mina senaste iphoneanteckningar.

Nu är det dags att titta på lite anteckningar som jag skrivit på mobilen på sistone. Anteckningsfunktionen är nog min mest använda app (tillsammans med Spotify, Whatsapp och Two Dots kanske). Här samsas allt från matlistor till bokkapitel.

1

Vi börjar lätt med en liten pretentiös anteckning kan tyckas. Men det var iaf för att påminna mig själv om att jag ville ändra ett inledande stycke i ett kapitel i Allt som blir kvar. Minns inte om det blev så sen eller inte.

Till höger har vi en liten deppig insikt en gång när jag inte hade något att göra en fredag och blev ledsen en stund innan jag tog mig i kragen.

2

Här hittar vi först en lista på filmer. I februari bestämde jag mig för att jag skulle skriva ner ALLA filmer jag såg under 2016 och ge dom betyg. Jag ser ju ganska mycket film, typ två tre i veckan. Hur som helst skrev jag aldrig mer på listan pga glömde bort den. Men som ni ser ska ni i alla fall verkligen se JOY. Samt The Overnight.

Till höger har vi Lennart Hellsings finaste rim om Gabriel Gräslök.

3

Här hittar vi mina första anteckningar när jag begav mig ensam till Tokyo i mars. Viktiga saker att spara som vad ens t-banestation heter, var man köper maid costumes och hur man säger ”ursäkta” på japanska.

Till höger är väl ett skrivtips från mig till er kan man väl säga! Skriver ofta ner olika verb så här i listor så att jag inte ska upprepa mig själv när jag skriver skönlitterärt. Sedan använder jag dom lite här och där.

4

Till vänster min vanligaste iphone-anteckning, har säkert 20 såna här listor när jag kommer på saker jag ska blogga om! Önskar att jag kunde bli bättre på att samla alla i ett enda dokument istället, men tydligen inte.
Det här med att jag ska besöka alla tunnelbanestationer kanske är en av de mer svårare idéer jag fått. Men vore det inte fint om man gjorde det! Och gick av och fikade/åt lunch/drack vinet på varje plats och dokumenterade.

Anteckningen till höger skrev jag till Magnus när vi satt på flygplanet ner till Frankrike. Jag hade kikhosta och kunde liksom inte sluta hosta. Damen bredvid mig gav mig mordiska blickar så fort jag hostade trots att jag lutade mig typ in i Magnus och gömde hela ansiktet (och höll inne tills ögonen tårades). Hon satt med munnen under tröjan i tre timmar. Ville typ ta tag i henne och hosta henne över hela ansiktet.

5

Här har vi en matlista från när vi hyrde hus i Palma ett gäng kompisar i juli. Jag och Linn skulle åka och handla till alla i mataffären.

Den andra är också från Palma, när vi lekte norsk karaoke tror jag.

6

Här hittar vi en låt som Kerstin Ekman talade varmt om i sitt sommarprat. Hon talade om den som om alla visste vilken låt det var vilket jag tyckte var fint. Hittade den tyvärr inte på internet sen.

Avslutar med min senaste inköpslista.

Vill du läsa fler anteckningar? Det hittar du här.

 

 

Translation. Recent notes on my iphone.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
26kommentarer
 • Men hade du sjukdomen kikhosta på riktigt?

  Jenny 2016-08-29 23:05:58
  Svara
  • Svar på Jennys kommentar.

   nej hade nog inte det, visste inte att det var en sjukdom så, innan någon påpekade det. trodde bara d va när man hostade asmycket eh

   sandrabeijer 2016-08-30 04:41:50
   Svara
 • Tips, använd IMDB-appen för att betygsätta filmer/serier 🙂

  Sanna 2016-08-29 10:02:23
  Svara
 • Hej Sandra, måste tipsa om appen Our Groceries som är en lite smidigare matliste-app än anteckningar där man kan dela upp maten i kategorier och bara trycka på dom för att bocka av att man har tagit ingredienserna. Man kan dessutom ”följa” andras matlistor så du och Magnus skulle båda kunna se och uppdatera inköpslistan i mobilen. Jag och min sambo har den och tycker den är supersmidig. 🙂

  {"author":"Linnéa" 2016-08-28 18:17:10
  Svara
 • Oj, Sandra, det ar ju sa manga, manga unga manniskor som laser dig, och du skriver ut till hela varlden att du vill ta tag over nagon och hosta i dennes ansikte pga dennes ”bacillskrack”?

  For det forsta, vad vet du ens om damen? Om det nu var en aldre dam, kan gamla manniskor faktiskt DO av diverse lugnsjukdomar (for inte visste damen varfor du hostar?). Samma sak med svart sjuka manniskor, eller manniskor med allergier, eller gravida kvinnor. For det andra, kikhosta ar en mycket allvarlig sjukdom. Nu tror jag inte att du hade det, men har man det pa riktigt, sa SITTER MAN HEMMA. Och absolut inte pa ett flyg, dar luftcirkulationen ar perfekt for diverse virusspridning.

  Riktigt oartiga och respektlosa ord, Sandra 🙁 Och ja, jag har last din blogg i atta ar, sa ar ingen som bara klagar ”for att”. Men som en trogen lasare blir man besviken.

  Bukaka 2016-08-27 22:56:26
  Svara
  • Svar på Bukakas kommentar.

   Skal ikke si noe på kommentaren for øvrig, men jeg har hatt kikhoste. Det er ikke en ”mycket allvarlig sjukdom” hos voksne. Likevel er den den verste sykdommen jeg har hatt. Den er fryktelig slitsom og varer lenge. Jeg hadde ikke flydd (om jeg ikke måtte) med sånne hosteanfall som jeg hadde. Man hoster til man ikke får puste (på ordentlig), og det kan være skremmende. Så lager man en merkelig lyd (kik) som tiltrekker en del oppmerksomhet… Men ja, det er ikke farlig.

   Marte 2016-08-30 12:52:14
   Svara
   • Svar på Martes kommentar.

    Nej det är inte farligt för vaccinerade vuxna men för nyfödda utan vaccin kan det vara dödligt. Så det är liksom ingen ball grej att raljera om att man har det på ett flygplan tycker jag.

    Jenny 2016-08-30 14:26:01
    Svara
 • hej din blogg är nog den jag läser allra allra mest! och jag läser bara fyra. tycker den har så bra innehåll på ett avslappnat vis. kan till exempel inte tänka mig att det skulle vara så intressant att läsa någons iphone-anteckningar men likfan så lusläste jag hela detta inlägget o kände att det var riktigt trevligt. ville bara säga det. och att jag också försöker hitta den där jäkla stardust-låten efter kerstin ekmans mysiga sommarprat, hojta gärna till om du hittar den!
  cheerio!

  Svara
 • Åh har ett inlägg att önska!! Kan inte du tips om appar?? Har en ny mobil som e helt tom och vore perfekt med roliga spel eller användbara stegräknare eller något!

  Elin 2016-08-27 20:39:17
  Svara
 • Haha, host-historian ? kom att tänka på när jag satt på ett tåg mellan Rom och Venedig för flera år sedan och hostade hela resan. Var så himla förkyld och satt mitt emot en snubbe som babblade i telefon. Självklart hostade jag i armvecket och ansträngde mig för att inte hosta. Efter ett tag tog han en kort paus från sitt högljudda babblande och sa spydigt på italienska att jag borde ha en mask. Jag blev så himla sur, gav honom en arg blick och sa på svenska till min norska flatmate att vi skulle flytta på oss för snubben var dryg (vilket vi gjorde) ?

  E 2016-08-27 16:38:48
  Svara
 • Åh här en till grej du kan anteckna en lågmäld blogg om att dejta och killar och att våga jag tror du skulle gilla:

  http://minahistorier.blogspot.be/

  Helenschki 2016-08-27 16:03:34
  Svara
 • Ville hosta henne över hela ansiktet!!? Nej det var inte snällt hon kan ju inte rå för om hon har bacillskräck.

  Maria 2016-08-27 15:08:40
  Svara
  • Svar på Marias kommentar.

   Men liksom vem tycker att det är ok med någon okänd människas hosta på sig??!! Har väl inte direkt bacillskräck men tycker det är ofantligt ofräscht.. 🙁

   Jennie 2016-08-28 11:20:00
   Svara
  • Svar på Marias kommentar.

   Och man behöver ju inte ha bacillskräck för att man inte gillar när någon hostar 30cm från en. Men så har man varit den som hostat också, och tyckt att kom igen..folk kan väl ha lite medlidande. De har ju själv varit där.

   L 2016-08-27 18:40:10
   Svara
 • Skönt att jag inte är den enda som använder anreckningar i telefonen som en tok. Inköpslistor, bloggidéer, dikter, att göra listor, låttexter osv. De är fullt i telefonen. Men mycket bra att ha. Kram

  Finurliga fröken 2016-08-27 11:25:10 http://finurligafrokens.blogspot.com
  Svara
 • Om du letar tunnelbanestationsinspo så finns den en, numera, nedlagd pod som heter ”100 Stationer” där fyra personer åkte till en station var per avsnitt och sedan berättade vad man kan göra där. Ganska knasigt men roligt!

  Lisen 2016-08-27 10:37:42
  Svara
 • Åh men kan du inte använda dig av en slumpräknare och en dag bara köra en random station som du ska upptäcka?? hade varit buskul! Kanske en station i veckan eller så?

  Emma 2016-08-27 10:29:30
  Svara
 • Kul att se! Anteckningar är en väldigt bra app.

  Så jobbigt med hosta när man inte ”får”. Jag kände mig tvungen att lämna en kyrka en gång p g a hosta. Inte lika lätt i ett plan, haha. Men hu, hade du verkligen riktig kikhosta? Den sjukdomrn brukar ju de flesta barn vaccineras mot!

  Anna, New York – My Bite of the Big Apple 2016-08-27 10:17:18 http://www.newyorkmybite.com
  Svara
 • Tipsar om filmtipset.se, där kan du betygsätta alla filmer du ser så får du sedan en lista med filmer du skulle gilla utformad efter de betyg du redan satt, och varje gång du sett och betygsatt en film på listan så kommer det upp en ny film. Aldrig mer dålig film.

  Anna 2016-08-27 09:47:46
  Svara
 • Googlade och det här var typ första träffen så du har säkert redan hittat den men skickar iaf. Låten stardust alltså.

  http://tidido.com/a35184373982542/al55f06ba9a5f39075732a687b/t55f06baaa5f39075732a696e

  Emma 2016-08-27 09:34:59
  Svara
 • älskar dessa inläggen sandra!

  johanna 2016-08-27 09:21:19
  Svara
 • Hejsan 😀 Din blogg är så himla underbar att läsa!
  Det skulle varit super kul om du kunde dela med dig av din inköpslista från mataffären tex när det är dags att stor handla en måndag
  och till det tipsa om lite recept du tänkt laga inför veckan med det. 😀

  ha en underbar helg.
  Kram

  evelin 2016-08-27 08:58:06
  Svara
 • Jag borde definitivt ta efter dig på det här med att göra listor och att anteckna. Vet inte hur många gånger jag fått en idé, bollat med den i huvudet och gillat den, för att sen glömma bort den. Många potentiella blogginläggs-idéer har gått förlorade på det här sättet. Och det blir ju smidigare att göra det i mobilen. För den har man ju alltid med sig hela tiden. Får försöka komma ihåg att börja med det här!

  Rebecka 2016-08-27 08:13:50 http://www.nouw.com/hellofebruary
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!