3 bra filmer jag sett på senaste tiden.

2

Men hej hörrni. På sista tiden har jag sett en hel del bra film som jag tycker ni också borde se. Den första är Hello My Name is Doris.

1

Den handlar om Doris som förälskar sig i en ung man som börjar på hennes jobb. För första gången på flera decennier blir hon kär. Precis som alla nyförälskade börjar hon samla in all information hon hittar för att komma närmare honom. Så himla rolig, fin, rörande och bra. Fyra av fem poäng!

the-lobster_wide-9c385b8db998c00953d2a2fde604750302b792f4-s900-c85

Den andra filmen jag vill tipsa om är The Lobster. Skrev ju för några veckor sedan att jag var himla pepp på den, och då skrev någon i kommentarerna att den gick på bio nu! Så himla bra, bokade ensambio en måndagseftermiddag och gick därifrån som en ny person. Eller nä inte ny person, men ni vet den där känslan man får av bra filmer – älskar den.

Lobster

The Lobster handlar om en man som lever i en värld där det är förbjudet att inte vara i ett förhållande. Blir man singel har man 45 dagar på sig att hitta en ny partner, annars förvandlas man till ett djur. Alla singlar tas till ett speciellt singelhotell där de får utföra olika pariga aktiviteter och några gånger i veckan skjutsas de även ut i skogen för att jaga de människor som flytt tvåsamheten.
Tyckte denna film var så himla romantisk och sorglig. Plus lite rolig då i och med att det är en svart komedi, och lite obehaglig. Men mest ROMANTIC. Älskade den.

Remember

Den sista filmen jag vill tipsa om är Remember som är en drama-thriller med Christopher Plummer. Han spelar en 90-årig Auschwitz-överlevare som numera bor på ett ålderdomshem i USA. Hans mamma, pappa och syskon blev mördade under andra världskriget och veckan efter att hans fru gått bort på hemmet rymmer han. Han ska hitta hitta personen som mördade hans familj på fyrtiotalet och skjuta honom. Problemet är bara att han lider av alzheimers och glömmer bort var han är varje gång han somnar någonstans.

1
Den här filmen är sjukt spännande, man sitter på nålar, mycket för att huvudkarakäten Zev är så långsam och har så många personliga hinder liksom utöver det ganska jobbiga i att han ska hitta mördaren. Dessutom är den stundtals rolig (och sorglig) och väldigt fint filmad. Och med ett gäng nagelbitande twister.

Glad filmtittning!

 

Translation. 3 great movies I’ve seen recently. Hello My Name is Doris, The Lobster and Remember.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
14kommentarer
 • Måste tipsa om filmen Freedom writers! Såg den precis på netflix och tyckte den var så himlans bra! Det är en sann historia om hur en lärare ändrar liv på ett gäng elever med svåra liv, man blir så rörd och ledsen och glad allt på en gång 🙂

  Jenny 2016-09-02 18:20:28
  Svara
 • Åh, vilka fina filmer det verkar som, speciellt The Lobster! Den måste jag se. Tack för tipsen 🙂

  Lili 2016-09-02 10:28:12 http://lilosophy.wordpress.com
  Svara
 • brukar aldrig se trailers (aldrig!) men klickade play för jag var så nyfiken på hur det skulle vara att se new girl-schmidt i en mer seriös roll. kändes lika knäppt som jag trodde!

  ps. när jag såg rubben på det här inlägget var jag helt säker på att den skulle innehålla filmatiseringen av ”den lille prinsen” aka världens finaste (barn)bok. har för mig att du gillar den också? eller har jag blandat ihop dig … med …. mig själv lol skoja

  lovisa 2016-08-31 22:09:14 http://polichinelle.se
  Svara
 • För er som gillar ”My name is Doris” skulle jag tipsa om ”the intern”. Tror att de kan vara ganska lika i handlingen. En feelgoodfilm om pensionären och änklingen som blir intern på en ung kvinnas modeföretag. Filmen är väldigt bra gjord och alla detaljer är så fina att det bara kliar i fingrarna. Det är en ganska ny film och kom väldigt nyligen upp på Netflix. Min nya favoritfilm!!

  Vendela 2016-08-31 20:28:58
  Svara
 • hej sandra. såg i ett gammalt inlägg från förra året att du har en marshall-högtalare som du fick i födelsedagspresent, tänkte bara fråga vilken modell är det? nämligen så att jag har ett par likadana som heter acton, dom som är lite mindre men jag tycker inte alls dom är så bra, vid höga bastoner låter det helt hemskt. också; är du lika nöjd med dom nu som du var när du fick dom? tack och puss och kram

  bella 2016-08-31 14:40:43
  Svara
 • Gu så många bra filmtips!! Sparar för senare bruk.
  The lobster såg jag i julas tillsammans med min tjej och hennes familj/släkt, och vi satt båda helt uppslukade av filmen. En av släktingarna (man, medelålders, amerikan) var dock så uppenbart skeptisk hela tiden och liksom kunde inte hålla tyst om hur han tyckte det var en så stereotypisk ”konstfilm” där man fattar 0 och allt bara är skruvat men utan poäng osv osv. Så sjukt störigt! På något sätt lyckades vi i alla fall fokusera på filmen och satt sedan där helt perplexa när den var slut. Så bra! Bästa scenen är när alla lyssnar på musik i hörlurar i skogen och dansar till tyst techno :’D Så himla fint!

  Agnes {Cashew Kitchen} 2016-08-31 13:39:45 http://cashew-kitchen.com
  Svara
 • Jag hade inte klarat mig i the Lobster, det är helt klart… Måste ses, då kanske singeldeppigheten byts till att vara glad över att man åtminstone bor i ett land där man inte straffas för det.:) Kram

  Linda 2016-08-31 11:34:24
  Svara
 • Så kul att du tyckte att den var romantisk när den typ bara handlar om att belysa hur fucked up tvåsamheten är?

  K 2016-08-31 11:00:08
  Svara
 • Mest romantisk?? Jag tyckte den var så sjuuukt deprimerande och märklig. Men svinbra. Om man får säga så? Tänkt på den liksom länge efteråt.

  Linda 2016-08-31 10:30:26
  Svara
 • DEn därsista måste jag se!

  Miss Baby Peaches 2016-08-31 10:29:36 http://www.missbabypeaches.se
  Svara
 • Åh, ”Hello, my name is Doris” verkar ju helt underbar! Måste se! Tack för tipset 🙂

  Hey Emelie 2016-08-31 10:18:33 http://heyemelie.blogspot.com
  Svara
 • Hehe trodde först det var Hitta Doris… 😉 Tack för tipsen! Jag tipsade förra veckan om 9 bra filmer på Netflix just nu: http://jennifersandstrom.se/2016/08/24/tips-pa-netflix-filmer-just-nu/

  Jenn - forever abroad 2016-08-31 07:53:37 http://jennifersandstrom.se
  Svara
 • Jag är verkligen sugen på att se The lobster. Får se om jag orkar vänta på att någon får tid att följa med mig eller om jag går själv. Tycker det är supermysigt att gå på bio själv men roligare när man har någon att prata med filmen om efteråt. ??

  Rebecka 2016-08-31 07:30:40 http://Www.nouw.com/hellofebruary
  Svara
 • Wooow! Verkar som sååå bra filmer! Dessa ska jag absolut kolla på i höst!

  Fredrikapåvinden 2016-08-31 07:23:02 http://fredrikapavinden.com
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!