Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

min stil: sommaren 2008.

in the archipelago.

Ni tyckte det var roligt när vi tittade tillbaka på min klädstil, så idag tänkte jag att vi gör det igen! Vi backar tillbaka till sommaren 2008. 8 år sedan. Jag var 24 år, jobbade på reklambyrå, var ihop med L, bodde i Vasastan och använde ord som ”förskräckligt bedårande” och ”hemskt och förfärligt gulligt” i bloggen.
Sorry för det.

greek island cap

Min stilförebild var hela besättningen i Life Aquatic och jag bar denna keps jämt.

outfit

Body från American Apparel med balett-ringning i ryggen var daglig standard. Hade i de flesta färger.

sara berman dress

Håret i en sån här uppsättning när det var fest och man inte orkade tvätta håret. Man ba tuperar som 17, sen tuperar man lite mer och sedan sätter man upp det med massa bobby pins.

new york

Här i samma outfit på fest på en bakgård i Brooklyn. Den där scarfen är så himla fin btw, måste leta upp den. Den är i 100% silke och trycket är en liten karta över Stockholm, så här ser den ut.

friday.

Här har jag inspirerats av Faye Dunaway i Bonnie and Clyde.

IMG_2332

Mer på sailortemat i trompe l’œil. Från en roadtrip jag, Stefan och Sebastian gjorde till Göteborg.

drottningholm

En blå färgskala på utflykt på Drottningholm.

friday

Var i överlag väldigt mycket för färgglada matchningar : ) 2008 rökte jag tydligen på dagens outfitbilder.

sunday

Här i blått och rött på en fika. Gillar ändå att man liksom alltid var uppklädd?

wedding

Rosetter i håret hade jag ju såklart också.

spring party

Jag och Jenny gulliga på fest.

copenhagen and skåne

Här är jag på en reklamfilminspelning i Skåne för NetonNet som jag var copy för. Filmen vi gjorde var så himla knäpp? Här kan ni se den om ni vill.

cannes

Här är vi i Cannes på reklamfestivalen! Delade lägenhet med Jenny och Matilda. Plastiga solisar i roliga färger levde kvar från 2007.

Cannes
Vår byrå kallades för dockskåpet av andra byråer vilket var nog ganska passande : ) Så gulliga och prickiga!

San Remo, Italy

Här är jag och David i Italien. Kunde varit en scen ur en Wes Anderson film.

new york

I New York rodde vi båt i matroshattar, vad annars.

saturday

Och här höll det på att bli höst igen. Från en fest ute i skogen som Matilda anordnade där vi skulle fira en fiktiv gud hon hittat på. Varför inte.

 

Translation. My style in the summer of 2008.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
25kommentarer
 • Omg din stil 2008 var verkligen GOALS för mig. Gick i åttan och suktade efter dina olika dyra klänningar, eller ja dyra för en som fortfarande levde på månadspeng i alla fall. Anammade så mycket jag kunde, framförallt sailortemat och rosetter och ton-i-ton-färgmatchningar 🙂

  Alice 2016-11-14 13:15:33
  Svara
 • Så himla fin! Önskar mig stilen som är en blandning mellan dig 2008 och nu och mig själv 2008 och nu. Så ändå på väg dit! Saknar dock sjalar, hur knyter man dem runt håret så att man inte får två långa flärpar som spretar hejkombejkom? Eller gör du rosett? Nä? I alla fall, fint, sjalar och kläder och hårspännen bloggen och allt. Puss

  Ellen 2016-11-07 21:34:22 http://harborellen.blogspot.com
  Svara
 • Jeg husker denne perioden så godt! Du var nemlig en stor inspirasjon for meg på den tiden med prikkekjoler og sløyfer i håret <3

  June 2016-11-04 18:31:07 http://heijegheterjune.com
  Svara
 • Bedårande stil, måste jag säga! 🙂 Kul att se tillbaka. Jag beundrar att du har katalogiserat dina foton så bra.

  PS. Påminnelse: Det heter bara ”överlag”, inte ”i överlag”. Jag påminner enbart eftersom du själv en gång skrev ”Hur ska jag komma ihåg det?” angående just detta ord. 🙂

  Anna, New York – My Bite of the Big Apple 2016-11-04 15:56:40 http://www.newyorkmybite.com
  Svara
 • så himla överfint att man liksom MINNS detta som läsare 😀 <3 :* "Här är jag och David i Italien"-bilden är för övrigt sjukt lyfe-goalig.

  lovisa 2016-11-04 14:02:15 http://polichinelle.se
  Svara
 • åh haha här var jag 12 och hade precis hittat din blogg!! var emo och väldigt svart och svår och sen på några veckor hade jag bytt stil och kom till skolan med söta baskrar och prickiga kjolar och tuperat hår med färgglada hårspännen :^)

  L 2016-11-04 13:27:22
  Svara
 • Ah, minns när jag trillade in på din blogg som en vilsen 18-åring och tänkte direkt när jag såg din stil att SÅDÄR vill jag se ut! Sjukt fina kläder, tack för alla år du varit en förebild på så många olika sätt! 🙂

  Josefine 2016-11-04 12:13:02
  Svara
 • Alltså den där hårfärgen tho!

  Ellen 2016-11-04 11:20:58
  Svara
 • 2008 var jag 15 och du var min absolut största stilförebild. Vinglade runt i klumpiga klackar med vippiga kjolar och bar rygg prick hela tiden. Det var fett. Jag undrar om du egentligen har koll på hur jäkla viktig du var för så många tidiga 90-talister under det sena 00-talet. Vi älskade dig ju. Gör det fortfarande såklart. Men alltså verkligen, tack för hjälpen med tonåren. Du var en väldigt bra låtsas-storasyster <3

  Ella 2016-11-04 10:58:42
  Svara
 • Din blogg – som alltid håller hög standard – har blivit extra rolig att läsa på sistone. Tycker att den är som bäst när du varvar tillbakablickar, listor, ytligheter och funderingar. Ville dela med mig av feedbacken 🙂 glad fredag!

  Katarina 2016-11-04 10:54:19
  Svara
 • härlig bild på dig och David 🙂 och känner igen det där med frisyren, jag kör på det när jag inte orkar fixa håret: tupera, tupera, tupera och sen tusen hårnålar.

  Lisa Nordahl 2016-11-04 10:18:20 http://www.devote.se/lisanordahl
  Svara
 • åh, älskade verkligen din stil här! (nu med i för sig, haha!) men gillar verkligen alla rosetter och puffiga kjolar! <3

  towe 2016-11-04 09:44:34 http://towee.itgirls.se
  Svara
 • asså jag älskade den reklamen! hahah, så kul att du har gjort den!

  anna 2016-11-04 09:28:48 http://whiskeysour.blogg.se
  Svara
 • Åh minns denna stilen så himla tydligt! Den definierade verkligen dig och din blogg då när det begav sig. Älskade också rosetter och hade en i håret både till vardag och fest. Har väl också hängt här ett tag med andra ord..
  Kram!

  Josefin 2016-11-04 09:24:58
  Svara
 • Åh, Stefan! Hänger ni inte alls längre? Han var en heting…

  Sara 2016-11-04 09:02:38
  Svara
 • Så jäkla knäppt att en minns de här bilderna? Alltså, åtta år på lille blögga och de finns fortfarande där bak bland minnen och händelser. Måste vara ett sjukligt bra betyg för dig, att 1 vi minns bilderna och 2 alltså har hängt på din blogg i ÅTTA år. Heja, heja!

  Ellen 2016-11-04 08:50:48 http://lindbergellen.com
  Svara
 • Haha!! kommer verkligen ihåg den reklamfilmen!

  Emilia 2016-11-04 08:09:48
  Svara
 • Alltså älskar stilen! Så snyggt med rosetter?

  Maria 2016-11-04 07:26:50 http://mariabusck.wordpress.com
  Svara
 • Vad jag gillar din blogg. Blir peppad av den. Tack söta att du delar med dej är så fint trevlig helg kram.

  Maria 2016-11-04 06:08:31
  Svara
Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!