nyöppnade restauranger i Stockholm som jag vill prova.

paris
Restauranger är så himla kul tycker jag. Att äta är så himla kul samt att hänga i mysiga miljöer – och på restaurang får man ju båda. Jag brukar äta ute en till två gånger i veckan och då blir det antingen en favvis eller något nytt. Vad jag gillar mest just nu är när restauranger har ett särskilt kök och inte bara är classic restaurangmat om ni förstår hur jag menar. Till exempel då ramenhak. Eller tacos! Bibimbap! Ceviche! OM! NOM!
Jag läser jättemycket restaurangrecensioner och tänkte därför att det kunde vara roligt med ett inlägg om nyöppnade restauranger i Stockholm som jag vill testa. Ni fellow matentusiaster där ute måste ju också vara lite intresserade av sånt?

Nu kör vi.

totemo
Totemo Ramen
Något Stockholm behöver är ju ramenhak och jag har lika stora förhoppningar varje gång ett nytt öppnar. Nu har ett nytt litet ramenställe slagit upp sina dörrar på Sant Eriksgatan. De serverar shio och shoyo ramen med ”mustigt feta buljonger”. Låter ju toppen, gillar också att de bara har fyra ramen på menyn. Just nu bara lunchöppet så har inte hunnit ta mig dit än.

abowl
A Bowl Poke Poke
Poke har jag aldrig testat men varit sugen på länge. Därför blev jag så glad när jag såg att det nu öppnat en poke-restaurang i Stockholm! Poke är en hawaiiansk fisksallad som påminner lite om en bibimbap med fisktema kanske man kan säga? Eller en sashimi med jox i? Verkar så himla gott iaf. A Bowl Poke Poke ligger på blecktornsgränd 8 och grundarna till restaurang har tidigare varit på finställen som Oaxen och AG.

bao
EAT BAO.
Bao-terrassen i Moodgallerian öppnade redan förra sommaren men då hann jag inte göra ett besök! Nu har den öppnat återigen och jag är således peppad. Baos är taiwanesiskt och består av ångkokta bröd med olika fyllningar. Den vanligaste är glaserad fläsksida, picklad gurka och dödsgott hoisinsås. Åt detta första gången på Momofuko i New York och blev helt matt av smakupplevelsen. På EAT BAO har de förstås även vegetariska varianter.

duck
Duck&Crab
Skaldjur är ju livet ni vet och nu har det öppnat upp en skaldjursrestaurang på Rådmansgatan 23 med amerikanska smaker. Tänk typ hummer med massa göttig kaloririk sås och keylimepie till efterrätt. Läste menyn och blev helt blöt i munnen, så känner därför att jag behöver gå hit och äta. Såg dessutom att den fått en mycket glad mun av Nöjesguiden.


MamaWolf
Okonomiyaki är en japansk rejäl pannkaka med kål, sås och andra bra grejer. Skrev om det i Tokyo-guiden i söndags. I Japan finns det många renodlade okonomiyakiställen där borden oftast är utformade med en grill i mitten så att du kan steka din egen pannkaka. Så är inte fallet än i Sverige, men nu har vi i alla fall fått vara första okonomiyaki-restaurang! Stort!! Hittas på Timmermansgatan 15 på Södermalm i Stockholm.

 

Vi ses kanske på någon av de här i framtiden helt enkelt.

 

Translation. Newly opened restaurants in Stockholm that I wanna try out.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
22kommentarer
 • Skall till Stockholm snart: var hittar man bästa Bahn mi mackan?? Vegetarisk med sån underbar mustig smak och mycket koriander osv??? Tack för superbra blogg 🙂

  Frida 2016-06-01 16:04:51
  Svara
 • Oh! Glöm inte A House Boullion i gamla arkitekturhögskolan…Sayan Isakssons (råkultur, shibumi, esperanto) nya! Du völjer en buljong, ett protein/veg samt tillbehör. Sinnessjukt gott 🙂 endast öppet för lunch dock!

  Roxy 2016-06-01 15:24:40
  Svara
 • Jag behöver hjälp! Du verkar lägga så mycket tid och möda på dina inlägg och jag älskar det! Som nu med tokyoguiden, dina favvoplagg och nya restauranger, så välskrivna och kul att läsa. Det jag undrar är om du vet någon mer bloggare som kör lite samma koncept som du? Det behöver inte vara samma ämnen men liknande stil liksom. Jag vill läsa mycket och lära mig saker när jag går in på bloggar 🙂

  Julia 2016-06-01 12:06:34
  Svara
 • 1. gillar dig massamassa. 2. undrar (pga alla undrar allt 2016 och det är ju bra) hur du tänker angående att dra ner på din djurkonsumtion? tex. tänker du på det i din vardag? att du kanske kollar på milla och tänker att det kunde varit hon osv. puss!

  isa 2016-05-31 23:51:19
  Svara
  • Svar på isas kommentar.

   Så du menar att Sandra ser på sin hund och funderar på om den hade legat på tallriken? Snälla nån. Låt Sandra äta kött om hon vill och for your information äter bland annat Kina hundar av en ofantligt fånig anledning och inte för att de måste. Det är djurplågeri av allra högsta grad.

   L 2016-06-02 11:05:31
   Svara
   • Svar på Ls kommentar.

    det är väl lika mycket djurplågeri som dom andra djuren?

    M 2016-06-02 16:21:53
    Svara
   • Svar på Ls kommentar.

    gud, försökte inte vara otrevlig. tycker genuint att det är intressant med tanke på att det är relevant nuförtiden. hela poängen är också att det inte är någon skillnad på en hund och en gris/ ko. ser inte hur en sak är värre liksom. puss!

    isa 2016-06-02 14:12:04
    Svara
  • Svar på isas kommentar.

   Sandra äter ju redan typ 100 gånger så lite kött som genomsnittet?

   Emma 2016-06-01 08:24:02
   Svara
  • Svar på isas kommentar.

   jag äter väldigt lite kött om du undrar. om du tänker på att när jag fotar mina mål är de nästan alltid vegetariska, eller skaldjursbaserade. häpp.

   sandrabeijer 2016-06-01 08:18:16
   Svara
 • Ett tips är restaurangen Magnolia, ligger vid Mariatorget. Jag åt där förra veckan och blev mycket nöjd! Asiatisk käk plus trevligt ställe.

  Stina 2016-05-31 20:55:12
  Svara
 • Kan också varmt rekommendera Poche 36 på Södermalmsallen! Super god tapas med asiatiska smaker och många minitacosar! Deras råbiff är otroligt mumsig! Ett tips eftersom du rör dig på söder 🙂

  Elin 2016-05-31 20:38:18
  Svara
 • Älskar såna här inlägg!! Så nice med tips! Mat är life

  Karolina 2016-05-31 19:51:44
  Svara
 • Åh, jag älskar att äta ute! Men skulle behöva hjälp av dig, Magnus eller någon annan som ser detta. I sommar ska jag ta min kille till Göteborg. Jag var där senast några år sedan och han har aldrig varit där. Med det sagt så behöver vi restaurangtips! Uteserveringar, mysiga caféer, flådiga restauranger, you name it. Värt att tillägga att vi båda är veggisar och inte äter skaldjur eller så 🙂
  Kram!

  Sandra 2016-05-31 18:38:23
  Svara
  • Svar på Sandras kommentar.

   Åh finns massa bra ställen för veggisar (och andra) i Göteborg!

   Restaurang Familjen ha grym mat och ännu bättre drinkar. Grymt häng!

   Natur & Bord 27 är två systerrestauranger med mycket mumsig mat och schyssta viner.

   Om en är villig att ta sig ut till Norra Älvstranden-området kan jag tipsa om Pure wine and bistro som är lite mer fancy och restaurang Piga som ligger väldigt najs vid eriksbergskranen och kommer ha en stor uteservering i sommar. OBS! Piga har bara drop-in men brukar vara smidigt att få bord.

   Hela området runt tredje långgatan är najs att hänga i med ställen som tacos and tequila, taverna averna och cafe magasinet.

   Andra random bra restauranger är puta madre (mex), toso och hello monkey (asiatiskt).

   Folk och kino är helvegetariska restauranger med bra käk. Kino har en schysst uteservering också!

   I haga finns många bra caféer och är mysigt att gå runt i. Bar centro har bra kaffe på dagen och blir vinbar på kvällen.

   Forssen&öberg är en champagnebar med en mysig innegård. Dorsia har Göteborgs bästa drinkar och en fin takterrass.

   Sorry för overload av tips men älskar Göteborg och älskar mat!

   Elin 2016-06-01 08:45:02
   Svara
 • poke bowl är det godaste!! ätit typ två gånger i veckan minst hela hösten och våren här i sf.

  Vicky 2016-05-31 18:31:27 http://vickys.se/
  Svara
 • Herregud, säger EatBao på allvar att baos är taiwanesiska? De är från Kina.

  L 2016-05-31 16:57:58
  Svara
  • Svar på Ls kommentar.

   Mmm tänkte också på det. Och gå inte till mood, gå till Bara Bao på hornsgatan!!

   Anna 2016-06-02 23:05:28
   Svara
 • Så kul inlägg (minus att jag blev jättehungrig nu)! Poke är jag sjukt sugen på att testa, tror det verkligen kommer falla mig i smaken.

  Julia 2016-05-31 16:56:06 http://prick.blogg.se
  Svara
 • Skulle vilja rekommendera Restaurang Derelict, öppnades för någon månad sen och det är verkligen en nice miljö + matupplevelse.

  Andrea 2016-05-31 16:32:06
  Svara
 • Jag blev så glad när jag hörde om att mama wolf har öppnat i närheten av där jag bor! Jag har inte hunnit dit ännu men är MKT sugen. Ramen-stället du tipsar om är nytt för för mig, tack för det!

  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!