poddar jag lyssnar på just nu.

se.pinterest.com
Vilka podcasts jag lyssnar på varierar lite. Men vad de har gemensamt är att det brukar vara ett samtal mellan två eller fler personer om grejer de gillar och kan. Det får gärna vara lite nördigt och insöat. Har aldrig riktigt fastnat för dokumentärspoddar och följetångspoddar. Jag tror det kan ha att göra med att jag ibland flyger iväg med tanken och då har jag missat viktiga grejer i handlingen. När det är snicksnack-samtal är ju några sekunder hit och dit inte hela världen.
Här kommer mina favvisar just nu:

Mellan Raderna med Jihde & Öhman
En litteraturpodd av och med journalisten Peppe Öhman och Karin Jihde som jobbar inom pr. Förutom att gå igenom vad de läst den senaste veckan har de väldigt intressanta, intelligenta och feministiska samtal på litteraturtemat. Och de är roliga också. Har fått en crush på Peppe Öhman sen jag började lyssna.
Enda minus är att de pratar lite väl mycket om böcker från ett visst bokförlag som sponsrar podden. Men detta brukar ofta ske i slutet av podden så då slutar jag helt enkelt lyssna tidigare bara. Annars superbra podd, tips tips.

Alex & Sigge
Tycker Alex och Sigges podd helt klart är den bästa i Sverige. Intelligent, roligt, innovativt och aktuellt. Tycker mycket om deras kemi och tankar om livet i stort.

Stiljournalen
En podd om herrmode av Fredrik af Klercker och Filip Strömbäck. Jag är ju verkligen inte särskilt intresserad av herrmode men jag älskar deras nörderi. De pratar om stil om det vore på liv och död och det finns något befriande i det. I en värld där alla är oroliga att trampa någon på tårna konstant och tassar runt ämnen så sätter de upp knasiga regler för hur många knappar man får öppna upp en skjorta norr om Paris typ.

Radiopsykologen
Samtal med ensamma människor, ledsna människor, människor som försöker hitta rätt. Stundtals väldigt sorgsamt. Jag tror denna podd gör en både mer ödmjuk mot andra och klokare om sig själv.

Språket i P1
Roligt och lärorikt om svenska språket. Är sjukt trogen lyssnar som lyssnar på prick varenda avsnitt och tröttnar aldrig.

Konversation
En podd från Expressen där två kreatörer inom samma bransch möts och pratar om kreativitet. Ibland känner de varandra och ibland gör de inte det. Otroligt inspirerande. Rekommenderar avsnitten Kerstin Ekman & Sara Stridsberg, Barbro Lindgren & Karolina Ramqvist samt Katarina Frostenson & Negar Naseh.

Värvet
Kristoffer Triumf intervjuar alla möjliga kända människor och är himla bra på det. Han väntar alltid in intervjuobjektet vilket på något vis gör att de öppnar upp sig. Av de senaste avsnitten rekommenderar jag Marie-Louise Ekman, Veronica Maggio, Andres Lokko och Carl-Johan Vallgren.

Bonustips:
Författarpodden
Denna podd verkar numera vara nedlagd. Det har i alla fall inte kommit ett nytt avsnitt sedan jul. Men en mycket bra podd om att vara författare med författarna Frida Skybäck och Agnes Hellström. Hur får man bokkontrakt? Vad tjänar man? Vad gör en förläggare vs en redaktör? Hur ser skrivprocessen ut? Och så vidare. Bra tempo, ärligt och spännande, kanske då framförallt om man själv skriver. En toppenpodd för alla med författardrömmar.

 

Ni får jättegärna tipsa om poddar ni tror jag skulle gilla! Längtar efter skrivarpoddar, bokpoddar och popkulturpoddar. Eller bara supernajsiga vettiga brudar som grottar in sig i intressanta ämnen som är kul att lära sig om.

 

Translation. Podcasts I am currently listening to. Only Swedish ones, sorry so sorry!

image source.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
75kommentarer
 • Hejsan! År 2016/2015 inte helt säker, så gick det en podd, där var det en kvinna och en man som hämtade upp personer i en vit bil där dom pratade med dom och tog upp historier och sådant som deras läsare har skickat in, denna podden gick även som en reklam på youtube, det finns ett problem, kommer inte ihåg namnet! Har letat och letat efter olika sökord mm, men jag hittar det verkligen inte 🙁 Har för mig att dom var sponsrade av bilen dom åkte i, men det är jag heller inte helt säker på. Dom hade sin egna hemsida osv.. om det är någon som kommer ihåg namnet på podden, snälla berätta då det här!

  Moa 2017-02-27 16:17:06
  Svara
 • En kanske lite konstig fråga, men varför skippar du dom delarna som handlar om förlaget de sponsras av i Mellan raderna? Tänker du att böckerna inte ska intressera dig för att de är skrivna av finlandssvenska författare?

  Julia 2016-08-28 08:33:59 http://litterarum.blogg.hbl.fi
  Svara
 • En rolig ganska amerikansk podd är The Ladygang, de har nya roliga gäster varje vecka (till exempel Lea Michele <3 ) Fett rolig tycker jag! Mycket Hollywood 🙂
  Sex with Emily är intressant och rolig om allt inom sex 🙂
  Lyssnar paå svinmånga av alla poddarna som redan nämnts men dessa tror jag inte har kommit till en så stor svensk publik så tänkte tipsa!

  Emilia 2016-07-19 14:15:41
  Svara
 • Måste instämma i tipsen om Serial och Kulturens ABC! Sen älskar jag nya P3 Serie: ”De dödas Röster” otroligt spännande, kuslig och välgjord podserie av Sara Bergmark Elfgren (en av författarna till cirkeln) med bla judith kiros som avsnittsförfattare: http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=4947&grupp=22825

  Kristina 2016-07-12 15:32:03
  Svara
 • Wilda & Magdalena är en podd jag gillar. Tror inte den är så stor men det är i vilket fall två kvinnor som driver var sitt företag och som pratar om entreprenörskap och hur de bygger sina bolag. Spännande inblick tycker jag. Gillade också Entreprenörspodden massor liksom Författarpodden som ju lagt ned som du säger :/

  Emma 2016-07-12 08:03:08
  Svara
 • Tankesmedjan i P3 har jag lyssnat på i fem år nu. Riktigt, riktigt vasst! Sen har vi alla poddar som fötts ur tankis (alla som blivit utlasade). Lilla Drevet och Della Sport exempelvis. Älskar även Förstagångenpodden med Emma Knyckare och Matilda Sjöholm. DILAN OCH MOA! Min absoluta favoritpodd, de har även en serie på Humorhimlen i P3 nu på lördagar. Det sista äktenskapet med K Svensson och Anna Björklund är också väldigt mysig att lyssna på. Josefinito podd med Josefin Johansson också såklart. Crazy town med K Svensson och Josefin Johansson är också obligatorisk lyssning, även om de lagt ner. Institutet har någon redan nämnt, men även denna mycket bra. Snedtänkt med Kalle Lind kan jag även rekommendera. I stort sett alla som jobbat med humor på P3 och blivit med podd är mitt tips helt enkelt…

  Tim 2016-07-11 15:41:11
  Svara
 • Parpodden är min absoluta favorit. Skrattar högt när jag lyssnar på den 🙂

  Saara 2016-07-11 10:37:26
  Svara
 • Updejt. En podd om dejting som är både personlig och rolig.

  Simone 2016-06-17 11:53:38
  Svara
 • Vill verkligen tipsa om Februaripodden!

  Lina 2016-06-16 13:44:34
  Svara
 • Hej!

  Jag älskar podcasts – fick tom mitt jobb via en pod 🙂 Jag lyssnar på väldigt många av de svenska poddar som du lyssnar på, men det finns även många bra amerikanska poddar som förtjänar fler lyssnare.

  Jag vill gärna tipsa om ”Happier” med författaren Gretchen Rubin. En podcast med fokus på hur vi kan skapa vardagslycka genom att lära känna oss själva och ändra våra vanor. På temat lycka och mindfulness, fast på ett djupare plan är ”10% Happier” med Dan Harriss som intervjuar gäster med fokus på mindfulness och medveten närvaro. Sedan såklart ”Tim Ferriss show”. Du skulle antagligen gilla intervjun med fantastiska Maria Popova, men även intervjun med Naval Ravikant. På temat mat kan jag tipsa om ”Burnt toast” , ”The sporkful” och ”America’s test kitchen” – många bra intervjuer och kokbokstips.

  /A

  Anna 2016-06-15 21:18:32
  Svara
 • Word på Lena Dunhams Women of the hour! Och Stuff mum never told you, också mkt bra med väldigt varierade ämnen och en lite feministisk vinkel varje gång (det finns även närmare 800 avsnitt så den tar aldrig slut heller)

  Camille 2016-06-15 10:51:04
  Svara
 • Hej Sandra och alla ni andra!

  Jag passar också på att göra reklam för min intervjupodd Timglaset 😉 Om ni vill höra fängslande livshistorier som berör på riktigt:

  ”För fyra år sedan drabbades Shahrzad av en allvarlig blodförgiftning och hennes överlevnadschans uppskattades till 5-10 procent. Hon överlevde blodförgiftningen men var tvungen att amputera båda benen nedanför knäskålarna. Förra året deltog Shahrzad i sin första triathlon på olympisk distans i Stockholm, med proteser.”

  Lyssna via
  Hemsidan: www.timglasetpod.se
  iTunes: https://itunes.apple.com/se/podcast/timglaset-pod/id842033017?mt=2

  Trevlig lyssning!

  Yasmin 2016-06-15 09:17:44 http://www.timglasetpod.se
  Svara
 • 60 minuter! Nord och Francke!

  frida 2016-06-15 07:51:52
  Svara
 • Åh, måste tipsa alla här om Creepypodden, finns på Sveriges radio. Spökhistorier, vandringssägner och mystiska fenomen berättas om där. Den är så bra, och lite nervpirrande stundtals men inte superläskig. Jag hatar skräckfilmer och kan lätt lyssna på denna. Plus så gillar man verkligen Jack Werner, som leder programmet 🙂

  Ida 2016-06-15 07:31:35
  Svara
 • för alla GOT:are – Nerdette recaps GOT, superbra amerikansk pod om GOT. Och för alla som gillar lilla drevet – februaripodden (vet dock ej om de har slutat eller bara är väldigt långsamma), men lite mer personlig pod med Ola Söderholm och Jonathan Unge, typ killar som snackar känslor – det är väldigt fint

  viktoria 2016-06-14 23:39:29 http://viktoriaottosson.tumblr.com
  Svara
 • Kul att du hittat Mellan Raderna, också min favoritpodd just nu. Och tänk att jag har växt upp granne till Peppe!

  Anna 2016-06-14 22:22:59
  Svara
 • kvällsklubben! helt himla fantastisk!

  Mimmi 2016-06-14 21:35:53
  Svara
 • älskar också språket och värvet (kristian gidlunds!!!! omg. <33333). annars gillar jag amerikanska call your girlfriend, väldigt kompisbabbligt men även feministiskt och peppigt.

  Vicky 2016-06-14 20:37:17 http://vickys.se/
  Svara
  • Svar på Vickys kommentar.

   Call your girlfriend jaaaa! Och Gastropod – om mat ur ett historiskt och vetenskapligt perspektiv, rekommenderar avsnittet om glass och det om kinamat i USA.

   Carin 2016-06-15 16:56:54
   Svara
 • Hanapee’s otroliga podcast är min absoluta favorit. Både lättsamt och kul, har skrattat högt på bussen 2 many times. Men de pratar även om seriösare ämne! Plus relaterar så hårt till Martin. Känns som att det är mig Hanna pratar med ibland.

  rebecka 2016-06-14 19:22:56
  Svara
 • Själv har jag tröttnat på Alex & Sigge, tycker att de är så fruktansvärt självupptagna och gubbig.

  Vill man lyssna på något lättsamt och roligt så lyssnar jag på Veckans bläcka. Värvet och psykologpodden (eller vad den heter) är också bra. Har oerhört svårt för fredagspodden med Hanna & Amanda av någon anledning för många andra verkar älska den podden.

  E 2016-06-14 19:00:17
  Svara
 • Lyssna på My dad wrote a porno! Så fruktansvärt obekväm och svinrolig. Handlar om en kille vars pappa har skrivit en porrnovell. I varje avsnitt läser killen och två kompisar högt ur ett kapitel ut boken för att sedan asgarva och kommentera allt in i minsta detalj. Så himla roligt.

  Lia 2016-06-14 18:42:45
  Svara
 • Har du slutat lyssna på Fredagspodden? Jag älskar den, även om den fått kritik för för mycket reklam. Tycker att Alex och Sigge ibland kan bli lite väl gubbiga och ta sig själva på lite för stort allvar, även om det är gjort med lite ironi. Men många tycker som du och tycker de har den bästa podden.

  Elsa 2016-06-14 16:46:08
  Svara
 • Sveriges bästa tycker jag är Lilla Drevet. De ”fasta fyra” Ola Söderholm, Liv Strömqvist, Nanna Johansson och Jonathan Unge är briljanta – övriga gäster inte så roliga.

  Sen är ju En varg söker sin pod väldigt bra. Kan lyssna på Liv Strömqvist i timmar – vilken underbar, underbar människa.

  Kristin 2016-06-14 16:00:17
  Svara
 • En varg söker sin pod! Det finns ingen bättre på att analysera livet än Caroline och Liv tillsammans. Smartaste podden!

  Johanna 2016-06-14 15:45:27
  Svara
 • Den här podden har jag TJATAT sönder mina vänner, bekanta och kollegor med de senaste veckorna; Lundellbunkern! Tre journalister och musiklovers typ plus gäster ibland som läser alla nummer av tidningen Pop. Varje nummer får ett eget halvtimmes program. Sen pratar de om nittiotalet och musik och identitet och massa annat på ett jättetrevligt sätt. Dessutom gör de massa snedsprång som typ lyssnar på alla Broder Daniels skivor och den här veckan ska de lyssna på olika Absolute Music-skivor från nittiotalet. Jättejättebra. Maja Åström som är med är min liknande podd-crush.

  Ellen 2016-06-14 15:01:28 http://sevendays.fi/bffellen
  Svara
 • Tips:

  Att resa – podden om att upptäcka världen:
  http://attresapodden.se/

  Av två drivna och samspelta tjejer som älskar att resa.

  Anna Travel on a Cloud 2016-06-14 14:56:08 http://www.travelonacloud.com
  Svara
 • Tack så himla mycket för tipsen! Har lyssnat på två avsnitt av Författarpodden nu sedan i morse och hej vad bra. Hoppas de släpper fler; kommer antagligen lyssna ut denna pod supersnabbt.

  Förresten, tror inte att jag sagt det till dig men jag gillar VERKLIGEN din och Gustavs podd. Så himla rolig och bra, och älskar formatet! Tack för den också. Kram.

  Amanda 2016-06-14 14:50:57 http://amandajnsn.se
  Svara
 • Desert Island Discs! 🙂

  Svara
 • Om man gillar Game of Thrones så är aftonbladets pod Tronspelet väldigt rolig att lyssna på. Speciellt när de spelar upp samtal från deras jourtelefonsvarare dit lyssnare får ringa och dela med sig av sina crazy teorier och tankar om serien <3

  Elin 2016-06-14 14:06:56
  Svara
 • Då tipsar jag om Blandbandet som är en nostalgisk podd om 70-, 80- och 90-talet.

  Caroline 2016-06-14 13:56:41
  Svara
 • Är egentligen ingen podfantast men Michaela & Dashas pod om kärlek är så himla mysig <3

  Amanda 2016-06-14 13:37:36
  Svara
 • Podden Raseriet; handlar om rasism i dagsaktuella händelser samt tar upp hur vardagen är för många rasifierade personer i Sverige. Bland det vettigaste och viktigaste man kan lyssna på just nu tror jag. Feministisk inriktning.

  bodil 2016-06-14 13:37:12
  Svara
 • Genier av Moa Gammel!

  Marie 2016-06-14 13:35:52
  Svara
 • Psyket och Söndagsintervjun!

  Marie 2016-06-14 13:35:13
  Svara
 • Hej Sandra!

  Om man får göra reklam för sig själv så föreslår jag min egen nystartade podcast Preventivpodden! En podd om preventivmedel, i två avsnitt har vi pratat om p-datorer och nästa vecka snackar vi spiral! https://itunes.apple.com/se/podcast/p-dator-del-2/id1119441474?i=1000370544106&mt=2

  Fridah 2016-06-14 13:20:09 http://indiepopochskit.blogg.se
  Svara
 • Skrivarpodden! Super för alla som är intresserade av att skriva och någon gång vill ge ut en bok.

  Sanna 2016-06-14 12:49:32
  Svara
 • Tack för alla bra tips!
  Själv är jag väldigt förtjust i Mystery Show. Det finns endast 6 avsnitt men det det gör inget för den är så bra och de håller på att göra en ny säsong. den handlar om Starlee som vill gå till botten med att lösa vad som ser ut att vara olösliga vardagliga mysterium. På vägen får hon möta intressanta människor och du får lyssna andras livshistorier. Så rolig och så charmig. Annan podd som är väldigt stor i USA är Serial som är som en riktig deckarroman , fast på riktigt. Intressant, spännnade, lärorik.

  Linnea M 2016-06-14 12:22:02
  Svara
 • Kulturens ABC!! Världens bästa podcast. Så roliga och intelligenta personer. En skrattar så en gråter ibland!

  Andra bra poddar; Josefinito pod, Crazy town (har lagt ner men den är värd att lyssna på), Förstagången-podden, Lilla Drevet.

  Sandra 2016-06-14 12:09:02
  Svara
 • The skeptics guide to the universe! Amerikansk pod om vetenskaplig skepticism – har lyssnat troget i flera år nu, dom har gjort podden i över tio år och dom har aldrig missat en enda vecka- året om. Förutom USA, Storbritannien och Australien så har dom flest lyssnare från Sverige om jag minns rätt! Definitivt min favorit podd ever! 🙂

  Charlotte 2016-06-14 11:52:25 http://Cizzim.blogg.se
  Svara
 • Under huden med Kakan Hermansson!!!
  Den är purfärsk och det har kanske bara kommit 5 avsnitt. Men kakan pratar med en gäst om allt mellan himmel och jord med det landar alltid i hudvård och hudvårdsrutiner osv REKOMMENDERAR STARKT

  Cecilia 2016-06-14 11:47:22
  Svara
 • Alltså, har du inte lyssnat på Women of the hour med Lena Dunham så är det mitt hetaste tips. Så mycket intressanta samtal av och med roliga och smarta kvinnor. Segmentet med Emma Stone & June Squibb är dröm <3

  Lina Dahlberg 2016-06-14 11:35:21
  Svara
 • En varg söker sin podd! Femininism, populärkultur och livet 🙂

  M 2016-06-14 10:32:35
  Svara
 • Veckans Bläcka! med Karin Bastin och Jennie Hammar är min absoluta favoritpodd. De pratar mycket om populärkultur och livet i Los Angeles och är allmänt jätteroliga. Nog den enda podden jag lyssnar på som får mig att skratta högt. Tipsar att börja lyssna från början för att hänga med i alla berättelserna, de första avsnitten har inte det bästa ljudet men det blir bättre och bättre. Andra poddar som jag lyssnar på (och rekommenderar) är HanaPees otroliga podcast och Flora & Frida

  Karin 2016-06-14 10:28:59
  Svara
  • Svar på Karins kommentar.

   Exakt! Veckans bläcka är sån given underhållning! Lättsamt och alltid med glimten i ögat

   Jeanette 2016-06-27 16:24:15
   Svara
  • Svar på Karins kommentar.

   Kanske ska ge veckans bläcka en ny chans, störde mig fruktansvärt på ljudet och flamsigheten så lyssnade inte ens klart på första avsnittet.

   Anna 2016-06-14 18:36:41
   Svara
 • Jo! Missa inte The Moth. Och This American Life-podden. Kram

  Svara
 • StoryWonk poddarna! Antingen The Light Bulb som handlar om popkultur (samtal mellan Alistair och Lani, tva intelligenta och supergulliga personer som ocksa rakar vara gifta med varandra) eller nar de foljer en viss bok over flera veckor, exempelvis Pride & Prejudice, Harry Potter etc. Dock kravs det lite commitment att folja en podcast for en enda boks skull och det ar bara Alistair som pratar under de poddarna men han ar sa fruktansvart entusiastisk att det gor ingenting. Jag tipsar om att borja med The Light Bulb. Tips tips!

  Nicole 2016-06-14 10:15:30
  Svara
 • Om man inte kan få nog av Sigge och redan har lyssnat om de flesta alex och sigge avsnitten (……) så kan man lyssna på när han pratar om tv och film i mix megapol! Alla avsnitt finns på ”podcaster”. Ofta blir det himla kul med anders timell + dom andras reaktioner. Och varje avsnitt är 10-15 min = perfekt!! Tex har han pratat om ett program i USA där deltagarna släpps ner ensamma och nakna i djungeln. Superroliga grejer!!

  Tilde 2016-06-14 10:11:21
  Svara
 • Om populärkultur och böcker; Oh witch, please. Två feministiska underbara kvinnor från Kanada som läser om Harry Potter böckerna och ser om filmerna. Otroliga kvinnor som samtalar om harry världen på ett sånt jäkla roligt, smart, fyndigt och härligt nördigt vis. Första avsnittet är första boken, andra är första filmen osv. Jag har ingen aning om du gillar Harry Potter eller inte, men oavsett så tror jag denna podd kan passa dig och alla andra som har intresse av hur populärkultur formas samt former ens samhälle och ville ha sig ett gott skratt på köpet!

  Emilia 2016-06-14 09:41:55
  Svara
 • Tips! Peppes andra podd tillsammans med hennes man Magnus: ”Magnus och Peppes podcast”. Mycket bra.

  Lina 2016-06-14 09:26:55
  Svara
 • Mina favoritpoddar är Säker stil podden av Ebba von Sydow och Emilia de Poret, Träningspodden av Lovisa Sandström och Jessica Almenäs, samt Veckans Bläcka med Jennie Hammar och Karin Bastin. In å lyssna!

  Fanny 2016-06-14 09:23:12
  Svara
 • Jag lyssnar också på podcast hela tiden. Mina bästa tips är:
  ”60 Minuter” en intervjupodcast med djupgående samtal med kulturpersonligheter i Sverige.
  ”KVÄLLSKLUBBEN” en podcast med bästa vännerna Ingrid och Astrid. Dom pratar öppet och roligt om feminism och livet i stort.
  ”En varg söker sin pod” Kultur och feminism.
  ”Guys we fucked” en svinbra pod om sex, feminism och sexualitet. Det är roligt, ärligt och lärorikt.
  ”Oh Boy By Man Repeller” En intervjupodcast med personer inom media i USA.
  ”Drivet” En intervjupodcast med kvinnor om deras karriärer och vad som driver dem i deras arbete.
  ”Singelrådet” Ett rundabordssamtal om allting som rör livet som singel. Väldigt samtida och ofta Stockholmsorienterad, med samtal om tinder, dejting, dos and don’ts etc.
  ”Bildningspodden” om olika ämnen, tex Sigmund Freud, Digital litteratur, kändisens historia, upptäcktsresande, latin, hippierörelsen etc etc.

  Elin 2016-06-14 09:14:02
  Svara
 • tack tack för detta inlägg, frågar jämt mina vänner vilka poddar som är bra… har därför inget eget tips, men kan inte du göra en follow-up om ett tag? när du lyssnat och hittat några bra poddar? hade varit guld!

  moa 2016-06-14 09:05:18
  Svara
 • Måste tipsa om Kulturens ABC! Två kvinnor inom scenkonsten pratar om branschen och livet och allt möjligt. Skrattar ibland så att jag bryter ihop, ute i det offentliga, när jag lyssnar på den.

  Sofia 2016-06-14 08:59:32
  Svara
 • Jag har också en crush på Peppe!!

  Linnea 2016-06-14 08:53:55
  Svara
 • Vilka bra tips! Nu har jag att lyssna på!

  Vad jag har lyssnat mycket på är Mordpodden, i första säsongen tar de upp mord i Småland. Riktigt intressant!

  Och så lyssnar jag på StartUp. Sanslöst intressant! En kille som startar en podcast om hur det är att starta en podcast startup. Bara 20 minuters avsnitt- så det är kort och kul!

  Ingrid 2016-06-14 08:36:38 http://www.ingbergman.blogspot.se
  Svara
 • Punschverandan! En underbar podd som liknar Värvet fast med ”vanliga” människor istället för kändisar. Äldre människor som berättar om häftiga grejer de varit med om i livet. Rekommenderar ett av de första avsnitten med en man som t.ex. festat med Beatles och varit på Woodstock utan att veta vart han faktiskt befann sig. Minns tyvärr inte hans namn men det går ju att läsa sig fram i beskrivningarna.

  Lina 2016-06-14 08:25:54 http://www.nouw.com/linaelise
  Svara
 • Rekommenderar verkligen Institutet P3! Tyvärr verkar den ha lagts ner men finns jättemånga avsnitt att ta sig igenom. Avsnitten är oftast långa (1h+) men de delas upp i två delar på ca 30min så det är perfekt att lyssna på till och från jobbet/skola. Podden behandlar allt från Universums mysterier till små små bakterier. Nördigare än så blir det inte! 🙂

  Valeriaism 2016-06-14 08:08:12 http://Valeriaism.wordpress.com
  Svara
 • Ronden! Tre läkare som ganska ledigt pratar om allt medicin-, sjukhus- och läkaryrketrelaterat. Obs, på ett roligt, avslappnat och lite knäppt sätt. Som att levern kommer på plats 4 på ”kroppens organ topp 5” för att den är slät som en delfin och har många coola funktioner.

  Filippa 2016-06-14 07:48:53
  Svara
 • Hej Sandra! Om du gillar feministiska bokpoddar tycker jag du ska lyssna på den podd jag är med i: En förbannad podd. Böcker är det stora fokuset, men vi blandar in lite populärkultur eftersom populärkultur är awesome. Vi har, enligt mig en fin blandning av gammal och ny litteratur, young adult och vuxet. Mitt hjärta klämtar lite extra för young adult. Ett nytt avsnitt varannan vecka, ich en tillhörande webbbokcirkel för sugna. Finns på itunes osv.

  På tal om bra YA: har du läst e. Lockharts Den ökända historien om Frankie Landau-Banks? Om inte, gör’t!

  Katta kvack 2016-06-14 07:40:55 http://enforbannadpodd.se
  Svara
 • Jag älskade Geniförklarat, som nu tyvärr är nerlagd. Det är komikern Messiah Hallberg med vänner som snickelisnackar, det är en riktigt bra humorpodd! Lyssna på något av Best of-avsnitten om du vill få ett grepp om den med en gång.

  Om du gillar Kristian Täljeblad från Paradise Hotel fortfarande borde du lyssna på Tryck F1 för hjälp! Han och hans polare hjälper folk med problem, och de är inte alltid jättekompetenta men roliga ändå. Jag är hemskt kär i dem, och avsnitten är ganska korta.

  Zara Larsson har också en podd, och det jag älskar mest med den är att få tjuvlyssna på hur coola tonåringar snackar och är. Jag riktigt myser!

  Pam 2016-06-14 07:35:07
  Svara
 • Superlike! Även om man inte är singel är denna singel/dejtingpodd sjukt värd. www.superlikepodden.se

  Linda 2016-06-14 07:32:30
  Svara
 • Det känns som du borde älska En varg söker sin pod!

  Linda 2016-06-14 07:29:39
  Svara
 • Jag älskar både En varg söker sin pod och Lilla drevet (kan bero på min Liv Strömquist-krusch, haha). Lilla drevet är ju mer satir/komedi iofs, men eftersom varje avsnitt gör satir om typ 3-4 nutida ämnen så brukar man lära sig en del på köpet.

  Om du gillar Kent (minns inte om du brukar lyssna på dem) så rekommenderar jag Kent-podden som musikguiden i p3 har gjort. Extremt nördigt och väldigt kul.

  Sen tycker jag att Flora & Fridas pod är mysig 🙂

  Sara 2016-06-14 07:13:45
  Svara
 • Tips: En varg söker sin pod! Finaste pdden om kultur och livet.

  Maria 2016-06-14 06:37:34
  Svara
 • Crushen är ömsesidig.

  Peppe 2016-06-14 06:18:44 http://jeanetteohman.com
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!