saker jag vill göra i new york som jag inte gjort förut.

Mjau och hej, idag far jag till staterna! Är borta i två veckor, först med mamma och sedan med Magnus och där emellan lite själv också.
Mitt beroende går liksom inte att stilla. Nu var det ändå tre månader sedan jag var där och mina fingrar kliar efter new york-doft, new york-mat, new york-gator, new york new york new york. NEW YORK.

Varje gång innan jag åker dit skriver jag alltid en lista på saker jag vill göra när jag är där. Det kan vara klassiska grejer som att äta den där särskilda grillade majkolven på en bänk, besöka den där särskilda bokaffären, dricka en drink på den där favoritbaren, bli salongs på den där märkliga takterrassen. Etc. Ni fattar.
Men på listan står också saker som jag aldrig gjort förut, och de grejerna tänkte jag att det kunde vara kul att dela!

 

Saker jag vill göra i New York denna gång som jag inte gjort förut:

selrrose
Drinka drink på Sel Rrose
Har följt Sel Rrose på instagram i typ ett år för att jag tycker att det ser så himla mysigt ut där? Den här gången får jag banne mig ta mig dit för en drink och ett ostron eller två.

 

nails
Få en manikyr på Paintbox
Paintbox ligger i Soho och på deras sajt bokar man en tid och väljer en stil i deras spring/summer collection. Så mycket fint! Ska gå dit och bli fin med min mamma tänkte jag!

 


Äta på Ichiran ramen
Ichiran ramen var en av de godaste tonkutso ramens jag åt i Tokyo och detta ställe ska även finnas i New York! Dock efter en del googling verkar det 1) aldrig ha öppnat 2) öppnat och stängt 3) inte öppnat än.
Jag skriver ändå upp det på listan för såg ju detta någonstans. Får googla vidare och undersöka.

 

shake
Äta burgare på Shake Shack
Har heller aldrig lyckats ta mig till Shake Shack som enligt typ alla ska ha New Yorks bästa fast food burgare. De gånger jag har gått förbi en har det alltid varit sjukt med kö. Den här gången, då!
Kan förresten när vi ändå pratar om snabbmatsburgare verkligen rekommendera Five Guys. Äter där varje gång jag är i NYC pga nomnom.

lobster
Äta Momofukos lobster buns

Jag älskar ju lobster rolls (hummer i korvbröd med varmt smör och lite majo) och jag älskar bao buns (ett östasiatiskt ångat bröd som smakar moln och ofta äts med fet sås, picklade grönsaker och fläsk). Nu har Momofuko gjort en lobster bun! Hoppas den finns kvar när jag kommer.

 

egg
  En frukost på Egg Shop
För att jag älskar ägg såklart. Vore helt orimligt att inte äta här när jag är där minst en gång. (bildkälla)

 

poke

  Poké bowl på Wisefish Poké
Poké bowls är relativt nytt även i New York, precis som i Stockholm. Wisefish Poké öppnade tidigare i år och har fått fin kritik. Där bygger du din egen bowl. Ligger i Chelsea.

Nu: mot flygplatsen!

 

Translation. I’m off to New York today for 2 weeks! Here are a few things I wanna do while I’m there.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
24kommentarer
 • Five Guys. Å-å. <3

  marire 2016-08-27 09:58:19 http://hoydepunkt.wordpress.com
  Svara
 • Hej Sandra!
  Du som gillar dumplings och så! Du borde såååååå testa fried dumplings på 144 East Broadway! Helt och hållet oslagbara!! Kram!

  Julia 2016-08-25 07:12:43
  Svara
 • en bao restaurang på Hornsgatan Sthlm som heter barobao typ har lobster bao om du inte testat. Mummsssssss men dock lite liten.

  K 2016-08-24 22:08:18
  Svara
 • Om du inte varit varit på Sleep No More – så måste du bara gå – helt otrolig upplevelse!

  Cecilia 2016-08-24 04:19:30
  Svara
 • Tips! Gå på Sleep No More (sleepnomore.com/#share) som är baserad på Shakespeares Macbeth och som älskas av typ alla som sett/varit på den. Samt gå på Tenement Museum (tenement.org) och lyssna på sorgliga och fina livsöden från människor som emigrerade till USA under 1800- och 1900-talet. Måste bokas i förväg. Magiskt att stiga in i lägenheter där tiden har stått stilla och ingenting har rörts på evigheter <3

  Emilia 2016-08-23 17:04:51
  Svara
 • ÄLSKAR five Guys! Finns här i UK också, så sjukt gott!!!

  Charlotte 2016-08-23 17:02:00 http://cizzim.blogg.se
  Svara
 • The Shake Shack in midtown east (I know, kind of a weird neighborhood, but maybe visit the UN!) is near my office and there’s rarely a long line. 600 Third Ave. xo

  Kallie 2016-08-23 13:17:27
  Svara
 • Hej!
  Shake shack finns på så många ställen nu och vi upptäckte att det inte var kö på den i Brooklyn på samma sätt som på Manhattan! Tips om du är i den delen!

  Kristin 2016-08-23 12:28:53
  Svara
 • Ååh måste tipsa om Victor’s Café på w 52nd. Kubansk restaurang, supermysig med sååå god mat!

  Anna 2016-08-23 10:49:56
  Svara
 • Älskade New York! Hoppas du får en fantastisk resa. Mycket inspirerande lista. Maten är ju bland det absolut bästa i denna stad.
  Jag har själv inte testat Shake Shack än, måste kolla om de har glutenfritt bröd. 🙂

  Här är förresten några tips på det godaste jag någonsin ätit i New York: http://www.newyorkmybite.com/2016/08/fem-goda-smakupplevelser-du-inte-far_65.html

  Skickar med ett boktips också. Du skulle älska den här boken, Sandra! Men du kanske redan läst den? Den handlar om att vara ung tjej i New York City ett halvår efter Nine Eleven. Här är min recension: http://www.newyorkmybite.com/2016/08/these-days-are-ours-om-att-vara-ung-i.html

  Anna, New York - My Bite of the Big Apple 2016-08-23 10:39:52 http://www.newyorkmybite.com
  Svara
 • Åhhh shake shack är så gott, och oftast så mysigt om det är utomhus.

  Fanny 2016-08-23 10:37:03 http://Fannyblingman.blogg.se
  Svara
 • HUR HAR DU RÅD ATT RESA SÅ OOOOOOOOOTROLIGR MYCKET ?!?!??

  C 2016-08-23 09:20:36
  Svara
  • Svar på Cs kommentar.

   Hon jobbar hårt såklart! ?

   Anna 2016-08-24 20:46:11
   Svara
  • Svar på Cs kommentar.

   prioriteringar! jag jobbar heltid o lägger i princip alla mina pengar på o resa!!

   frid 2016-08-23 16:29:29
   Svara
  • Svar på Cs kommentar.

   Nu gissar jag bara men kan tänka mig att Sandra köper biljetter långt innan eller de gånger biljetterna är på extrapris. Hon är ju inte styrd av att jobba på en viss plats så kan ju välja lite friare. Om man dessutom har kompisar som man kan bo hos så blir det ju ingen extra kostnad där 🙂
   När det gäller resor till Frankrike/Italien kan hon ju hitta billiga biljetter och så har deras familj hus i Frankrike så blir ju ingen boendekostnad och nära att ta dagsturer till andra länder/städer. En tågbiljett behöver inte vara så dyr.
   Jag är avundsjuk på hur flexibelt hennes jobb är. Vi har pengarna men inte hur mycket semester som helst 😉

   Josephine 2016-08-23 14:24:51
   Svara
 • Alltså åh jag vill också åka till NYC. Bara varit där några dagar på två korta resor och känner att jag skulle kunna åka när som. Skulle kunna vara ensam i New York. Ledsen i New York. Hur som… om du ska till Shake Shack så är deras vegetariska schroom-burger så sjukt god. Ostfylld portobellosvamp som de friterar typ!! Åt nån tugga på kött-burgaren och den var mucho god men schroom burgaren <3

  FW 2016-08-23 09:17:49
  Svara
 • Hej gullis! Jag åt två gånger på Shake shack när jag var i NY i början på månaden. Går ej att jämföra med Five guys ändå faktiskt! Den med kött och portobellosvamp är förvisso god men hetsen innan med att få ett bord osv är dryg alltså. Five guys är ju mindre trendigt och saknar milk shakes men sjukt saftiga burgare där ändå!

  Summerar vad jag gillade bäst på Shake shack:
  Burgar och portobellosvampburgaren! Cheese Fries! Jordgubbsmilkshake!

  Köpte öl andra gången. Besvikelsen när jag inte fick dricka den ute utan sitta och frysa under deras sjukt kraftfulla AC. PUSS!

  Malin 2016-08-23 09:15:02
  Svara
  • Svar på Malins kommentar.

   Five Guys <3 Jag tar alltid dubbel med extra ost, jalapenos, lök, pickles, hot sauce, mayo, kan rekommendera. Men Shake Shack är ändå värt ett besök tycker jag, det är mysigt att sitta på serveringen i Madison Sq Park och kolla på människor och ekorrar och så.

   Sofie Lundberg 2016-08-23 09:41:15 http://foodstories.se
   Svara
 • Sagt det förut, men du mååååste gå på sleep no more. Eventuellt att jag måste skriva detta varje gång du skriver om NY, pga det är så Magiskt 100%

  Patricia 2016-08-23 08:55:01
  Svara
 • sist jag var där var shake shack i midtown alltid fullpackat medan den i brooklyn var rätt tom. kanske bara råkade vara så men kanske värt att kolla (även om jag typ gissar att du gått förbi den i brooklyn oftare än den i midtown kanske)

  Vicky 2016-08-23 07:26:54 http://vickys.se/
  Svara
  • Svar på Vickys kommentar.

   Gick på båda. Lika knökat när jag var där.

   Malin 2016-08-23 09:16:33
   Svara
  • Svar på Vickys kommentar.

   Håller med om shake shack i midtown. Den på Brooklyn var härligare! Men om du gillar five guys kommer du bli besviken på SS tror jag. Five guys är mycket göttigare.

   Linea 2016-08-23 08:48:07
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!