måndagspepp.

Hej och glad måndag. Helskotta vad grått därute. Vi storstädade hemma igår, det är typ det bästa man kan göra för att stå ut tänker jag, eftersom man ska vara så mycket inomhus framöver liksom.
Den här veckan är extra rolig för Magnus fyller år på fredag! Så kul och fint med födelsedagar. Vardagsveckan fram tills dess blir också rolig – jag ska nämligen spela in ljudbok av Allt som blir kvar! Ska alltså sitta i en studio måndag till fredag ett gäng timmar per dag och läsa läsa läsa. Så peppad på detta. Vet inte riktigt när ljudboken sedan kommer ut men håller ur uppdaterade. Tänkte ta med kameran någon dag för det är kanske kul att se hur det ser ut när en ljudbok kommer till?
Nu blir det lite måndagslänkar,

 

Sofie har gjort mexikanska majskolvar och det ser så så gott ut. Hon har försökt efterlikna de som man kan beställa på restaurangen Habana i New York. Jag har också försökt mig på det en gång, fast i salladform. Här finns mitt recept.

kappa
Jättefin kappa + kjol från Zara.

hylla

Video: Lily och Josefin hyllar politikereliten för sin kroppspositivism ^^

creative
Några aktuella artiklar på Metro Mode Creative:
Kakan Hermansson: Jag älskar ”vanliga” kvinnor som får våra liv att gå ihop
Bli storasyster till en nyanländ tjej
5 gulliga hundar du borde följa på Instagram
7 favoritbarer i Stockholm
Följ Creative på Bloglovin här om du vill!

 

Translation. Some Monday links!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
  • Blev så sjukt besviken när jag kom till mexiko och det inte fanns en enda majskolv i sikte. Det är tydligen en amerikansk grej och inte en mexikansk

    SS 2016-10-25 23:06:43
    Svara
  • helloj! får en betalt för publicerade creative artiklar? kram!

    f 2016-10-25 12:18:16
    Svara
    • Svar på fs kommentar.

      nej vi har fått noll budget av metro så inte än. men vi hoppas på det i framtiden.

      sandrabeijer 2016-10-25 12:19:58
      Svara
  • Apropå kampenomkroppen så vill jag även tipsa om de två länkar jag skriver om i det här inlägget, jag blev lite lycklig i magen och har sett dem många gånger. Och Fanna Ndow, hur bra liksom?! Kan även tipsa om hennes och Amie Bramme Seys podcast Raseriet, älskar den. För övrigt skrev jag igår 16 tips av alla de slag och den listan var lite inspirerad av dina måndagspepp, eftersom jag alltid blir så glad av dem. 🙂 Men här är det där inlägget om kampenomkroppen: http://blogg.amelia.se/jessicasviktigamal/2016/10/19/kampen-om-kroppen-fat-power/

    Jessicas viktiga mål 2016-10-24 13:21:35 http://blogg.amelia.se/jessicasviktigamal
    Svara
  • Tack gulliga för feauturen!! <3

    Sofie Lundberg 2016-10-24 12:04:14 http://foodstories.se
    Svara
  • Har precis insett att ljudböcker är mer min grej än papper och sökte efter din bok i min app men fanns ju inte nej. Men yasss vad fett!

    Madeleine -PHOTOGRAPHY FEMINISM VEGANISM 2016-10-24 11:12:55 http://sisterdisco.blogg.se
    Svara
  • Superbra detta med projekt Storasyster, men ogillar den koloniala benämningen på projektet. En Storasyster är per definition klokare och mognare – och är man som medelklassvitsvensk tjej verkligen mer erfaren än en som flytt från säg, ett krig? varför inte bara Medsyster, eller helt enkelt Syster? Nåväl. Idén är bra.

    Cykelkatten 2016-10-24 09:28:10 http://cykelkatten.cc
    Svara
    • Svar på Cykelkattens kommentar.

      Obs, vill tillägga att jag förstår poängen och tycker det är jättebra att vara på sin vakt mot koloniala strukturer, tendenser etc. Håller bara inte med i det här fallet.

      Linnéa 2016-10-24 10:06:19
      Svara
    • Svar på Cykelkattens kommentar.

      Varför utgår du ifrån att det bara, eller ens främst, är vita tjejer ur medelklassen som engagerar sig i detta? Kan ioförsig bara utgå från mig själv – men i min krets är de tjejer som engagerar sig i liknande projekt tjejer som själva har, eller har föräldrar som har, erfarenheter av krig och flykt. Dvs inte vita medelklqsstjejer.

      Linnéa 2016-10-24 10:04:00
      Svara
      • Svar på Linnéas kommentar.

        Det är sant – självklart måste det inte bara vara vita medelklasstjejer som engagerar sig i sånt! Och låt oss hoppas att det inte är så 🙂 Jag menar mer att det borde vara baserad på att man umgås som två jämlikar, som båda lär sig av varann och får ut lika mycket.

        Katja 2016-10-24 20:21:42
        Svara
  • Att ha ett städat och mysigt hem just nu är helt klart ett måste. Och massor av tända ljus.

    Vore kul att se hur en ljudbok blir till! Jag undrar om det är svårt att läsa? Och det måste ta så lång tid? Blir man inte väldigt trött i rösten??

    Jenn - forever abroad 2016-10-24 08:11:25 http://jennifersandstrom.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!