önskelista till min födelsedag.

Snart fyller jag åååår. Älskar födelsedagar. Min egen, andras, ståhejet. Minus det där med att man långsamt närmar sig döden och sen dör man och blir till ett ingenting i en svart rymd och allt som har hänt slutar spela roll, men det är en småsak.
Mina årliga blogg-önskelistor är också väldigt roliga att göra! Det här önskar jag min i födelsedagspresent, om man liksom får drömma helt fritt och gå bananas:

gucci
Gucci ’Vintage Web’ tote
Okej, den här står högst upp på min önskelista. Har sneglat på denna väska i alla fall ett år, tycker den är så hi-me-lans fin. Designen är från femtiotalet men uppdaterad med ett bi och stjärnor. Perfekta vardagsväskan, tänker att varenda outfit blir extraflott ihop med denna.

catbird
Catbird, The Tiniest Studs.
Catbird är en liten juvelerare i Brooklyn som gör de finaste smyckena jag vet.
Har ju två hål i ena örat och det vore så fint med en liten diamant i det hålet högst upp.
Finaste är nog Dewdrop stud eller de gröna smaragderna eller svarta diamanterna.

vas

Vas Flask.
Fantastisk vas i mässing och glas från Michael Anastassiades Floating Forest-serie för Svenskt Tenn

en
Hanna Hellquist – En tryckare på Blue Moon Bar
Hanna Hellquist krönikesamling är 700 (!) sidor lång och ser så himla inbjudande ut. Vill ha vill läsa.

natten
Karolina Ramqvist – Det är natten
Lite längre än en novell, lite kortare än en roman. Karolina Ramqvists nya bok Det är natten handlar om en författare som ska lansera sin nya bok och är en blandning av essä och skönlitteratur.

nixon

En nätt Nixon-klocka.
Tycker de har finast klockor. Detta är tredje året jag önskar mig en Nixonklocka på bloggen, hmm. Borde kanske skaffa mig en, svårt bara, man vill ju se dom på riktigt.

ginsberg

Bella Freud – Ginsberg Is God Eau de Parfum &  Bella Freud – Ginsberg Is God scented candle
Bella Freud Ginsberg is God-kollektion är så himla fin och det kanske i och för sig är orimligt att önska sig en parfym som man inte har luktat på irl men lyssna på beskrivningen av parfymen: Named after Allen Ginsberg, Bella Freud Parfum’s unisex fragrance is inspired by ”the tousled headed poet surrounded by books and papers, the scent of green leaves and spring drifting in through the open windows.”  Så fint ju.
Doftljuset är kanske ett rimligare alternativ och doftar tomat och fikon <3.

hoops
J.W.Anderson gold-plated embellished hoop earrings
Hoops i guldpläterad mässing. Älskar bollarna.

Untitled-1

Anna Lawska – brosch
Så enkel och drömmig nålbrosch i guld. Tänker på en vit t-shirt. <3

hanls

ASOS Choker Necklace
Supertunt choker-halsband i silver med guldpläterat överdrag.

Nu kommer jag inte på något mer och dessutom är mitt internet så hiiimla segt. Blev ganska otippat mycket smycken på listan? Hade jag inte gissat på själv.
Hejdå nu ska jag bada.

 

Translation. Dream wishlist for my birthday.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
15kommentarer
 • FINT!!!! Älskar också att få göra min önskelistan i augusti <33

  Rebecka Drake 2016-08-02 08:45:02 https://rebeckadrake.wordpress.com/
  Svara
 • Ååh så himla fina mysiga saker! Bra önskat! 😀

  linnea 2016-08-01 12:49:01
  Svara
 • Hej Sandra! Skriver du denna lista på bloggen för att du ska få dem i såna där gratisgrejer som du får hem ibland?

  Elin 2016-07-30 23:34:45
  Svara
 • Slutade läsa inlägget efter klumpen i halsen som kom när du pratade om döden. Är så jävla orolig över detta, hur kommer man över det? Kommer på mig själv att jag tänker på döden alldeles för ofta och blir så stressad över att jag redan är 27. Livet är så märkligt, alla dessa minnen vi har, stora som små, helt otroligt att inget av detta som redan varit kommer tillbaka, aldrig någonsin. Istället skapar vi nya minnen hela tiden och vips är vi där vi alltid fruktat att vara – äldre. Hur fan stoppar man tiden? Alla nära och kära som blir äldre samtidigt som vi? Vi är faktiskt ett stort ingenting i hela universum.

  Ina 2016-07-30 13:36:47
  Svara
  • Svar på Inas kommentar.

   I feel you! Ännu mer nu när jag har ett barn som kommer att dö i sin sjukdom innan hon fyllt 25. Men jag brukar tänka att ingen vet, inte ens de som tvärsäkert säger att ingen händer. All annan energi omvandlas hela tiden, rörelseenergi blir värme osv, varför kan det inte vara samma med livsenergin. Men oftast när tankarna kommer så tänker jag: ”Är det så, så är det så och då det är inget jag kan göra något åt och jag tjänar ingenting på att fundera över det”, alternativt: ”jag lär ju märka om det händer nåt”. Sedan tvingar jag mig att tänka på något annat, typ hur jag ska grilla den där kycklingen eller vilka overaller barnen ska ha i vinter. Dödsångest ger liksom ingenting förutom mer ångest! Kram!

   Ylva 2016-07-31 19:22:23
   Svara
  • Svar på Inas kommentar.

   Men sluta tänka på döden och lev istället! Här kommer ett citat från daniel adams-ray (trodde aldrig jag skulle citera honom hah) ”En dag ska vi alla dö, alla andra dar ska vi inte det!”

   Anna 2016-07-31 03:46:41
   Svara
   • Svar på Annas kommentar.

    1. Det citatet är inte Daniels utan Jan Stenmarks om jag har rätt.

    2. Jag tänkte alltid på döden en period och mådde skit då. Sen lästa jag något om att man ska försöka se på döden som något kollektivt, något vi alla göra tillsammans. Det lugnar även mig att tänka på skäktingar som dött och att jag kommer dit dom är. vill så gärna tro att döden är det största äventyret. För mig gick dödsångesten bara över, jag orkade tillslut inte med den, den var ju tråkig haha.

    S 2016-07-31 14:15:48
    Svara
 • Åh gillar du Ginsberg???!<3

  Alli 2016-07-30 12:30:52
  Svara
 • Jag hade inte tackat nej till vasen, den hade verkligen gjort sig fin på mitt fönsterbläck! www.nouw.com/hellofebruary

  Rebecka 2016-07-30 12:27:07 http://www.nouw.com/hellofebruary
  Svara
 • Jag har läst alla dina texter om olycklig kärlek och gråter framför skärmen. Jag har läst dem förut såklart, flera gånger, och gråtit – ja det har jag gjort mest hela tiden de sista veckorna. För att sommaren, eller allt egentligen, är svårt att ta sig igenom själv för första gången på fem år. Det har gått över åtta månader, men det känns på ett sätt som mycket kortare och på ett annat som om jag inte träffat honom på en evighet. Men vi sågs för ett par månader sen, och han berättade för mig om sin nya, som han blev tillsammans med drygt fyra månader efter att vi gjorde slut. Eller jag gjorde slut, men nu känns det som att det var han eftersom han kom över mig så fort. Hur gör någon ens det? Efter fem år tillsammans. Jag vill att han ska sörja oss som jag gör, inte vara lycklig med någon annan och det gör så himla ont. Jag är så himla arg och frustrerad och ledsen på honom och att läsa dina texter om ditt och Tobias uppbrott tröstar lite men jag kan ändå inte tro på att de här känslorna kommer att ta slut någon gång. För jag tänker på honom så himla himla mycket fortfarande. Och drömmer om honom nästan varje natt och vaknar och känner mig förjävligt ensam. Och jag vet inte vad det betyder, om jag saknar honom eller önskar att vi var tillsammans igen eller om jag bara sörjer allt som var bra och inte är bra nu.

  Ellinor 2016-07-30 11:54:28
  Svara
  • Svar på Ellinors kommentar.

   Ellinor.

   Jag har aldrig förstått mig på folk som ”går vidare” snabbt, träffar någon ny att bli ihop med hipp som happ – men så gjorde jag det själv. Efter 5 år.

   Jag tänker fortfarande på honom varje dag. Har sörjt mycket. Men inuti mig själv liksom. Antar att man gör på olika sätt. Mest ledsen att vi har 0 relation idag. Besviken på mkt som var, aldrig blev. Men försöker vara i nuet med min nya. Det är inte alltid så lätt som det kanske kan se ut bara. Så du vet.

   Du är inte ensam!

   Sorgfågeln 2016-07-31 02:10:28
   Svara
  • Svar på Ellinors kommentar.

   Hej Ellinor och Elsa!

   Kramar till er, det är hemskt att gå igenom det ni gör just nu. Ni är så himla starka! Vi gjorde slut i våras, jag grät på tunnelbanan varje dag i april och maj. Att vakna varje morgon och börja om på nytt, det var ett långt arbete och jag var så trött. Jag trodde aldrig att det skulle gå över.

   Men det gjorde det! Plötsligt häromdagen på tunnelbanan, så insåg jag att jag inte har gråtit där på en månad. Sakta men säkert blir det bättre och bättre, det är svårt att tro det när en är mitt i det, men plötsligt var det som att vakna och inse att det kan faktiskt bli bättre. Det hade känts som tomma ord, ”vadå det blir bättre jag mår dåligt nu!”. Men det blir bättre, på riktigt. Inget varar för evigt. Ta hand om er (eller låt nån annan ta hand om er), gråt på tunnelbanan och var ute hela natten, promenera runt hela stan om det får er att må bättre för en timme. <3

   Matilda 2016-07-30 12:59:34
   Svara
  • Svar på Ellinors kommentar.

   Hej Ellinor! Här är en till med brustet hjärta. Blev för tre månader sedan lämnad av personen som jag är dödskär i. Vaknar varje natt med ångest och tårarna brännande bakom ögonlocken. Det känns som en tyngd i bröstet, en saknad, en besvikelse. En sorg över allt som inte blev.

   Ville bara säga att du inte är ensam och att känslorna amånigom kommer (intalar jag mig själv) att lägga sig. Livet är så mycket mer än sorg och ångest.

   Kram!

   Elsa 2016-07-30 12:30:10
   Svara
 • Hej sandi,

  Jag har Bella Freud ’signature’ med hunden pa. Alltsa helt fantastisk parym men den forandras en himla massa pa min hy. I flaskan luktar den frascht och nastan lite killigt (far man saga sa om man ar feminist?) men pa mig blir den blommig, vaniljig och lite anisk liknande. Verkar som om flera av mina vanner som testat den far en helt egen unik lukt. Och pa min mamma lultar den skit och arsenik. Sa testa parfumen innan du koper!! Finns sakert sma testers man kan bestalla hem naganstans? Eller kom till london sa kan jag ta med dig till hennes atelje och sa kan vi testa den dar haha :))

  Puss
  J

  Johanna 2016-07-30 09:17:41
  Svara
 • Men Sandra, ASOS har ju fri retur från Sverige nu förtiden! Du kan ju beställa en nixon därifrån och skicka tillbaks den om den inte går hem!

  F 2016-07-30 09:15:22
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!