Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

jaha.

#I'mWithHer

Käraste ni.
Jag vågade inte tidsinställa något blogginlägg till imorse för att jag har varit så stressad över USA-valet och vilken slags värld vi skulle vakna upp till idag.
Trots det skrev jag ett utkast till ett inlägg färdigt och redo att publiceras idag. Ett utkast över hur tacksam jag var över att en man som ser Putin som en förebild och som kallar kvinnor för grisar och hundar INTE är en av världens mäktigaste män idag.

Tacksam över att vi undsluppit – då syftar jag på hela denna planet – en framtid antagligen mörkare än vad vi ens kan föreställa oss.  Trump är en sådan klassisk disneyskurk att det har varit skrattretande under valkampanjen. Nästan svårt att greppa.
Är det på skoj kanske? har jag tänkt mer än en gång.

Men det var inte på skoj.
Idag vaknar vi upp i en värld där världens mäktigaste man står emot grundliga mänskliga rättigheter. En man som både är kvinnofientlig, rasistisk och kallar växthuseffekten för ”skitsnack”.
Idag ställs klockan tillbaka hundra år.

 

 

Translation. What. the. fuck.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
53kommentarer
 • Äsch, kvinnorna kommer att tjäna på Trump, hur bufflig idiot han än är i käften. Iaf de kvinnorna som har det tufft på riktigt.

  Cykelkatten 2016-11-10 12:31:45 http://cykelkatten.cc
  Svara
 • Ja fy alltså! Vilken svart dag idag:(

  Gabriella 2016-11-09 22:35:13 http://elephantzoul.blogg.se
  Svara
 • Fast det är ju inte precis så att Clinton står för fred på jorden? Tvärt om. Det hade inte blivit en så himla ljus eller feministisk framtid om hon hade vunnit heller. Tyvärr var det som att välja mellan två onda ting där den ena är en grotesk mansgris och den andra en korrumperad krigshetsare.

  Emilia 2016-11-09 22:23:57
  Svara
 • Ja, fy vilken sorgens dag. Får mardrömmar av alla mörka krafter som florerar i världen just nu. En kompetent, seriös, påläst kvinna förlorar mot en rasistisk, antifeministisk clown. Tycker det värsta i den här valkampanjen varit det enorma hat som riktats mot Hillary Clinton. Detta enorma kvinnohat!! Har även funnits i Sverige när exempelvis Mona Sahlin var politiskt aktiv. Man behöver ju inte älska henne och hålla med 100% i alla frågor men denna smutskastning är helt sjuk. Att ogilla henne så mkt att man till och med tycker att det är bättre att en rasistisk, sexistisk gubbe som vill vrida tillbaka klockan hundra år blir vald är ju bara sorgligt. Allt detta hat gör mig alldeles matt. Idag är jag rädd och undrar vart världen är på väg…

  Loe 2016-11-09 20:23:41
  Svara
 • Men nå må vi ut og opp på barrikadene! Vise våre politikere at vi ikke vil ha det sånn, at de ikke får inspireres av Trump! Vi må vise at vi står for åpenhet, menneskers rettighet til å få være seg selv og velge selv, og at verdens mektigste mann ikke trenger være så mektig uten oss!

  Starseed 2016-11-09 18:24:29
  Svara
 • And the worst part is more than 1/2 of America voted for him! The same people who has this ideology.

  God Bless America!

  -Christine
  www.christinelovestotravel.com

  Christine 2016-11-09 16:02:21 http://www.christinelovestotravel.com
  Svara
  • Svar på Christines kommentar.

   Det var ju långt ifrån alla amerikaner som röstade!

   Anna 2016-11-09 20:50:55
   Svara
   • Svar på Annas kommentar.

    Well, Hilary actually won ‘popular vote’ and hence got the majority of the votes, but the weird system still puts Trump as winner. But at least something positive in the darkness…

    Linda 2016-11-10 08:15:43
    Svara
 • I live in the US, and am devastated, absolutely devastated. So many of my friends– women, people of color, immigrants, people living here on visas, LGBTQ, people with disabilities, people with preexisting conditions & expensive health care costs–are so fearful. What can we do? I really do not know, but hope that we can try to do as much good as we can. It is really hard to have hope today.

  rachel 2016-11-09 15:56:42
  Svara
 • Så.himla bisarrt att han blivit USAs president!!!

  Sofia 2016-11-09 15:25:35
  Svara
 • I’ve been saying the same all fucking day. WHAT THE FUCK, AMERICA.

  Libertad 2016-11-09 14:44:39 http://www.sahakiel.blogspot.com
  Svara
 • Ungefär så. Helt galet. Nu känns det mer aktuellt än någonsin att vi tillsammans kämpar för ett samhället och ett arbetsliv där kompetens väger tyngre än testiklar!

  http://www.bossbloggen.se/ledarskap/trump-for-president/

  Clara, Bossbloggen 2016-11-09 13:00:59 http://www.bossbloggen.se/
  Svara
 • Jag vill tipsa alla som tror att Trump är pest och Hillary kolera om att titta på Michael Moores program Trumpland (gick på SVT i söndags). Visst han är partisk men där får man lära sig en hel del om Hillarys karaktär, och det var enligt mig extremt gripande.

  Julia 2016-11-09 11:52:58
  Svara
 • Din translation är min känsla just nu. Och oro, då jag tror att Trump i en maktposition kan vara väldigt, väldigt farlig.

  Ljuva Julia 2016-11-09 11:49:41 http://ljuvajulia.se
  Svara
 • Finns inga ord för det här, kollade på nyheterna så fort jag vaknade och tårar började att fällas och framtiden känns så jävla läskig.

  anna 2016-11-09 11:25:44 http://whiskeysour.blogg.se
  Svara
 • För varje handling finns det en motreaktion och det kommer ske en stor motreaktion till detta.

  Vår kollektiva identitet kan inte byggas på vårt hat mot Trump, men för vår kärlek för Hillary och andra coola kvinnor och varandra. Vårt hat mot Sverigedemokrater kan inte vara det som enar oss, men det måste vara en djup förståelse och att vi aktivt hjälper de som är svagare än oss, som är mer utsatta än oss och har en starkare kärlek för varandra.

  Det kommer bli bra. Det finns människor som dig och det finns människor som är så fina som kommenterar på denna blogg. Disneyskurkar vinner aldrig. Mulan, Pocahontas och Tiana gör det. Varje gång.

  Jättemycket kärlek <3 <3 <3

  Yanjaa 2016-11-09 11:15:55 http://facebook.com/imyanjaa
  Svara
  • Svar på Yanjaas kommentar.

   Jag hejjar såklart på en grym, kompetent kvinna nästa val men Hillary?
   Nej tack. Vad pratar du om? Varför inte då hejja på Jill Stein som inte snackar religion, som agerar främst efter vetenskap, vars huvudfråga är miljö?
   Hillary, en korrupt marionett som vill kriga? Det är inte vad jag skulle kalla kärlek.

   Nu är ju såklart Trump ett bedrövligt val men jag hade fan blivit lika ledsen om Hillary hade blivit president.

   Sandra 2016-11-09 11:57:10
   Svara
   • Svar på Sandras kommentar.

    Rekommenderar att söka på ”Last week tonight third party candidates” på Youtube för info om varför Jill Stein (tyvärr!) inte är ett rimligt alternativ ens i en värld där det vore möjligt för henne att bli vald. Att likställa Clinton med Trump är dessutom den typ av retorik som gjort den här jävla mardrömmen till verklighet. (Obs! detta kommer från en som alltid står närmast Jill Stein i olika valbarometrar.)

    Anna 2016-11-09 14:12:31
    Svara
   • Svar på Sandras kommentar.

    Att du hade varit ”lika ledsen” om HRC hade vunnit säger bara en enda sak: Att du efter detta resultat inte måste vara extra rädd om din egen säkerhet, din framtid, din familj och din hälsa bara pga ditt kön/din hudfärg/din sexualitet/din religion/etc. Dessa personer finns, de är många och deras liv kommer att förändras på ett sätt som du tydligen inte kan förstå. Du kan personligen ogilla Clintons karaktär så mycket du vill men att påstå att hon inte hade varit ett bättre val än en gubbe som är rasist, som vill ge portförbud till muslimer, till latinos, som skryter om att sexuellt trakassera kvinnor, som blir bejublad av jävla Ku Klux Klan för helvete!!, som skiter i miljön, människor och helt enkelt allt – det är bara inget annat än otroligt jävla löjligt och skenheligt.

    Och det där med Jill Stein är så jääävla trött: Varje röst för henne var en röst mindre som stod i vägen för Trumps vinst. Att kasta bort sin röst så hänsynslöst för att man tycker att ens egna känslor är så mycket viktigare än ens medmänniskors värde… ja, det är äckligt.

    linnea 2016-11-09 14:03:35
    Svara
    • Svar på linneas kommentar.

     Ehm Linnea, jag är äcklig för att jag hellre hade röstat på Jill Stein än Hillary? Ok.
     Tyvärr finns det sådana som mig som röstar blankt i svenska valet då jag hellre lägger en blank röst än röstar på ett parti jag inte tror på. Jag fick samma skäll då. ”Rösta rött/blått, annars ger du din röst till SD”.
     VARFÖR? Vill inte ha något med varken vänstern och deras ”feminism” att göra, lika lite som jag vill ha moderaternas kallblodiga marknadspolitik.

     Din retorik driver personer som mig åt håll ni inte vill att jag ska gå.
     Jämför nu ditt svar med Annas.
     Anna kom med tips om vad jag ska kika på för att bli mer informerad och göra kloka val i framtiden.
     Din kommentar gör mig förbannad och mer förståelse till varför folk röstar på Trump.

     Alla får ha sina åsikter. Jag är så jäkla ledsen att USA har en president som är rasist och sexist. Jag tycker däremot att det är värre med en korrupt president som vill invadera Iran. Och det är min åsikt.
     Jag är idel öra för andras åsikter men kalla mig inte äcklig för att jag värderar saker olika. Jag tycker Trump är vidrig. Är inte det tillräckligt?

     Sandra 2016-11-09 18:46:13
     Svara
    • Svar på linneas kommentar.

     Donald Trump har sagt mycket men nu är hans tid som kandidat över och han är istället president och de som Hillary Clinton trodde hon hade på sin sida – vita kvinnor och latinamerikaner övergav henne och gav sin röst till Donald Trump. Det må hända att han pratar om att bygga en mur men till stor del handlar det han säger om att han vill ena nationen och folket och inte låta korruptionen fortgå i Washington.

     Lisa 2016-11-09 14:51:03
     Svara
    • Svar på linneas kommentar.

     Titta på den här och återkom om du tycker att Hillary är ett bättre val 🙂 http://www.svtplay.se/video/10844413/shadow-world/dox-shadow-world-avsnitt-1

     Sari 2016-11-09 14:14:21
     Svara
 • Så perfekt formulerat. Jag har inte ens tagit tanken om att han kan bli preseident på allvar. Är tom inombords och genuint rädd för hur världen utvecklar sig.

  E 2016-11-09 10:56:45
  Svara
 • Det är så sjukt. Så så sjukt. Att det här är världen vi lever i?

  Amanda 2016-11-09 10:50:13
  Svara
 • Jag pratade med min mormor idag och sa orden ”Nu mormor har du fått uppleva både ett världskrig och Trump”. Jag kan inte låta bli att tänka på den saken, att världen blir så här. Valen som görs i Europa och Sverige. Tänk om Suffragetterna sett hur vårt samhälle skulle bli på 2010-talet, jag tänker hur alla som jublade när nazisterna äntligen blev besegrade under 2:a världskriget. Hur ser man på världen nu? Europa som stänger gränser, och USA som följer samma praxis. Vart är vi på väg? Idag tänker jag på livet igen, det liv jag satt min tolvåriga son till, det liv där nyfödda ska växa upp till. En framtid där klimatet, kvinnor och annat inte är värda något.
  Som feminist, lärare och mamma skäms jag för orden de orden framtiden kommer forma för våra barn ”När du var liten röstade världen för krig.” 🙁

  Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★ 2016-11-09 10:28:35 http://www.saramadeleine.se
  Svara
 • En vill gråta. Det här är skrämmande! 🙁

  EMMA ◆ MARIA 2016-11-09 10:26:12 http://nouw.com/emzooh
  Svara
 • Sad, sad day. 🙁

  <3

  Silvia 2016-11-09 10:19:23 http://www.elke-dag.com
  Svara
 • Hoppas på att det är ett konstprojekt. Sen hoppas jag även på militärkupp.

  Madde 2016-11-09 09:59:02
  Svara
 • ofattbart

  Beata 2016-11-09 09:50:37 http://radarmagazine.se/beata/
  Svara
 • har inga ord.

  rebecca 2016-11-09 09:44:25 http://spaceherosuits.webblogg.se
  Svara
 • Jag väntar fortfarande på att USA ska gå ut med pressmeddelande och ba ”SKOJA!!!” och rulla tillbaka skämtet? Liksom, kan detta ens vara på riktigt? Blir så jäkla ledsen.

  Ellen 2016-11-09 09:42:07 http://lindbergellen.com
  Svara
 • Finns inga ord och många är nog i chock nu 🙁

  Jeanette 2016-11-09 09:38:22 http://apiecewithfrosting.com
  Svara
 • Mörkrädd är vad man blir… Och sen blir man djupt oroad!

  Ekenäsliv 2016-11-09 09:36:42 http://www.ekenasliv.se
  Svara
 • Usch ja fyfan, nu får vi samla oss och göra det bästa av det här!! <3

  Hanna 2016-11-09 09:26:36
  Svara
 • Översättningen ”wtf”. Ville skriva ”hahaha klockrent”..men är så jävla tom på ord.

  johanna 2016-11-09 09:24:37
  Svara
 • Fast om man ser över vad Obama har gjort under sin tid som president så är det inte alls många löften som uppfyllts. Krigen med USA i spetsen fortsätter, inga större klimatförändringar från USAs sida och livet för minoriteter har inte blivit bättre. Det får ju en att undra, hur mycket makt har USAS president egentligen? Hur mycket är dem små dockor som blir tillsagda vad dem ska göra av oljejättar, bankjättar, läkemedelsjättar osv(dem som styr världen).

  Suada 2016-11-09 09:18:37
  Svara
  • Svar på Suadas kommentar.

   Menar det. Trumps huvudsyfte är att få bort all lobbyism och om han lyckas med det så kanske de kan få fram en president som faktiskt kan göra skillnad vid nästa val.
   Hur ruttna Trumps åsikter än är så har han ett mål i en fråga där jag faktiskt tror på honom.
   Sedan hade jag fan SKÄMTS ifall Hillary hade blivit USAs första kvinnliga president.

   Detta är iaf det slutgiltiga beviset att ta missnöjda svenskar på jävligt stort allvar.
   Sker inte en förändring med hur våra svenska politiker behandlar oss så kommer i ha SD i regeringen vid 2018

   Sandra 2016-11-09 11:14:20
   Svara
   • Svar på Sandras kommentar.

    Beslut måste precis som någon skrev här innan gå igen kongressen, och även senaten om jag förstått rätt? Den här gången vann republikanerna både kongressen och senaten vilket gör att de har egen majoritet.

    Sen har ju USA en högsta domstol som har extremt mycket att säga till om när det gäller lagar (abort, vapen, homoäktenskap mm). Där sitter de på livstid, och presidenten nominerar en ny när någon dör men den måste också godkännas av senaten. En av de konservativa domarna (5 av 9 var konservativa fram till dess) dog i februari och Obama nominerade en ny som senaten vägrade godkänna innan valet. Så nu får Trump med säkerhet välja en ny domare, plus att man förväntar sig att minst en men kanske till och med upp till 3 stycken till kommer dö de närmaste fyra åren för de är så gamla. Så under Trumps mandatperiod kan det alltså bli 8 konservativa domare mot en liberal, då blir det svårt att hålla lagarna moderna…

    Julia 2016-11-09 11:50:46
    Svara
  • Svar på Suadas kommentar.

   En president har inte så stor makt eftersom besluten måste gå genom kongressen. Vapenlagarna har Obama kämpat med under sin tid som president under åtta år men det är gamla instiftade lagar som är svåra att förändra. När det sedan byts från demokrater till republikaner och tillbaka igen så rubbas allt eftersom en demokrat inte har samma syn på saker som en republikan och vice versa.

   Jag är inte förvånad över att Trump vann för amerikanarna har länge visat sitt missnöje mot Hillary Clinton och all korruption som försiggår i Washington.

   Lisa 2016-11-09 11:11:35
   Svara
  • Svar på Suadas kommentar.

   Kongressen är konservativ, så Trump kan driva igenom långt mkt mer än Obama kunde.

   Camilla 2016-11-09 11:10:38
   Svara
 • Håller med.

  Men nu tar vi styrkan som vi har och kämpar emot allt som känns fel och ger varandra mer kärlek än någonsin och engagerar oss mer än någonsin så att världen inte faller ner.

  Stina 2016-11-09 09:14:25
  Svara
 • helt ofattbart!!! kan inte förstå, kan inte acceptera, kan inte. vad händer nu???

  amanda 2016-11-09 09:04:38
  Svara
 • OKEY LADIES, NOW LET’S GET IN FORMATION! Vi kan fixa det här. mer kärlek åt folket!!

  Ebba 2016-11-09 09:03:09
  Svara
 • Måste bara spara detta inlägg för att du lyckas skriva så fångande och vackert även när ämnet är kaos och katastrof. Blev sjukt tagen av den lilla text, så mycket mer tagen än jag blivit av alla nyheter hela morgonen. Tack för att du finns och är en del av mitt dagliga läsintag <3

  Emmie 2016-11-09 08:51:17
  Svara
 • Det suger!

  emma 2016-11-09 08:43:59 http://www.emmae.se
  Svara
 • Wtf, indeed. Jag har också skrivit ett inlägg om allt i morse på min blogg och avslutade med en positiv tanke:

  ””Kom ihåg att det finns bra mycket starkare, vackrare, viktigare krafter än politik. ”

  Jenn - forever abroad 2016-11-09 08:38:46 http://jennifersandstrom.se
  Svara
 • Hade Trump kandiderat mot en bättre demokrat hade den personen förmodligen vunnit men Hillary Clinton anses vara korrupt och är tråkigt nog inte alls omtyckt. USA är trötta på korruption och vill ha en förändring och nu får de den men de kommer ångra sig ordentligt.

  Lisa 2016-11-09 08:32:35
  Svara
  • Svar på Lisas kommentar.

   ”bättre kandidat” = kandidat med snopp?

   linnea 2016-11-09 14:04:54
   Svara
   • Svar på linneas kommentar.

    Jag förstår vad du menar men i det här fallet hade en annan kvinnlig kandidat kunnat gå längre än Hillary. Hon är ingen omtyckt person och det har hon aldrig varit och inte Bill heller. USA är samtidigt en nation som är väldigt konservativ där det vore skamligt om en kvinna blev president men det hade säkerligen kunnat ske om det hade varit en trovärdig kandidat i kampen om presidentposten.

    Lisa 2016-11-09 15:32:29
    Svara
 • :'( :'( :'(
  När vi har hämtat oss från chocken och sorgen måste vi enas och läka <3

  Annie - lättlagat vegokäk 2016-11-09 08:24:00 https://vegokak.se/
  Svara
 • Sorg.

  Kajsa 2016-11-09 08:22:19
  Svara
 • Hela jag går sönder över tanken..

  Elin 2016-11-09 08:21:37
  Svara
Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!