måndagspepp.

Hej och glad måndag. Hade jag inte haft det här stående måndagsinlägget hade jag nog knappt vetat om det varit måndag eller inte. Jag sitter och skriver detta med en mjuk liten taxtass i knäet och sådant hjälper mot nästan allt. Idag har vi varit en hel vecka på franska rivieran. Gick fort och långsamt på en och samma gång: läst böcker, sett film, badat, blivit fräknig över armarna.
Ikväll tar jag och Magnus flyget till Palma där vi har hyrt ett hus med 6 andra kompisar i en vecka. Ser så mycket framemot detta!
Men först: måndagspeppen.

attiotal

Mesmerized av denna klubbvideo från Los Angeles åttiotal. Frisyrerna, kläderna, dansen, de små försynta blickarna när de märker att de blir filmade. Alltså så himla inte sant att åttiotalet var det fulaste kläddecenniet. Alla är SÅ fina och egna.

 

quotes
51 Of The Most Beautiful Sentences In Literature
Blev tipsad om denna listas av en bloggläsare, tack tack <3 Mycket inspirerande här för den som gillar ord.

bladen

Bladen Brinner
Peppad på denna podcast om barn och ungdomslitteratur riktad till vuxna som har premiär i september! Johanna Lindbäck och Lisa Bjärbo som står bakom podden beskriver den såhär:
”Pyttelite som om teveprogrammet Babel har gått och blivit ett radioprogram. Och bara, bara, bara handlar om barn- och ungdomsböcker.” 

 

buzzfeed
Getting Rid Of Clothes I Hated Helped Me Love My Body
Fin artikel tyckte jag om kroppsförakt och kläder i ens garderob som inte passar som man ”sparar till sen när man ska bli smalare”. Fy fan. Hållit på med det där en hel del i mina dagar och händer ibland att jag hamnar där igen och det är så korkat. Kläder som passar ftw.

5 recipes for sick days.
Jag var ju sjuk förrförra veckan (och är väl fortfarande inte helt hundra men men), därför har jag bli-frisk-radarn på och hittade denna sammanställning av recept för sjukisar. Bli friska nu hörrni alla.

 

 

Translation. Some links to brighten up your Monday.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
  • takk for at du lager mandagspepp selv midt i sommeren! <3

    marire 2016-07-26 08:51:49 http://hoydepunkt.wordpress.com
    Svara
  • Hej Sandra + Sandras bloggläsare!

    Jag fyller 21 om en vecka och skulle vilja hitta på något kul med vänner i helgen. Dock verkar det bli regn???
    Har någon tips på vad jag kan hitta på med vänner (tänkte skapa event på fb så kanske blir 10-50 pers)?
    OBS på att jag inte kan ha något hemma (bor i en liten etta med jobbiga grannar), har ej så mycket pengar att jag kan hyra något, skulle lätt kunna tänka mig parkhäng men onice om det regnar i guess samt att bar+klubb känns lite vardagligt för en födelsedag.

    SNÄLLA VEM SOM HELST GE MIG TIPS!!!!

    /desperat soon to be 21åring

    PS älskar dig Sandra och alla ni läsare<3

    Engla 2016-07-25 23:02:30
    Svara
  • Alltså tack för att du alltid har så härliga och inspirerande tips på Måndagspeppen! Glad att du delade artikeln om kroppsförakt/kläder. Har själv gått upp i vikt de senaste åren, under samma period som jag närmat mig 30 och träffat en underbar kille som jag nu bor med. Jag är lycklig och har god hälsa (lever hyfsat sunt) men har svårt att acceptera att vissa kläder inte passar lägre. Nu under de senaste månaderna har jag mer och mer börjat embracea att jag faktiskt får lov att se ut så här nu. Jag har köpt en del kläder i M och inte pressat mig i S bara för att jag på nått sätt skulle vara mer värdefull då. Så dum i huvudet man kan bli av alla dessa idéer. Verkligen kläder som passar, som får en att känna sig snygg och är snälla mot kroppen, ftw!

    Kristina 2016-07-25 21:40:19
    Svara
  • Åh – tack för det härliga poddtipset hälsar en blivande mellanstadielärare 🙂

    Anonym 2016-07-25 12:59:44
    Svara
  • Hej Sandra! För mer än ett år sedan så tipsade du om en f a n t a s t i s k serie som heter Looking om ett gäng killar i San Fransisco. Det blev ju bara två säsonger (!!!!!???!!!) men nu har de släppt ”Looking: the movie”, har ej kikat på den än för läste just om det. Men tänkte tipsa tillbaka till dig eftersom du tipsade om serien 🙂

    Kajsa 2016-07-25 10:50:17
    Svara
  • Tack för bra länkar! Särskilt den med utrensningen av kläder man inte längre passar i! www.nouw.com/hellofebruary

    Rebecka 2016-07-25 10:16:53 http://www.nouw.com/hellofebruary
    Svara
  • Men alltså 80-talet! My god! Jag hoppas inte att vi kollar tillbaka på 10-talet och tänker att vi är lika utflippade som då.. Åh, men det blir säkert så.

    Lovisa 2016-07-25 08:36:32 http://www.wildisland.se/
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!