurs imorgon och är med andra ord helt SLUT oppa huvvet pga alla tunga august strindberg och fröding-verk jag har läst. Känner min ändock väldigt mycket smartare numera vilket jag gläds över!!!! Vill hemskt gärna fira in mitt sommarlov med andra böcker än grötig kurslitteratur…..Jag kommer att spendera mycket av mitt sommarlov i min stuga och vad vore inte härligare än att sträckläsa böcker i en solstol i luleås skärgård och kanske ta ett dopp mellan varven??? INGET, skulle jag säga! håller mina tummar och krokiga tår :))

  alex 2016-05-30 17:48:54 http://www.alexaaaa.blogg.se
  Svara
 • hej sandra! jag hade så gärna vunnit denna hög böcker för jag behöver något att lägga all fokus på i sommar. jag gick om ettan och iår tar verkligen alla, pojkvän och vänner och en kusin, studenten, men inte jag. jag kommer börja trean nästa år när alla vänner är ute i världen och upptäcker den. jag fasar inför det. jag har redan sju olika sommarlovsdatum uppskrivna i kalendern då jag förlorar vänner till au-pair-år i usa och till kollektiv i berlin, men jag, jag är fast i lund, utan sommarjobb och bara en massa datum paxade för separation. jag har även inte råd att köpa en massa nya sommarlovsböcker, så det hade verkligen gjort mitt sommarlov om jag vann en hel hög med böcker. ah, men något sånt. kram.

  Ida 2016-05-30 17:47:09 http://nouw.com/ettkolikbarn
  Svara
 • jag och min syster ska för första gången på nått år slappna av efter död, sjukdomar och depressioner. Hade läst skiten ur alla böcker på hennes balkong eller på en strand i, i don’t know, italien.

  isa 2016-05-30 17:45:07
  Svara
 • Hej!
  Åh alla dessa böcker! Jag skulle hemskt gärna vilja ha alla pga 1) åker till Tokyo om några veckor & stannar där i hela 6 veckor – jag behöver sällskap! 2) jag har levt studentlivet i snart 3 år och tar snart examen och vad vore finare än att omfamna arbetslösheten med ett gäng böcker efter all tragglad kurslitteratur som varken lämnat ekonomi eller tid nog för att sluka skönlitterära böcker. Samt tredje och sista anledningen; nysinglad och det är så fantastiskt jävla tomt efter Honom & hans böcker i min alldeles för stora själlösa bokhylla.

  Alexandra 2016-05-30 17:42:40
  Svara
 • Hej Sandra! Kul tävling och fin blogg! Jag skulle vilja vinna böckerna för att jag har en sommar med oceaner av tid att spendera i Upstate New York, vilket ju är rätt fantastiskt, men när alla vänner arbetar eller studerar behöver jag något inspirerande och fylla min tid med. Det här hade varit helt perfekt! Kram!

  Sophie 2016-05-30 17:41:57
  Svara
 • Jag är student inom ett livsviktigt yrke- sjuksköterska. I sommar ska jag arbeta med svårt sjuka människor, medan stora delar av Sverige är i semesterläge. Som vårdpersonal behöver en ibland lämna den praktiska och elaka verkligheten och kasta sig ut i något annat, och vilket sätt är bättre än genom att läsa? Jag vill ha en riktig boksommar, en sommar med andra böcker än tung kurslitteratur, och eftersom jag bor i en stad där det inte finns badmöjligheter skulle jag verkligen uppskatta att vinna dessa böcker. Kram!

  Amanda 2016-05-30 17:41:09
  Svara
 • Varför ska just jag vinna? Kanske för att jag gillar att läsa. Fast ne, det är nog ett för simpelt svar… jag försöker igen: Jag gillar böcker, hur de luktar, hur de trollbinder, hur de kan vara roliga och sorgliga, fina och fula samtidigt och så gillar jag hur de ser ut. Man ska inte döma en person efter omslaget brukar man säga, men man kan döma en person efter dess böckers omslag tycker jag. Är boken nött, är boken som ny, är den gammal eller mordern. Det är just därför som jag skulle vilja ha fin fina böcker att göra mina. Dessutom håller jag på att inviga min pojkvän i bokens värld, så att dela dessa böcker med honom kommer jag också göra. För att inta tala om mina vänner ”Wilma, kan jag få låna den här’a boken av dig?” och min fina mamma. Och så får man inte glömma den fantastiska SOMMAREN (!!!!!!!!) som borde vara motivering.

  Viktoria 2016-05-30 17:37:51
  Svara
 • Hej, vilken härlig tävling! Då jag i år ser fram emot min 1a betalda semester (3 v) hoppas jag på en vinst, så att jag kan fylla mina dagar med att njuta i solstolen tillsammans med en massa bra läsning!

  Ellinor 2016-05-30 17:37:37
  Svara
 • Hej Sandra! Jag vill HEMSKT gärna vinna. Varför? Jag älskar böcker: nya, gamla, läderbundna, sådana med gulnade blad och nytryckta med mjuk pärm. Pluggar litteratur men min bokhylla är pinsamt tom eftersom det är så dyrt med böcker och hoppas på dessa för att det skulle fylla så fint med tomma miniemalistiska studentrum.Vore en ynnest att kunna bjuda hem folk i min lilla bokcirkel och impa med dessa böcker (och speciellt på en finis som är med där)!

  Saskia 2016-05-30 17:35:04
  Svara
 • Hejhejtjenatjena! Och ojoj vad jag behöver läsa. Har flyttat hem till staden där jag inte riktigt passar in nu för iaf sommaren och jag håller på att DÖ av tråkighet. Jag går runt och tänker på saker som ändå bara gör mig ledsen och arg (t.ex. hur och när jag ska smsa dumma pojkar som ändå aldrig bryr sig på riktigt och hur mycket jag saknar mina vänner som inte bor här) och behöver DISTRAKTION. Så ja jag vill vinna för att ha något att göra på sommaren och inte tänka på jobbiga saker. Pussss ♡

  Aida 2016-05-30 17:34:04
  Svara
 • Drömmer om att bli författare en dag och har just börjat studera för att komma närmare mitt mål. Tycker att de är viktigt att läsa många olika böcker med otroligt språk, som dessa, för att lära sig ordens makt.

  Emilie 2016-05-30 17:34:01
  Svara
 • Jag har SNART klarat ett helt första år på min treåriga utbildning (ska bli statsvetare). Under detta år har jag more or less bara hunnit läsa tråkig kurslitteratur. Därför skulle det vara en liten dröm att få vinna hela tolv böcker att kunna läsa i sommar!!

  Ronja 2016-05-30 17:33:36
  Svara
 • De senaste fem somrarna har jag jobbat på ett ställe som kräver att jag pendlar 3 timmar om dagen. Men i sommar har jag för första gången ett jobb som tillåter lite fritid. Jag ser fram emot en sommar av skönlitteratur istället för kurslitteratur och det här bokpaketet skulle vara perfekt för att hitta tillbaks till min läslust.

  Sigrid 2016-05-30 17:24:24
  Svara
 • För att det skulle vara såååå skönt att läsa någonting annat än kurslitteratur.

  johanna 2016-05-30 17:21:14
  Svara
 • Har precis börjat läsa igen efter lässvårigheter pga ett par års sjukdom. Plöjt igenom massor av 10 kronors böcker från Myrornas och Stadsmissionen, men ska snart ge dem vidare och behöver ny påfyllning i bokhyllan! ÄLSKAR att kunna slappna av med en bra bok igen efter många år då jag knappt ens läst tidningsrubriker!

  Elina 2016-05-30 17:20:59
  Svara
 • Som blivande svensklärare som just nu är föräldraledig hade ju detta varit en riktig drömvinst! Perfekt nu i sommar när ungen sover och en själv kan få dyka ner i en annan värld för en stund. Hoppas hoppas!

  Malin 2016-05-30 17:19:26
  Svara
 • Jag lämnade precis 12 böcker i en ’VARSÅGOD’-låda i studenternas kafferum. Jag har med andra ord lite utrymme i min bokhylla!

  Marie 2016-05-30 17:18:14
  Svara
 • För att jag är lärare och mitt sommarlov börjar om en, två, tre, fyra, FEM dagar. Tio veckor ledigt, priviligerad much! Behövs massor av böcker förstås.

  Jessica 2016-05-30 17:18:09
  Svara
 • För att böcker är det bästa jag vet. För att jag har grov FOMO men i böckerna får jag leva 1000 liv, alla liv jag vill faktiskt. För att böcker får mig att känna alla känslor, för att böcker har varit min bästa kompis sedan jag var gammal nog att förstå vad de var för något. För alla gånger jag suttit mellan raderna på bibblan och försvunnit in i bladen, för alla böcker jag smygläst för att någon bestämt att jag var för liten. För alla böcker jag aldrig kommer hinna läsa, och för alla böcker jag ska få ta del av. För att jag älskar böcker helt enkelt.

  Felicia 2016-05-30 17:14:46
  Svara
 • Jag vill ge böckerna till min fina mamma som inte har råd att köpa nya böcker (med lyxig hård pärm!) själv. Hon har börjat läsa igen efter en ganska lång svacka och avverkar litteratur i ett ordentligt tempo, det vill jag så gärna vara med och underhålla! Bara tanken på hur glad hon skulle bli gör mig lite snurrig.

  Emelie 2016-05-30 17:14:39
  Svara
 • Hej! De senaste 6 åren har jag pluggat på universitetet. Trots att jag älskar att läsa har det tagit emot att sätta sig med en bok under ledigheter då en äntligen får strunta i att läsa, eftersom det ju är den en student gör HELA tiden! Nu har jag tagit examen och längtar tillbaka till hur det var när jag var yngre och jag och min mamma kom hem med en lyxig hög böcker (dock från biblioteket) som skulle slukas under sommaren. Skulle gärna läsa precis den här högen med böcker!

  Sanna 2016-05-30 17:13:46
  Svara
 • För att ha tolv böcker med tolv världar att dyka ner i för att undvika min egna värld som är fylld av hjärtesorg, hade ju varit helt fantastiskt minst sagt!

  Saga 2016-05-30 17:10:56
  Svara
 • Jag skulle vilja vinna för jag har precis fått jobb på ett lager och ska jobba hela hela sommaren, fått ställa in festivalplaner och jag missar till och med min lillebrors student :'( och eftersom jag missar alla äventyr så skulle jag vilja drömma mej bort i skrivna äventyr de få soltimmarna jag får efter jobbet (17-20) innan det är dags att lägga sej igen, tidigt när man ska upp 4:30 på morgonen.

  Min mejl: [email protected]

  Daniella Caspian 2016-05-30 17:10:51
  Svara
 • Jag älskar böcker av alla dess slag och slukar en eller två i veckan. De står staplade överallt hemma hos mig och drömmen är att ha ett eget bibliotek. Att fylla på med lite nya böcker inför sommaren hade varit toppen och sedan kan de få bo i mitt framtida drömbibliotek 😉

  Anna Bensköld 2016-05-30 17:02:53
  Svara
 • Om 17 dagar sätter vi oss på ett flyg över Atlanten för att hälsa på släkten i några veckor. En hög med böcker under flygdygnet skulle vara världsfint, och att sitta vid Morfars klippor med benen dinglande över floden och en av årets bästa sagor i huvudet skulle vara ännu finare.

  Kebne Juthberg 2016-05-30 16:59:05
  Svara
 • Jag vill vinna!! pga älskar böcker och är den enda av mina vänner som är arbetslös i sommar. Dvs kommer ha så mycket tid för mig själv mellan morgon och kvällsparkhäng. Är även mycket dålig på att läsa nya böcker eftersom att jag enbart lägger mina pengar på klassiker som jag anser att man *bör* ha läst och sedan orkar jag inte alltid så tung litteratur så sitter jag där och försöker hitta bästa vinkeln för att kunna se vad det står på mobilskärmen och internet istället. Så kul böcker vore härligt!

  KRAM

  AnnaKarin 2016-05-30 16:57:10
  Svara
 • Jag håller på att flytta från min barndomsstad, Falun, till min partners stad, Karlstad. När man varken har körkort, tillgång till bil eller någon chaufför blir man tvungen att åka tåg med (typ) tio miljoner resväskor. För att flytta allt krävs det en hel del turer, och varje tur är cirkus 3-4 timmar lång (eller en och en halv bok om man hellre mäter det i läsning). Vad ska man göra när man är fast på ett tåg hela sommaren? Läsa kanske? Ja, det vore trevligt.

  Felicia 2016-05-30 16:55:57
  Svara
 • JAG SKA UT OCH RESA! Det här vore ett perfekt tillfälle att byta ut chick-lit-böckerna mot något lite ”matigare” på stranden. Vore fullkomligt överbra. Tack och puss!
  [email protected]

  Amanda 2016-05-30 16:53:37
  Svara
 • Hej Sandra! Jag har tyvärr fastnat i Netflix-träsket, så istället för att läsa något kapitel innan jag går till sängs eller läsa lite på lunchen, väljer jag istället att titta på någon tv-serie på Netflix. Snälla hjälp mig ta mig ur detta! Massa kramar!

  Linda 2016-05-30 16:52:46
  Svara
 • Jag har inte läst övriga motivationstexter men vet med säkerhet att jag inte behöver böckerna mer än någon annan egentligen. Är övertygad om att böcker har magisk kraft (TM) för alla som vågar vända sig till dem. Blir on a side note lycklig av att så många vill vinna böcker; ibland känns det som att vår generation inte är en läsande sådan. Ok, åter till ämnet: Min önskan om att vinna bottnar i insikten att 1) Läsning har hjälpt mig tillbaka från utbrändhetens rand efter att jag knappt läst på 10 år men stressat desto mer och 2) Jag börjar få slut på *givna titlar* att läsa, vilket också innebär att jag är rädd att jag av lathet eller bristande inspiration till att leta intressant litteratur kommer glida iväg från läsandet igen och istället tillbaka återuppta gamla vanor med siktet inställt på närmaste vägg att braka in i. Det finns en 3) också – mitt skrivande har ökat exponentiellt med antalet böcker jag läst under det senaste året vilket in my not so humble opinion är en sjukt. bra. grej.

  Amanda 2016-05-30 16:50:35
  Svara
 • Jag är på jakt efter en ny favoritbok att läsa om och om igen. Mina gamla favoriter behöver vila!

  Mikaela 2016-05-30 16:49:41
  Svara
 • Åhåhåhåå världens bästa tävling!
  Med risk för att det låter påhittat
  men jag har alltid älskat läsning.
  Att försvinna bort i andra världar
  kan vara det bästa jag vet
  när det vanliga livet man inte uthärdar
  Tolv nya historier att förlora sig i
  nu när sommaren nalkas och tiden är fri
  nej bättre kan det väl inte bli.

  Elin Johansson 2016-05-30 16:49:38
  Svara
 • Åh, vilken fantastisk tävling! Älskar att läsa, tyvärr är det någonting jag gör alldeles för lite av under skolåret. Istället gör jag algebraiska ekvationer, milslånga inlämningsuppgifter och skriver sönder förståndet på nationella proven. Under sommarlovet kommer det då äntligen finnas tid till att försvinna bort från allt. Från skollivet, stressen, pressen och allt därtill. Det vore då himmelskt att få radda upp ett gäng böcker i bokhyllan för långa dagar med huvudet i papperspärmar, särskilt om dessa röstats fram som de bästa böckerna från det gångna året. Kärlek ♥

  Frida 2016-05-30 16:49:34
  Svara
 • Hej Sandra! Jag vill gärna vinna då jag knappt har tid att läsa skönlitteratur annat än på sommaren, eftersom jag pluggar. Jag SAKNAR det. I sommar skulle det vara perfekt för mig att läsa eftersom jag endast kommer jobba deltid och då ha tid över till just läsning. Dessutom kommer jag pendla till jobbet som ligger i en annan stad än den jag är bosatt i – vilket är perfekt tid för läsning. Älskar din blogg! Kram

  Kajsa 2016-05-30 16:48:09
  Svara
 • Alltså, det pirrade till i magen bara av rubriken ”vinn årets tolv bästa böcker”, och jag har inte känt det pirra i magen på jättejättelänge. Bara det är väl en väldans bra anledning? Mvh /Boknörden

  Sara 2016-05-30 16:40:05
  Svara
 • Sedan fyra månader tillbaka bor jag i Köpenhamn. Jag flyttade hit med min danska pojkvän som jag träffade i Barcelona för snart fyra år sedan. Sedan dess har vi även bott i Amsterdam. Så efter tre länder på fem år är det en himla blandning på språk i mitt huvud, och jag känner därför att jag nu behöver bra skrivna böcker på svenska. Jag är dessutom översättare, och jag krisar lite över att svenskan håller på att försvinna. Så en sommar med svenska böcker på stranden nedanför vår lägenhet hade ju inte varit fel.

  Lisa 2016-05-30 16:39:52
  Svara
 • För att jag måste till en annan värld en stund.

  Joana 2016-05-30 16:35:02 http://vimlig.blogg.se
  Svara
 • ÅH ÄLSKAR BÖCKER OCH ATT LÄSA. Lite tajt ekonomi och tom bokhylla och dåligt med inspo på bibblan. Hade varit SÅ nice att vinna massa böcker!!!

  Daniela 2016-05-30 16:32:55
  Svara
 • Åh vore ju rena drömmen att vinna tolv böcker! Har efter en termin full med uppsatsskrivande och kurslitteratur sett fram emot massor av läsning under sommaren och vad vore bättre än att vinna böcker utvalda av experter att läsa då?

  evelina 2016-05-30 16:31:13
  Svara
 • Alltså, jag fick mitt andra barn i februari och köpte en jädra massa böcker på bokrean och såg fram emot att läsa mig igenom hela våren – men typ alla var så förtvivlat dåliga! Jag har lugn och brasovig bebis, så jag har en del slukartid, men inga bra böcker! De 12 bästa vore ju toppen inför den stundande sommaren och alla barnvagnspromenader jag ser fram emot, med sovande bebis i skuggan och en bra bok i handen. Nåt intellektuellt måste jag sysselsätta hjärnan med mitt i allt bajsblöjande, flaskmatande och rumpbuppande.

  Emma 2016-05-30 16:30:56
  Svara
 • Jag vill vinna dessa fina böcker då de kommer bidra till den ultimata lyckan för mig! När jag läst en bok (med få undantag) lägger jag ut dem i min trappuppgång eller på bussen med en liten lapp där det står varsågod 🙂 vinner jag så lär en del av böckerna läsas av mina grannar och medresenärer med. Vinner jag inte så kanske jag tack vare denna kommentar hittar en bok nästa gång jag åker buss 🙂

  Sofia 2016-05-30 16:30:54
  Svara
 • Jag inte lyckats få ett enda litet sommarjobb i år, kommer att bo hemma och nästan alla kompisar är utflugna ur staden </3333 så e pank + skulle behöva något att varva flervariabelanalysplugget med hehe. Puss!

  Frida 2016-05-30 16:30:38
  Svara
 • För att jag bara ska jobba hela långa sommaren. Vad är väl en bättre sysselsättning än att försvinna in i böckernas värld på lediga stunder?

  Hanna 2016-05-30 16:30:33
  Svara
 • ÅÅ, vilket fint pris! Och jag som älskar att läsa! Jag vill verkligen vinna dessa böcker, för denna sommaren känns så läskig. Nu sitter jag i mitt studentrum bland flyttkartonger och IKEA-kassar och ska snart lämna min studentstad eftersom jag har tagit examen. Häftigt tänker många, men hur häftigt är det att inte veta vad 17 man vill göra nu? Hur häftigt är det att behöva flytta hem till päronen över sommaren för sommarjobb medan världens finaste pojkvän är kvar här? Inte så häftigt alls! Känns bara läskigt! Så snälla, jag behöver böcker att läsa i sommar under alla de timmar som jag kommer att spendera på tåget fram och tillbaka till han som har mitt hjärta! <3

  Mathilda 2016-05-30 16:28:19
  Svara
 • Mest för att jag så himla gärna viiiiill vinna! Men också för jag avverkar många böcker pga pendlar totalt två timmar till jobbet varje dag.

  Lisa 2016-05-30 16:25:03
  Svara
 • Jag har varit på utbyte i Prag denna termin och hade med mig alldeles för få böcker hit. Nästa termin ska jag bo i Wien och göra praktik på svenska ambassaden och vill inte göra samma misstag. Att läsa på engelska har nämligen bara känts jobbigt då all min kurslitteratur och undervisning varit på engelska. Med tolv svenska böcker skulle jag nog vara all set inför hösten i Wien! Och sedan skulle jag kunna skicka vidare böckerna till de andra på ambassaden!

  Isabella 2016-05-30 16:24:42
  Svara
 • Årets 12 bästa böcker. WOW. En bok i månaden ju ( jag är tyvärr en slow reader). Jag har otroligt svårt för att välja böcker och när jag väl väljer ut en så tröttnar jag halvvägs (eller precis i början). Och det håller liksom inte, jag behöver mer bokläsande i mitt liv. Att få dessa 12 böcker hade varit otroligt bra då det liksom är proffs som har nominerat böckerna. Det kan inte bli fel.

  (Hade jag kunnat hade jag prytt min kommentar med massa stjärnor och ballonger för att synas mer. Eller en giraff.)

  /Sara

  Sara 2016-05-30 16:24:32
  Svara
 • Jag har alltid läst mycket, men det senaste året har pluggat 150 procent så har inte haft tiden eller orken att öppna en endaste bok bara för att jag tycker att den verkar bra! Det hoppas jag såklart blir ändring på den här sommaren! Sen är ju 12 böcker ganska många så jag tänker att jag ska försöka starta en ”pass it on”-bokklubb med några vänner om jag nu skulle vinna!
  Kram!

  Alice Eriksson 2016-05-30 16:23:43
  Svara
 • Åh! Har inte hunnit öppna en endaste bok den här terminen som inte varit kurslitteratur (tråkigare än tråkigast alltså). Men har lovat mig själv att jag ska få läsa en bok i veckan hela himla sommaren nu så de här böckerna skulle räcka ända till skolan börjar igen (har redan läst Martina Haags bok och ÄLSKADE den). Hoppas!!

  Frida 2016-05-30 16:23:39
  Svara
 • För att få inspiration till att skriva klart det sista på min första roman! (Och för att hamna i en våg av bra saker och genom det ocskså få mitt drömjobb som jag sökt. (Kanske är att jinxa men vem orkar bry sig))

  Sanna 2016-05-30 16:22:31
  Svara
 • Jag älskar att läsa, men har på den senaste tiden inte haft några slantar över att lägga på böcker (närbiblioteket är litet och saknar de senaste titlarna, tyvärr), och dessutom fick jag inget sommarjobb i år och har därför massor med prima lästid att spendera!

  Linn 2016-05-30 16:19:43
  Svara
 • Just denna sommaren behöver jag en massa böcker för just denna sommaren kommer jag vara ledig. Helt ledig i över 10 veckor! Denna sommaren är sista riktiga sommarlovet för mig innan jag tar examen nästa år och eftersom jag jobbat varje sommar sen jag var typ 16 ville jag njuta av lov en sista gång. Att då få vinna en massa bra böcker att dyka in i dessa lata dagar hade varit höjden av lyx!!

  Linda 2016-05-30 16:18:40
  Svara
 • Som säkert många andra längtar jag efter sommar och därmed chans att läsa annat än kurslitteratur. Tar hellre all vikt av 12 böcker med i väskan till Kroatien än en av utbildningens 2kgs biblar. Ha det gott!

  Amanda S 2016-05-30 16:15:59
  Svara
 • Det var så längesedan jag läste en hel bok, och jag saknar det.

  Malin 2016-05-30 16:15:18
  Svara
 • för att jag inte har läst något annat än harry potter-böckerna om och om och om igen sedan de tog över mitt liv. saknar att läsa annat men har ingen aning om var jag ska börja. det enda folk rekommenderar är ju pretto klassiker. i sommar vore det perfekt med lite hp-ledigt med en hög nya böcker att sätta tänderna i!

  julia 2016-05-30 16:15:04
  Svara
 • Jag behöver böckerna för att jag ska ha min första riktiga semester på fyra år och jag har jobbat så mycket att jag helt glömt bort hur man är ledig. Vad sjutton gör man hela dagarna??? Därför skulle lite böcker sitta fint så jag inte gör något så dumt som att längta tillbaka till jobbet.

  Nathalie Mark 2016-05-30 16:10:04
  Svara
 • Hej! Jag vill gärna vinna böckerna för att jag vill plugga till högskoleprovet (då måste man läsa MASSA) hehehe nee men älskar att läsa bara 😀 kram!

  Alex 2016-05-30 16:09:40
  Svara
 • Jag skulle behöva en hög med tolv böcker enbart för att jag under ett års tid enbart har läst kurslitteratur om Sveriges lagar och annat juridiskt relaterat. För att inte tröttna på det som jag studerar så skulle jag nog behöva läsa annat som kan inspirera till andra intressen som jag faktiskt har. Tycker verkligen om att läsa skönlitterära böcker men känner att jag har tappat bort min passion för läsning ihop med att jag började studera på universitet i höstas. Dessutom är läsandet inget jag vill tappa bort i allt det här och sommaren ser jag lite som min chans att hitta tillbaka till det som jag älskar med läsning. Som student skulle det vara en dröm att vinna dessa tolv böcker som jag kanske till och med kan dela med vänner och släkt därefter!

  Sandra 2016-05-30 16:08:59
  Svara
 • Jag har nu pluggat i 4 år och i sommar blir min första sommar som jag inte behöver plugga till någon omtenta. Det blir också mitt sista sommarlov eftersom jag tar examen nästa vår! Därför ser jag fram emot en sommar där jag får ta det lugnt, läsa massor av bra böcker och koppla av. Flera av dessa böcker har jag redan spanat in och därför vore det en fantastisk sommarstart att få vinna de här böckerna! Böckerna kommer isåfall få bo i bokhyllan på vårt sommarställe, där hela släkten lämnar och byter böcker med varandra.

  Emma 2016-05-30 16:05:30
  Svara
 • Jag har helt tappat inspirationen att leta efter nya böcker att läsa, och har fastnat i att läsa om de jag har. Det skulle vara så fint att ha en massa bra böcker att ta sig genom denna sommar och höst då jag inte kommer kunna ta mig så långt fysiskt pga omständigheter och ny bebis i sommar. Jag älskar att ta mig iväg i tanken med hjälp av böcker, det berikar hela ens känslo- och tankevärld, och jag är i stort behov av att expandera min värld. Jag behöver bli gripen, skakad, skratta och förhoppningsvis gråta av bra litteratur. Kärlek.

  Amanda 2016-05-30 16:02:28
  Svara
 • Sommarlov! Som lärare är det enda jag hör just nu. Och om jag längtar? Jaaaaa! Böcker är min tillflykt från rättningshögar som växer men eftersom jag inte haft tid och energi att gå till bokhandeln återvinner jag gamla favoriter hemma. Jag är i stort behov av en fantastisk hög med böcker. Att gå och leta böcker i timmar i bokaffären är annars ett av mina bästa nöjen, att bläddra lite, kolla baksidor, sukta och drömma om att min egna bok kommer stå där en vacker dag.
  Ge mig sommar, ge mig inspiration och ge mig böcker!
  Puss!

  Camilla 2016-05-30 16:01:19
  Svara
 • För att doften av nya böcker är det bästa som finns. <3

  Linn 2016-05-30 16:00:04
  Svara
 • Jag började min drömutbildning till bibliotekarie i Uppsala i höstas, efter att ha läst en massa spännande men flummiga kurser utan att riktigt veta vad jag skulle göra med dem. Nu ska jag hem till Göteborg över sommaren och jobba på ett folkbibliotek! Det kommer såklart att bli fantastiskt, men under terminens gång har jag knappt hunnit med att läsa all kurslitteratur, än mindre någon skönlitteratur. Jag kommer definitivt få frågor om böckerna som nominerats till priset så vad vore bättre än att ge böckerna till en blivande bibliotekarie? I sann folkbildningsanda lovar jag att skicka runt böckerna bland nära och kära så att inte bara jag själv får drömma mig bort i de fiktiva världar böckerna målar upp.
  Ha det gött! /Exilgöteborgare och blivande bibliotekarie

  Fanny Halling 2016-05-30 15:59:28
  Svara
 • jag ska börja mitt första riktiga jobb efter min utbildning dagen efter min examen, om en dryg vecka. jag kommer bara jobba hela sommaren och pendla en bra bit varje dag. alltså, för att inte drunkna i mitt nya liv med jobb och pendling, behöver jag kunna koppla av då och då med läsning. böcker vore en tip top examenspresent till mig själv. att vinna det här vore så uppmuntrande till att inte sluta läsa bara för att jag slutar plugga! håller tummarna!

  anni 2016-05-30 15:58:59
  Svara
 • Å, älskar bokinlägg! Sedan min son Lo föddes och jag samtidigt blev ensamstående, för drygt 4 år sedan nu, har jag hemmakväll cirka alla kvällar i veckan. Lite jobbigt, sommartid. Men massor av tid att läsa! Ett bokpaket hade varit magiskt 🙂

  Sandra 2016-05-30 15:58:33
  Svara
 • I hela mitt liv har jag av olika anledningar känt mig otillräcklig, haft ångest och sett ned på mig själv. Redan som liten började jag läsa väldigt mycket, när jag läste kunde jag koppla bort det där, min omgivning och mitt inre som sa åt mig att jag inte dög. Jag levde mig in i karaktärernas värld och tänkte att, en dag kan jag vara som dom. Böckerna fick mig att tro att jag skulle kunna leva ett normalt, onormalt, tråkigt eller spännande liv men oavsett vara lycklig.

  Åren gick och i min omgivning fanns nu människor som bekräftade att jag dög, som förbättrade min syn på mig själv. Jag fortsatte läsa, men när jag för två år sedan började plugga så fylldes min tid av att läsa kurslitteratur och annat studentigt och någonstans på vägen tappade jag bort min läsning, jag tror kanske att jag håller på att tappa bort mig själv. Jag tvivlar på mig själv och min dröm, att jag klarar av att vara social som man bör, vara en bra vän och flickvän och samtidigt klara av skolan. Jag tänker att i sommar ska jag unna mig att läsa, drömma mig bort och leva mig in igen. Jag skulle bli så himla glad om jag vann den här fina samlingen av böcker.

  e 2016-05-30 15:57:36
  Svara
 • Jag behöver en hög med bra böcker då det enda jag läst under det senaste året är kursböcker! Så vill ha lite omväxling nu när jag snart har sommarlov efter tentan på fredag! Längtar tills jag kan sitta ute i solen och läsa en bok utan att behöva plugga in vad som står där eller ta anteckningar om vad jag läser som mest har bestått av sociologiska teorier, svensk skolas utveckling och politik! Sommaren är enda tiden på året då jag har tid att läsa annat än kurslitteratur så ser väldigt mycket fram emot att läsa skönlitteratur!

  Emily 2016-05-30 15:53:37
  Svara
 • Efter att hela våren kämpat med att lära mig kroppens anatomi(läser till sjuksköterska) så ser jag nu framemot en sommar där jag ska unna mig så mycket tid med skönlitteratur och fullständigt strunta i villka hormoner som reagerar när och hur tamrmen egentligen bearbetar maten. Hade ju varit fantastiskt om det damp ner 12 nya böcker i brevlådan! 🙂

  Matilda 2016-05-30 15:53:35
  Svara
 • Jag ser just nu fram emot min första lediga månad i juli sedan gymnasietiden (4 år sen!), och till hösten kommer jag förmodligen sitta i en skolsal igen översvämmad av material till mina kurser. Jag behöver ord, ord, ord och historier som jag kan sluka på min picknickfilt när och där jag bara får vara jag. Precis som på somrarna när jag var ung, då vi cyklade till biblioteket och lånade max antalet böcker som man fick, jag och syrran, och läste slut våra egna och varandras på dagar. Saknar mitt läsande och är inte riktigt bekväm med att kalla mig själv bokmal på riktigt längre (what?! då är det ju panik). Puss på dig fina Sandra och hoppas du har mycket fint att läsa i sommar du med!

  Matilda 2016-05-30 15:52:26 http://www.fjarilsknut.se
  Svara
 • Jag läser en hel del böcker. Jag kan inte säga att det alltid är för att jag njuter av det men jag läser för att jag kan läsa. För att jag vill läsa. Medan många av mina vänner spenderar timmar framför daotrn med netflix eller annan underhållning kan jag spendera hela dagen i sängen och läsa böcker. Självklart när jag inte jobbar. Men jag försöker lägga upp min tid så jag läser lite per dag. Jag tror alla behöver läsa ibland. För att själv bilda sig en värld genom ord och inte genom vision. Visionen kommer alltid när jag verkligen är inne i min läsning och jag skapar mitt paralella universum som säkert inte ser likadant ut hos någon annan än i min fantasi genom orden i böckerna. Jag har inte läst någon av böckerna du tävlar ut men jag hoppas att jag får chansen!

  Josefine 2016-05-30 15:51:32 http://www.savly.se/
  Svara
 • Jag utbrast bestämt ett litet glädjetjut när jag läste att jag kunde vinna 12 böcker. På svenska dessutom! Ja, jag bor i Köpenhamn – och det enda lilla trista vid det är att jag inte får möjlighet att gå runt å klämma på böcker i bokaffären på samma sätt som förr. Jovisst, jag kan ju läsa på engelska men det är ju nåt särskilt med sitt eget språk.

  Om jag får den fantastiska chansen att vinna en drös med böcker så tar jag genast ett gäng under armen, hoppar på cykeln och skyndar mig ut till Kongens Have för långläsning i sommarsolen. Just så.

  Kram!

  Mimmi 2016-05-30 15:51:31
  Svara
 • Jag tar studenten nästa vecka(!!wow) och det har de senaste månaderna varvat mellan panik över att jag måste ta tag i mitt liv och extas över att jag för första gången i livet kommer kunna göra _precis vad jag vill_. En av de grejerna som jag vill börja göra i sommar är att läsa massor. I högstadiet snittade jag ungefär en bok om dagen, men under gymnasiet har inte tiden funnits för böcker utanför skolan och det vore sååå himlans kul att få ett gäng böcker att plöja över sommaren. Sen är jag supersugen på att läsa Det är något som inte stämmer av Haag, så bara det är ju en überbra anledning att låta mig vinna ju?? Kram

  Tova 2016-05-30 15:49:50
  Svara
 • Men detta bokpaket bara måste jag få! I sommar kommer jag att vara höggravid, det kommer att vara varmt och svettigt och jag kommer att tycka så himlans synd om mig själv (samtidigt pepp så klart över vad som komma skall). Min plan är att ligga högt med fötterna, alternativt ligga i en grund pool, och bara läsa som är det bästa jag vet och dessa böcker är ju liksom på min lista över böcker jag måste läsa!!
  Kram på dig!

  Jessica 2016-05-30 15:49:19
  Svara
 • Att läsa är helt enkelt bland det bästa som finns. Köper alldeles för mycket böcker för min budget så det skulle vara GULD att få 12 böcker att läsa över sommaren utan att det behöver svida i plånboken (för en gång skull) och lägga pengarna på något annat livsnödvändigt istället. Kanske en festivalbiljett. Eller en massa vin och chips.

  Fia 2016-05-30 15:44:18
  Svara
 • För första gången(nästan) i mitt 25 åriga liv ska jag inte sommarjobba. Jag har precis tagit examen och tillåtit mig själv att säga upp mig från sommarjobbet jag haft de senaste åren för att bara njuta och vara ledig HELA denna sommaren. Kommer alltså ha massa tid men inga pengar. Massa tid som jag vill spendera i en hängmatta, park, på min balkong, dricka rose eller med massa kompisar och jag ser mig själv göra detta med en bok i högsta hugg och som bästa kompanjon. Eller många böcker. 12 stycken är ju ett ganska bra tal att börja med. Tjohej!!

  Carro 2016-05-30 15:44:07
  Svara
 • ÅH VILKEN FANTASTISK TÄVLING!

  Jag är en läsgalen (!) 17-åring, som drömmer om att jobba som journalist i framtiden – och spenderar enormt mycket av min fritid på biblioteket. Som student, med en yttepytteliten inkomst är köpta böcker inget alternativ, utan bibliotek är min räddning. Tycker dock att det är en annan känsla att läsa en helt nyöppnad bok, utan några hundöron eller avriva sidor – en bok som bara är min. Väldigt vardagslyxigt att kunna stryka under fina citat direkt i boken med – istället för att behöva föra över dem till ett eget skrivhäfte..

  Skulle även vara extra trevligt men vinst, då jag flyttar till London nästa år för studier – och måste klara mig utan linkans stadsbibliotek??? hur ska detta gå??

  Tusen kramar, du äger!!

  Erica Frank 2016-05-30 15:43:18
  Svara
 • Åhh… Vilket helt underbart pris! Det finns ju få saker som är så magiska som att en hel värld kan få plats emellan två pärmar. Efter en termin av pluggande och läsande av bestämda kursböcker med stress, press och ångest alldeles för närvarande, så hade det varit helt perfekt med tolv världar som en faktiskt på riktigt vill kliva in i.

  Hoppas, hoppas att dessa portabla världar flyger hela vägen hem till min brevlåda.

  Linnea Therese 2016-05-30 15:41:53
  Svara
 • Nybliven singel med en nyfunnen aktivitetslös fritid som äter upp mig inifrån. Böcker kommer att fylla hålet och hålla tankespöken borta.

  Astrid 2016-05-30 15:39:24
  Svara
 • Hej,
  Jag vill vinna dessa så att jag kan läsa på semestern som snart drar igång. Sen behöver jag mer böcker så att min bokhylla blir snygg.
  Mvh Sanne

  Sanne 2016-05-30 15:39:10
  Svara
 • Efter att under hösten och våren (om en ska vara noga har det varit så här i 3 år nu, buhu) befunnit mig i ett vakuum av vetenskapliga artiklar och teoretiska storverk behöver jag en skönlitterär injektion! Jag saknar att läsa för läsandets skull, att läsa för avkoppling och för att finna ett andrum från all verklighet som gör sig påmind hela dagarna. Jag saknar att försvinna bort i parallella verkligheter och stanna där en stund. Att se fram emot en bok så mycket att det typ pirrar i magen och skynda sig igenom alla måsten för att äntligen få landa där mellan boksidorna. Ett färdigt bokpaket råder dessutom bot på den totala stiltje som rått under min studieperiod, gällande att hålla sig uppdaterad om nya publikationer, leta titlar och författare. Boktips + möjlighet att försvinna bort i ett slag, liksom!

  Alexandra 2016-05-30 15:38:30
  Svara
 • Sicken rolig tävling! Jag kommer definitivt behöva alla dessa böcker att läsa under sommaren, så jag har något att syssla med på kvällarna efter jobbet. Min blivande sambo ska nämligen jobba på en annan ort och åker ifrån mig en vecka efter vi flyttat. Under högstadiet kunde jag läsa en bok om dagen nästan, satt hela lektionerna och bara läste, men nu kan jag knappt koncentrera mig på att läsa i tio minuter för det är så mycket annat som snurrar i huvudet. Tycker att en ensam-sommar borde vara utmärkt tillfälle att återuppväcka min kärlek till läsning som många många år av skola och stress sakta kvävt. Dessutom tar jag examen från universitetet nu till sommaren och 12 böcker känns som en grym examenspresent!

  Mathilda 2016-05-30 15:36:46
  Svara
 • Vill så gärna gärna komma in i en läsperiod igen och bara sluka bok efter bok som jag gjorde varenda sommarlov tills jag fyllde 16. Där någonstans försvann kanske lusten att läsa och livet kom emellan. Men jag saknar det SÅ mycket.
  Nu vill jag hitta tillbaka. Att läsa är helt klart det bästa sättet att koppla av och tillbringa en ledig dag. Problemet är bara att jag nu, fyra år senare, inte längre vet vad jag gillar att läsa? Har gått planlöst på biblioteket här i stan många gånger och gått därifrån utan en endaste bok. Men jag tänker att om nu dessa tolv böcker utsetts till årets böcker – Då borde jag ju gilla minst en. En trave bra,spännande,roliga,sorgliga och gripande böcker skulle jag alltså inte tacka nej till. Kram

  Amanda 2016-05-30 15:35:27
  Svara
 • Ska bosätta mig i San Diego i ett halvår vilket ju är härligt och så men föredrar svensk litteratur – så de böcker jag inte hinner läsa ut i sommarsverige tar jag med mig till mitt nya äventyr! Därför sitter tolv nya böcker som jag aldrig läst innan alldeles utmärkt bra, tycker jag.

  Dina Pitkänen 2016-05-30 15:34:09
  Svara
 • ÅH jag vill vinna!!!! jag läser litteraturvetenskap och läser och läser men jag har fan inte tid att läsa något annat än antikens dramor eller selma lagerlöf. att läsa riktigt bra böcker är det enda jag riktigt slappnar av med, hamnar i en ny värld osv osv. så jag vill helt enkelt ha en hög med böcker så jag kan slappna av i sommar. och läsa bra (nya) böcker. <3

  Linnea 2016-05-30 15:32:30
  Svara
 • Efter en låååång period totalt utan läslust (ca nian tills tredje året på universitetet) läste jag nu i vår en litteraturkurs på franskan och den gav mig verkligen läslusten tillbaka! plöjer igenom allt jag har i mina hyllor, från doktor glas till mio min mio. Med detta tempo kommer jag snart vara klar och i sommar ska jag jobba på posten i två månader och vill ha en massa göttigt att läsa i soffan för att koppla bort stress osv när jag kommer hem efter att ha ränt i trapphus hela dagarna. det vore alltså guld <3

  julia 2016-05-30 15:31:47
  Svara
 • Åh Sandra! Jag önskar att jag vann denna underbara bokvinst pga har för första gången på flera år tillräckligt med lugn och ro i själen för att börja läsa men har upptäckt att jag ju redan läst de böcker som finns hemma! Så detta vore en perfekt grej att nystarta min läsning med. Är egentligen en riktig bokmal:)
  Puss!
  Moa

  Moa 2016-05-30 15:25:54
  Svara
 • Jag ska i slutet av juni åka iväg på en längre resa med förra årets sommarflört (som btw är skitsnygg och som jag tänkt på varje dag sen förra sommaren), bara han och jag. Tänker att en trave böcker som vi kan turas om att läsa kan vara trevligt mellan hånglet.

  /Ebba

  Ebba 2016-05-30 15:25:28
  Svara
 • Jag behöver ett bokpaket som förhoppningsvis ska återuppliva bokmalen inuti mig som litteraturvetenskapens teorier har släckt under läsåret. Jag behöver läsa böcker som inte tillhör någon kurslitteraturlista. Dessutom är biblioteket i hemstaden stängd på grund av renovering i sommar, så 12 böcker i brevlådan skulle passa utmärkt.

  Jennie 2016-05-30 15:24:34
  Svara
 • Jag tar examen 8:e juni och att få vinna böcker lagom tills dess hade ju varit fantastiskt, då det enda jag har läst de senaste fem åren är kurslitteratur, vetenskapliga artiklar och rapporter. Det hade varit fint att istället få dyka ner i andra världar i sommar!

  Fanny 2016-05-30 15:21:08
  Svara
 • Vad roligt! Jag har kommit in i en period då jag plöjer böcker i ett rasande tempo efter några år av universitetsplugg då jag inte haft ork till att läsa skönlitteratur alls efter att ha läst tung kurslitteratur dagarna i ända. Har återupptäckt min kärlek till att drömma mig in i karaktärers liv och upptäcka nya världar som jag inte visste fanns, och allt detta medans jag sitter och åter frukost i köket, i den sömnigaste och tråkigaste av Sveriges städer där jag av lite olycklig slump hamnat för tillfället. Därför skulle jag behöva vinna lite schysst läsning att fantisera mig bort i när livet känns som det pausat för en stund.

  Pussokram

  Therese 2016-05-30 15:17:01
  Svara
 • För att jag inte har fått sommarjobb och behöver nya böcker att sluka (som den bokmal jag är)!! Dessutom vore det så fint att få överraska min mamma med 12 nya böcker, då hon förtjänar en riktigt fantastisk födelsedagspresent!

  Siri 2016-05-30 15:16:30
  Svara
 • Jag skulle vilja vinna böckerna inte åt mig själv, utan för att kunna ge dem i födelsedagspresent till den finaste, mest godhjärtade personen jag känner. Hon finns alltid där för mig och förstår mig som ingen annan men här om dagen så betedde jag mig asilla mot henne vilket förstärker känslan av att jag verkligen vill ge henne något strålande nu när hon fyller år om prick två veckor. Stöttande vänner ska man ta väl hand om tänker jag och om man då har en fin vän som även älskar att läsa – typ mer än allt annat på jorden – ja, då skulle det passa ypperligt att få ge henne den här högen med böcker.

  Natgalie 2016-05-30 15:15:39
  Svara
 • Åh hallå jag känner ett trängande behov av att vinna en trave böcker pga följande anledningar: 1. Har liksom missat det här med att söka sommarjobb med någon ordning eftersom jag har haft den stressigaste vårterminen evah och bara suttit och stirrat på min kandidatuppsats det senaste så att: 2. Jag kommer ha massor av tid men nästan inga pengar att köpa böcker för i sommar (ja, det går väl låna på bibblan men mycket roligare att fylla ut bokhyllan ju). 3. Jag behöver eskapism när jag ska hänga runt och göra inget i sommar för att inte försmäkta av tråkighet och vad är bättre än att fly in i en bra historia!?

  Sanna 2016-05-30 15:14:51
  Svara
 • Hej! Jag har alltid älskat att läsa. Verkligen älskat! Eller fram tills att jag började plugga på kth älskade jag att läsa. Sen hände något…Vi läser inte så jätte mycket i skolan utan räknar och analyserar mest, men det gör ändå att mitt huvud på något sätt redan är fullt. När jag tar upp en bok för att läsa blir jag bara helt matt och bokstäverna känns oändliga och orden aldeles för långa. Så, jag behöver hjälp att hitta tillbaka till läslusten, för jag saknar verkligen att få försvinna in i en annan värld för en stund och såååå som jag behöver det efter detta pluggår alltså!!! Kram!

  hanna 2016-05-30 15:14:29
  Svara
 • Sitter på mitt nya jobb och tittar ut genom fönstret på blommande träd, och lyssnarpå när kollegorna pratar om sina nalkande semestrar. Jag är ny på jobbet och har alltså ingen semester i sommar. När solen står som högst på himlen sitter jag för mig själv och lunchar på innergården. Och tänk om man hade semesterläsning ändå, så kunde jag låtsas att jag också är fri. Kanske ta av mig skorna och strumporna och känna gräset under fötterna. En liten stulen semesterbubbla, liksom. Åh, hoppas!

  Amanda 2016-05-30 15:13:59
  Svara
 • Åh, ett bokpaket med tolv toppenböcker hade varit helt underbart att vinna! Nu om prick en dag tar jag min masterexamen och har inte orkat läsa en endaste annan bok än kurslitteratur i två år. Nu längtar jag orimligt mycket efter att dyka ner i gripande, inspirerande, spännande och okända nya världar sommaren lång precis som jag gjorde när jag var liten och hade mindre forskningsplaner och inlämningsdatum på huvudet.

  Sigrid Fagerberg 2016-05-30 15:13:19
  Svara
 • Hej Sandra!

  Är en allmönt sliten skolbibliotekarie som nu ser ljuset i tunneln som kallas för sommarlov! Har läst en massa böcker under den här vårterminen och det låter väl lyxigt tänker du men när det uteslutande handlar om böcker om panterkatter och sjöjungfrur uppblandat med lite deckargåtor så anar du kanske att man längtar efter något annat. Därför skulle det vara så fabulöst bra att få vinna ett gäng med uppenbart bra VUXENböcker som kan rädda sommarläsningen och så jag kan få tillbaka mitt lässug:) Rädda denna bibblo med lite finfina böcker! Kram

  Jesper 2016-05-30 15:12:36
  Svara
 • För att jag är student och bara sitter och läser massa tråkig kurslitteratur och då orkar jag inte (eller har råd) att lägga pengar på böcker trots att jag vill läsa. Trots att jag borde läsa. Jag älskar ju att läsa men jag har inte upplevt en riktigt bra läsupplevelse sedan sista Harry Potter-boken. Det är snart tio år sedan. Fy tusan vad sorgligt. Nu är mitt hem fylld av halvlästa dassiga pockets och jag känner hur mitt språk bara blir sämre och kurslitteraturen bara tyngre. I sommar ska jag inte plugga alls utan jobba som handläggare på Migrationsverket vilket säkert komma vara hur lärorikt som helst men också jättetungt. Jag kommer ju liksom behöva koppla bort när jag sätter mig på bussen hem. Årets tolv bästa böcker skulle vara det bästa. Kram!!

  Elin 2016-05-30 15:11:44
  Svara
 • I börjqn av augusti kommer jag bli mamma(!) och vad passar då bättre ett helt dussin av bra böcker att gotta ner sig i innan dagen D, under soliga eftermiddagar med en sovande bebis, på nätter när bebisen väckt en för att sen slumra sött utan att jag själv kan komma till ro, på morgonen när sambon tar över och jag har en stund för mig själv osv. Anledningen till att jag vill vinna är helt enkelt för att kunna läsa, njuta, leva mig in i och förtrolla mig en liten stund varje dag. Samtidigt som mitt liv blir en helt annan verklighet bara i sig själv.

  Emmie 2016-05-30 15:08:23
  Svara
 • Hej! Här kommer min motivering: Jag pluggar på ett intensivt program, läkarprogrammet vilket innebär att jag pluggar mellan 8 och 20 varje dag i princip. Lite mindre på helgerna då. Dom böcker vi har på programmet är tunga tjocka engelska böcker med komplicerade ord. Detta gör att jag under läsåret har så svårt att orka läsa något skönlitterärt eftersom jag läser böcker hela dagarna. Men nu, nu är det sommarlov så för första gången sen i september ska jag alltså läsa en skönlitterär bok och jag längtar så himla himla mycket! En bra sak med att läsa tunga komplicerade böcker hela dagarna är att man blir sjukt snabb på att läsa och därför krävs det många böcker under sommaren, därför vore det underbart att få hem ett lass så att man vet att man klarar sig fram tills augusti.

  Tack för en superblogg!

  Cecilia 2016-05-30 15:06:56
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!