stora listan om bloggar.

Jag har gjort en listan om bloggläsande, för det tänkte jag kunde vara roligt att läsa om. Ingen av mina kompisar läser bloggar så brett och intensivt som jag själv gör – jag är ensam i mitt fritidsintresse så att säga. Hade lätt kunnat sitta en hel middag och bloggskvallra om jag fick! Hur som helst, mot blogglistan!

 

→ Hur många bloggar läser du?
Jag följer drygt 100 bloggar.  Klickar inte på alla inlägg varje dag men har någorlunda koll på vad de flesta har för sig.

→ Hur läser du bloggar?
Jag läser bloggar via Bloglovin. Den bästa rss-läsaren som finns just nu, men tycker dock sådär om deras senaste uppdatering där man ser inläggen som något slags pussel istället för en och en efter varandra. Missar mycket fler inlägg då.

→ Vad gillar du i en blogg?
Jag tycker det är viktigt att man får en idé vem personen är, att hen är ärlig, öppen, har humor och är en bra storyteller. Alltså att jag hänger med i hens liv. Och så vill jag att det ska vara många bilder på själva personen som har bloggen, annars blir det supertråkigt. Om det inte är en matblogg eller så, men då är det ju en annan grej. En variation på inlägg är bra också.

→ Vilka är dina favoritbloggar:
De bloggar jag har som favoriter för tillfället är:
Elsa – delvis för att hon är en av mina bästa kompisar, men också för att det finns så mycket kärlek och hjärta och finurlighet i hennes blogg. Och magiskt fotografi.
Flora – för att hela hennes blogg sprakar singelskap nu, jag vet inte ens om hon är själv medveten om det, men det är som att alla hennes känslor finns rakt på kroppen och det gör hennes blogg helt enormt spännande att läsa just nu. Är annars superbra också såklart.
Siri Barje – Bästa matbloggen, hon har så bra humor och lagar bara goda grejer.
Hanapee – för att hon är helt sig själv, rolig, klok och intressant.
Monkindodraw – ett geni, tyvärr dålig på att uppdatera och kan till och med ha slutat blogga, men hon får ändå va med här.

→ Bästa matblogg?
Siri Barje.

→ Bästa inredningsblogg?
Johanna Bradford.

→ Bästa modeblogg?
Vet typ inte? Tycker många bloggare har fin stil, men kommer inte på någon renodlad modeblogg jag följer, eller en blogg jag följer pga stilinspo. Om ni kommer på någon ni tror jag skulle gilla, tipsa gärna!

→ Humorblogg?
Tramsfrans.

→ Skönhetsblogg
Whinar.

→ Guilty pleasure-blogg:
Ja det är nog Kissie då, men vet inte riktigt om jag tycker det är en guilty pleasure-blogg. Sista året tycker jag hennes blogg har utvecklats till något intressant. Hennes värld och tankar är rätt olika mina egna oftast men jag tycker hennes spontana funderingar och reflektioner över sitt liv är spännande att följa, dessutom lägger hon ner mycket tid på bloggen.
Sedan läser jag skvallerbloggarna Gossips och Bloggkommentatorerna också. Jag tycker att man ska försöka hålla någon slags bredare koll om man jobbar som bloggare själv. Dock har jag längtat i många efter en skvallerblogg som är som bloggkommentatorerna (alltså med ett genusperspektiv och intressanta diskussioner) men som inte har 95% fokus på mammabloggar. Det fattas i den svenska bloggvärlden!

→  Vilka bloggar läser du inte?
Renodlade modebloggar tycker jag är jättetråkigt. Tycker även det är tråkigt med de bloggar som har privata fotografer som följer dom på deras resor och sånt, det blir så opersonligt och bara glossy magazine.

→  Vilken blogg har du läst längst?
Underbaraclara.

→  Blogg, insta, snapchat eller twitter?
Blogg förstås.

→  Bästa bloggaren på Twitter?
Lady Dahmer.

→  Bästa bloggaren på Instagram?
Siri Barje

→  Bästa bloggaren på Pinterest?
Kan man säga sig själv? Tycker min Pinterest är SÅ fin.

→  Bästa bloggaren på Snapchat
Gustav helt klart. Han heter guggabro på snap.

→  I vilken kategori placerar du din egen blogg.
Livstil.

→  Mest juicy minne från bloggvärldens historia:
Okej det jag kan komma på på rak arm: När Foki och Ricky gjorde slut och det visade sig att han skrivit hela hennes blogg (?) (obs att han verkade va ett as så tur att de inte e ihop), när Underbaraclara ifrågasatte evolutionsteorin, när Kissie var med i Tyra och Blondinbellas show, samt typ allt mytomani med Mogi?

→  Vad önskar du fanns mer i bloggvärlden?
Jag ser framemot mer ärlighet. Att man behandlar bloggen mindre som ett cv och mer som en dagbok och vågar visa när man är ledsen, orolig eller rädd. Och lycklig för den delen också. Det finaste är de bloggarna där man känner att man är lite deras vän tycker jag.

→  Är bloggvärlden döende?
Nej, inte än på ett tag i alla fall. Det ser jag både på mina egna statistiksiffror men också hur jag själv konsumerar bloggar.

 

Liknande lista: listan om att blogga.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
43kommentarer
 • Hur hinner du med alla bloggar.?Svårt o hitta guldkornen. Gillade verkligen en blommig tekopp men hon har visst uppehåll. Gillar blogg med värme o sen lite blandad kompott. Ha en fin vecka kram. Jo emmas vintage är en favorit blogg.

  Maria 2017-04-24 13:12:54
  Svara
 • Hej!
  Tack för tipsen om Bloglovin! Har rätt nyligen startat min egen blogg om träning och hälsa, och är sugen på att smidigt kunna följa andra bloggar för inspiration! 🙂
  . Julia

  Julia 2017-02-19 16:19:55 http://www.entillbloggomhalsa.com
  Svara
 • Men vad smickrande att finnas med på denna lista. Tusen tack!

  Johanna Bradford 2016-09-26 10:29:13 http://johannabradford.se
  Svara
 • Kul lista! Saknar också någon resebloggare på den dock ?

  Helena 2016-09-02 22:13:21 http://www.ohdarling.org
  Svara
 • WOW Sandra! Tack!!! Gud vad smickrad jag blir av att du gillar min lilla bloggy! Puss!

  Annahita 2016-09-01 21:35:54 http://whinar.se
  Svara
 • Kul att läsa! 😀

  Hanna 2016-09-01 18:54:39 http://hannafialotta.blogg.se
  Svara
 • Sandra vad fint skrivet <3 <3 <3

  Flora 2016-09-01 16:41:21 http://flora.metromode.se
  Svara
 • Hurra!!!! Älskar denna listan. Va lika bloggsmak vi har <3 tycker din blogg bara blir bättre och bättre, det enda jag hela tiden vill ha är mer uppdatering. Tack gode gud för att sommaren är över ur den aspekten ?

  Julia 2016-09-01 13:57:48
  Svara
 • Tips! Du kan ändra till det gamla en efter en flödet i inställningar på Bloglovin! Gillade inte heller det nya 🙂

  Fie 2016-09-01 13:45:07
  Svara
 • Jag gillar när någon ringde socialen för att Blondinbella drack alkohol innan hon var 18 pga drack vin till maten

  Cecilia 2016-09-01 11:12:31
  Svara
 • Tycker kissie är så duktig bloggare! Förresten verkar era tankar om barn påminna om varandras.

  Ellen 2016-09-01 10:58:04
  Svara
 • Sandra du är bäst!!! Tack. Puss!

  {"author":"Siri Barje" 2016-09-01 10:00:58 http://siribarje.koket.se/
  Svara
 • Intressant!!!! Gillar du inte personliga Resebloggare 😉 mkt roliga tips å
  Inspiration!

  LinizTravel 2016-09-01 09:54:07 http://liniztravel.com
  Svara
 • Du kan välja bort den pussel-layouten och gå tillbaks till lista, finns en inställning i vänstra övre hörnet nånstans 🙂

  S 2016-09-01 09:38:05
  Svara
 • Kul lista! Själv följer jag till övervägande del resebloggar, kan helt enkelt inte få nog!

  Resfredag/Annika 2016-09-01 08:38:41 http://www.resfredag.se
  Svara
 • Jag håller inte alls med dig där. Hon skriver många gånger på ett spekulativt och nedlåtande sätt och diskussionerna som drar igång i kommentarsfälten är inte vackra…

  Ingela 2016-09-01 06:34:46
  Svara
  • Svar på Ingelas kommentar.

   Ja, det är mycket hit and miss men jag håller inte med om diskussionerna. Det är några rötägg där som är kända bland de flesta som kommenterar, och det får man ju ta i de flesta bloggar, men många klarar av att ha en okej diskussion.

   L 2016-09-01 08:42:11
   Svara
  • Svar på Ingelas kommentar.

   (Det var svar till Malin om Bloggbevakning).

   Ingela 2016-09-01 06:35:57
   Svara
 • Mysig lista och ärliga svar! 😀

  Måste dock säga att jag gillar min pinterest liiiite mer 😉
  https://se.pinterest.com/zarahlou/

  / Inte alls beroende, bara 12k pinnade bilder…

  Zarah-Lou 2016-09-01 00:40:04 http://blogg.zarah-lou.se/
  Svara
 • Jag har också en väldigt fin Pinterest! 😀
  https://se.pinterest.com/invinciblebird/

  Jenny 2016-08-31 22:30:26 https://se.pinterest.com/invinciblebird/
  Svara
 • Vad många. Tyvärr är en del bloggar fylla med haters. Så jag tror många bloggar kommer försvinna. Älskar att dom inte år här. Gillar Elsas blogg. Men många visar upp bara en bra sida varför? Hanna Graaf visade när hon grät vad modigt o sånt behövs mer för livet är ju både upp o ner. Våga visa känslor. Skulle aldrig själv kunna blogga pga av elaka personer. Har läst kommentarer som är vidriga ja aldrig råkat ut för sånt in thé real life. Så många unga mår ju pest när dom gör så. Jag äldre änn dej o då var det snällare samhälle o inte lika mycket press på individen. Gillar din blogg pga hur du skriver o dina resor.

  Maria 2016-08-31 21:57:49
  Svara
 • Har du spanat in Bloggbevakning? Jag tycker hon sammanställer bra om bloggare och kommentarsfältet är hyfsat vuxet.

  Malin 2016-08-31 20:57:33
  Svara
 • haha mogis alltså, alltid så juicy!

  s 2016-08-31 20:57:10
  Svara
 • tillägg: Mogi’s mytomani?? vad menas?

  ISA 2016-08-31 20:30:38 http://isabyl.devote.se
  Svara
 • Bloggbevakning.se är en lite mognare ( ur ålderperspektiv iallafall, många där är över 30 inkl. CamCam som bloggar) skvallerblogg. Jag kan starkt rekommendera den.

  L 2016-08-31 20:29:30
  Svara
 • ÅH! älska listor. Älskar bloggar. Bra kombo <3

  ISA 2016-08-31 20:14:59 http://isabyl.devote.se
  Svara
 • Jag är själv inte heller så värst intresserad av renodlade modebloggar, men horkruks.com får vara undantaget. Hon är så sjujäkla cool, vacker och klär sig fett classy. Tipstips!

  Jorunn Lavonius 2016-08-31 19:51:07 http://www.jorunnlavonius.forme.se
  Svara
 • Läser mest din och Underbaraclaras blogg 🙂

  Svara
 • Kan nån berätta om Mogis mytomani? Heeelt missat 😮

  Amanda 2016-08-31 18:42:44
  Svara
 • Jag vill så gärna har mera bilder på mig själv i bloggen. Tycker också att de är mycket roligare att läsa såna. Men jag är ju så ful! Och ingen som kan ta bilder på mig. Skulle känna mig jätte dum om jag satte kameran och sen körde självutlösare både här och där. Dessutom vill jag vara personlig och skriva mer som en dagbok men är så rädd för vad folk ska tycka och tänka om mig då. Har du några bra tips?

  Finurliga fröken 2016-08-31 18:42:06 http://finurligafrokens.blogspot.com
  Svara
 • Va?! (På foki och Ricky). Måste typ hitta en flashbacktråd på detta.

  Förbeställt din bok. Mycket bra att du förgyller världens sämsta årstid. Tack

  Linn 2016-08-31 17:40:58
  Svara
 • Älskar också att läsa bloggar och läser massor, har gjort sen gymnasiet. Älskar också att diskutera dom, för ett par år sedan kunde jag göra det med mina kompisar men de har ”vuxit ifrån” det nu (enligt dom själva) (obs vi är bara 25???) så har ingen att prata med om bloggar alls. Så tråkigt! Kommer ihåg alla juicy minnen utom underbaraclara för henne har jag aldrig följt

  Cornelia 2016-08-31 17:08:46
  Svara
 • TIPS!

  Hatar också Bloglovins nya uppdatering. Men på ”Min feed” kan du klicka på knappen med tre punkter och välja mellan list view och grid view. Tadaa!

  Julia 2016-08-31 16:35:23
  Svara
  • Svar på Julias kommentar.

   Men GUD TACK!!! Höll på att överväga att lämna bloglovin pga detta, men nu kan man ju få tillbaka det precis som det var!!

   Linda 2016-08-31 16:47:00
   Svara
 • OMG! snacka om juicy minnen! Snacka om att google gick varmt nu!

  Jeanette 2016-08-31 16:33:46
  Svara
 • jaaa sjukt spännande med juicy minnen! Har missat allihop?! var kan man hitta mer om detta? haha!

  s 2016-08-31 16:09:12
  Svara
 • Jag tycker du har en av de bästa bloggarna jag vet! <3 Det finns få personer som verkligen lägger så mycket tid och möda på sin blogg som du.

  Elsa 2016-08-31 15:55:07
  Svara
  • Svar på Elsas kommentar.

   Älskar också att kika in här! Bloggen är dock hennes jobb, så då finns det massa tid att lägga. Bloggar själv ”på fritiden” och det är inte lätt att hinna med. 🙂

   Anna 2016-08-31 16:40:25
   Svara
 • Men vänta, jag måste få läsa om när Underbaraclara ifrågasatte evolutionsteorin, Google ger mig inga svar! :´(

  Lina 2016-08-31 15:38:54
  Svara
  • Svar på Linas kommentar.

   Ctrl + F i kommentarsfältet här så hittar ni en diskussion om det, inklusive Claras svar, samt en länk till vad som verkar vara hennes text om det men som nu dock verkar kräva lösenord:

   http://blogg.amelia.se/underbaraclara/2011/06/28/klicka-hem/

   Tove 2016-09-01 12:48:33
   Svara
  • Svar på Linas kommentar.

   Kanske menas den här krönikan? http://www.expressen.se/debatt/jesus-behovs-i-svenska-skolan/

   Birrgit 2016-08-31 16:47:44
   Svara
  • Svar på Linas kommentar.

   Jag med, hittar inte!

   johanna 2016-08-31 16:19:55
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!