måndagspepp.

Glad måndag! Hoppas ni inte ens vet att det är måndag utan har hamnat i en semesterlunk så att dagarna flyter ihop. Om inte – hoppas ni snart är där.
Jag är hemma i Stockholm igen efter en helg i Frankrike. Har tillbringat min måndag hittills med att gå en långpromenad samt köpt städprylar för att det behövdes. Känner mig ganska måndagsloj. Det tog femtioelva år att ta sig hem från flygplatsen igår för att det hade varit Coldplay konsert + match så inte en taxi gick att få tag i och t-banan var stängd. Som tur var klarade sig i alla fall alla blommorna (minus en basilika i köket) under långhelgen och det var ju det viktiga!
Aja, mot måndagspeppen. Som vanligt och som alla veckor har män utfört lite idiotiska saker och som vanligt har underbara kvinnor förklarat varför detta är ett problem, så vi börjar där:

ahan
Låt oss prata om det verkligt farliga.
Hanapee har skrivit ett så otroligt bra blogginlägg ang det här med att en kvinna blev våldtagen under en Zara Larssonkonsert, Zara twittrar att hon hatar män och självklart bröt helvetet löst. Alltså LÄS DEN. LÄS.

sad
Sad Topographies.
Linn tipsade om instagramkontot Sadtopographies och jag är kär i det. Så vemodigt och knäppt på en och samma gång.

dress
Cold Shoulder Long Sleeve Ruffle Maxi Dress
Tycker klänningen Beyoncé har i musikvideon till Hold Up är så otroligt magiskt och såg att Asos hade en liknande som jag tycker någon av er borde äga sommaren i.


Charred artichokes with lemon aioli.
Grillad kronärtskocka med citronaioli. Jo jag tackar jag.

.

Translation. Some links to brighten up your Monday.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
11kommentarer
  • crack is wack-parken måste väl vara den där keith harings väggmålning med samma namn finns? eller?? hoppas det! den e så bra.

    silje 2016-07-07 22:44:22
    Svara
  • Efter att ha följt nyheterna i helgen så fick jag nog. Jag blev bara så j ä v l a arg över att man inte ens kan gå på en festival utan att det ska hända någonting. Om 2 veckor är det festival i min stad där jag bor och oron över alla kvinnors säkerhet fick mig att starta en grupp som går ut på att vi helt vanliga människor tillsammans skyddar kvinnor på stan. Om du vill gå in och läsa så heter gruppen ’se men inte röra’. Tillsammans är vi starka och min förhoppning är att detta kommer spridas så att det finns sådana grupper överallt i hela Sverige! <3

    Kram till er alla. Vi måste försöka vända rädslan till styrka!

    Teresa 2016-07-06 23:53:33
    Svara
  • Sad Topographies <3

    Cykelkatten 2016-07-05 09:26:50 http://cykelkatten.cc/
    Svara
  • takk for mandagspepp!

    marire 2016-07-05 08:55:57 http://hoydepunkt.wordpress.com
    Svara
  • Och enligt nyheterna är det ensamkommande flyktingar som har begått övergreppen. Någon kanske borde skriva om det.

    L 2016-07-04 21:42:12
    Svara
    • Svar på Ls kommentar.

      Eeeh… Om det nu skulle vara som du påstår så är det väl uppenbarligen någon som skrivit om det? Jag kan dock undra varför, då förövares etnicitet endast i undantagsfall nämns i nyhetsartiklar. Det gäller för övrigt även dem som blivit utsatta. Jag har inte läst något om var den unga kvinnan som utsattes kom ifrån. Och det är jag tacksam över, eftersom sådant i de allra flesta fall är fullkomligt irrelevant.

      Annika 2016-07-05 09:43:12
      Svara
    • Svar på Ls kommentar.

      Håller med dig. Fruktansvärt att det inte skrivs något om det. Varför skydda dem om de begått något så hemskt?! Hade det varit vita män hade det blivit ett jäkla ståhej! Pinsamt, det har verkligen gått för långt. Tänker på de stackars flickor som blivit utsatta!

      . 2016-07-05 00:27:50
      Svara
      • Svar på .s kommentar.

        Det har blivit ett ”jäkla ståhej” kring händelsen eller hur? Det har skrivits otaliga nyhetsartiklar, krönikor och analyser om det som hänt. Och som Annika påpekade, om medier nu berättat att det var flyktingar som var förövarna har det ju uppenbarligen inte blivit nedtystat.

        Rebecka 2016-07-05 12:13:54
        Svara
      • Svar på .s kommentar.

        Det har inte enbart varit utländska män/killar som begått övergreppen den senaste veckan. Det har både polis och andra gått ut med. Och nej, när vita män begår övergrepp mot kvinnor får det inte alls samma uppmärksamhet.

        Amanda 2016-07-05 09:44:44
        Svara
  • Innlegget til hanapee var b.e.s.t. Og for ikke å snakke om novellen din i ”Mensen”! Den var fin, den. <3

    Julie 2016-07-04 19:58:47
    Svara
  • hannas inlägg var det bästa jag läst på väldigt väldigt länge!!

    linnea 2016-07-04 17:28:56 http://nouw.com/linneajanssonss
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!