torsdag i new york: museum, citrondrinkar och en skåpbil med knivtema.

new york.

Om någon missat är jag alltså i New York denna vecka och nästa och i detta inlägg tänkte jag att ni skulle få hänga med på min torsdag. Jag såg ut såhär när vi begav oss ut på morgonen.

new york.

Jag och min mamma och min styvpappa gick och åt frukost på bageriet Maison Kayser på bleecker street. Avokadomackor + två löskokta ägg tog jag.

new york.

Sedan promenixade vi österut till Lower East Side för att gå på museum tour. En bloggläsare tipsade om Tenement Museum (tack tack!) vilket är ett museum om New Yorks immigranter i en byggnad som stått orörd sedan 1935. Inuti kan man lära sig om människorna som bott där mellan mitten av artonhundratalet fram tills dess. Vi gick touren ”hard times” pga lät mest spännande. Kan rekommendera, men minus att vår guide var sjukt glättig och amerikansk happy-go-lucky, pallar ej sånt. Men det kommer man kanske inte undan.

new york.

Tictail-butiken låg mittemot museét så efteråt gick vi dit och klämde på fina saker.

new york.

Sedan lunch! Vi gick till Momofuko Noodle Bar och åt shrimp bao buns och ramen med kikärtor. Så gott.

new york.

Obligatorisk kaffepaus efteråt.

new york.

Här har vi en helt vanlig vi-slipar-dina-knivar-skåpbil.

new york.

På kvällen gick vi till Rintintin i Nolita för drinks.

new york.

Här satt vi och funderade på vad vi skulle beställa.

new york.

Blev en syrlig sak med grapefrukt, citron och cava i.

new york.

Vid åttatiden promenerade vi över gatan till Uncle Boons, en kitchig thairestaurang som nyligen förärades en stjärna i Guide Michelin!

new york.

Vi beställde massor med olika små rätter, min favvo var nog den är mangosalladen med koriander och avokado. Och så drack vi Ernest Hemingways favoritvin (lärde mig vilket när jag läste den här). Och det var min torsdag på ett ungefär!

 

Translation. Thursday in New York! Breakfast in West Village before we went on a tour at the Tenement Museum. Then lunch at Momofuko Noodle Bar and coffee in East Village. In the evening we had drinks and dinner in Nolita.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
 • Åh. Nolita. New York-längtet!!!

  La Linda 2016-09-01 09:16:43 http://lalinda.se
  Svara
 • Hej!
  Åh vad roligt det verkar, vill också till NY nu!!!
  Förresten när kommer det ett nytt inlägg där man kan söka efter nya vänner/brevvänner?

  Elin 2016-08-29 12:41:08
  Svara
 • Åhhh vill åka till NY nu!

  Anna 2016-08-28 18:41:44
  Svara
 • Snälla fina Sandra, jag har letat som en galning efter Fridas klänning som du lade upp en bild på i veckan. Men hittar den inte någonstans! Snälla kan du fråga henne vart den kommer från?! Jag måste måste bara få veta! <3

  Elsa 2016-08-28 17:45:54
  Svara
 • Hej sandra! du har förmodligen skrivit om det innan men jag minns inte riktigt/ kan ej hitta i sökfunktionen. men hur har ditt förhållande förändrats med din mamma förändras genom åren? är 21 år och flyttade hemifrån för 1 år sedan, hade hoppats på att vår relation skulle bli mer ”vänskaplig” när jag blev äldre, men det märks liksom av att jag är barnet och hon mamman fortfarande. det har blivit lite bättre sen jag flyttade men det är ändå en ganska stark ”maktfaktor” eller vad man ska kalla det. Och liksom vad pratar ni om? Samma sak som med dina vänner? Kram och förresten så är jag sååå pepp på din nya bok!!

  moa 2016-08-28 14:24:45
  Svara
  • Svar på moas kommentar.

   Jag får för mig att Sandra och hennes mamma i princip alltid har haft en fin vänskaplig relation? 🙂 Tänker på breven (mejlen?) mellan dem som Sandra lagt upp när hon var på språkresa i England. Jag kan säga att jag är snart 30 och har tyvärr aldrig kunnat ha en sådan relation med min mamma… Känns som om hon fortfarande låtsas att jag är oskuld, tror att jag inte kan laga mat, eller överlag sköta ett hem, och så suckar hon över alla mina beslut trots att jag är skuldfri, har fast jobb, universitetsexamen osv SUCK! 🙁 Vissa föräldrar verkar inte ha förmågan att faktiskt ”släppa” sina barn fria, utan vill för alltid ha någon slags subtil kontroll. Trist, men it is what it is!

   Leslie 2016-08-29 11:38:48
   Svara
  • Svar på moas kommentar.

   Har funderar på samma sak! Jag är nära mamma men inte på en vän-nivå liksom. Har svårt att se att jag skulle kunna prata och hänga med henne en hel dag. Mest just för att man inte kan eller vill prata om allt. Men skulle liksom aldrig ”gosa” med henne. Ni verkar ha en fin och bra relation, kan inte du skriva om den nån gång?

   Och om hur din läspning påverkat dig. Tänkte på det nu när du skrev löskokta ägg. Skulle aldrig våga beställa det pga skulle bli så mycket läsp, speciellt på engelska

   Elsa 2016-08-28 17:36:27
   Svara
 • Är nyfiken på hur du bor när du är i new york? Har för mig att du har kvar din lägenhet men hyr du ut den long-term, och vad gör isåfall hyresgästen när du är där?

  Tua 2016-08-28 12:02:49
  Svara
 • Åh, de restaurangerna måste jag spana in.

  Jag har också gått turen Hard times på Tenement Museum men hade faktiskt tur med guiden!

  Du missade väl inte butiken i bottenvåningen? Min absoluta favoritbutik i hela stan. Man vill ha ALLT! Har bloggat om detta också: http://www.newyorkmybite.com/2015/07/tenement-museum-besok-lagenheter-fran.html

  Ha en fortsatt mysig vistelse!

  Anna, New York – My Bite of the Big Apple 2016-08-28 11:12:37 http://www.newyorkmybite.com
  Svara
 • Så härligt det ser ut! Var till new york för första gången i våras och besökte tenement museum på rekommendation från en trevlig new york-bo som jag satt bredvid på planet. Såg turen om tyska immigranter men minns inte vad den hette. Hade turen att hamna i en liten grupp med en mycket kunnig och hemskt trevlig guide som var sådär härligt engagerad och väldigt ödmjuk inför amerikansk historia. De gör ingen reklam utan vill bli kända genom rekommendationer. Kan bara instämma med dig sandra, lätt värt att besöka dom!

  Jeannette 2016-08-28 10:02:46
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!