måndagspepp.

Hej! Det är måndag igen. Är det inte måndag hela tiden? Gud. Känner att jag behöver bli tagen med storm på något vis. Min mamma föreslog att jag skulle göra något drastiskt, för att liksom skaka om mig själv. Kanske skaffar jag extensions: sjöjungfrulångt hår som alla snubblar på. Men det verkar sjukt jobbigt att borsta.
Denna vecka planerar jag att skriva klart första utkastet på mitt nästa skönlitterära skrivjobb. Det är bara en sak på 30 000 tecken, men ändå. Det känns ganska bra just nu faktiskt, en väldigt skön känsla. Vältrar mig i högstadiet och alla dess våndor.
Har fortfarande inte fått en enda tryckt recension på Allt som blir kvar så nu har jag gett upp det. Har ju fått väldigt fina omnämnanden i både tv och podd, samt av (en del) bokbloggar, men inte en enda faktisk tryckt (eller tv-sänd) recension. En på mitt förlag sa att det är för att det varit både nobelpriset och augustpriset och recensioner kommer komma sen efter det. Hoppas. Det ges ju ut +10 000 titlar i Sverige om året och av dom recenseras 500 ungefär läste jag nånstans, varav ungdomsböcker inte direkt är prioriterade. Plus att den kanske inte bara är recensionsvärdig? Och menar såklart inte att bara för att jag skulle få en recension skulle det vara värsta pangreccen. Vill liksom inte bara falla mellan stolarna och försvinna. Gudars. Att ens skriva detta är som att öppna upp bröstet pga så skört ämne för mig. Men man får kavla upp ärmarna och fortsätta skriva bara.
Att spela in den som ljudbok förra veckan var i alla fall väldigt, väldigt roligt. Drömmer fortfarande om att dubba något roligt djur på barnkanalen. Hehe. Nu räcker det med bla bla bla och mot måndagslänkarna:

.
gg

Ny trailer för Gilmore Girls har släppts! I denna får man exempelvis veta att alla exen är med, det tackar vi för pga ögongodis.

.

Bloggaren Keiko Lynn och hennes polare visar hur man kan klä ut sig till tjejgänget i kultfilmen Heathers. Älskar detta. Se också filmen om du inte sett.

 

stoppa

Över hundra barn- och ungdomsboksförfattare har undertecknat debattartikeln om att stoppa utvisningarna till Afghanistan. Läs den här.

 

I fredags hade programmet Tomas Andersson Wij spelar med… premiär på SVT och Maggio var första gäst. Har inte själv sett detta än men tror att det är himla fint och tänkte se ikväll.

 

le tigre

Mer musiktips! Le Tigre har släppt USA-valets bästa låt I’m With Her. Lyssnat på den på repeat hela helgen. Är banne mig i nästan samma kaliber som geni-danslåten Deceptacon.

.

Så fin och härlig liten film där Penny Schulman agerar stylist och make-up artist i ett modejobb ^^

 .
sandrabeijer
Avslutar med en av de bästa hundvideos jag sett: How to make your dog’s day: make her favourite toy life size.

 

.

Translation. Some links to brighten this Monday.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
32kommentarer
 • takk, gode Sandra <3

  marire 2016-11-03 19:02:29 http://hoydepunkt.wordpress.com
  Svara
 • Fattar att det ej riktigt är samma sak men att boken blir köpt och lånad och läst är ju ändå megastort och kan tänka mig att du berört så jävla många personer med dina texter. En tryckt recension är ju stort men. Ärligt talat vem vill ens veta vad nån gubbe som säkert älskar typ knausgård tycker.

  Och på temat ”måndagar är så trista” har jag ett tips! Ring nån peppig kompis, drick bubbel och gå ut och dansa? Går kanske mest om man är i en relativt stor stad men seriöst bästa grejen. Så känns veckan kortare och det finns så kul i att kämpa sig igenom en tisdag på jobb/uni och skicka fnittriga bakis-snaps och vara sliten på en vanlig veckodag. Bara ut å dansa. kanske hångla. bästa måndagsaktiviteten.

  MD 2016-11-02 12:14:28
  Svara
 • Sandra, hjälp. Jag gjorde slut med mitt ex sen fyra år för fyra månader sedan för jag blev kär i någon annan, för det tomrummet för annan kärlek fanns. Mitt ex var inte alltid kär i mig, gav mig inte den kärlek som alltid behövdes – men när jag väl gjorde slut var han så kär man kan bli. Aj.
  Jag trodde jag var lyckligt lottad att få gå vidare lätt med någon ny som uppskattar mig, men nu är alla känslorna tillbaka med full kraft och jag drunknar i att mitt ex aldrig varit redo att strida för oss.
  Jag börjar läsa din bok nu, snälla säg att den slutar lyckligt, att det finns ett hopp i tunneln för all denna smärta?
  <3 / Karin

  Karin 2016-11-01 14:52:34
  Svara
  • Svar på Karins kommentar.

   hej! jag har varit med om liknande grejer när jag var yngre. skrivit två blogginlägg om det, det ena när ett par år efter det hände http://sandrabeijer.se/2008/12/05/om-att-gora-slut-med-nagon/ och det andra är faktiska dagboksinlägg från den tiden http://sandrabeijer.se/2012/06/10/dagboksutdrag/ kram

   sandrabeijer 2016-11-01 14:56:35
   Svara
 • Tyckte lite kommentarer du tog upp i förra inlägget hade lite hård ton (alltså inte av dig) så jag tänkte säga att jag tycker du hanterar sånt så himla bra? Skulle bli mycket ledsen och upprörd. Gillar så himla himla mycket hur du skriver och hur du hanterar grejer i bloggen, du är en QUEEN!

  Jättestoooor PUSS

  Moa 2016-11-01 10:27:42
  Svara
 • Älskar bla bla bla!!

  E 2016-10-31 22:00:12
  Svara
 • Hej Sandy. För ett tag sen nämnde du i bloggen att det skulle hända något litet, men speciellt, under hösten (du vet när flera läsare tippade på att det skulle flytta in en hund hos dig och M). Kan du inte berätta vad det var som skulle ske? Haha hur nyfiken får man va egentligen. Puss <3

  Elin 2016-10-31 16:35:14
  Svara
  • Svar på Elins kommentar.

   jag försöker sluta rööööökaaaaa. ingen gissade det? det går bra ibland, dåligt ibland! kram

   sandrabeijer 2016-10-31 16:39:49
   Svara
 • du har blivit rescenserad i gp är jag typ 95 % säker på?

  Anna 2016-10-31 15:05:44
  Svara
 • Din bok är helt fantastisk. Jag väntade mig aldrig något annat, men den välte liksom omkull mig. I juli gjorde jag och min kille slut och en del av mig dog. Jag sov ingenting, drack för mycket vin, åt bara pasta och grät hela tiden. Visste inte att livet kunde kännas så.
  Sen släpptes din bok. Kan inte ens förklara vad jag kände när jag läste den mer än att typ varenda ord passar, att jag var förstår alla meningar tillb110%. Jag har redan läst den 3 gånger. Såg dig på il för några veckor sedan och ville typ slänga mig i din famn och berätta hur viktig boken är för mig, men vågade inte. Nu får du det här istället. Puss och tusen tack.

  Adina Gustafsson 2016-10-31 13:26:14 http://adinagustafsson.wordpress.com
  Svara
 • Så fin film den med sminket! =O =) <3

  m 2016-10-31 12:46:32
  Svara
 • Tack för att du delar med dig av jobbiga känslor<3 känns som att man kommer närmare varann när vi läsare får höra om det jobbiga också! Tack för en bra blogg:)

  Karin 2016-10-31 12:18:58
  Svara
 • Det känns ju verkligen som att det hänt sååå mycket de senaste veckorna, precis som ditt förlag säger. Tycker ändå det är fint att du öppnar upp om det trots att det är så skört och känsligt för dig. Fint.

  Ellen 2016-10-31 11:07:03 http://lindbergellen.com
  Svara
 • Åh, jag kan inte vänta på att få se mer Gilmore Girls!!

  Natalie 2016-10-31 10:43:34 http://nouw.com/natalieesseen
  Svara
 • LeMarc var först ut hos TAW veckan innan, så du har två härliga avsnitt att se! För min del skulle herr TAW få göra hur många program som helst. Han gör det så bra!

  Maria 2016-10-31 09:06:45
  Svara
 • Hej Sandra! Tycker aldrig du det är jobbigt att skriva om högstadiet? Jag gick liksom ut högstadiet för tio år sedan men ibland om jag tänker på hur himla elaka vissa var, eller all ångest som existerade och hur högstadietonåringar är så är det som att öppna en kran av känslor. Men du kanske är så pass gammal att du faktiskt är förbi det?

  Elin 2016-10-31 08:52:24
  Svara
 • Tycker det här med att eliten vill att alla afghanska ungdomar ska få uppehållstillstånd är så osmakligt och.. ja elitistiskt och själviskt. Tänk OM nu alla dessa unga män från Afghanistan får tillfälligt uppehållstillstånd enligt den nya lagen. Vad händer med deras land, deras folk och alla kvinnor och barn som är kvar i Afghanistan då? Kan det inte finnas ett syfte att de får åka tillbaka, de får stora ekonomiska stöd och förhoppningsvis tar de med sig mycket från vårt land och kultur. Kanske låter de här unga männen sina döttrar gå i skola, kanske hjälper de sina mammor i hemlandet med inspiration från Sverige? Att låta unga män utan asylskäl stanna i Sverige för att vi vill verka goda. Nä det är osmakligt. I princip alla kvinnor i Afghanistan som saknar manligt nätverk har däremot asylskäl. Men de kommer inte hit. De är kvar i Afghanistan. De här unga männens mödrar, systrar, döttrar, fruar. Låt de här arbetsföra unga friska männen återvända hem till sina kvinnor och barn. De behövs i Afghanistan!

  Moa 2016-10-31 08:32:30
  Svara
  • Svar på Moas kommentar.

   Tycker att argumentet ”de behövs i Afghanistan” är osmakligt eftersom situationen där är orolig. Majas sista mening bör läsas både en och två gånger: ”Och i ärlighetens namn så har de flesta skäl att stanna eftersom de hade skäl att fly.”

   Ellen 2016-10-31 11:12:16 http://lindbergellen.com
   Svara
  • Svar på Moas kommentar.

   Jag förstår inte riktigt hur du tänker, att ge någon tillfälligt uppehållstillstånd sätter bara personen i en väldigt osäker situation eftersom de inte vet hur länge de faktiskt kommer kunna stanna kvar i landet. Allt blir ju väldigt osäkert eftersom man inte kan veta när det bedöms vara tillräckligt säkert för att flytta tillbaka, frivilligt eller ofrivilligt (dvs när det tillfälliga uppehållstillståndet löper ut). Hur motiverad blir man då att lära sig svenska, läsa en utbildning eller skaffa ett jobb, när man riskerar att behöva åka tillbaka om bara ett litet tag? Många väljer ju att återvända när situationen i landet har blivit bättre, eftersom de har familjemedlemmar och släktingar kvar, men att tvinga någon att resa tillbaka är bara omänskligt, speciellt när situationen i Afghanistan är som den är idag. Och den största anledningen till att det är män som kommer hit är att det är en jäkligt svår och hemsk resa att ta sig till Europa, delvis eftersom EU effektivt stängt alla säkra vägar genom t.ex. transportörsansvar, och en ensam man har en bättre chans att klara den än en ensam kvinna. Tidigare var ju anhöriginvandring ett alternativ för att kunna hjälpa mammorna, systrarna och fruarna, men efter de nya asyllagarna så försvann ju den möjligheten. Så, jag skulle snarare säga att det är den hårdare asylpolitiken (både svenska och europeiska i allmänhet) som är ”osmaklig”, men framförallt människofientlig.

   K 2016-10-31 10:40:03
   Svara
  • Svar på Moas kommentar.

   Hur menar du med själviskt? Afghanistan är redan oroligt, och en del av de (barn, dvs <18) ) som söker hit gör oftast det p.g.a. att de är hazarer, en förtryckt grupp i landet. Väldigt enkelt att komma och påstå att de ska åka tillbaka, jobba, och rädda sina kvinnor. Nä säger jag, låt de med skyddsskäl stanna här, och läs gärna på lite på t. ex. migrationsverkets hemsida, där finns mycket info om ensamkommande. Känns som om många har en väldigt naiv syn på omvärlden. Allt är inte lika tryggt och organiserat som i Sverige.

   amanda 2016-10-31 10:30:35
   Svara
  • Svar på Moas kommentar.

   Hej. Problemet är att det inte är säkert i Afghanistan, många av dessa män/individer kommer inte åka tillbaka och sprida den svenska jämställdhetsgospeln utan kommer att behöva leva gömda och/eller under ständigt hot.
   Att kvinnorna inte heller har möjlighet till ett bra liv i hemlandet står liksom inte i motsatsförhållande till att männen ska få stanna här då de har skäl till det. Och i ärlighetens namn så har de flesta skäl att stanna eftersom de hade skäl att fly.

   Maja 2016-10-31 10:25:13
   Svara
   • Svar på Majas kommentar.

    Det är väl elitistiskt om något att vi här ska sitta och bestämma var människor behövs. Särskilt om de FLYTT. No one leaves home unless home is the mouth of a shark, för att citera Warsan Shire.

    Jag 2016-10-31 13:48:39
    Svara
    • Svar på Jags kommentar.

     Saken är att många av dessa inte vill tillbaka då de har ljugit om sin ålder eller egentligen är uppväxta i Iran (OBS OBS läst från intervjuer, antar givetvis inte bara att vissa ljugit om ålder). De som är uppväxta i Iran flydde från Afghanistan som små barn och har inget medborgarskap i Iran. Nu när de skickas tillbaka från Sverige så skickas de till ett land de inte kan dialekten i eller känner någon.
     Vi har haft en slapp integrationspolitik som gynnat folk som ljugit. Nu när vi börjat ta i hårdhandskarna (för sent) så drabbas de som sett en chans till en trygg framtid genom att ljuga.

     Vi lägger mer pengar på invandring än vad hela Afghanistans bnp är. Jag tror att i just fallet Afghanistan så hade det varit bättre att hjälpa på plats. Det pågår inget krig där och skulle de ha ekonomin skulle de kunna ha en militär/polisväsende som skyddar mot förföljelser av hazarer och mot talibaner.

     Och Sandra, vill du verkligen ta ett politiskt ställningstagande angående invandring, kör på. Men det är definitivt ett känsligt område du ger dig in på. Du ska såklart känna med hjärtat vad som känns rätt men tror det kan vara skadligt för bloggen. Jag gillar den som en fristad 🙂

     Sandra 2016-11-01 09:01:09
     Svara
 • Jag tror att det är för att det inte är din debutroman (den första blev väl recenserad?)- Att folk köper den är ändå det bästa betyget! Finns nog många ’svårare’ författare som får jättefina recensioner av djupa recensenter, men som inte säljer så bra för inte så många orkar läsa. Tänker att folkkär är en fin grej och det tror jag du är inom din gengre/åldersgrupp. Kram

  Linda 2016-10-31 08:29:17
  Svara
 • Åh stor kram till dig Sandra <3 Jag älskade så klart din bok! Men fattar ju så klart att du även vill höra det från människor som inte har dig som sin favoritperson och sådana som faktiskt jobbar med böcker och det skriva ordet. Jag hoppas i alla fall innerligt på att det kommer fler böcker! Jag kommer garanterat att köpa allt <3

  Annie - lättlagat vegokäk 2016-10-31 07:24:14 https://vegokak.se/
  Svara
 • Tur att boken är tryckt, det är det viktigaste för mig iallafall!

  Amanda 2016-10-31 07:19:27
  Svara
 • Åh vill läsa den! ???

  Maria 2016-10-31 07:01:22 http://mariabusck.wordpress.com
  Svara
 • Fattar om det känns tråkigt att inte blivit recenserad och jag fattar att en bloggkommentar kanske inte är samma sak, men: jagläser sjukt mycket och din bok är utan tvekan den bästa, starkaste bok jag läst på så länge! När jag läser din bok känns den liksom i hela kroppen!

  Sara 2016-10-31 06:50:46
  Svara
 • Åh, måndagspepp!!!!!

  Och pepp till dig! Oavsett recensioner, så är du någon som skriver saker som jag och jättemånga älskar!

  Tinis - bästa presenten till ens partner etc. 2016-10-31 06:49:45 http://www.tinis.me
  Svara
 • Älskar filmen med Penny och de andra tjejerna! Helt rätt ju! Heja!

  Hey Emelie 2016-10-31 06:49:28 http://heyemelie.blogspot.com
  Svara
 • Jag har för mig att GP recenserade boken härom veckan.

  Fanny 2016-10-31 06:20:57
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!