Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

frågor och svar om tokyo, korta kjolar och litegrann om sex.

haircut

Minns att du för ett tag sedan skrev att du tunnat ut ditt hår för att det skulle bli lättare att styla. Tycker du att det har underlättat? Går det mycket fortare att fixa håret när det är tunnare? Plus tycker du att du typ fått mer volym i håret då det ju måste vara lättare när man tunnat ut det?
Tycker du är så fin i håret nu för tiden, vet att några fler skrivit det också
Hej! Tack snälla för hårkomplimang. Ärligt talat märker jag ingen större skillnad. Men det kanske det är utan att jag tänker på det liksom? Jag tycker att när man har tjockt hår med tunna hårstrån så kan det bli så himla himla jobbigt att borsta och att det är liksom platt på huvudet och sen fluffigt längst ner. Blir galen på detta. Mina tips: Platta håret. Och tips två: Papiljott i luggen för schvung! Som mammor på nittiotalet <3


Snälla rara! Var har du köpt den fina prickiga Fred Perry-tröjan?? Jag vill ha!!

Kram
Finns på Fred Perry på Bondegatan exempelvis! Säkert på deras sajt också. Och ni som undrade om skorna, de har säkert inte fått in dom än, så håll utkik i affär/hemsida. Eller ring affären och fråga för 17 gubbar! 🙂Hej fina Sandra!! Jag ska till New Orleans med min bf under julen och jag undrar vad man inte får missa att göra/äta/hänga där?? Och kanske tips på generella saker i USA man inte får missa, då det här är första gången jag (vi) ska dit! Kram <3

Hej! Jag var ju i New Orleans för aaaaaaslänge sen, 2011! Men om du söker på ”New Orleans” på bloggen har jag skrivit ut alla ställen vi var på. Skulle framförallt rekommendera gatan med alla jazzbarer + att åka på swamp tour. kram.


Håller med om dessertmästarna. Tyckte att det var superskoj förut, men det känns som att det blivit lättare? Skära fruktdjur.. jag vill ju se avancerade desserter med smakkombinationer som är helt sjuka!!

Asså ja! Fruktdjuren var nästan skrattretande! Så dålig säsong.

tokyo.

Hej Sandra! Först och främst, din blogg; dina tankar, bilder, tips, humor ..allt! är så sjukt bra. En ljusglimt i vardagen. Har flyttat från sthlm och uppskattar verkligen att få se stan genom dig. Jag sitter just nu och planerar en resa till Tokyo i vår! Har precis skannat genom din tokyo guide och inlägg – så bra och inspirerande1 Något jag saknade var tips och råd på boende. Såg att du bodde i stadsdelen Meguro; hur var det? Kan du rekommendera en airbnb? Allt tas emot med öppna armar. Tusen tack! PS. dina måndagsinlägg är bäst.

Va kul och tack! Anledningen till att boende inte var med är för att jag inte riktigt vet. Jag hyrde ju en lägenhet via airbnb och det funkade bra. Skulle inte direkt specifikt rekommendera just den lägenheten pga den var asliten. Min tanke med guiden var att introducera de olika områdena och sedan kunde personen som följde guiden välja boende utifrån var de ville bo! Själv skulle jag nog bo i Shibuya, Naka-Meguro eller Daikanyama. puss!


Sandra, det är säkert fler som sagt detta men jag saknar dina feminism-inlägg supermycket? Dom gjorde jättemycket för mig, så jävla GULD att en vettig person redan sållat bland allt. Och jag vet att måndagpepp är istället för dom (typ?), och jag gillar ju måndagspeppen också, men är det helt säkert att man inte kan få båda?  

Hej! Jag hade feminism-inläggen under valåret för att peppa mina läsare mer politiskt. De tog extreeemt mycket tid att göra och kändes framförallt extra viktiga i valtider. Bloggen blir lite extra politisk när jag känner att det behövs, vill inte upprepa mig för mycket och försöker hitta nyskapande grejer som passar i olika klimat. Nuförtiden får måndagspeppen + sporadiska politiska inlägg förgylla bloggen tills vidare. kram!

way out west.

har du någonsin tyckt att det varit jobbigt med kort kjol pga inte kunna luta sig framåt eller sära på benen i rädsla över skrevet ska bli offentligt?

Jag är så van vid att ha muskort att jag slutat bry mig. Dessutom har jag 95% av gångerna på mig svarta strumpbyxor så då syns ju ändå inget? Tror också hela mitt rörelsemönster är typ anpassat till kort kjol efter att ha haft det så många år. Rättar fortfarande till kjolen när jag sätter mig ner fastän jag har på mig jeans, sån mindfuck : ) Ett tips är att klippa av strumpbyxor till cykelbyxor om du vill gå barbent! kram.


Du har ju goda råd och om inte annat har ju dina läsare ofta svar. Jag har nyligen flyttat till en ny stad för ett jobb och blev i samband med det dumpad av min kille. Nu vill jag leva lite singelkillar och känna in staden. Men jag känner mig så awkward i att gå ut på bar/ klubb ensam. Vad fan gör jag? Är så less på att vara själv hela tiden. Och om jag nu ska gå ut själv, hur får man kontakt med folk? Och hur kan jag känna mig mera bekväm i det? Om jag sitter ensam och skruvar på mig så är jag ju inte så intressant. Jag kan inte ju inte sådant här! Tack för hjälpen! Du är ju grym på att peppa oss vilsna!

Hej! Klart du ska få hångla och dansa. Finns det ingen på ditt jobb du kan rycka tag i? Fråga om ni ska ta en aw eller så? Kolla även vad din stad har för aktiviteter och gå dit. Och har din stad ett universitet? Kolla deras aktiviteter! Bjud över en kompis eller två en helg och gå ut med dom tycker jag också, så värdo att känna sig ensam. Och! Kommer ha ett brevvänsinlägg senare idag, skriv där i eftermiddag, och håll utkik efter folk från samma stad. Har någon andra bra förslag att hitta kompisar på: please skriv i kommentarsfältet. Jag gick förresten ut ensam litegrann när jag bodde i New York en sommar 2007 och inte kände så många, ett bra tips då är helt enkelt att dansa! Ingen ser att man är ensam om man dansar!

bedroom.

Alltså VAD är det för fantastisk växt i guldkrukan i bakgrunden?

Det är ett ginkgoträd och jag har skrivit ett inlägg om det här!


Goddagens Sandra! Tänkte passa på att fråga om dina växter när du ändå lyfter fram dem lite grann i inlägget. Har precis flyttat till en egen lägenhet och har en kanske smått överambitiös vision om att bo i någons sorts organiserad djungel men vet inte riktigt var jag ska börja. Du verkar ha otroligt mycket fina träd, plantor och what not och undrar om du hade lust att knåpa ihop ett litet presentationsinlägg. Fick mersmak av bryderipodden. Om det är någon mer som är intresserad förstås, men så är det säkert!

Ja! Jag lovar att fixa detta när byggnadsställningarna är borta från vår fasad så att vi har fint fotoljus i vardagsrummet igen. kram.

ootd

vart har du köpt dina strumpbandshållare? så snyggt!!

Alla mina strumpebandshållare kommer från NK:s underklädesavdelning. Den är asbra för fina grejer. Plus att de är sjukt kunniga och trevliga.


Undrar om du har blekt tänderna någon gång? Isf ge gärna erfarenheter/tips! Tycker du har så fina för att vara rödvinsnikotinist

Hej! Haha tack. Jag har aldrig blekt tänderna men funderar faktiskt på att testa det? Har lite kompisar som gjort det och det blir alltid så fint. Kan återkomma hur det blev? Eller kanske förresten! Tänker att jag kan få en del kritik att jag gör det och vet inte om jag orkar det just nu :/ vi får se.
Iaf. För att svara på din fråga: har ej gjort det, har nog inte gula tänder men inte asvita heller. Går till tandläkaren en gång om året, borstar tänderna morgon och kväll + använder listerine. Ibland tandtråd om jag minns. Det är typ det jag gör med mina tänder. Äter även flera citroner i veckan pga tycker det är så gott. Asså jag vet inte om det har något alls med någonting att göra, men bleker liksom inte citroner? Hittar jag på grejer nu? Puss!Hejhej,

En fråga:) Om man ska åka till Stockholm med sin bf och vill ”lyxa till” det och sova på ett hotell under en natt, har du nåt tips på vart? Runt 2k för en natt och god frukostbuffé är ett måste:D Hade vart tacksam om du, eller någon annan i tråden hade något tips. Funderar på Miss Clara eller Berns.
Tack för en fin blogg!
Hej! Båda de är fina! Vill även rekommendera Story Hotel som jag älskar. Här är ett inlägg när jag och Magnus bodde där. Haymarket är också fint men vissa av rummen har asdeppiga fönster, så då skulle jag ringa och be om att inte få ett sånt först.. Rival är väl rätt fint också? Inte bott där men de har fin frukostbuffé och bra läge. kram.


haj! jag sträckkollade på Mad Men förut och görälskade det, men när jag nådde säsong 2 så plockades det helt plötsligt (till min förfäran) ner ifrån netflix. min fråga är således var du ser denna magnifika serie?

HBO Nordic!


Men alltså EASY?! Jag kollade första avsnittet och är så förvirrad! Menar de på riktigt att det var ett bra sex som förändrade hela deras relation där det där 10-sekunders-in-och-ut-sexet i slutet?! Eller är hon så finurlig där i slutet för hon fattat att det här kommer aldrig kunna bli bra igen? Jag förstår inte, på riktigt!

Hej! Jag tyckte just det avsnittet var ett av seriens bästa just på grund av den där weirda svårtolkade scenen. Jag tolkade det som att hon absolut inte var nöjd. När kameran ligger kvar på hennes ansikte i slutet så ser man hur leendet liksom dör ut. Jag tyckte det var helt otroligt sorgligt alltihop, hur hon genom hela avsnittet verkligen anstränger sig för att ligga med sin man och han tror till slut att det där sexet räcker. Och att hon liksom får honom att tro att det räcker. Dessutom – det här extra lagret av att han tror att han är någon slags jämställd ”good guy” som är hemmaman – och sedan ligger med henne som tidernas tonårsdouche som tror att kuken är kung.  Så många snubbar som tror på det ändå? Det måste väl ändå blir dagens rekommendation: att aldrig settle down med en kille som tror att det räcker med lite in och ut utan att bruden får orgasm. Det är aldrig ett bra ligg, inte ens i en amerikansk serie.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
62kommentarer
 • frågor och svar. <3

  marire 2016-10-09 18:20:24 http://hoydepunkt.wordpress.com
  Svara
 • Hej!

  Har en fråga. Jag vill ha en VARM vinterjacka. Har du något bra tips på några du tycker är fina? Du har så bra smak. Tack puss.

  Elvis 2016-10-07 16:10:09
  Svara
 • Gillar dina frågor och svar-inlägg så mycket!

  Ellen 2016-10-06 22:52:41 http://lindbergellen.com
  Svara
 • Alltså hur lustigt?! Jag ville verkligen fråga dig om det avsnittet i Easy men orkade inte. Och så har någon gjort det åt mig och du har svarat! Perfekt liksom! Jag funderade som fasen på det där och tolkade det som du. Hon var inte nöjd.

  Sofie 2016-10-06 20:09:35
  Svara
 • När jag läste sista frågan kom jag och tänka på en grej min kompis sa en gång: ”typiskt snygga killar, struntar i att presteta och tror de kan leva på sina looks”. Sad but true

  Amanda 2016-10-06 16:09:33
  Svara
 • Jag har en fråga Sandra, hur orkar du med alla pekpinnar du får nästan var och varannan dag? Känns som att det finns människor som ska hitta fel i allting man gör. Även om jag misstänker att dom själva inte lever riktigt som dom lär… Blir det aldrig jobbigt att behöva försvara sig hela tiden? Hur hanterar du det? Tycker verkligen inte att du ska bry dig om vad folk säger, vill du bleka tänderna så gör det. Trist att folk ska vara så himla sura av sig.

  Rebecka 2016-10-06 13:35:00 http://www.nouw.com/hellofebruary
  Svara
 • SANDRA! Listerine det är såå dåligt för tänderna, det missfärgar massor!! skulle köpa flourskölj på apoteket för nån vecka sen och de ba ”vad du än gör köp inte listerine för det ger missfärgningar” så fattar över huvud taget inte varför de har det där, men tänkte bara varna hehe.

  Elin 2016-10-06 13:14:45
  Svara
  • Svar på Elins kommentar.

   Min tandläkare har också starkt avrått från listerine.

   Anna 2016-10-06 20:43:44
   Svara
   • Svar på Annas kommentar.

    asså nu vet jag inte allt om tänder, men saker kan ju vara bra för tandhälsan även om det missfärgar! fluor förebygger ju karies. och det är ju bra, även om man blir ””fulare””.

    sofia 2016-10-10 13:01:51
    Svara
 • på tal om att tunna ut sitt hår: det är någonting jag verkligen rekommenderar, speciellt till oss med lockigt hår! ända sedan jag har klippt upp mitt hår och tunnat ut det lite har mina lockar varit så himla, himla fina.

  Bernadett 2016-10-06 12:46:29 http://dottes.blogg.se
  Svara
 • Varför är feminism bara viktigt under val-året?

  Madeleine 2016-10-06 12:38:06
  Svara
  • Svar på Madeleines kommentar.

   Varför svara med sån extremt otrevlig ton? Jag reagerade på meningen ”Jag hade feminism-inläggen under valåret för att peppa mina läsare mer politiskt”. Och då jag själv (efter 1 år på medie och kommunikationsprogrammet) kan ställa mig rätt kritisk till hur den politiska debatten/kampen genomförs.

   Madeleine 2016-10-07 10:38:51
   Svara
   • Svar på Madeleines kommentar.

    Är man otrevlig själv så får man otrevliga svar. Fattar inte heller din förklaring? Det är som att du frågar nånting i stil ”varför tycker du bara om människor med blekta tänder?” när det inte står nånstans i texten? trött på att du spelar oskyldig och låtsas inte förstå att din fråga var otrelvig och anklagande. Dessutom one-liner. Vilket är ganska nonchalant. Men fortsätt så, vad mer ska man säga. Hoppas du blir lyckligare av det eller något? Annars fattar jag inte syftet.

    men 2016-10-07 11:06:41
    Svara
  • Svar på Madeleines kommentar.

   Vad snackar du om?
   Var står det att det är bara då det är viktigt? Läs inte bloggar (och framför allt, kommentera inte) om du inte kan läsa texten?

   men 2016-10-06 14:03:10
   Svara
  • Svar på Madeleines kommentar.

   Madeleine, det var inte det Sandra sa alls. Men det vet du ju redan. För övrigt skriver Sandra om feminism regelbundet, inte för att hon måste men för att hon vill.

   Charlotte 2016-10-06 13:40:47
   Svara
  • Svar på Madeleines kommentar.

   Lägg av.

   Sandra, jag förstår att du inte orkar. Under varje jäkla inlägg du skriver är det någon som bara måste påpeka något som de inte är nöjda med. Jag hade slutat blogga för länge sen, tappert att du orkar.

   Sofia 2016-10-06 13:26:58
   Svara
 • Alltså SÅ BRA FÖRSLAG till killfredag varsågod;
  https://67.media.tumblr.com/bd0c5b7c97395bca9b7f46035d0dc9fa/tumblr_mqespm4JK81qcwaj3o2_540.jpg
  https://66.media.tumblr.com/ce4d31da1f96a00a5d9fe93c5ba2f214/tumblr_mqespm4JK81qcwaj3o8_540.jpg
  https://67.media.tumblr.com/d5914210cb7e95394516fd6c76ed2399/tumblr_mqespm4JK81qcwaj3o6_540.jpg

  Sara 2016-10-06 12:27:07
  Svara
 • Men du måste förstå Sandra även om hon är din förebild. Hon kan inte ge svar på allt när många av hennes svar kanske inte duger ändå i läsarens ögon. Det går inte att leva om allt hela tiden ska påpekas och Sandra är inte perfekt precis som alla av oss.

  Lisa 2016-10-06 11:31:03
  Svara
 • Ja! Precis så tolkade jag också avslutet på första avsnittet i Easy, så himla bra avsnitt. Och det sista du skrev om good guy/tonårsdouche – hur många gånger har man inte stött på såna? Så trött på det och najs att det blev rätt tydligt i avsnittet 🙂 dessutom hur han håller på och bara nervöspratar och försöker skratta bort situationen hela tiden när hon försöker bli intim och förföra honom, ville bara skrika åt honom att lägga av och se henne istället.

  Jess 2016-10-06 11:26:33
  Svara
 • Hej Sandra! Brukar inte kommentera, men tänkte bara skriva att du gör ett så jäkla bra jobb med bloggen. Jag har mer och mer övergått till YouTube då jag inte tycker att bloggar är speciellt intressanta längre, men jag tröttnar aldrig på din! Det är alltid varierade inlägg, jättefina bilder och välskrivna texter. Keep it up!

  ems 2016-10-06 11:17:11
  Svara
 • Om Easy: jag uppfattar det som att sista scenen återkommer till diskussionen som de hade i första scenen – om en studie som visade på att par som följer de traditionella genus rollerna har bättre sex. Så hon bet ihop och tog på sig den perfekta hemmafru-rollen som lagar frulle till hela familjen på morgonen

  A. 2016-10-06 11:11:11
  Svara
  • Svar på A.s kommentar.

   Ja men precis sa tolkade jag det också! Att hon i slutet tar pa sig mer traditionell genus roll (typ lat honom sova ut, diskade, lagade frukost som han tydligen brukade gora), som ett attempt att radda deras sex liv – iom att studien sa det. Det ar ju återkommande temat genom hela avsnittet (altsa traditionella roller = mer sex). Sa jag tanker mig att hon inte alls var nojd, men bara har slut pa idéer sa forsoker spela lite housewife for att se om det kan funka.

   Linnea 2016-10-07 12:04:06
   Svara
  • Svar på A.s kommentar.

   Så tolkade jag det också. Dock är den tolkningen inte oförenlig med den Sandra gav.

   Rebecka 2016-10-06 11:21:54 http://www.pinterest.com/onils
   Svara
   • Svar på Rebeckas kommentar.

    Men åh!! Jag tolkade inte avsnittet alls som Sandra och andra här. Jag tolkade det som att han ”äntligen” blev hård – alltså de anspelade på det som hon pratade i telefon om m sin kompis – och att hon blev genuint glad över det och att han också blev glad för att han ”kunde”. Var det ingen annan som tolkade det så?

    Therese 2016-10-06 23:35:23
    Svara
 • Åh så himla fint med rund spegel, har inte tänkt på det innan men åh skulle vilja ha en :).

  Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★ 2016-10-06 11:03:40 http://www.saramadeleine.se
  Svara
 • Äsch blek på, Sandra! 😉 Du dricker ju rödvin och röker ibland, då är det inte konstigt att det uppstår mer missfärgningar än ”vanligt”. Jag tycker det absolut bästa är att ta ansvar för sin tandblekning! Alltså att man går till en riktig tandläkare som gör ett noggrant och bra jobb! Det värsta jag vet är läskiga ”hemma-blekningar”, det har jag hört från många olika tandläkare att det är farligt, det sliter onödigt på emaljen + riskerar att fräta på tandköttet. Så ska man bleka så kan man faktiskt göra det på ett säkert och vettigt sätt, alltså hos en riktigt tandläkare!
  Själv har jag blekt tänderna typ 2-3 ggr (är 30 så är utspritt mellan åren!) och jag har inga besvär. Innan jag blekte hade jag märkligt nog ilningar i tänderna ibland, men inte efter blekning. Min tandläkare använde skena utformad exakt för mina tänder, och ett milt blekmedel, med noggranna instruktioner hur jga skulle göra. 🙂 Så nöjd!

  Elsie 2016-10-06 10:43:29
  Svara
 • Apropå Easy….jag är kär i en kille, som aldrig fått mig att komma.
  Jag börjar undra när det ska ske.
  För jag tycker jättemycket om honom, det är det enda som saknas typ.
  Vet inte vad jag ska göra riktigt, men jag läste någonstans att man själv får ta ansvar för sin orgasm någonstans?
  Att man själv måste lära sig hur den funkar innan man kan pass it on till den man ligger med.
  Med killen jag låg med innan behövde jag liksom inte lära mig det för jag kom som en himla fontän varje gång i princip. Men nu känner jag mig lite handfallen, men jag kanske bör lära känna min kropp mer innan jag kan begära att den jag ligger med ska veta hur den funkar?
  Vi har pratat om den lite grann, men….ja jag vet inte. Haha. Hur ska man resonera?

  liljan 2016-10-06 10:30:16
  Svara
  • Svar på liljans kommentar.

   Hej! Altsa, har haft samma problem med min kille! I borjan (massa ar sen) var det sa himla bra, men nu bara ar han mest trott och overjobbad och lixom pallar aldrig ligga vilket ar sjukt frustrerande. Jag har kollat pa alla Layla Martin’s videos (kolla youtube) och fatt SA HIMLA MANGA bra tips!! Sa nu ar det antigen pa battringsvag. Tanker att ibland om det inte funkar av sig självt maste man satta tid at sidan och verkligen gora en satsning sa att man kan hitta varandra och kommunicera igen. Lycka till! <3

   Maria 2016-10-07 12:15:28
   Svara
  • Svar på liljans kommentar.

   Hej,

   Jag tycker absolut att ansvaret för att ha ett skönt sex ligger på dig själv. (Oavsett kön). Med detta menar jag att om det inte är skönt så måste man berätta för sin partner vilka saker man gillar. Man ska inte dumpa någon bara för att hen inte får dig att komma. Det där begreppet ”vara bra i sängen” är så fel bara. Som om det fanns en universiell lösning för folks njutning. Så mina tips är absolut att utforska din egen kropp själv och känn efter vad som känns skönt för dig. På det sättet kan du förklara för killen vad du gillar och även bekräfta honom när han gör rätt. För mig låg det en spärr i huvet när det gällde sex med min nuvarande kille. Kunde aldrig komma med honom även om det var skönt. Jag började med att jag hjälpte mig själv och onanerade medans vi hånglade, på det sättet kom jag över känslan att jag inte kan komma med honom. Sen var det lättare för mig att visa för honom hur jag vill ha det. 🙂

   Dock tycker jag absolut att det är inte värt att vara med en kille som verkar ointresserad av din njutning och som inte vill lyssna eller lära sig om dig. Då är han inte värd att ha dig. Seriöst. Men så länge ni jobbar på det och han vill så tycker jag att ni ska kämpa! Alltså, om du vill såklart. <3

   Killar 2016-10-06 13:04:58
   Svara
  • Svar på liljans kommentar.

   Liljan, jag har, delvis, samma problem. Förr var det inga problem med att komma under sjölva in-ut-sexet. Nu går det inte alls så får ta det innan eller efter och ibland blir det också… Avglömt.. Tycker att det borde höra ihop, att båda får komma för killar behöver aldrig fråga eller påpeka ”men jag då?” Aldrig hört talas om. Tror vissa killar tror tjejer tycker in-ut är lika göttigt som de tycker och att det räcker, vilket är heeeelt feeeeel! Fördelen med att ligga med samma person är att de går att lära exakt hur du vill ha det. Ingen tjej är likadan vilket gör att killar kan bli lite… Entoniga upplever jag. Berätta för honom hur du vill ha. Behöver inte ha ett utveckligssamtal men kanske om han gör något du gillar, säg att det var jättebra! Nedlåtande liknelse men killar kan vara lite som hundar, säg att de gör något bra och de fortsätter haha. Ibland måste en få vara egoistisk och under sex är det helt tillåtet, för tjejer.

   M 2016-10-06 11:24:48
   Svara
 • Vill trycka sista meningen på en tröja och aldrig ta av mig den.

  Stina 2016-10-06 10:05:26
  Svara
 • Asså tack för förtydligandet om hur du tänkte om Easy!!
  Tyckte att det var så fruktansvärt asdeppigt det där första avsnittet att jag tänkte, gud jag vill aldrig i hela mitt fukking liv gifta mig om det ska vara sådär! SÅ HIMLA TORRT!
  Hans fru var för tusan ashet? Och han var inte ens intresserad och hon visade han så sjukt mycket uppskattning och han bara ”aaa jag duger inte!??!” och hon bara ”klart gubben att du gör”.
  Hon kanske borde fråga om hon kan hitta någon som genuint är intresserad typ, så att han slipper.
  Sex är ju inte allt. Men guuuud vill inte ha sex sådär när jag är 40 ://///////
  Blir bara frustrerad av att tänka på det. :”””””””(

  Sarita 2016-10-06 09:59:23
  Svara
 • ÅÅÅÅ du er så bra! <3

  Jeg har spml til neste runde:)

  Min veldig gode venninne påstod jeg hadde såret henne og fått henne til å gråte via chat flere ganger. Ble helt paff! Nå har jeg scrollet et år (!) tilbake i tid og fant to tilfeller som jeg ser hun har missforstått. Noe som føles nestent frekkt, at hun kan tro det var det jeg mente. Hun har vært deprimert og tolker alt negativt. Jeg fant mye interessant i chatten. Hun depper, jeg trøster og heier. jeg har vært forelsker og fått kjæreste under denne perioden, men det er lite spor å finne noe av, bortsett fra bilder jeg sender som blir ignorert, kort kommentert eller tatt som en fornærmelse. (hodet hans stakk opp fra en dyne) Det ble for drøyt..

  Blir så sint når jeg ser ubalansen i vår relasjon passere som en revy. Alt er om henne.. Og hvor fæl verden behandler henne. Og hun må gå/liten tid/senere.. om jeg har noe på hjertet.

  Så spml: Hvordan får jeg sagt i fra?

  Har startet på et brev, men det blir så hardt…

  Skulle gjerne visst hvordan det er lurt å skrive et slikt brev, og ikke… for jeg vil jo ikke miste henne… Hun har mange bra sider og.

  <3

  anna hove 2016-10-06 09:18:15
  Svara
 • Johanna med Easy-frågan här:
  Haha, TACK för detta svar. Nu kan jag känna mig lugn igen! 😉

  Johanna 2016-10-06 09:05:34
  Svara
 • Nu har jag ställt den här frågan till dig två gånger tidigare, men du har inte svarat. Känns som att du undviker den? Vill jättegörna få ett svar iaf så kopierat o h skriver den här igen.
  ”Hur ställer du dig till smink som testas på djur? Lancome ägs av Loreal som är med på PETAs lista över företag som testas på djur. Du är väldigt vettig i många frågor och verkar älska din familjs hund och andra djur, men du har aldrig nämnt eller visat hur du tänker kring denna fråga. Eftersom du tipsar om en vara från Lancome antar jag att du 1) inte är insatt eller 2) bryr dig inte om det är testat på djur eller ej”

  Kan även tillväga att Listerine är med på Petas lista, och dessutom kan missfärga tänderna!

  Emma 2016-10-06 08:48:15
  Svara
  • Svar på Emmas kommentar.

   för att båda gånger har andra människor besvarat din fråga väldigt rimligt så jag tyckte inte det var nödvändigt. Såvitt jag vet är smink testat på djur förbjudet i Sverige och EU och har varit ett bra tag. Här kan du läsa ett inlägg från sminkexperten Linda Hallberg ang rykten kring Loréal och hur det funkar, http://lindahallberg.se/2015/04/29/ang-loreal-djurforsok/ Kommer inte driva din fråga vidare mer så du vet. Jag litar på Sveriges lagar och försöker göra mitt bästa kring att lokalisera mig så bra jag kan i livet i olika frågor. Det mesta du köper: bananer, smink, kläder, vin, kaffe etc etc, har ganska ruttna villkor någonstans i kedjan, man får ta sina strider och försöka leva så bra man kan och vill och orkar. Kan bli så sjukt matt av kommentarer som dessa som ska ”utbilda” mig. Jag förstår att djurtestat smink är din hjärtefråga, men tänk på att folk ska förklara sina hjärtefrågor för mig varje dag, i massor av olika ämnen. Jag är ingen perfekt människa, kommer aldrig bli, men gör försöker banne mig göra så gott jag kan, precis som de flesta.

   sandrabeijer 2016-10-06 09:44:01
   Svara
   • Svar på sandrabeijers kommentar.

    Kan verkligen rekommendera både till dig Sandra och dina läsare om någon av er är intresserade att gå in på http://logicalharmony.net/cruelty-free-vegan-brand-list/
    En bra lista med kosmetika som är listad med schyssta märken och inte schyssta märken, för det är en djungel jag vet, men den är en bra hjälp till hands! Och den uppdateras varje vecka 🙂

    Emma 2016-10-06 12:42:28
    Svara
    • Svar på Emmas kommentar.

     Jag förstår ärligt inte varför du tvingar på detta ämne hos Sandra. Hon kan mycket väl tipsa om vegansk kosmetik men det är ganska konstigt för att vi vet att hon inte är vegan/vegetarian. Varför är det viktigt att hon ska ändra sig och liksom bli som du vill henne att vara. Att göra mer enligt ditt sätt att leva på.
     Det är jätte bra fråga som du tar upp. Men jag rekommenderar då att lyfta den till Flora Wiström t.ex. som är vegan? Hon delar nog den länken gärna. Varför hoppa på Sandra istället?

     varför 2016-10-06 14:26:29
     Svara
     • Svar på varförs kommentar.

      Nu handlar det inte om att vara vegan eller vegetarian, jag delade med mig av denna lista för att man enkelt kan se vilka märken som är etiska eller oetiska. Bara som en hjälpande hand om man vill. Sen ja, veganska märken är också utmarkerade – och det är ju bra för dem som vill ha det! Betyder inte att jag tycker att Sandra just ska bli vegan eller lyfta fram denna länken. Det är för dem som är intresserade som läser det här, vill lära sig mer och inte vill ha smink som har något mer djurtest att göra.

      Emma 2016-10-06 15:14:13
      Svara
   • Svar på sandrabeijers kommentar.

    Bra svar från Sandra! Kan verkligen förstå din frustration över såna här kommentarer. Och Emma, bara för att Sandra är din förebild kan du inte förvänta dig att hon ska leva upp till alla dina ”krav”. Inte en speciellt trevlig attityd det där att kräva ett svar och sen inte nöja dig när MSN väl får ett..

    Clara 2016-10-06 11:42:40
    Svara
    • Svar på Claras kommentar.

     Jag är tacksam att hon svarade till slut och jag förstår att hon inte är perfekt. Jag är inte heller perfekt! Det som jag blir lite störd av svaret är att Sandra skriver att hon gör sitt bästa i frågan, litar på dem svenska lagarna och länkar till en sminkexpert som inte är påläst i frågan och kan inte ge svar på tal till sina egna läsares kommentarer (Linda skriver det själv i sina kommentarer). Jag är inte här för att utbilda någon, däremot vill jag gärna upplysa och väcka tankar om att alla märken är inte bra märken att köpa och stödja bara för att Sverige och resten av EU förbjuder djurförsök inom kosmetika. Sedan om Sandra vill fortsätta konsumera dessa produkter, så får hon göra det. Min tanke var att hon nog inte är medveten om det, att jag kunde ge henne en viktig fråga att fundera över och ta in informationen som hon uppenbarligen inte känner till med tanke på att hon skriver att hon bara litar på Sveriges lagar. Man måste fatta sina beslut ibland i ett globalt perspektiv och även om ingen kan göra allt så kan alla bidra med något. Det finns många förebilder och Sandra är en av dem, fortfarande, men inte inom detta och det accepterar jag.

     Emma 2016-10-06 12:09:33
     Svara
     • Svar på Emmas kommentar.

      Du är väldigt otrevlig Emma. Fast du inte kanske förstår det? Har Sandra bett dig om att få den informationen?(f.ö. hon har bett om att få info om sura saker och tänder, så man kan ju se skillnad). Har hon frågat om att få en föreläsning om det? Jag skriver INTE för att försvara Sandra på något sätt utan jag upplever detta fenomen i mitt vardagliga liv också. Det finns så mycket information på nätet idag så va säker att folk om de är intresserade kommer hitta den! Om en person dessutom följer EU-lagar osv och du säger att det inte är enough? Vafan är då enough? Det ÄR INTE hennes hjärtefråga. Inte min heller. Vad ska en person (ja, nu är det Sandra) göra med tusen sådana frågor som ni försöker tvinga ppå henne dagligen? Ska hon engagera sig i absolut allting?
      Jag undrar hur mycket är du insatt och engagerar dig i t.ex formula 1 tävlingar som är extremt löjliga ur miljöperspektiv då alla dessa bilar transporteras med flyg till varje sådan tävling. Vad tycker du om det? Du säger att du inte tittar på dessa tävlingar och inte stöttar dem. Men är detta good enough? Varför försöker du inte stoppa detta? Jag tycker definitivt du borde kunna göra mer.. bryr du dig inte om miljön? men jag förstår att du inte är pperfekt. tänkte bara kolla..vad du tyckte. känn inte dig dålig… men man kan ju göra mer gällande frågan.

      Fattar du hur otrevlig du är?

      men 2016-10-06 14:18:09
      Svara
     • Svar på Emmas kommentar.

      Sandra lever inte inuti en bubbla. Det är väl klart att hon är insatt i den här frågan. Det har hon förklarat tidigare och hon ska inte behöva förklara det igen och det är inte fint hur du dumförklarar henne. Det här är en viktig fråga absolut men du måste förstå Sandras reaktion som alltid blir granskad under luppen med allt hon gör. Men en liten fråga du som undviker allt djurtestat: hur gör du med mediciner? Undviker du även dem?

      Lisa 2016-10-06 13:24:07
      Svara
      • Svar på Lisas kommentar.

       Hade det funnits mediciner som var framforskade och godkända utan djurförsök hade jag valt dem självklart. Nu finns inte det alternativet, och alla vi blir sjuka, så svaret på din fråga vet du ju själv.

       Emma 2016-10-06 13:37:56
       Svara
   • Svar på sandrabeijers kommentar.

    Jag vet redan hur det funkar med Loreal, och jag har läst andra människors svar till mig tidigare. Men ville ha ett svar från dig då du är min förebild i andra sammanhang, men i denna fråga brister det. Inte menat som ett påhopp, men intressant och höra på vilka grunder du väljer ett märke som indirekt testar på djur, med tanke på att dem har valt att sälja på den kinesiska marknaden. Dem hade kunnat avstå den helt och hade då varit ett schysst märke att använda. Precis som bananer, som du tar som ett exempel, så kan man välja att köpa icke eko, eko och fairtrade och göra ett aktivt val till vad man vill bidra och stödja. Likadant kan man göra med smink och hudvård. Vill man stödja ett sminkmärke som själva inte testar på djur, men som ändå vill fortsätta att sälja på en marknad där dem vet att det kommer att testas på djur bara för att tjäna pengar? Det finns fantastiska märken som gör superbra produkter som helt avstår från djurförsök och kinesiska marknaden dom man kan köpa med gott samvete och bidra till att världen blir lite bättre.

    Emma 2016-10-06 10:12:29
    Svara
    • Svar på Emmas kommentar.

     Nu blev du min förebild för att du tycker så starkt gällande denna fråga Emma! Därför måste jag fråga, är allt du köper ekologiskt? Precis allti ditt liv? För är det inte det så blir jag besviken på dig. Du är ju min förebild och allt..

     L 2016-10-06 13:05:01
     Svara
    • Svar på Emmas kommentar.

     Men det är så otrevligt att insistera när sandra har förklarat hur hon tänker.
     Jag blir överlag så trött på människor som har hittat något att engagera sig i och tror att alla ska göra det då det är det enda sättet att vara en bra människa på?? Hur tänker man då?
     En kan vara vegan, en kan ge sjukt mycket pengar till olika välgörenhetsorganisationer, en kan vara aktiv feminist, en kan vara kroppsaktivist, en kan adoptera hemlösa katter osv osv. En kan också vara en trevlig människa eller en bra kompis eller en bra hundägare. Och en kan också skita i att ge positiv output/bidra till andras välmående om en själv inte mår bra. En kan också fokusera bara på sig själv för om det finns flera lyckliga människor på jorden så är det väl bättre klimat överlag. Vi är så olika och har olika värderingar intressen. Det är dags att backa lite. Sådana utbildningsfrågor där någon ska försvara sig själv och få dåligt samvete (måste inte vara en bloggare, kan hända på en middag t.ex) är så onödiga. Den personen som blir ifrågasätt blir bara ledsen eller mår dåligt eller blir arg. Är din hjärtefråga verkligen viktigare än den personen? Vore jättebra om man kunde inleda sådana diskussioner med typ ”ja, jag äter inte kött pga anledningar, är du intresserad? Vill du höra mer? Ok, då kan jag berätta”. Annars blir det alltid ett påhopp. Detta blev en uppsats, men så trött på alla pekpinnar!

     V 2016-10-06 12:40:10
     Svara
    • Svar på Emmas kommentar.

     Hej. Alltså jättebra att Sandra är en förebild i vissa sammanhang (det är hon för mig också) men alla personer KAN INTE vara en förebild i alla sammanhang. För man kan inte tänka på varenda liten grej som är fel i livet, då skulle man varken kunna äta eller leva. Sandra är så himla bra på många frågor och man kanske inte alltid behöver påpeka de få frågorna en person inte är bra på. Hon är smart och gör medvetna val, och vi får acceptera det. Ibland kan man välja att inte ifrågasätta en person som man vet redan blir väldigt ifrågasatt (iom offentlig person) också, speciellt när det är en väldigt vettig person.

     Kram till dig Sandra du är himla bra!

     Sandra (inte Beijer) 2016-10-06 10:52:57
     Svara
    • Svar på Emmas kommentar.

     Men orka.

     Sara 2016-10-06 10:35:49
     Svara
 • Men alltså Sandra, klart du ska bleka tänderna om du känner för det! Blir så ledsen att klimatet här på internet får folk att avstå från grejer de vill göra :(( Jag hejar iaf på dig, blekta tänder eller inte!

  Jag 2016-10-06 08:18:10
  Svara
  • Svar på Jags kommentar.

   Jag håller med. Vad tråkigt att klimatet är sådant att man inte kan göra det man känner för. Hejar också på dig! Har fö blekt tänderna, fick göra några slags plastskenor som man pluttade i lite blekmedel på kvällarna under en period på några veckor, det blev jättefint!! En av de bättre sakerna jag gjort för mig själv!!

   Lisa 2016-10-06 10:38:51
   Svara
 • Tips till dig som sökte nya vänner! Jag och min syster bor olika städer och båda vi har hittat nya vänner genom Sandras brevvänsinlägg (toppenbra!) men också genom appen Jodel. Det kan verka oseriöst men iaf i universitets-högskolestäder finns det många härliga människor som använder den appen, tipstips!!

  O 2016-10-06 08:17:18
  Svara
 • Jag blekte tänderna ekologiskt hemma inför mitt bröllop. Superenkelt och fint resultat! Plus ingen läskig strålning eller gifter i munnen. Bikarbonat och en ekojordgubbe, mosa ihop och gnugga in med mjuk tandborste på tänderna. Sitt i 3 minuter och sen skölj ur!
  Bikarbonat ruggar upp ytan och syran i jordgubben tar bort missfärgningar (kaffe/vin). Blir inte superblektvit, men jag gillar att det ser ”naturligt” ut. Prova?
  Älskar fan rövin och kaffe..

  Arvida 2016-10-06 08:07:47
  Svara
  • Svar på Arvidas kommentar.

   Åh bra tips som funkar men måste bara varna lite! Och dela min farfars omtanke.
   Bikarbonat funkar bra men luckrar också upp emaljen som skyddar tänderna, och då får man lättare hål och sprickor. Min farfar, som var en riktigt stilig charmör i sin ungdom, blekte tänderna med bikarbonat så mycket att de blev förstörda. Det slutade med att han fick dra ut dem och skaffa löständer. Så, låt bikorbonaten absolut inte sitta i för länge, och gör det absolut inte för ofta och använd massa flour emellan för att stärka emaljen. Fick min farfar lära sig, i efterhand.

   Ella 2016-10-06 09:19:36
   Svara
 • Tips: listerine gör absolut ingenting mer än möjligtvis ger en fräsch smak/lukt i munnen. Använd flux eller annan munskölj som innehåller 0,2 % natriumfluorid

  Sara 2016-10-06 07:54:37
  Svara
 • jag e ingen tandläkare men på mitt senaste tandläkarbesök hade jag gråa fläckar på tandytorna vid kindtänderna. Jag trodde det var hål men han sa att det var pga sura saker. Dricker ju mkt vin och kaffe. Så jag tror inte citron bleker? Iaf inte skonsamt. Men har hört att bikarbonat kan bleka. Skulle testa detta en gång men blev för mjöligt 🙂

  K 2016-10-06 07:49:43
  Svara
  • Svar på Ks kommentar.

   Ja sura saker (surt godis, citron, apelsiner etc) fräter på tandens yta, det fick i alla fall jag höra sist jag var hos tandläkaren. Jag har liksom fått små vassa gropar i mina kindtänder pga äter jättemycket citrus och plockar endast surt godis när jag äter godis :))) Jag har fått för mig att citron bleker tänderna tillfälligt men alltså inte på ett bra sätt eftersom det också fräter sönder tanden.

   Rebecka 2016-10-06 08:10:03
   Svara
 • Sista två meningarna <3 <3

  Annie - lättlagat vegokäk 2016-10-06 07:34:35 https://vegokak.se/2016/10/02/skitenkel-one-pan-gnocchi/
  Svara
Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!