sommarlov i stockholm. måndag till torsdag.

Har haft sommarlov i min huvudstad den här veckan. Det har varit varmt, grönt och mysigt och jag har:

july in stockholm.

Legat på mitt vardagsrumsgolv och lyssnat på sommarprat.

july in stockholm.

Ätit ensamfrukost på Nytorget 6. Avokadomacka och kokt ägg och cappuccino.

july in stockholm.

Vinfikat med Linn som är hemma från New York. Vinfika = dricka vin en knäpp tid på dagen då man vanligtvis dricker kaffe, typ kl 14.00.

july in stockholm.

Smygfotat Sissela Kyle på gatan i glassrandig klänning.

july in stockholm.

Fått en supergott matbud av Saffron (en tjänst där man får färdig mat till dörren lagade av toppkockar). Jag fick laxcarbonara från Wedholms Fisk (kungens favvoresto, varför vet jag ens detta) med nybakat bröd och vaniljkokt rabarber med kesella till efterrätt.

july in stockholm.

Omnom.

july in stockholm.

Jag har legat i sängen mitt på dagen och kollat på Gilmore Girls. Nu har jag typ 5 avsnitt kvar och sedan har jag matat hela serien. Vågar knappt tänka på hur många timmar av 2016 jag tillbringat framför denna serie. 7 säsonger, 22 avsnitt per säsong á 45 minuter. Tycker Rory påminner så mycket om min kille, både till utseende och sätt.

july in stockholm.

Promenerat längs med Norr Mälarstrand i shorts och t-shirt fastän det var kväll.

july in stockholm.

Ätit langos! Fy satan vad gott det är.

july in stockholm.

Denna vackra satt mittemot

july in stockholm.

Jag har åkt tunnelbana med unga män.

july in stockholm

Jag har fikat med sprillans ny bebis + föräldrar + Gustav.

july in stockholm

Och så har jag sprungit längs med Årstaviken. Där är det så vackert, försöker konstant spara mentala fotografier till blåsiga januarikvällar.

 

Translation. My week in Stockholm, Monday to Thursday.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
28kommentarer
 • har en fråga! vilken pasta tycker du är godast? alltså vilket märke? jag köper oftast zetas men ibland typ garants ekologiska, typ traditionell spaghetti. mest för att jag helt enkelt inte vet vilket märke som är godast, har inte hunnit prova mig för. men du har ju bra koll på pasta ^^

  linnea 2016-07-13 21:39:59
  Svara
 • Himla fin vardag du har. Vill också ta vinfika och springa i Stockholm istället för att stå inne på jobbets mjölkskåp och frysa!

  Demitra 2016-07-10 14:36:33 http://nouw.com/demitra
  Svara
 • Får man ligga med Gustav tror du? kanske med Linn också på samma gång? :))) Någon som har ett jobberbjudande till mej by the way.. ARBETSLÖS och bitter bisexuell bög.

  Bög chris 2016-07-10 01:01:30
  Svara
 • vill vinfika mig igenom sommaren känner jag! bra ord där <3

  ISA 2016-07-09 20:14:42 http://isabyl.devote.se
  Svara
 • 116 timmar Gilmore Girls! Omg

  Maja 2016-07-09 20:01:57
  Svara
 • Hej Sandra?? jag undrar om din nya varsity jacka. Jag har nu hittat en lite billigare variant och undrar hur din sitter? Är den tajt, hur långa ärmarna är och om den sitter skön? Tack för om du svarar?

  André Arvidsson 2016-07-09 19:51:21
  Svara
 • Men asså vi måste prata mer om GG. Har också kollat igenom alla säsonger igen, och nu när det ska komma en uppföljningssäsong blir jag galen. Har funderat ut potentiella storys för ca alla i serien, och jag kan fan inte bestämma mig för vem jag vill att Rory finally ska leva livet med. Har precis googlat bilder på Milo och dör över hur snygg han är, men samtidigt, när jag har sett de senaste säsongerna med Logan så bara vill jag ju att de ska leva ett rikt och trevligt liv i alla fall… fast ändå inte!! Hur ska det bli egentligen??? men mest hoppas jag verkligen på att det ej blev en jävla Luke för Lorelai.. vill så gärna att det ska bli Chris i alla fall…
  och när jag läser min egen kommentar här så känner jag mig typ ambivalent.. HUR SKA DET BLI?! Vill ej att det ska bli klyschigt!!! 🙁

  monkan 2016-07-09 19:45:15
  Svara
 • Langos!!! Vart? Waaaah

  Veronica 2016-07-09 19:44:50 http://undanflykt.tumblr.com
  Svara
 • No gagnef? 🙁

  Dee 2016-07-09 19:02:47
  Svara
 • Ibland har du inlägg där dina läsare får skriva något fint de varit med om och sedan så publicerar du kommentarerna. Vet att detta inte är ett sådant inlägg men jag gjorde nyss något som jag tyckte var så himla bitterljuvt så jag var bara tvungen att dela med mig av det ändå. Haha.

  För ca 1,5 månad sedan så gjorde jag slut med en kille som jag AVGUDAT i två år. Allt på grund av att han under dessa två åren behandlat mig som skit rent utsagt. Efter detta så har jag fått flera mejl från honom där han skrivit hur otrooooligt mycket han saknar mig och att han vill ha tillbaka mig. Han ville bara att allt skulle vara bra mellan oss igen.. Haha, skrattretande!

  I alla fall. Efter en stunds funderande idag så insåg jag två saker, det första var att det jag trodde var omöjligt (att komma över honom..) är på god väg att hända då mina känslor börjat svalna (!!!! är så jävla glad!!!) och det andra var att jag verkligen inte ville ha tillbaka honom. Så jag skrev att jag var så jävla less på allt som hade med honom att göra, att jag inte tänker låtsats vara glad eller snäll då jag är så himla förbannad på honom och att han ”fan bara ska våga att kontakta med mig!”. Skrev några rader till och avslutade med att skicka med Barbra Streisands låt ”Cry me a river” och skickade det sedan.

  Är så jävla stolt över mig själv. Efter två år så hade jag äntligen mod att säga vad jag exakt vad jag ville säga (och strunta i konsekvenserna). Och ÄNTLIGEN ÄR JAG FRIIII.

  Sanna 2016-07-09 18:58:24
  Svara
 • haha, åh. älskar jämförelsen mellan magnus och rory! 🙂 har inte börjar plöja än, men vill verkligen. längtar till de nya avsnitten! de lär ju göra blåsiga höstkvällar så mycket bättre.

  Svara
 • What a fantastic summer! I am trying to mentally take snapshots of good weather as well in preparation for winter.

  Enjoy!
  Christine
  http://www.christinelovestotravel.com

  Christine 2016-07-09 14:53:45 http://www.christinelovestotravel.com
  Svara
 • Hej! Har du lyssnat på Tom Malmquists sommarprat? Vad tyckte du om det sommarpratet? Tycker det var hemskt gripande, sorgligt men, ändå starkt och livsbejakande typ. Tror att alla inte blir blixtförälskade (som jag blev då) i hans berättarstil, rolig/intressant att höra andras åsikter tänkte jag…

  Andrea 2016-07-09 13:53:43
  Svara
 • Åh, lyxlangos! Måste få reda på var de går att få tag på!? Alltid sugen på langos på sommaren men har nog inte ätit det på sjutton år sedan min syster jobbade i langosståndet på Astrid Lindgrens värld.
  Vilket härligt sommarlov! /Sarah

  Ecologista 2016-07-09 12:46:51 http://www.ecologista.se
  Svara
 • Just det ja, kom på att jag är lite nyfiken på en sak. Du var ju i Tokyo för ett tag sedan för att prova bo där i en månad och har gjort samma sak i New York, verkar som att du brukar göra det typ en eller ett par gånger per år. Har du något nytt ställe som du är sugen på att prova bo på? Tycker det är sjukt inspirerande att du byter ut din vardag lite då och då!

  Mia 2016-07-09 11:03:28
  Svara
 • Fan vad nice och vara tillsammans med Rory, måste vara väldigt spännande. Har precis börjat titta på Gilmore girls för tredje gången, på franska, pluggar franska just nu då jag tänker att jag förenar nytta med nöje.

  Mia 2016-07-09 10:54:28
  Svara
 • Hej. Var finns den där underbara langosen?

  Ida 2016-07-09 10:51:07
  Svara
 • Nu är det min tur att be om hjälp här, asap. Det är nämligen så att mitt hjärta har brustit fullständigt för första gången. Jag är 20, går hos psykolog, äter antidepressiva, har haft problem med bland annat depression i flera år nu. Träffade en världsfin kille i början av året som inte bara var den jag förlorade oskulden till utan också första killen jag kysst på riktigt och varit kär i på riktigt. Han fick mig att komma upp på fötterna igen. Jag har varit så orolig över att han ska lämna mig ända fram till nu på senaste tiden då jag verkligen försökt slappna av mer. Men så igår helt från ingenstans så tog det slut. Han ville ses och prata och sa att han inte var kär mer.

  Han ville fortsätta precis som innan sa han, det skulle inte va nån skillnad för jag är fortfarande hans bästa vän och han vill ha kvar mig. Han hade tänkt att vi skulle gå på spelkväll hos mina kompisar direkt efteråt. Jag sa att det inte gick för att jag fortfarande var kär i honom och inte skulle kunna vara med honom överhuvudtaget på väldigt länge efter det här. Men om han nu menar att han vill ha det som innan bara att vi inte är ett uttalat par, kanske det inte är så stor skillnad? Eller skulle det vara för destruktivt att fortsätta vara med honom när jag vet att han inte är kär i mig? Borde vi bara ha en renodlad kompisrelation, eller ens det?

  Hjärtekrossad 2016-07-09 10:31:15
  Svara
  • Svar på Hjärtekrossads kommentar.

   Jag vill bara säga att jag är 99% säker på att ditt hjärta sakta kommer pressas till sandkorsformat om du fortsättar hänga med honom på ett så vagt sätt. Jag fattar att det känns som en trygghet att inte helt hålla sig borta, men jag lovar att allt blir bättre mycket snabbare om du bara håller dig borta istället!

   Josefin 2016-07-10 22:34:03
   Svara
 • Hej! Var på internet har du sett gilmore girls nånstans? Streamar du? Vill också så gärna se!

  Ida 2016-07-09 10:24:41
  Svara
 • Åh vad härligt det ser ut! Här aldrig ätit langos men vill gärna göra det asap, tror verkligen det är världens grej.

  Klara 2016-07-09 10:21:41 http://klaraamandas.blogg.se
  Svara
 • Åh! Vart pt du dessa langos?

  P 2016-07-09 10:08:28
  Svara
 • Men vart hittar man langos!? (Bortsett från gröna Lund). Har letat som en tok i alla år efter detta fantastiska under i Stockholm!

  Kakan 2016-07-09 10:08:22
  Svara
 • Var köpte ni langos!?!?! Måste få veta!!!

  Lina 2016-07-09 09:58:28
  Svara
 • Åh vad somrigt och härligt Stockholm ser ut, här i SF är det så himla dimmigt och kallt i juli:(

  Linnea 2016-07-09 09:30:00 http://berglundlinnea.wordpress.com
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!