märgbenspasta med pinjenötter och persilja.

Här kommer ett så sinnessjukt gott pastarecept som kanske kan skrämma livet ur vegetarianer där ute, så look away tills vidare, vi ses i ett annat blogginlägg!
Märgben är ju något som man sällan äter i Sverige medan det i till exempel i Frankrike ses som en delikatess. Man kan köpa de i frysdisken för typ inga pengar alls. När min familj ännu hade labradoren Vera brukade vi köpa såna till henne att gnaga på.
Hur som! De är jättegoda för människor också. Märgen inuti benpiporna (yes, nu ba kör jag i och med att vi bara är köttätare kvar här just nu) är sjukt umamig och i en pasta blir den divine.
Det här receptet kommer ursprungligen från kokboken Easy Gourmet btw. Har tweakat det lite men verkligen inte mycket.

bone marrow pasta

Jag tror det här ligger på min topp fem-lista av godaste pastarätter. Det är comfort food utan att vara slabbigt, sofistikerat utan att vara ens lite dyrt. En perfekt fredagsmiddag alltså. När Elsa bestämde sig för att börja äta lite kött under sin graviditet sa jag och M ”toppen, välkommen hem till oss på benmärg!” Hon ba, ”eh okej tack?”

Du behöver för fyra personer:
– ett märgben per person.
– linguini
– en schalottenlök
– två vitlöksklyftor
– 1 citron
– en rejäl näve färsk persilja
– chiliflakes
– tre matskedar (typ) pinjenötter
– parmesan

bone marrow pasta
Sätt ugnen på 250 grader. Placera märgbenen på en plåt med folie. Ställ in i 20 minuter. När det liksom fräser och skvätter från märgbenen (av allt göttigt fett) är de klara.

bone marrow pasta
Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna på hög värme tills de får färg.
Sätt på pastavatten och koka linguinin al dente.
Finhacka löken och riv av zesten från en citron. Stek sedan löken på låg medelvärme i olivolja tills den blir mjuk och glansig. Addera då citronzest, en liten skvätt citron från en klyfta, finhackad persilja, parmesan, chiliflakes och linguinin. Gröp ur märgen ur benen och blanda i allt ihop. Salta, peppra smaka av.

bone marrow pasta

Servera med extra parmesan och persilja + toppa med pinjenötterna. Ät upp genast!

 

Translation. Bone marrow pasta, a recipe orginally from the cook book Easy Gourmet (with some tweaks).

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
56kommentarer
  • Vill laga!! Har letat efter märgben men hittar inte på min affär, så innan jag går till saluhallen (dyrare säkert) är det NÅN som vet vad jag kan få tag på märgben på centrala hisingen/innerstan i Göteborg??

    Maj 2016-11-21 11:42:42
    Svara
  • Vi gjorde denna igår. SÅ gott. Tack för receptet. Min man sa flera gånger att det var det godaste han ätit på länge (och han är ingen stor köttätare). Blir nog denna när vi har gäster på lördag. Men jag kanske inte berättar vad som är i hehe.

    Svara
  • Tycker det var superroligt att du la upp detta recept! Jag och min pojkvän lagade det idag och åt som söndagsmiddag. 5 av 5 poäng från oss! Kramar

    Sara 2016-10-09 19:28:27
    Svara
  • Haha första meningen <3
    Jag äter inte kött men tycker det här ser supergott ut! Ska tipsa pojkvännen 😀

    M 2016-10-08 11:47:09
    Svara
  • Okej, det här må vara för att jag är skitbakis och emotionell men när jag ser vissa kommentarer här så börjar fan mitt blod att koka.

    Jag är vegetarian, borderline vegan, och jag har 0 % problem med att du lägger upp köttrecept. Det gör mig illa när du skriver att du är skör, när du ber om ursäkt för dig själv och när du känner att du känner att du skulle få en massa skit för typ en fucking tandblekning.

    När ska folk förstå att alla kamper inte ryms inom en människa? Du har INGEN skyldighet att bära upp världen på dina axlar. Ändå gör du så mycket! Du är en feministisk förebild, en exceptionell skapare av content och allmänt en vettig och härlig person. Det är heeelt orimligt att du dessutom ska vara djurrättskämpe, människorättsaktivist, mångfaldhetskonsult med mera med mera.

    Jag hoppas att du kommer ihåg att av alla 150 000+ besökare i veckan så är det bara några få som tar sig tiden och lämnar en sur kommentar. Den förkrossande majoriteten tycker fortfarande att det du gör med den här bloggen är fantastiskt.

    Att ha en idol kanske hör barndomen till, men det skiter jag i. Jag är 26 bast och kan utan att skämmas kalla dig för min största idol

    Du har lagt upp högkvalitativt innehåll varje dag, flera gånger om dagen i 10 års tid (med några väldigt få undantag när du har varit typ fett sjuk). Du är så förbannat bjussig och det finns ingen annan bloggare som kan tävla med dig med kombinationen av ditt unika uttryck, din öppenhet, dina bilder och dina träffande texter. Du ger och ger och ger. Jag som läser känner att jag mest tar. Om du skulle försvinna från internet skulle jag SÖRJA. Du är som en kombination av min bästa tv-serie, min vän och min mentor. Jag hoppas innerligt att det betyder mer än några sketna kommentarer.

    Stor jävla kram till dig och jag hoppas att du aldrig stänger ner den här bloggen.

    p.s Du är queen av pasta <3

    Annie - lättlagat vegokäk 2016-10-08 10:32:31 https://vegokak.se/
    Svara
  • Varje gång en vegan kommenterar otrevligt i ett kommentarsfält (jag tittar på dig Miilo…) så äter jag ett extra paket bacon. True story! 🙂

    Detta låter gott Sandra, ska nog testas. Jag åt benmärg med surdegsbröd för 2-3 år sedan, men tyckte det var lite ”too much”, som något slags geggigt extra flottigt smör haha men tror det gör sig bättre för mig i en pastarätt där det är mer utblandat. 🙂 Tack för recept! Och tack för att du är du!

    Citrin 2016-10-08 10:12:06
    Svara
  • Har aldrig testat märgben men detta låter sjukt gott! Tack för alla grymma pastarecept, bästa maten alltså ?

    Hanna 2016-10-07 22:44:51
    Svara
  • Låter fantastiskt, ska definitivt testa! Aldrig ätit märgben, kul med inspo och nya idéer. Gillar nose-to-tail tänket, tror det är viktigt att vi köttätare tar vara på hela djuret om vi ändå väljer att döda det. Mindre spill och kanske en eventuell väg till att minska ner djurhållningen! Tänker att det kan vara bra att planera alternativ till en helt vegansk värld utifall att det inte skulle gå igenom, alt. att detta kan vara ett steg på vägen till en sådan värld!

    Johanna 2016-10-07 20:38:28
    Svara
  • Hej bästa Sandra och alla! Jag förstår inte, för mig är det lika självklart att säga åt någon när de äter kött som att säga åt någon som beter sig rasistiskt på bussen? Kan ni se likheten? Det handlar inte om Sandra, veganer eller om att va en förebild. Det handlar om fruktansvärda förtryck som måste upphöra. Jag tycker jätte mycket om dig Sandra och kommer att fortsätta följa dig oavsett om du äter kött eller inte! Du kan inte ensam förändra hela världen, mat är kultur och det tar tid att förändra. Men försök att förstå bara, det är av omtanke. Som vegan blir en trött över att en självklar ska inte är självklar för alla och då orkar man kanske inte alltid hålla en god ton. Men det blir farligt när vi bygger barrier. I fortsättningen tänker jag ge massa pepp när Sandra skriver om veganmat och ber andra veganer/folk som bryr sig göra det också! PS: som vegetarian är du lika stor del av förtrycket som om du åt kött. Kött och mejeriindsutrin hänger ihop. Äter du kött och blir ifrågasatt av en vegetarian fråga varför den fan inte är vegan!

    Miilo 2016-10-07 19:35:19
    Svara
    • Svar på Miilos kommentar.

      ”som vegetarian är du lika stor del av förtrycket som om du åt kött. Kött och mejeriindsutrin hänger ihop. Äter du kött och blir ifrågasatt av en vegetarian fråga varför den fan inte är vegan!”

      Alltså, nej. För det första så är det bara inte sant, uppenbarligen minskar du något av förtrycket genom att .

      Sen är den andra delen att med ett sådant resonemang så är risken att vi förlorar på det i det stora hela. Om någon vill börja med att bli vegetarian så är väl det asbra, alla gånger bättre än att inte ändra på någonting. Kanske man vill bli vegan så småningom, men har svårt att vänja av sig? Om det är fallet ser jag ju 10/10 gånger hellre att denne avvänjer sig under en period än att den aldrig ens försöker pga övertygelse om att det inte går. Eller för den delen, hellre 10 0 personer som försöker äta så veganskt som möjligt den största delen av tiden men kanske inte alltid lyckas, än 1 ”hel-tids” vegan. Vad tror du gör mest skillnad i längden?

      Madeleine 2016-10-07 21:44:47
      Svara
    • Svar på Miilos kommentar.

      Alltså, jag reagerar på att du säger – säga åt? Och att man gör det pga omtanke? Dina värderingar (dvs vara vegan) går ut över en person som inte tycker som du? Jag t.ex. tror på att vara snäll och trevlig mot andra människor, och det är så självklart för mig. Tyvärr så, framstår sådana kommentarer av veganer som pekpinnar då folk inte kan hålla god ton och anklagar direkt. Din ton och din kommentar är trevlig verkligen, det uppskattar jag enormt, men jag hoppas du släpper attityden om atg man måste ”säga åt”. Tänk om jag ville säga åt dig i andra frågor som jag tycker var viktiga?? Du behöver verkligen inte agera polisen. Hoppas du inser det. Men fint med positiv feedback ändå!

      V 2016-10-07 20:57:26
      Svara
      • Svar på Vs kommentar.

        Jag är själv vegan sen bara några veckor tillbaka, innan dess var jag vegetarian i flera år. Jag har aldrig någonsin sagt åt någon, mest för att det verkar vara så jäkla provocerande i sig att man inte äter kött (och ännu mer nu när jag inte äter några djurprodukter) och jag pallar helt enkelt inte riktigt ta diskussionen. Om någon frågar och genuint vill veta så berättar och förklarar jag ju såklart gärna, men annars få det vara. Men, hela min poäng med detta långa berättande är att jag ändå kan förstå andra veganer och vegetarianer som verkligen blir upprörda. Du skriver ”dina värderingar (dvs vara vegan) går ut över en person som inte tycker som du? ”, men försök sätta dig in i deras perspektiv. De ser det som ett enormt förtryck och lidande, ungefär på nivå som någon som försöker upplysa om trafficking, brott av mänskliga rättigheter osv. Alltså någon som ser något riktigt hemskt hända och blir förtvivlad på något sätt av situationen och att så många inte gör något. Tror i de situationerna skulle du inte påstå ”dina värderingar går ut över en person som inte tycker som du”, för vi förstår att det är äckliga och hemska saker som skapar lidande. Situationen är densamma för de vegetarianer och veganer som känner så starkt, förstår du hur jag menar?

        Madeleine 2016-10-07 21:40:17
        Svara
        • Svar på Madeleines kommentar.

          Förstår absolut hur du menar och håller med till en viss del. Men jag tycker att det är fel plats (kommentarsfält hos bloggare) att ta upp detta. Eller, egentligen inte ens det. Det är inget fel kanske med att uttrycka åsikter i kommentarsfältet men så länge man inte drar in Sandra. Dvs den enda personen här då som inte är anonym och som så ofta ska förvara sin livstil, sina val, sitt beteende. Det är det jag reagerar mest på. För det är en riktig person bakom den här bloggen. Och vi vet vad hon står för gällande frågan? Så jag hoppas du förstår mig också. Om man inte tycker om sådana inlägg behöver man inte säga det. Tysnad och få kommentarer säger ju en del i sig. Blir sådana inlägg inte populära så påverkar ju det hennes bloggande i sig. Min gissning. Aja. Folk gör som de vill, men jag ogillar bara påhopp på en individ.
          En annan het fråga t.ex är abort. Tänk om vi tänker olika där (typ när livet börjar och ifall en abort är ett mord). Och tänk om du skulle vara pro choice och jag skulle vara pro life? Hur möts man ens i det? Måste man ta upp detta på en blogg? Det är lite som med veganer. Jag ser kött som mat tyvärr. Vet inte hur vi ska mötas där?

          V 2016-10-07 23:18:17
          Svara
          • Svar på Vs kommentar.

            Ja, det håller jag med om 100% om! Så himla tröttsamt med alla sorters ”klanka ner” kommentarer som dyker upp på bloggar. En sak om man på ett genuint och trevligt sätt tipsar om något som man verkligen inte tror denne personen vet om men skulle uppskatta, men oftast känns det som det är människor som liksom vill ”sätta dit” Sandra och andra. Förutom det så är det ju inte som så att det strå och faller med en enda person, och känns knappast schysst att lägga all världens ansvar på en enda person. Så 100% medhåll där – pekpinnar om ens livsstil önskar jag folk kunde skippa på nätet överhuvudtaget (såvida personen själv inte frågar).

            Jo, abort är väl också en sådan fråga. Igen, för mig passar det inte som en kommentar till en bloggare för att peka pinnar, men om vi nu pratar om det bara i jämförelse med t.ex. vegetarianism/veganism. För mig personligen så baserar jag mina beslut i backad vetenskap. Alltså, att vi vet att djur lider av hur vi behandlar de i livsmedelsindustrin. Vi vet att de känner och har ett medvetande, att de kan leva självständigt och klara sig. Med abort frågan så är vetenskapen generellt överens om att ett foster kan överleva utanför livmodern efter v.22. Därav är abortgränsen i Sverige satt vid v.22. Så vetenskaplig kunskap är väl den stora skillnaden i dessa frågor och för mig är de därför inte riktigt jämförbara.

            Men fortfarande, håller i det stora hela med om att ”sätta dit” kommentarer är tråkiga och onödiga.

            Madeleine 2016-10-09 01:31:53
            Svara
      • Svar på Vs kommentar.

        Jag förstår grejen med att bli sur när folk skojar till det med ens vegetarianmat. Alltså jag har varit vego i snart 14 år och det är så himla ofta man ska hålla god ton. Andra får gärna skoja om hur mycket kaninmat man äter. Eller hur man ska avlida av att se bild.på köttben. Men.fy och skam om man skulle vara pretto och snacka skit om köttätare, eller påtala deras vanor. Och för många av oss som är veganer är det lika otänkbart att döda djur och äta dem som.att bete sig rasistiskt.

        Maja 2016-10-07 21:25:51
        Svara
        • Svar på Majas kommentar.

          ja alltså det var exakt detta jag menade. kräver såklart inte att sandra ska utöver att vara feminist och skribent och författare etc etc också vara miljörättskämpe och djurrättsaktivist och allt världens. jag menar bara att det är minst lika tröttsamt med kommentarer som ”vegetarianer som blir förskräckta kan titta åt ett annat håll” som med folk som kräver att en offentlig person alltid ska vara 100%.

          och till personer som säger ”höhö ni veganer får mig att vilja äta ett extra paket bacon :)))”, kul för er att ni inte känner något dåligt samvete för att ni bidrar till en helt fruktansvärt vidrig och onödig industri.

          julia 2016-10-09 10:12:52
          Svara
        • Svar på Majas kommentar.

          Finns massa veganer som kommenterar köttätande även under lunch medans man äter sitt kött!! Så jag tycker att det är samma åt båda håll. Jag förstår att man tycker att det är hemskt med köttindustri osv men måste man tvinga sina värderingar på andra? Man tycker ju så olika i massa frågor. Man kan börja kommentera varenda liten grej hos en bloggare. (Vilket jag också tycker att det har blivit lite mer av på sistone). Därför- en varning längst upp och man kan scrolla förbi inlägget. Är inte det rimligt?

          V 2016-10-07 23:22:49
          Svara
          • Svar på Vs kommentar.

            Hej V. Bara en kort kommentar: man kan nog inte tvinga på någon annan varelse sina värderingar på ett tydligare sätt än att äta upp den…

            Linn 2016-10-10 23:00:46
            Svara
          • Svar på Vs kommentar.

            Jag tror Sandra överlever att några veganer kommenter ett inlägg. Jag tror faktiskt hon förväntade sig det.
            Jag kan såklart inte uttala mig om hur dina luncher ser ut. Men personligen har jag precis som Madeleine inte uttalat mig om andras köttluncher.
            Tyckte hon skrev så pedagogiskt och tålamodigt. Läste du?
            Jag känner inte att jag tvingar värderingar på någon. Det är ganska starkt att tvinga någon. Ibland förklarar och informerar. Sen för att ta fram en pekpinne (sorry), att äta djur är dåligt för miljön och för djurs välmående, finns även många studier som visar på dåliga hälsoeffekter. Detta är ingen värdering, det är fakta. Det är faktiskt så det är, sen värderar jag det så högt att jag väljer att inte delta i det, och du väljer att göra det.

            Maja 2016-10-07 23:45:14
            Svara
            • Svar på Majas kommentar.

              Jag läste absolut vad Madeleine skrev. Och jag hade inga problem med hennes ton eller något? Men jag tycker ju att det ska finnas plats för flera åsikter, bara. Jag skulle vara väldigt försiktig med att påstå att man sitter på fakta. Oavsett frågan. För vi vet aldrig hur olika studier utförs och vem betalar för det. Så man måste välja lite vilket fakta man tror är sant.
              Och sen säger du t.ex. att vara vegan är bra för miljö. Ok. Håller med. Men finns det bara ett sätt att bidra till bättre miljö på? Tänk om jag redan anstränger mig så enormt mycket och inte köper några kläder, reser ingenstans, cyklar även på vintern osv osv. Tänk om jag redan gör den förändringen. (Säger inte att det är så). Och ändå väljer att äta kött då och då? Är det fel? Är jag dålig människa? Räknas inte mina goda val även om jag kanske gör 6 av 10 ”bra val”. Om jag inte går all in – ska jag lägga ner? Och det är den öppenhet som jag inte finner hos människor som bestämt sig vad fakta/den rätta livstilen är.
              Och angående Sandra – ja, hon klarar nog av några negativa kommentarer men måste hon gå igenom det? Varför kan man inte skona en människa som faktiskt har tydligt uttryckt att hon inte pallar det just nu och är skör? 2ggr kanske. Måste vi verkligen försöka sprida veganism just här och nu?

              V 2016-10-08 11:07:12
              Svara
              • Svar på Vs kommentar.

                Sista saken jag skulle vilja inflika är bara angående studier. Det går absolut att ta reda på hur olika studier utförts och vem som betalar för det, så att säga att vi aldrig vet detta är inte alls sant. I alla vetenskapliga studier måste man redogöra för metoder, alltså hur studien utförts, samt vem eller vilka som sponsrat den. Med det i bagaget, så är det faktiskt så att den överväldigande majoriteten av studier visar på att kött är dåligt för både hälsan och miljön. Så skulle nog hålla med Maja där om att den faktan sitter vi på, eller borde iallafall.

                Självklart finns det inte bara ett enda sätta bidra till minskad klimatförändring, eller en bättre värld överlag. Det är ingen tävling om ”vem kan göra mest”, och om alla gör så gott det kan så är det jättebra. Att du äter kött betyder ju inte att de valen helt plötsligt slutar betyda något. Som jag skrev till Miilo också, hellre 100 personer som gör en hel del än 10 personer som gör allt. Men samtidigt måste vi ju också förstå att fem goda gärningar inte gör en dålig gärning bra och just djurindustrin tillhör bland de allra värsta faktorerna för miljöförstöring.

                Att äta kött gör en inte till en dålig människa, men jag tycker det är intressant att ifrågasätta sina val och det man tycker är ”naturligt”. Vi är ju infödda och uppfostrade i en kultur som helt normaliserat köttätande och konsumtion av andra djurprodukter så pass att de allra flesta av oss aldrig någonsin ens funderar över varför, eller om det är bra. Jag tror det är i botten av vad de flesta veganer/vegetarianer önskar att alla skulle göra, iallafall ifrågasätta de val vi gör och utvärdera de liksom – att vara öppen för en alternativ verklighet.

                Madeleine 2016-10-09 01:47:13
                Svara
  • Alltså har alltid gillat din blogg, men sista tiden har den varit så extra bra, tycker jag. Du skriver så jag garvar högt – vilket är bra jobbat på ett recept-inlägg! Jag tycker bloggens innehåll och språk är unikt och finurligt, och jag gillar att det liksom smugit sig in någon slags självdistans.. i lagom dos så att det blir intelligent, inte raljerande. Ok nu låter det kanske som något slags omdöme man fick av sin lärare när man skrivit en uppsats, men ville bara framföra att jag tycker att din blogg håller världsklass! ?

    charlotta 2016-10-07 19:32:17
    Svara
  • har liksom många andra lagt märke till trista pekpinnar bland kommentarerna och tänkte att fan vi måste väga upp med pepp!! Så heja dig och din matlagning!!! Får prova någon dag!

    charlotta 2016-10-07 19:17:51
    Svara
  • Vad tyckte elsa om pastan? Så himla tråkigt med pekpinnar, är vegitarian själv, så därav frågan, men fattar att alla gör sina egna val och rätt till det. You go girl!

    Frida 2016-10-07 18:02:56
    Svara
  • LÄT SINNESSJUKT GOTT!!!! Ska definitivt prova! Och tack för att du har typ världens bästa blogg, är ödmjuk, rolig, vettig, har bra matsmak och är allmänt bara bäst. Kör på ba!!! Du äger <3 (OBS kommenterar aldrig men tänkte att nu jävlar så)

    Moa 2016-10-07 17:28:11
    Svara
  • Låter asgott! Måste prova!!!!

    Linnea 2016-10-07 17:21:47
    Svara
  • Fint att du kör på! ❤️ Har sett pekpinnarna senaste tiden.. Alla måste själva få välja sina strider. Vi kan inte ta alla, livet är tufft nog som det är! (Och fint!) ?

    Mimmi 2016-10-07 17:20:13
    Svara
  • Men alltså ofta folk är veganer/vegetarianer pga ”rädsla” för kött? Sällan jag mött vegetarianer/veganer som inte klarar av att titta på bilder på rått kött, snarare köttätare som blundar för verkligheten och typ gråter över döda grisar och lidande kycklingar i dokumentärer. Liksom jag fattar att du skriver så med glimten i ögat men jaja.

    Julia 2016-10-07 16:39:48
    Svara
    • Svar på Julias kommentar.

      Tror att syftet med hennes kommentar är att ni som är veganer/vegetarianer ska inte komma med pekpinnar bara. Så typ – läs inte för det är inget för er. Och om ni läser ändå så behöver ni inte komma med ”snälla” kommentarer som i att – ”hur tänker du kring att äta kött medans du gillar hundar och vill ha en, skiljer du på djur och djur?” Det är ganska schysst att förvarna för sådana bilder iaf. Men det är min tolkning av hennes ord. Och varför jag väljer att kommentera? För att jag är så trött på klimatet i kommentarsfältet. Så – kan vi försöka vara snällara mot varandra? Även mot bloggare? Hoppas det! <3

      V 2016-10-07 16:53:33
      Svara
      • Svar på Vs kommentar.

        Säger bara: heja V!

        Jag äter inte kött, säger att jag är vegetarian av enkelhet (men äter skaldjur) och jag tycker det är nice att få en varning i ett sådant här inlägg, också fint att det görs med glimten i ögat. Alltså, då vet jag att receptet gissningsvis inte är något för mig, och då kan jag bara bortse från att tycka till! Tycker också det är helt rimligt att varna för att slippa få kommentarer om att det inte är vegovänligt, pga att kommentarsfältet är som det är.

        Vill också inflika att jag verkligen håller med om klimatet i kommentarsfältet. Satan va folk viftat med sina pekpinnar mellan inläggen. Jag är helt med på att en ibland har frågor eller vill säga sitt, och kommentarsfältet är ju också till för det. Men under vissa av Sandras inlägg hittar jag kommentarer som liksom bara verkar vara.. dryga? Som att bloggare överlag ska tryckas dit och avslöjas, eller ifrågasättas för att de för si men inte så. Kom igen, peppa varandra att göra goda saker istället!

        Ellen 2016-10-07 18:24:57 http://lindbergellen.com
        Svara
        • Svar på Ellens kommentar.

          Jag ser faktiskt inte det hårda klimatet i det här inläggets kommentarer. Folk uttrycker åsikter. Jag håller självklart med att man inte ska hoppa på sandra och vara taskig. Sandra gör ett superjobb emd bloggen och allt. Men om det blir diskussioner här, som kanske spårar ibland (?), men utan personliga påhopp, det är väl fine? Det läggs upp en bild på kött. Någon skriver att djur lider. Ingen har blivit kallad för något dumt.
          Antar att bara Sandra kan berätta om vad som svider. Men det är nog rätt svårt att komma undan med att skriva något kritiskt här för ni som är hennes armé kommer ju till försvar innan hon ens hunnit läsa vad som står.

          Agnes 2016-10-08 00:20:55
          Svara
          • Svar på Agness kommentar.

            Det hårda klimatet tycker jag existerar lite överallt, inte bara hos Sandra och inte specifikt i detta inlägg. Vi har gått från ett klimat bland kommentarer startade som personliga påhopp och som vi då lärde oss att börja sålla bort med filter och blockerade ord, men som sen övergått till att bloggare/youtubers ska avslöjas och ”sättas dit” för allt mellan himmel och jord. Jag pratar såklart inte om diskussioner som hålls på en rimlig nivå, om frågor ställda med en genuin undran. Jag pratar om kommentarer, oftast skrivna av anonyma personer, som är så uppenbart där för att dryga och skapa dålig stämning.

            Det är helt enkelt skillnad på att vilja ställa en fråga (eller diskutera ett ämne) och kommentera för att kritisera inlindat i bomull.

            Ellen 2016-10-08 10:08:10 http://lindbergellen.com
            Svara
    • Svar på Julias kommentar.

      Fattigt? Näää fettigt märgben

      Alexa 2016-10-07 16:50:00
      Svara
    • Svar på Julias kommentar.

      Asså…jag är en stor köttätare men även jag tyckte detta lät äckligt, haha. Kan tänka mig att vegetarianer som ofta mår illa av tanken på vanligt kött kväljs lite av tanken att gröpa ur ett fattigt märgben!

      Alexa 2016-10-07 16:49:00
      Svara
  • I’ve never tried cooking bone marrow with pasta before. Such a great idea!

    -Christine
    http://www.christinelovestotravel.com

    Christine 2016-10-07 16:13:40 http://www.christinelovestotravel.com
    Svara
  • I norra Sverige äter vi renmärg. Då äter man det till renkött och riven lever. Man suger ur märgen ur benet ( mindre ben) och gröper ur märgen med pinne. Nyårsaftonsmat!

    Kristin 2016-10-07 15:43:57
    Svara
  • Sandra! Angående din gamla Diana-kamera, vad hände med den? Sålde du den, eller slutade du bara använda den? Kom ju på att du fick en ny i present också nån gång. Skulle vara såå kul att se om du framkallat några mer bilder från dom än det du la upp för länge sen, pga är så kär i Diana-kameror och håller på att köpa en. Puss och kram.

    Fanny 2016-10-07 15:42:57 http://fannyblingman.blogg.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!