måndagspepp.

Hej! Och puss! Det är måndag som vanligt. Den här veckan ska det typ vara sommarvarmt i Stockholm så grattis alla som bor här. Själv byter jag stad imorgon, men mer om det då. Är förresten så himla glad över den här sommaren vädermässigt. Typ varmt hela tiden, heja Sverige friskt humör.
Här kommer lite måndagspepp.

 

genus
Bloggläsaren Camilla tipsade om denna superbra genus-ordlista. Ibland kan ju folk slänga sig med viktiga ord och anta att man kan dom, och sen vågar man inte fråga vad dom betyder. Sidotips här är såklart att alltid fråga och helt släppa stoltheten, man lär sig mycket mer och folk bryr sig inte. Men jag fattar om man ibland inte vill. Praktiskt då att Nationella Sekretariatet för Genusforskning kirrat denna.

 

pasta

Kan rekommendera alla som valt att inte äta pasta pga onyttigt att läsa denna trevliga artikel i Time. Pasta är livet ni vet.

 

pushing
Minns ni Pushing Daisies? Det var iaf en serie som gick när gulligheten peakade där runt 2009 kanske? Jag minns den med nostalgi, särskilt för att jag var så kär i huvudkaraktären! Han! Är! Så! Snygg! Och! Lång!
Bustle har samlat de 13 finaste ögonblicken ur serien. Elvan är ju lätt den bästa.

Beata har skrivit fint och intressant om hur det är att ha 7 helsyskon. Olika familjekonstellationer är spännande tycker jag.

 

creative
Annars hittar du lite finfina artiklar på Metro Creative just nu:
8 bokhandlare i Stockholm du inte får missa.
Feministiska prints vi vill ha på väggen.
10 mathacks du inte vill vara utan i köket.
Här är pinsen du vill ha på jackan i höst.

 

 

Translation. Some links to brighten up this Monday!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
13kommentarer
 • Jättebra med genus-ordlista! Håller inte riktigt med om att folk inte bryr sig dock, har inga problem att släppa min stolthet men tycker att det ofta i politiska diskussioner (iaf på internet) kan vara ganska hård stämning, att folk som frågar saker (menar då folk som är genuint intresserade av att lära sig, inte troll som ställer dumma frågor bara för att provocera) ofta blir bemötta med ”inte vår sak att utbilda dig, googla och läs en bok för fan” typ. Och att personer som inte kan begrepp och som inte läst typ genus på universitetet får jättemycket skit för att de inte har samma verktyg och analys (ännu), ibland känns det nästan som att vissa av ”de mer vetande” aktivt letar efter fel och ett tillfälle att få läxa upp någon. Trist tycker jag, vågar aldrig kommentera längre för är rädd att uttrycka mig fel eller ställa fel frågor (och tycker det kan vara svårt att googla mig fram till saker som är lättförståerliga, samt har inte tid eller ork att sätta mig in i ALLA ämnen och grenar inom t.ex. feminism, hur gärna jag än skulle vilja).

  Ea 2016-08-23 14:23:07
  Svara
 • Tycker inte man ska länka till en studie som Barilla har betalt för. Vet du hur många studier som mejeriindustrin har betalt för, så de kan visa hur bra mjölkprodukter är? Ska man lita på studier ska de i alla fall vara opartiska, och inte betalda av företag som producerar dessa produkter. Att tro att företagen stödjer forskning som kan vara negativa för dem är bara naivt.

  Anna 2016-08-22 23:30:15
  Svara
 • Hur vet man vilka som är ens vänner? Hur vet man när det är dags att säga upp vänskapen? Och hur gör man då i så fall?
  Funderar ihjäl mig själv på det här just nu och kommer inte fram till något vettigt.

  G 2016-08-22 19:42:00
  Svara
 • Tack för peppen! ❀

  EMMA ❀ MARIA 2016-08-22 18:01:19 http://nouw.com/emzooh
  Svara
 • men gud den metro-artikeln om bokaffärerna är ju en direkt rip off av en kommentar som någon lämnade på din blogg när du i ett frågeinlägg hade efterlyst bokhandlar? det är ju exakt ord för ord från kommentaren! hade iofs bara copy pasteat nederdelen av kommentaren så minns inte namnet på vem som hade skrivit den, kanske var det hon clara kron som skrev kommentaren också och så använde hon den sedan som blogginlägg. blev så tagen bara av att jag kände att jag verkligen verkligen läst det här någonstans innan! älskar tipsen though. puss!

  Amanda 2016-08-22 11:46:50 http://lasbulle.blogg.se
  Svara
  • Svar på Amandas kommentar.

   haha, ja alltså jag kontaktade henne för att jag tyckte så mycket om kommentaren och frågade om jag fick göra om det till en artikel. Det är hon som är Clara Kron ^^ puss!

   sandrabeijer 2016-08-22 11:55:11
   Svara
 • Vilket panginlägg! Tackar för det!

  Alva 2016-08-22 11:31:50
  Svara
 • Vi satt precis och pratade om vilket uselt väder vi haft den här sommaren, så hela Sverige har tyvärr inte haft så bra sommar. I Skåne var det ruggigt stora delar av juli och augusti…Men hösten blir kanske bättre 🙂

  Lisa 2016-08-22 11:02:50
  Svara
 • Eh ja man kan ju alltid drömma! 😉 ”The study was partially funded by Barilla, a pasta company, and the Italian government.”
  Åh påminner lite om när någon kom ut med en bantningsbok för några år sedan som hette typ ”Hur du blir smal som en fransyska”. Jag skrattade ihjäl mig, har bott i Frankrike i ett år och kvinnorna där äter ofta en vanlig dag en halv croissant till frukost, dricker 5-7 koppar svart kaffe, röker 1 paket Marlboro Lights, och sedan normal middag sent på kvällen. Smal? Jo visst. Hälsosam? Mjaaeeee? 😉 Hehe.

  Elsie 2016-08-22 09:23:08
  Svara
 • åh hurra för pasta!! och pushing daisies är så underbar <3

  Linda 2016-08-22 08:50:36 http://rosettflickan.blogspot.com
  Svara
 • Hahaha, pasta-artikeln! Så kul! Älskar också pasta, och pizza <3 Igår lagade min nyss hemkommen-efter-sommaren pojkvän äntligen pizza på vår pizzasten igen, kan varit vårt bäst köksredskaps-köp!

  Jenn - forever abroad 2016-08-22 07:58:04 http://jennifersandstrom.se
  Svara
 • Läste att pastastudien var betald av ett pasta företag, så inte så hög trovärdighet 😉 men tycker alla borde äta pasta ändå!

  Rebecka 2016-08-22 07:08:22
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!