I lördags vaknade jag av frukost på sängen. Rostade mackor, kokt ägg, juice och varm choklad. <3 Vi åt framför nyhetsmorgon. Fick använda 800 ISO redan på morgonen när jag fotograferade btw :'(
Efter frukost, lite mer vila och lite städ knöt vi på oss skorna och begav oss ut.
Vi spanade in Bondens Marknad på Katarina Bangata.
Jag köpte jättemycket grönkål! Så god att göra sidesallad på, här kommer recept: hacka grönkål, lägg i en skål och blanda med havssalt, olivolja, mycket citron, chiliflakes och parmesan. Ät upp.
Efter marknaden promenerade vi in mot stan och Taverna Brillo.
För att äta lunch med Gustav.
Jag åt spaghetti med karljohanssvamp och pancetta.
Efter lunchen provade vi kläder längs med Biblioteksgatan tills det blev mörkt. Då åkte vi tillbaka till Söder och tog ett glas vin på Babylon med Linn som var hemma på semester från New York.
Efter vinet gick jag och Magnus hem. Han provade lite nya kläder och jag tittade på.
Tog en öl i köket.
Innan det var dags att bege sig ut igen. Jag pyntade mig med ny brosch jag fick av Mattias i LA.
Och så gick vi till Pelikan för lördagsdejt. Först hängde vi i baren och drack cava.
Och vid klockan nio hade vi bord i matsalen. Älskar Pelikan! Det är så fint och gott och stimmigt och genuint. Stockholms bästa husman.
Jag åt svampfyllda kroppkakor med rårörda lingon. Lägg ägg va gott.
Sedan gick vi hem och såg första avsnittet av Så Mycket Bättre och efter det gick lördagen över till söndag!
Translation. My Saturday. Shopping and lunch in the city and afternoon drinks and dinner in Södermalm.
Ser ut att ha vart en himla fin dag! Jag har dock en liten fråga: vad är dina bästa knep för att tackla dessa dåliga ljusdagar då ISOt skjuter i höjden redan på morgonen? Jag tycker det är så trist när en har något fint/kul att fota och så sviker dagsljuset sådär som det kan göra under höstdagar. Har du några bra knep för att ändå kunna föreviga och trots dåligt ljus få bra bildmaterial till bloggen?
Så nyfiken på vad du tycker om Allt för Sverige! Särskilt iom att du bott/varit mkt i USA. Har du sett tidigare säsonger också? Jag tycker att det är ett så…speciellt program!?
En sallad med grönkål borde jag klara av att fixa. Tack för tipset! Av någon anledning när jag ska tillaga grönkål blir det alltid kaos. Som den där gången när jag skulle testa att göra grönkålschips och det blev små svarta skrumpna saker som smulades ner när man andades på dom 🙂
Hej Sandra!
Litar alltid på dina kärlekstips hehe så här kommer en fråga. Jag tror jag börjat gilla en person, vi går i parallellklass och har hängt en del i grupp på sistone. Då är det SÅ kul och avspänt, känns som att vi klickat. MEN de få gånger vi varit ensamma (Max några minuter) har det känts som att det är lite ansträngt – han har blivit ganska stel och jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Han är verkligen inte den flirtiga typen=svår att läsa av. Är trots detta typ säker att jag skulle vilja träffa honom ensam men är 1. Sjukt rädd att få nobben och 2. Osäker på hur det då skulle bli med gruppdynamiken. SNÄLLA hjälp, ska jag fråga ut honom, och isåfall hur? Är INTE van att dejta så några basic dejttips vore också toppen.
Tack för superfin blogg, kram!
Jag är superdålig på dejttips så tänker inte ge mig in på den biten, men vill mest bara önska lycka till!! Jag håller tummarna för att du snart få möjlighet att lära känna honom på tu man hand och kanske också kyssa honom om det känns rätt. Fin grej, så all pepp och kärlek. Lycka till!
<3
bondens marknad är så himla mysig grej mitt i stan ju! Och du, mitt ISO är aldrig under 800 nowadays. Deppet på den.
Perfekt lördag. Ska copy-pastea den i helgen!
Den här grillade surdegsmackan med grönkål är så go så det knullar i mun’ http://www.ica.se/recept/grillad-macka-med-chunky-hummus-gronkal-och-fetaost-720324/
Ni verkar ha haft en sjukt mysig lördag! (fast fy 17 vad deppigt med att det blir mörkt så snabbt out of nowhere?)