Q&A om Palma, kompisar och att splitta notor.

hej


ÅH SANDRA! Vart ligger det drömmiga stället med både pool och hav på Mallorca?!

Hette något med Panoramica, låg vid Cala Blava!

Åh så härligt! Vet du vart din väninnas svarta klänning är ifrån? Hade så gärna velat ha en liknande
Hon hälsar att den är från Day!

Fråga – Hur gör du när du är ute och käkar på restaurang med vänner, delar ni på notan? Swishar ni en massa eller när ni täta nog att va köra ”jag tar den här”? Så nyfiken pga så sjukt omständigt att hantera restaurang notor när man är massa folk och de flesta är rätt panka, vem tog vilken öl och hur mycket ska var och en dricksa etc?
Vi splittar jämt. Typ alltid, räknar sällan ut vem som tog vad eller något sånt. Om det inte är sjukt olika såklart! Sånt där brukar annars alltid jämna ut sig. För denna resa till Palma använde vi appen Split som är jättebra om man reser många. Då betalade alltid en person för allt vi gjorde och skrev sedan upp det i appen. Och så i slutet av resan hade appen räknat vem som var skyldig vem. kram.

Du verkar ha ett sånt mysigt kompisgäng. Väldigt tighta och alla är liksom redo att bara dra. Är alla gamla vänner eller är det folk du träffat i vuxen ålder? Ni ser hur som helst ut att ha en toppentid i Spanien (ang Palma resan)
Alla känner varandra på olika sätt på olika håll och vissa mer än andra och andra mycket lite. Första kvällen gick vi runt bordet och så fick alla berätta hur de kände alla från början. Både fint och ibland förvånande! Resan började med att Alexandra skapade en stor grupp på facebook och frågade vilka som ville semestra med henne, i slutändan blev det vi nio! Men jag känner vissa från jag var 16, andra när jag bodde i new york, någon via jobb, och någon annan har jag lärt känna ute på fest. kompisar hägrar överallt!

Alltså tygkassen!! SÅ FIN. Vet du vart han har köpt den??
Den är min och går inte att köpa tyvärr. Var reklam för ett forum jag föreläste på 2014.

Vänta nu, menar du hyvla eller riva? I’m confused.
Also: när kommer inlägget om behåar??? Längtar!
Menar riva.. blandar ihop ord ibland. Inlägget med behåar kommer efter sommaren! Har så låg besöksstatistik just nu när det är varmt, så väntar lite : )

Hur river du vitlök? Jag gör alltid illa mig.
Jag använder sällan ett stora klassiskt rivjärn utan bara såna där teeny tiny (finns ex på åhléns). Funkar bättre med både vitlök, citron och ost tycker jag!

Blev himla nyfiken på ditt kök, och undrar lite vad det är för bänkskiva? Är det riktig marmor eller laminat? Vi går i renoveringstider här hemma och jag röstar marmor och killen laminat och vi är båda rätt dåliga på att kompromissa.. Men skivan ni har var ju fantastisk!
Kram
Hej!
Det är riktig carraramarmor. Jag tycker absolut (om jag får bestämma hehe) att ni ska ha riktiga material när ni renoverar. Känns marmor för dyrt skulle jag köra på något annat material istället för att använda laminat. Visst att marmor är poppis just nu, men det kommer det inte alltid att vara och då är det laminaten som kommer att kännas trist, medan riktig sten liksom alltid mer eller mindre är tidlös. Här är ett inlägg om renoveringen.

vad använder du för kamera?
En Canon 6D, skrivit lite om den här.

asså är så imponerad över hur du kan ha samma plagg i så många år?? handlar det bara om att köpa jättebra kvalle eller tar du hand om dina kläder på något speciellt sätt så de håller? känner att alla mina svarta plagg är grå efter tre sekunders användning……..är även skyldig till att ha slängt vita tishor med fläckar pga vet ej hur man tar bort fläckarna HEHE kanske borde gå en kurs i att ta hand om kläder in a proper way. har du några tips?
hej! Jag tror att det kan vara så att många av mina plagg håller längre för att de just är mörkblå och inte svarta? Asså jag vet inte, jag bara gissar nu, men det gör ju att de aldrig blir sådär ”svartdassiga” som du beskriver. Men jag kan rekommendera att färga svarta kläder i tvättmaskinen! Det gjorde jag mycket i min tonår, funkar fint.
Vidare: jag tvättar aldrig mina plagg över 40 grader (oftast 30) och torktumlar inget. På fläckar sprutar jag sån där ta bort-spray innan jag lägger i det i tvättmaskin. Men många av mina kläder har faktiskt fläckar som inte går bort, jag är bara en person som inte riktigt bryr sig om dom. Var det du med vetja! Kan även rekommendera att måla över ljusa fläckar som inte går bort på svarta grejer med en svart sharpie-penna…

Kan du tipse om gode bokhandler i Stockholm eller andre steder i Sverige?
Akademibokhandeln har ju typ monopol i hela Sverige så vi har mest sådana. Men kan rekommendera Akademibokhandeln på Regeringsgatan och Hedengrens i Sturegallerian. Har någon annan tips är jag också peppad på att höra!

Hej! Så fina bilder!! Hur var utställningen? Jag och en kompis har precis flyttat till Nice och funderar på att åka till Antibes för att se Picassomuseet.
Hej! Utställningen var väldigt liten men det kostade bara 6 euro att gå in så det tycker jag absolut att ni ska göra. Om inte annat än för att hänga i de fina gamla delarna av Antibes!

Hej Sandra! Jag har en fråga. När du och Nina jobbade och samtidigt bodde tillsammans i NY, såg ni då till att ni inte gjode allting tillsammans på fritiden också? Typ middagar och fester och så?
Det blev ganska naturligt efter ett tag att vi började hitta på olika grejer på fritiden i och med att vi både bodde ihop och jobbade ihop. Men ganska ofta var vi såklart på samma fester och middagar och sådär, så blir det ju när man flyttar någonstans med någon man gillar. Men för att svara på din fråga var det aldrig någonting som vi behövde sätta oss ner och prata om, det bara hände när vi behövde det.

 

 

Translation. Please read the Q&A in Google translator.

 

picture source.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
26kommentarer
  • Hej. Jag undrar vad som hänt med Michelle? Du skriver aldrig om henne längre? Ska ni göra fler podcasts? 🙂

    Klara 2016-08-09 20:02:47
    Svara
  • Tips på oberoende bokhandlar! http://www.svb.se/nyheter/soderhandlare-samarbetar

    Biblogram 2016-08-08 16:48:49
    Svara
  • Blir så avis på folk som *har det i sig* att splitta notan. Jag har inte råd att äta den rätten/ta så många drinkar jag egentligen hade velat ha, och känner därför att jag inte heller vill splitta notan. Då måste jag ju betala för alla dom som beställde prick det dom ville ha, och rent ekonomiskt kan det ju skilja en hel del. Känner någon igen sig? Hur löser ni det? Att splitta notan kanske kräver att alla har någorlunda samma ekonomi? Eller får man splitta ändå och kanske äta ute mer sällan?

    N 2016-08-08 16:33:38
    Svara
  • Hej, jag undrar om du någon gång inte skulle kunna skriva om tips på/inspiration på snygga skor att dansa och gå ut i för oss som inte gillar högklackat. 🙂 TAck annars för en supermysig blogg!

    Klara 2016-08-07 23:44:44
    Svara
  • Såg att Adlibris har en bokhandel på Regeringsgatan när jag gick förbi här om dagen. Vet inte hur sortimentet är, men den var rätt stor och det stod att det skulle vara samma priser som på hemsidan (vilket oftast är rätt mycket billigare) så det är ett tips om man vill komma undan lite billigare!

    Anna 2016-08-07 01:23:30
    Svara
  • frågeinläggen är nästan mina favoriter, så jäkla mysigt!!

    linnea 2016-08-06 22:12:20 http://nouw.com/linneajanssonss
    Svara
  • Söderbokhandeln är ju supermysig, annars Klackenbergs bokhandel i Vällingby centrum! Himla bra, har många engelska titlar och också konstnärsmaterial.

    Zara 2016-08-06 12:44:47 http://nouw.com/zaraandersson
    Svara
  • Sankt Pauls bok- och pappershandel!

    Marie 2016-08-05 23:26:45
    Svara
  • Hej hallå! Någon som är sugen på att köpa jeansjackan Sandra gjorde för JC? Har en i storlek S till salu, mejla mig isf! Mejla på [email protected]

    Emma 2016-08-05 21:46:06
    Svara
  • Jag gillar söderbokhandeln på Götgatan, äkta bokhandel i gammaldags stil

    m 2016-08-05 16:27:29
    Svara
  • Bästa, bästa bokhandeln är Södrrbokhandeln på Götgatsbacken (typ ett stenkast från Babylon). Tips!

    Maricka 2016-08-05 15:36:39
    Svara
  • Bokaffärstips!!! The English Bookshop på Södermannagatan på Söder!! För engelska titlar såklart men det kan vara bra att läsa ibland 🙂

    Julia 2016-08-05 13:41:23
    Svara
  • Så kul med q/a .
    När ni var en gäng i Spanien. Kan inte sånt vara jobbigt? Att måste vara med vänner en hel dag i en vecka? Ibland har man ju sämre dagar och vill bara vara själv .

    Caroline 2016-08-05 13:19:42
    Svara
  • Adlibris Marknad, också på Regeringsgatan, är fantastisk! Så mysig med ett café (man kan köpa bokfika – en bok och en kaffe).

    Lova 2016-08-05 12:26:37 http://nouw.com/lovar
    Svara
  • Jag vill verkligen rekomendera english bookshop. När jag var i stockholm ett längre tag och min utländska pojkvän kom på besök hängde han massor där.
    Bra ställe, finns i upsala också.

    Agnes 2016-08-05 12:24:31
    Svara
  • Papercut och Konst-ig är roliga bokhandlar?! Har aldrig varit där men säkert värt att besöka om en befinner sig i Sthlm.

    kim 2016-08-05 10:52:33
    Svara
  • 1. Sc-fi bokhandeln i gamla stan
    2. Söderbokhandeln (tror jag den heter), ligger på götgatan
    3. English bookshop, också södermalm

    Emma 2016-08-05 10:51:17
    Svara
  • Åh grymt tips med split-appen!! Är ju alltid ett problem med vem som lägger ut vad.

    Ang bokaffärstips: SCIENCE FICTION-bokhandeln i gamla stan!!!! Min absoluta favoritaffär som i princip är mitt endaste krav att besöka när jag är i Sthlm, Malmö eller Gbg. Puss!

    Amanda 2016-08-05 10:21:35 http://lasbulle.blogg.se
    Svara
  • Tänkte på dig när jag hittade denna Corgimugg: http://www.anthropologie.com/uk/en/product/newarrivals-home-kitchendining/7544078417593.jsp#/

    🙂

    Mikaela 2016-08-05 10:19:42
    Svara
  • Det ska tydligen finnas en Adlibris-bokhandel i Sthlm 🙂

    Jeanette 2016-08-05 10:17:15
    Svara
  • På tal om att dela notor och resor osv så har jag ett tips!
    Det här har provats med allt från 12 pers i USA till fyra vänner i Barcelona. Vi tar alla ut lika mycket pengar i början av resan till en så kallad familjekassa. De pengarna går till allt vi köper tillsammans, mat på restaurang, chips, vin, inträden till gemensamma utflykter osv. MEN vi samlar såklart inte alla pengarna på ett ställe utan alla har sin del hos sig. Dels blir det billigare och så slipper man varje gång någon ska handla något gå igenom vem som betalade förra ölen eller påsen chips. Plus kul att kunna känna sig rik att beställa tolv drinkar i baren och betala ”själv”.

    Fröken Fräken 2016-08-05 10:03:43
    Svara
  • Tips på görgoa bokhandlar i Stockholm:

    Science Fiction Bokhandeln på Västerlånggatan 48, Stockholm, finns även i Malmö och Göteborg.
    Jättestor bokhandel mitt i Gamla stan fylld med fantasy, sci-fi, serier och manga, film, rollspel, massa pynt och accessoarer (Twin Peaks-patches eller Harry Potter-koppar t.ex.). Superkunnig personal och mängder av event eller signeringar. Har också frågelåda där en kan beskriva bortglömda böcker och få hjälp på deras Facebooksida.

    Bokslukaren på Mariatorget 2, Stockholm.
    Bokhandel som fokuserar på barn- och ungdomslitteratur. En vill ha exakt allt här inne. Den är också fylld av affischer, kort, leksaker och prints. Utanför sitter en gigantisk Sally Jones-apa. Har även kafé och ofta högläsningar.

    Söderbokhandeln på Götgatan 37, Stockholm.
    Ganska liten, men jättehögt i tak och böckerna fullständigt hopar sig över en, och det finns sådana där hyllstegar för att nå de översta böckerna som känns väldigt filmiska. Brett utbud och kulturell stämning. Perfekta datebokhandeln.

    Rönnells antikvariat, Birger Jarlsgatan 32B, Stockholm.
    Stort antikvariat som även är förlag och också säljer nya böcker. Har ofta realesefester, läsningar, spelningar eller liknande, exempel; Vasas flora och fauna spelade live där i maj och Nina Hemmingson realesade med Min kompis Gunnar i juni. Brett och smalt på samma gång. Fin lokal.

    Bysis bok och papper, Hornsgatan 80, Stockholm.
    Stor bokhandel som ligger på fint torg på Söder, utanför blommar även körsbärsblommor på våren men det är mindre folk än i Kungsan; instagramvänligare. Massor av fina skrivbordssaker också.

    The English Bookshop, Södermannagatan 22, Stockholm, finns även i Uppsala.
    Söt bokhandel med i princip bara böcker på engelska, stort utbud av svenska böcker på engelska. Även massa av de tjusiga Penguingrejorna som kopparna med boktitlar. Brukar också ha events och samtal.

    Konst-ig, Åsögatan 124, Stockholm.
    Stor och snygg bokhandel som bara säljer mängder av konstböcker. Creddig och datevänlig den med.

    Aspuddens bokhandel, Hägerstensvägen 130, Stockholm.
    Mysigt som tusan i Aspudden. Har boksöndagar för kidsen, samtalskvällar för de äldre, konst på väggarna och Aspudden i sig är dessutom som att gå runt i ett vykort.

    Bubblare: Moderna museet och Junibackens bokhandlare är absolut värda besök om en ändå är på respektive museum.

    Clara 2016-08-05 09:55:27 https://rastlosheten.wordpress.com/
    Svara
  • Vilken bra idé med sharpie-pennan!

    Rebecka 2016-08-05 09:49:37 http://www.nouw.com/hellofebruary
    Svara
  • Det här med att få sina kläder att hålla längre – älskar sånna life hacks! Att inte tvätta för ofta är nog bästa tipset, och absolut inte tumla (och egentligen inte tvätta bara för att man får en fläck utan ”behandla fläcken lokalt” med galltvål, har jag fått som tips).

    Men billiga kläder från t.ex. Zara </3 guuud vad de inte håller – så lönar sig nog lite att kika över kvalitén också. Har du kanske något tips på vilket material som håller bättre?

    Jenn - forever abroad 2016-08-05 09:47:31 http://jennifersandstrom.se
    Svara
  • Söderbokhandeln på götgatan är väl annars en av Stockholms absolut bästa.

    M 2016-08-05 09:20:20
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!