Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

era bästa tips mot vintern.

a9b958822729ceb6349105b38f4be75c

Jamen hej på er och glad söndag. Minns ni inlägget jag postade med 50 tips på grejer man kan göra på vintern? Här är det för den som missat. Kommentarsfältet fylldes av massssor av bra tips på vinteraktiviteter från er också!
De förtjänar att lyftas upp i ett inlägg.

Här kommer ett gäng med pangtips!

.


En superkall januari hade jag tropisk fest. Skruvade upp ett billigt el-element från Clas Ohlson på högsta effekt, hängde palmgirlanger i taket, satte på en somrig spellista och bjöd på paraplydrinkar.


Köper ett pussel med massor av bitar och bjuder in kompisar på regelbunden basis som kan hjälpa till att lösa det.


Äter sig genom världens mat, tips på underbar vietnamesisk restaurang vid Vasaparken (Minh mat)


Kostymdramer. Stilla julmusik. Eller jazz. Matfilmer av den mysiga typen, ex. Julia & Julia. Omfamna tidig rofylld jul. Kramas.


Mina bästa tips vore att sätta upp ljusslingor i taket i olika färger som i Stranger Things, då blir mörkret nästan något att se fram emot! Annars kan en dra hem ett gäng kompisar och ha inomhus-picknick på golvet, passa på att gå på bio, köpa ett par skitvarma skor (vilket gjorde att min livskvalité ökade dramatiskt) och att dricka massor med varm choklad med en liten nypa salt i (och/eller chili)


BADA BADKAR <3
Köp något fint på Lush, ploppa i det & bara häng i badet så länge som möjligt samtidigt som en äter choklad & vindruvor och tittar på Netflix.


göra vinterbingo: dvs leta rätt på vintergrejor som domherrar, vita harar, snö på kvistar, perfekta snöflingor, sparkar. Gör detta varje gång jag ska promenera någonstans.

Comfort food är det viktigaste! Mac’n’cheese, saffransrisotto, nybakt bröd, friterad halloumi med smörigt potatismos, osv osv. Mmmm allt känns så mycket bättre!


Klä sig asvarmt och grilla korv utomhus.


Ha bytefest!!!
Man kan köra massa olika regler såklart, men grundprincipen är: Alla tar med något gott att dricka och snacksa på (tanken här är att detta ska vara en kväll då alla bidrar) och även ALLT av saker opch kläder man vill bli av med, men som är i såpass bra skicka att man kan tänkas ge det till en kompis. Sen byter man och myser och alla blir så himla nöjda och glada över sina nya GRATIS fynd!


jag bor i norra delen av landet, norr om polcirkeln till och med. här är det redan börjat bli mörkt och snön hänger i luften, den är faktiskt lite sen i år kan jag tycka. för mig är väntar den årstiden jag tycker bäst om! vintervita gator och riktigt härlig frisk kyla. så snart snön faller så känns inte mörkret så mörkt och landskapet förvandlas till det mest magiska. Just när man inte tror att man står ut med mörkret så vänder de, dagarna blir ljusare och våren kommer med dagar med där snön ligger kvar och sol som värmer, hurra! mitt tips till dig är att åka norrut i vinter och få se hur fin den faktiskt kan vara <3 norrsken krispig kyla och känslan av att leva i en film


Om man gillar julen så är det ju från och med runt november tillåtet att vältra sig i julfilmer. Finns det något mysigare? Med lite glögg till under en varm filt. Annars är det härligt att gå långpromenader på vintern med varm choklad i ryggsäcken.


Passa på att framkalla de bästa bilderna från sommaren, eller hela året för den delen, och sätta in i fotoalbum eller upp på väggen. Sånt som man aldrig tar sig tid till när solen skiner ute. Sitta och pyssla med foton på golvet med bon ivers nya skiva i lurarna och en kopp te i handen. Plus att om man sätter upp bilderna på väggen så blir man glad varje gång man går förbi, och inser att man visst har hunnit med mycket saker under året trots att det känns som allt man gör nu är att sova plugga äta dö.


Skaffa hund! När årstider eller bara livet kränker så kommer det kännas annorlunda med en hund, lovar!


Läser böcker om folk som fryser, Stockholm är ingenting i jämförelse med Barnen på Frostmofjället eller hur Jon Snow har det north of the wall. Wuthering Heights te och scones + en filt är också bra.

 

Translation. Some recommendations on wintery things to do from my readers!

 

picture source.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
27kommentarer
 • Det där med att läsa om folk som fryser värre än en själv fick mig att tänka på hur jag överlevde förra sommarens jobb – 06 till 15, sex dar i veckan – och chocken det innebar att jobba på riktigt efter två år på folkhögskola, genom att läsa Mina drömmars stad. Hur jobbigt jag än tyckte det var att gå opp på morronen och hur trött i kröppa jag än var vid dagens slut hade Henning och Lotten det värre.

  Lovisa 2016-11-19 19:53:33
  Svara
 • Även om jag inte tycker att vintern känns så jobbig så tycker jag om att få del av alla dessa tips. Som av en slump skrev jag just idag ett inlägg om hur en bäst tar sig igenom november, kolla här, om du är intresserad: —-> https://splendiferouslytiggerific.wordpress.com/2016/11/08/mina-novemberstrategier/

  Svara
 • Mitt beste tips ”mot” vinteren er å bli mer ”for”. Helt enkelt.

  Ida 2016-11-07 16:31:10
  Svara
 • Precis flyttat till ny stad och känner mig typ ensammast i världen. Blir alltid så sjukt vinterdeppig med och har verkligen ångest för de kommande månaderna. Kan du inte köra sån där hitta brevvän-grej igen? Hade verkligen behövts! puss

  R. 2016-11-07 12:58:48
  Svara
 • Kan bara instämma fett i det här med varma skor, och vill tillägga varma kläder överlag. Skaffa en riktigt jävla varm jacka, varma skor, ullstrumpor, ullstrumpbyxor (dubblera för bästa effekt), varma handskar osv. Sen jag insåg detta har mitt vinterliv blivit ungefär 70% bättre.

  Anna 2016-11-07 12:31:00
  Svara
 • Tycker detta är så mysigt! Fint att alla bidrar för en fin vinter, trots att alla kanske inte gillar snö och så.

  Ellen 2016-11-07 12:11:24 http://lindbergellen.com
  Svara
 • Gör en ”Herman”. Det var inne på 90-talet och kan väl närmast beskrivas som en kedjekaka morfad med en tamagochi. http://www.kardemummagumman.se/2008/11/04/herman-vanskapskaka/

  Kim 2016-11-07 09:55:03
  Svara
  • Svar på Kims kommentar.

   Detta är typ det finaste jag sett. Jag vill ha en herman att pyssla om :’) TACK för tipset!

   JOhanna 2016-11-07 12:57:01
   Svara
 • Tänkte på dina ”måndags-pepp”-inlägg när jag såg denna pga hundar är bäst. Ett tips för framtida inlägg kanske :)) http://www.boredpanda.com/funny-dog-snapchats/

  Frida 2016-11-07 00:42:21
  Svara
 • Jag skulle behöva en helt annan sorts tips, ehehe. Nämligen onanitips: Jag är 20 år och har fortfarande aldrig fått orgasm! Varken av mig själv eller någon annan alltså. Känns liksom som att jag provat det mesta (testat typ alla tips en kan hitta på google – gnida mot kudde, använda duschstråle, yadayada). Vad är era bästa tips? Är det värt att köpa vibrator/dildo (knipkulor?) och i sånna fall vilken? Help a fellow sister out :(((

  N 2016-11-06 23:12:13
  Svara
  • Svar på Ns kommentar.

   Obs: finns olika nivåer på vibrationerna så om en inte funkar för dig så finns det 100% säkert en annan som gör det! Jag själv föredrar lite ”lägre” bullrigare vibrationer istället för de liksom hummande snabba ena. Men det känns som att den senare är mer populär.

   L 2016-11-07 09:24:44
   Svara
  • Svar på Ns kommentar.

   Skaffa en bullet!! En liten klitoris vibrator alltså. Och använd den när du har lust, försök att inte sätta press på dig själv 🙂 lycka till!

   Charlotte 2016-11-07 08:13:50
   Svara
  • Svar på Ns kommentar.

   Det är absolut värt att köpa en vibrator eller dildo! Den jag har är inte så avancerad – bara en rak som har fyra eller fem olika vibrationer. Använder den mest utanpå, alltså som vibrator. Testa dig fram!

   H 2016-11-06 23:48:37
   Svara
 • Jag diggar verkligen den där idén med tropisk fest!

  Christine's Stories 2016-11-06 22:53:16 http://finest.se/christinestories
  Svara
 • Alltså, hur orkar du uppdaterad din blogg så ofta?!

  Alex 2016-11-06 22:24:47
  Svara
 • HALLELUJAH!! tack vad behövligt detta var just idag <3

  ISA 2016-11-06 20:12:03 http://isabyl.devote.se
  Svara
 • Vilka mysiga tips! Här kommer ett till: Läsa Selma Lagerlöf. Det botar nästan allt. Om man har läst allt av Selma. Läs Moa Martinson. Även hennes ovanligare böcker som Klockor vid sidenvägen eller Drottning grågyllen. Och lyssna på veckans ”Discover weekly” på spotify, den där som är anpassad till vad man brukar lyssna på. Det gör mig alltid glad att upptäcka ny musik! <3

  Jessicas viktiga mål 2016-11-06 14:23:09 http://blogg.amelia.se/jessicasviktigamal
  Svara
 • Underbara tips 🙂

  Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★ 2016-11-06 13:56:00 http://www.saramadeleine.se
  Svara
 • Alltså åh vad fint och bra <3

  Hanna 2016-11-06 12:27:30 http://ackribi.blogspot.com
  Svara
 • Åh, så himla fina tips. Tycker detta är så fint.

  Natalie 2016-11-06 11:35:56 http://nouw.com/natalieesseen
  Svara
 • Sandra, kan du inte göra ett inlägg om varför du inte bara tar och slår till på en valp? Du har ju det perfekta livet för det, frilansande, hemifrånjobbande och allt. Du har vänner och familj som kan vakta när du reser bort. Man väntar alltid på det ”perfekta tillfället”, men när är det? Man måste ba göra! Slå till! Lyckan man får slår alla eventuella ”uppoffringar” man tror man måste göra. Vore intressant att bara få höra från dig, som ofta pratar om att du ska ha hund ”i framtiden”, vad det är som håller dig från att ha det nu? Hur ska livet/vardagen se ut för att det enligt dig ska kunna välkomna en hund? KRAM!

  Josefin 2016-11-06 11:28:27
  Svara
 • Åh, Julie och Julia är bara såååååå bra, kan se den om och om och om igen 😀 😀

  Ljuva Julia 2016-11-06 11:03:56 http://ljuvajulia.se
  Svara
 • Hej i den appen du visar vet du var man kan köpa liknande affischer. Vad vackra bilder. Nej nu kom den idag snön. Nu går jag i idé o någon får komma o knacka på i april. Kram.

  Maria 2016-11-06 10:36:07
  Svara
 • Mitt bästa tips: gå på badhus och sitta i bubbelpoolen eller i bastun där det är så varmt att en tröttnar tillslut. För stockholmare rekommenderar jag Eriksdalsbadet som kostar endast 40 kr om en är student eller Centralbadet som är lyxigare & som kostar 150 kr som man är student på vardag innan klockan 15. Om en inte har råd att bada är det annars en upplevelse att bara gå in i entrén på Centralbadet och njuta av alla tropiska växter och ljusterapin i smyg. Centralbadet ligger mitt på Drottninggatan så slink in när händerna börjar förfrysa på shoppingrundan och kolla läget!

  m 2016-11-06 09:48:34
  Svara
 • Här broderas det flitigt… Och så försöker jag lära mig virka. Men tålamodet har inte riktigt fattat det ännu. Lite svårt det där. Men snart så! 😉

  Hondjuret 2016-11-06 09:34:19 http://www.hondjuret.se
  Svara
 • Och varma torra strumpor!! Det finns inget som gör livet så miserabelt som att gå runt med kalla fötter. Har jobbat på förskola och varit scout och det finns inget bättre sätt att få någon på bättre humör som att få på sig varma torra strumpor. Försöker behandla mig själv som ett grinigt barn på vintern och vissa dagar byter jag strumpor flera gånger. Alltså lova att testa, allt känns så mycket lättare!

  Moa 2016-11-06 08:40:15 http://theunknownregions.wordpress.com
  Svara
Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!