Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

mina hudvårdsrutiner.

christmas eve.


Hej Sandra!

Jag älskar ÄLSKAR din blogg & det är den första sidan jag kollar varje dag, haha. Jag har preciiiiis fått upp ögonen för ansiktsprodukter, innan brydde jag mig inte ALLS men jag tror det beror på min stundande 30-kris. Jag kan typ nada men kan inte snälla du bara gå igenom fin morgon samt kvällsrutin? Jag har alltid typ tvättat mig med tvål och sen smörjt mig med ACO eller Nivea, det är först nu jag ens tycker det är kul att höra hur andra sköter sin hud. Allra roligaste skulle det vara om just du skrev ett inlägg om hur dina rutiner ser ut? Man ser ju inte en enda rynka på dig (jag står minst fem min om dagen och får panik över min enda som börjar uppenbara sig). KRAM


Hello och puss!
Självklart kan jag göra detta! Jag vet inte om det egentligen kommer hjälpa någon för jag själv har fortfarande inte riktigt lärt mig hur min hud funkar, men här kommer ett inlägg om huuuuuden:


So –
Först och främst tror jag att GENER är anledningen till att jag ser yngre ut än vad jag är. Min mamma såg ung ut när hon var i min ålder och därför gör jag nog också det. Så är livet.
En annan anledning kan nog också vara att jag egentligen aldrig har solat. Alltså – jag har ju varit ute i solen och så där, något annat vore ju knas, men jag har aldrig aktivt solat. Alltså aldrig någonsin.
Både för att jag absolut inte tycker om att hänga i direkt sol utan föredrar skugga, och för att jag varit ett indiekid och då ville man vara blek.
Detta har lätt till att jag har 0% skolskador enligt en hudvårdsterapeut, vilket säkert är great för huden?

Med det sagt så är det verkligen inget fel med rynkor? Jag har skrattrynkor vid ögonen exempelvis och mer lär det bli snart, och det är ju ingenting annat än fint ju. Så ta det chill!
Däremot får jag panne av att du tvättar ansiktet med tvål, börjar typ klia i mitt ansikte när jag läser detta : )


Jag är rödlätt och har alltid haft problem med eksem. Hade högkostnadskort på apoteket som tonåring och nästan hela 20-nånting på grund av alla kortisonkrämer och fuktkrämer och allt vad det var jag skulle ha. Alltså är min hudvårdsrutin för en person med väldigt torr och känslig hud så ni vet. När det är riktigt jäkla kallt ute äter jag till och med antihistamin för att ansiktet svullnar upp för att det är så torrt i luften.


Vad jag använder:

Jag bytte ut alla mina produkter i våras efter att mina kinder sett ut såhär under ett längre tag. Jag gick till en hudterapeut som diagnostiserade min hud med något jag inte alls minns namnet på, men jag blev uppmanad att helt sluta upp att använda all hudvård som innehåller oljor. Man kan ju tänka sig att oljor är asbra för torr hy, men det behöver det tydligen inte vara alls?
Sedan dess har jag använt en serie som är helt biologisk som heter Biologique Recherche.
Den är dyr tyvärr men efter att jag bytte till den har jag varken lidit av eksem eller utslag, vilket är otroligt skönt.

skin stuff.
Detta använder jag:
Serum (morgon och kväll): Biologique Recherche –Sérum Erythros
Dagkräm (morgon): Biologique Recherche – Crème Verte Espoir
Nattkräm (kväll): Biologique Recherche – Crème Masque Vernix
Ansiktsmask (två gånger per vecka): Biologique Recherche – Masque Visolastine E
Sminkborttagning: Cetaphil – Gentle Skin Cleanser

Som sminkborttagning använder jag Cetaphil, för Biologique Recherche egna märke fick jag utslag av. Cetaphil finns på Apoteket och är både billigt och milt! Hittills funkar den toppen på mig men jag har inte använt den under vintertid än så kan inte lova något.
Några ggr i månaden exfolierar jag lite försiktigt med min sminkborttagning tillsammans med detta verktyg.
Min ansiktsbehandlingstjej har också sagt att det är okej för mig att använda olja när jag tvättar bort sminket, så det är också ett tips. Man kan köpa mandelolja på hälsokostbutiker asbilligt, typ 60 kronor för en flaska som håller i ett år.
En annan ansiktskräm som har funkat på mig tidigare år under vintern är Locobase Repair, kostar 145 kronor på Apoteket. Den är väldigt tjock och snäll.

make-up.
Jag använder även Dr Jaarts sheet masks ibland. De är väldigt återfuktande och kostar ungefär 50 kronor styck. De kom till Sephora i Sthlm typ förra månaden (innan köpte jag dom i New York).


Jag går även på ansiktsbehandling var sjätte till åttonde vecka, jag går till Revive Kliniken på Karlavägen. De är supergulliga, jättekunniga och min hy får värsta fuktbomben och är så lycklig varje gång jag varit där. Kan rekommendera om man har råd! Där finns även produkterna från Biologique Recherche.
Vill också understryka att ingen av dessa produkter eller behandlingar har jag fått gratis för att skriva om eller något sånt.

Det var typ det? Jag hoppas det hjälpte på något sätt! Om inte annat är ni numera experter på min hudvårdsrutin : )

.

Translation. What products I use for my skin.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
34kommentarer
 • Go MILK FREE!! Har du problem med huden? Bli mjölkfri! Jag har atopisk hy men slutade med mjölk i tonåren och sen dess har jag inte haft några problem alls 😀 Som liten fick jag gå på solarium och ibland skrapade jag så att de fick sätta bandage runt mina armar. Jag hade äckliga utslag och när jag gick i högstadiet blåssade ansiktet upp varje vinter. Men så slutade jag med mjölk och alla mjölkprodukter och sen har min hud mått toppen!

  Andra fördelar med att vara mjölkfri: Risken att få bröstcanser minskar! I kossans mjölk minns hormoner som skall få kalven att växa. När vi får i oss hormonerna kan dessa leda till bröstcanser! Eller annan canser. (finns en massa forskning på detta, googla om du inte tror mig!!)

  Tack för bra blogg Sandra

  Hanna 2016-11-03 13:18:51
  Svara
 • En sak som många inte tänker på är att inte ha parfym i sin hudvård, eller smink heller för den delen.
  Det förstör huden (gör den rynkig i förtid), + att det irriterar huden och kan väldigt lätt ge finnar.
  Är väl kul om saker luktar gott, men seriöst, vem luktar en i ansiktet 😛
  Köp rena eko produkter så luktar dom inte illa, utan bara gott, naturligt, utan tillsatta produkter.
  Varenda människa kan ha oljor i ansiktet. Dock finns det olika slags oljor.
  Dra inte alla oljor över samma kam. Vissa oljor är mer komedogena än andra, alltså att dom ger utslag/finnar/irritation.
  Medan vissa är jättesnälla för huden och inte irriterar ett dugg.

  Jenny 2016-11-03 12:12:24
  Svara
 • Ang. rengöring har jag ett tips som kanske är jättefel för dig men men.
  Jag har själv dödstorr hy, dock inte riktigt lika känslig som din verkar det som men smörjer inte jag direkt efter dusch/rengöring så flagnar jag över hela ansiktet.

  Jag har testat alla snälla från apoteket, body shop och Lush men de funkar inte.
  Jag använder http://eu.feelunique.com/p/Burts-Bees-Intense-Hydration-Cream-Cleanser-170g
  Burts bee har dödsåterfuktande produkter och såg att de också hade en cleanser för känslig hy.
  Kanske kan vara värt att testa då de inte är särskilt dyra heller.

  Sandra 2016-11-03 11:24:52
  Svara
 • Hej! Kom på en fråga som inte är relevant till detta inlägg men som jag kom att tänka på när jag läste ditt inlägg om Magnus födelsedag. Vad gör du med kameran när du är på diverse fester? Är du inte rädd att den ska bli stulen? Kanske en konstig fråga men ganska intressant!

  Andrea 2016-11-03 00:04:11
  Svara
 • MANDELOLJA! blev av med acneärr och småfinnar och torra partier och har nu babblen hy. ÄLSKARRRR den <3

  j 2016-11-02 23:03:34
  Svara
 • Hej,
  Vill du berätta vem hudterapeuten var som du träffade?
  Tack! /N

  Nina 2016-11-02 22:36:35
  Svara
 • Oj, vilken främmande värld! /Hon som bara tvättar ansiktet när hon duschar, och då bara med vanligt H2O…

  M 2016-11-02 21:10:52
  Svara
 • Tycker det var konstigt att en hudvårtsterapeut avrådde dig från oljor. Hen kanske menade mineraloljor? Men vegetabiliska kallpressade oljor?! Är som magi för huden. Ett tips är att köra t.ex avokadoljan för vinterhalvåret och mandel eller nyponoljan för andra årstider

  Men det är klart, terapeuter ser väl en del av sin vinning i att sälja diverse formulas.

  Am 2016-11-02 20:45:15
  Svara
  • Svar på Ams kommentar.

   Fast alla hudar reagerar ju olika på olja. Jag kan inte ha olja i några av mina produkter, inte ens avokado/mandel/jojoba osv. Får utslag och knottrig hud av alla. Har däremot vänner vars hudar älskar olja, så skulle säga att det är väldigt individuellt beroende på hur ens hud är.

   Johanna 2016-11-03 07:58:35
   Svara
   • Svar på Johannas kommentar.

    Kanske att du inte provat ekologiska oljor då?
    Jag har alltid fått finnar av allting med oljor i, både smink och hudvård.
    Det var inte förrän jag provade rena ekologiska oljor som allting vände.
    Plötsligt försvann alla finnar och huden blev klarare än nånsin.

    Jenny 2016-11-03 12:08:47
    Svara
    • Svar på Jennys kommentar.

     Har provat även ekologiska oljor, men icke. Hade en flaska ekologisk kallpressad mandelolja som jag så gärna ville skulle fungera, men tyvärr inte. Min hud reagerar på alla oljor med finnar som blir som bölder :(((

     Johanna 2016-11-05 23:05:53
     Svara
 • Haha gud vad jag känner att jag inte ännu har kommit till det stadium där jag bryr mig om andra hudvårdsrutiner… Men sen så är jag bara 24, det kanske kommer sen precis som personen bakom frågan säger 😉

  Köpte precis produkter från Lumene för att det är finska (lokalproducerat liksom <3) och inte innehåller några dåliga grejer som jag förstått (+ att de var på kampanjpris!).

  Jenn - forever abroad 2016-11-02 20:40:33 http://jennifersandstrom.se
  Svara
 • Hei Sandra! Så fint at du tar opp dette med hudproblemer!

  Jeg har selv slitt med eksem om vinteren hele livet, men fikk for første gang behandling av hudlege forrige vinter. Har fått lysbehandling, og har byttet ut kortison og diverse kremer med kjemikalier med sol (!). Hudleger kan tilby lysbehandling med UVB-stråler i kontrollerte doser (ikke UVA, som er i vanlige solarier). Det har hjulpet meg utrolig mye, så jeg ønsker å tipse dere som har eksem om å ta kontakt med hudlege og finne ut om lysbehandling kan være aktuelt for dere.

  http://huden.se/hudsjukdomar-%C3%B6/uvb-ljusbehandling (vet ikke om dette er en legit side til informasjon, men det er i alle fall på svensk)

  I tillegg vil jeg tipse andre med eksem om kremer med karbamid, det er effektivt for å forhindre eksemutbrudd.

  Maria 2016-11-02 19:06:45
  Svara
 • Tips tips om man har torr hud! Kan köpa mandelolja på storflaska billigt på Opella.se! Har den i duschen och smörjar in hela kroppen funkar superbra på en annars kliig och torr vinterhy :))

  Lo 2016-11-02 18:56:22
  Svara
 • Åååå bästa inlägget!! Tack tack tack för svaren! ❤️

  Emma 2016-11-02 18:06:27
  Svara
 • Koreansk smink och hudvårdsjunkie som en är kan jag tipsa om COSRX. Kanske inte till din hud Sandra men generellt!
  Supermilt och snällt mot känslig men acnebenägen hud t.ex. Gillar deras Good morning gel cleanser som har superlåg pH. Tydligen uppfanns (?) den genom att kunderna önskade den. Tycker också mycket om snigelprodukterna.

  Tips är också att hänga på https://www.reddit.com/r/AsianBeauty/ – där kan man lära sig massor, jag kan knappt nåt än känns det som men man lär sig!

  och sheet masks… once you start… var precis i Seoul för andra gången. Köpte över hundra stycken…..

  Karro 2016-11-02 17:02:29
  Svara
  • Svar på Karros kommentar.

   Undrar alltid vilka andra som är svenskar där.. 😛

   Du skrev i princip det jag tänkte skriva, haha. Använder du Bentonprodukter? Har nästan slut på mina snailgrejer och det är irriterande att behöva lägga ut så mycket mer på samma produkter.

   Nilla 2016-11-02 20:26:05
   Svara
   • Svar på Nillas kommentar.

    Haha jag med! 😀 omg känner ingen som kan något om k-beauty, we should meet! lol

    Nej endast testat cosrx snigelprodukter än så länge, men är nog bara början känner jag 🙂 vad har du testat? Några favoriter?

    Karro 2016-11-04 20:14:03
    Svara
 • Man är verkligen olika! Jag är ca 10 år äldre och har i stort sett alltid bara använt vanlig billig handtvål till ansiktet. Plus fuktkräm förstås. Inga som helst problem! Någon gång har jag blivit inspirerad av någon och köpt ansiktsrengöring av något slag, men det har bara varit dyrare men inte gjort någon skillnad i övrigt, så jag har gått tillbaka till vanlig tvål när det andra tagit slut.

  Liv 2016-11-02 16:54:27
  Svara
  • Svar på Livs kommentar.

   Det förvånar mig inte att rengöringen inte gett dig resultat då den är på huden så kort tid. I princip vill man bara att den inte irriterar huden och tar bort det den ska..nåt mer får man inte. Det är serum som är de aktiva grejorna! 😀

   L 2016-11-02 20:19:45
   Svara
 • Min hud har börjat FUCKA UP den senaste veckan, blir så sjukt ledsen. Har typ alltid haft acne men den har varit under kontroll på sistone, tills nu då. Vet nån nåt bra ställe med behandlingar i Gbg? Vore verkligen tacksam.

  xyz 2016-11-02 16:18:06
  Svara
  • Svar på xyzs kommentar.

   Huden förändras under vintern på grund av torr och kall luft och då behöver du tillgodose huden med bra produkter. Jag har eksem och en otroligt känslig hy och har använt en mängd olika produkter både dyra som billiga och ingenting har hjälpt förrän jag började med Eucerin Ultra Sensitive. Den minskar rodnad och är både parfymfri och parabenfri och skyddar huden mot yttre påfrestningar. Sedan finns även La Roche Posays serie Toleraine men jag tål inte deras produkter men många andra gör så du får testa dig fram.

   Bor själv i Göteborg och NK har en kunnig hudterapeut men de använder Dermalogica och de produkterna kan påverka huden negativt. Kram

   Lisa 2016-11-02 16:33:37
   Svara
  • Svar på xyzs kommentar.

   Hej! Om du har möjlighet att betala lite mer än receptfria produkter från apotek så rekommenderar jag dig verkligen att boka ett besök på kliniken Skin i Johanneberg! http://www.skinhudkliniken.com/
   Jag fick först undersökas och veta vilken typ av acne jag led av, sedan fick jag recept utskrivet och kunde ställa alla sorts frågor till en hudläkarn där. Och det gjorde verkligen susen. Ångrar verkligen att jag inte gick dit tidigare!
   Lycka till!

   Agge 2016-11-02 16:32:29
   Svara
  • Svar på xyzs kommentar.

   PS får alltid såhär under hösten, vet inte varför? Minns att samma grej hände förra året.

   xyz 2016-11-02 16:19:05
   Svara
 • Superkul med hudvårdsinlägg tycker jag! Har du torr och känslig hud skulle jag dock verkligen rekommendera att du byter ut rengöringen från Cetaphil till något mildare. Förstår inte hur den kan heta ”gentle skin cleanser” när den i princip bara innehåller alkohol, parabener, vatten och Sodium Laurate Sulphate (en tensid som bl.a. finns i många schampon och tvättmedel, uttorkande och irriterande för huden!) Kika på innehållsförteckningen så får du se 🙂

  Malin 2016-11-02 16:01:31
  Svara
  • Svar på Malins kommentar.

   har du någon att rekommendera? kram

   sandrabeijer 2016-11-02 16:19:20
   Svara
   • Svar på sandrabeijers kommentar.

    Skulle, precis som Josefine skriver, under vintern köra ett balm som man masserar in och sedan torkar bort med fuktig handduk om jag var du. Återfuktande + du slipper att få lika mycket uttorkande vatten i ansiktet. Har inte testat så många balms själv pga har fet hy, men vet att många torrisar har Neal’s Yard Wild Rose Beauty Balm som favorit. Hoppas du hittar något som funkar bra för dig 🙂

    Malin 2016-11-02 20:23:11
    Svara
   • Svar på sandrabeijers kommentar.

    Ja, instämmer i kören om att byta rengöring.

    I och med vinter och kyla, så jag köra på ett balm om jag var du. På med balmet, massera in en go stund och ta sedan bort med en varm, fuktig handduk. Vatten = uttorkande. Elmesis har ett bra rengöringsbalm, finns på Skincity.

    Josefine 2016-11-02 17:46:19
    Svara
   • Svar på sandrabeijers kommentar.

    Hej Sandra!
    På den bilden du länkade på dig själv tycker jag faktiskt att det ser ut som att du har rosacea. Det brukar se ut precis som på den bilden på dig; rodnad på kinderna och på hakan och ibland små blåsor. Ofta börjar det märkas runt 30-årsåldern och det drabbar för det mesta ljusa personer med känslig hy. Här finns det en ganska bra beskrivning på rosacea om du vill läsa mer: http://www.hudguiden.se/hudproblem/rosacea/ OBS, räds inte bilden, alla som har rosacea ser inte ut så! Hur som helst, för det första skulle jag råda dig att inte gå till en hudterapeut om dina utslag kommer tillbaks – utan till en hudläkare. Jag skulle även råda dig att byta ut tvätten mot en som är anpassad för rosaceahud, t.ex. https://skincity.se/sv/rosacure-cleansing-milk har själv inte rosacea eller har provat denna serie, men jag har hört att den ska funka bra. Kram

    Anna 2016-11-02 17:29:25
    Svara
   • Svar på sandrabeijers kommentar.

    Maria Åkerberg funkar ändå helt okej för mig nu, misstänker att jag dragits med perioral dermatit i över ett år men nu har det äntligen lagt sig! Eller ja, min hy är rätt förstörd av den och finnar ploppar upp i tid och otid, men är inte alls lika känslig och torr längre (halleluja). Jag använder Maria Åkerberg sen några månader tillbaka, började försiktigt med olive cleansern för att inte chocka huden och det gick bra! Testa vettja 🙂

    mk 2016-11-02 17:15:35
    Svara
   • Svar på sandrabeijers kommentar.

    sjekk ut Acure -selges blant anna på iherb. jeg har ganske lik hud som din ser det ut som, og acure funker asbra. bruker denne cleanseren: http://www.iherb.com/Acure-Organics-Sensitive-Facial-Cleanser-Fragrance-Free-4-fl-oz-118-ml/47616

    t 2016-11-02 17:11:01
    Svara
   • Svar på sandrabeijers kommentar.

    Håller helt med om cetaphil!!! Du med din hud borde verkligen testa nåt annat. The body shop har en camomille cleansing oil och ett camomille cleansing balm som är skonsamt och billigt utan skit. Saker som löddrar är generellt pissdåligt för huden! Hemskt att det är det som rekommenderas till acnehud.

    Niva 2016-11-02 17:02:17
    Svara
 • Åh vad roligt inlägg! Hudvård <3

  Amanda 2016-11-02 15:39:47
  Svara
Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!