Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

en vecka i sju bilder.

Låt oss ta en titt på vad jag gjort den här veckan med en bild om dagen! Sjukt lång vecka, har gjort femtioelva saker ungefär.

november.

I måndags åt jag sushi med Nina, fikade med lite kompisar och på kvällen föreläste jag om mitt skrivande för ett fint gäng på Trångsunds bibliotek. Denna bilden snodde jag av @sheimilion, puss ni var så gullia.

november.

Natten till tisdag gjorde jag pincurls och hade detta svall på förmiddagen. Det försvann dock så fort jag gick utanför dörren. Jag gick på möten i stan och fikade med mamma. Gjorde något på kvällen också men har glömt vad.

november.

På onsdagen åt jag okonomiyaki med Annika på MamaWolf (gå dit!), kollade på ett frilanskontor och drack ett glas eftermiddagsvin med Linda. På kvällen hängde jag med Devi. Fick en liten hund i glas av henne som nu bor i mitt badrum och heter Devi the Dog.

november.

På torsdagen reste jag till Göteborg och signerade böcker. På kvällen läste jag högt ur min bok på en så himla fin barn&ungdomsbokaffär som heter Bokskåpet. Sedan drog ett knippe bloggläsare ut mig på ett glas vin på Pom Pom. Tack för det, ni var så bra!

november.

På fredagen signerade jag mer böcker i Göteborg och kom hem till Stockholm ganska sent på kvällen. Jag foodorade ramen och dumplings från Raamen och kollade på nya Gilmore Girls. Eller jag kollade typ en kvart men fick panik när Lorelai bestämmer sig för att *PIIIP* ”ändå förtjänar ett eget barn” fastän hon inte alls verkar ha lust? Blev så irriterad att jag stängde av. Men det kanske blir någon twist eller nåt.
Fick ni också dödsångest över att alla åldrats så mycket? Kan inte hjälpa att jag får det. Karaktären Rory och jag ska btw va lika gamla #funfacts

umeå

På lördagen åkte jag till Sundsvall och signerade böcker och sedan hoppade jag på tåget och tre timmar senare var jag i Umeå. Där Disneysnöade det och jag checkade in på ett hotell som heter Stora Hotellet som var så himla fint! Beställde roomservice bestående av pärlhöna med spetskål och tryffelkräm och ett glas rödpang.
Sedan gjorde jag stan med en himla bra bloggläsare som heter Jenny. Vi var på ett ställe som heter Runt Hörnet och sedan gick vi till Rex som var ett så fint ställe med nya rum och barer runt varje hörn. Vi testade varenda bar innan vi vinkade farväl runt ett-tiden.

umea

Nu är det söndag och här är jag i mitt hotellbadrum som är som en kabyss. Ska packa ihop mig och bege mig till Akademibokhandeln Åkerbloms där jag signerar mellan 12.30 och 13.00. Sedan ska jag hem till Stockholm igen.

puss alla.

.

Translation. 7 days 7 pictures, Monday to Sunday.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
59kommentarer
 • är lite besviken över GG, men kolla! så fint att se vad alla gör och hur de mår… Men det är fyra avsnitt bara, och jaaa en massa twistar!

  emelie 2016-11-30 17:21:05
  Svara
 • Jag tycker faktiskt att de har åldrats väldigt lite på så många år. Rory ser ju fortfarande superung ut och övriga ser jag inte heller någon märkbar skillnad på. Jättemysig serie!

  Lisa 2016-11-28 20:02:29
  Svara
 • jag tyckte det gick över i gg, men det var lite jobbigt där ett tag! för mig som har varit ganska skeptisk till serien så kändes det skönt att bli lite nykär i den. nu ska jag se om allt!

  rebecca 2016-11-28 13:34:55 http://spaceherosuits.webblogg.se
  Svara
 • Äsch det går över det där i GG. Jag tänker att det bara var ett sätt att få in Paris lite mer. Och jag håller inte med alla som tycker avsnitten var dåliga. Men jag har ju alltid fullkomligt älskat GG och köper nog ganska mycket rakt av. Grät iaf en massa och kände mig väldigt nostalgisk vilket jag sällan gör.

  Cissy 2016-11-28 09:50:07
  Svara
 • Du måste såklart absolut kolla vidare på GG, men det visste du väl ändå. 😉 Angående hur pass mycket äldre alla ser ut – tror att det framför allt känns så ovant och konstigt pga de kalla, blåtonade färgerna i vinter-avsnittet, speciellt i dess början. Det blir iaf mera GG-vanlig färgsättning efter ett litet tag, mycket mera smickrande för allas ansikten.

  linnea 2016-11-28 08:57:07
  Svara
  • Svar på linneas kommentar.

   Om du kollar stillbilderna från alla avsnitten så är de färgsatta efter säsongen 🙂 ”Winter” är därför rätt kall och blåtonad, ”Spring” har en varmare ton men inte lika varm som ”Summer” som är mer gul, varmare och färgglad och slutligen ”Fall” som går i en del mer höstiga toner av orange/rött. Men håller med om att de avsnitten i varmare toner känns mer som GG.

   Madeleine 2016-11-28 13:39:43
   Svara
 • Så typiskt när frisyren bara ger upp sådär. Härligt att du kunde hänga med bloggläsare <3

  BySiri 2016-11-28 07:38:35 http://bysiri.se
  Svara
 • MEN MEEEEJ SPOILER ALERT OM MAN BERÄTTAR SAKER UR NYA GILMORE GIRLS!!!! JAG är bara på säsong 4 och vill se allt i rätt ordning utan spoliers:(

  Li 2016-11-28 07:32:55
  Svara
  • Svar på Lis kommentar.

   det är som att be att inte spoila Titanic.

   men 2016-11-28 11:50:39
   Svara
  • Svar på Lis kommentar.

   Alltså jag är ju själv väldigt emot spoilers och har varit jävligt försiktig med att inte ens titta på trailern till den här nya mini-säsongen som just kom ut, men är man först på säsong 4 och ligger alltså 13 år efter vet jag inte om man har råd med att vara så spoiler-känslig 😉

   linnea 2016-11-28 08:46:11
   Svara
 • Snälla lägg till en stor spoilervarning. Det finns folk som inte börjat kolla än.

  Amanda 2016-11-28 02:40:33
  Svara
 • jaa gud, fick också SÅ mycket dödsångest???

  Maria 2016-11-27 23:33:30
  Svara
 • Jag blev faktiskt besviken på serien. Hade sett fram emot den men tyckte den var lite ansträngande. det var liksom inte samma naturliga kemin mellan tjejerna, tyckte det emellanåt blev lite pinsamt. Emily var helt klart bäst, hatade slutet…önskade ett tag att jag inte hade sett den. sjunde säsongsavslutet var bättre. detta lämnade bara en massa frågetecken haha! var också lite. chockad att se hur dom åldrats, det har ju gått en massa år men ändå. Paul Anka var ju fräschast av alla! Team Jess! Kram

  carolina 2016-11-27 22:30:56
  Svara
 • Sandra, I just want you to know that even though I never comment, I am checking in every day to see how you are doing. You moving forward makes me feel like I can, too. I am in an equally difficult situation at the moment, and you keep me going with every day that you keep on going as well. I wish you that you feel better soon. Just know that you are not alone, and that even in this difficult time you are still a great inspiration to many. Be well and many hugs!

  C 2016-11-27 21:30:55
  Svara
 • Spännande vecka! Hoppas du mår bra! ♥

  EMMA ◆ MARIA 2016-11-27 21:27:55 http://nouw.com/emzooh
  Svara
 • Du är sjukt fin, Sandra.

  Kristine 2016-11-27 20:47:55
  Svara
 • Flängig vecka! Vila lite nu när du kommer hem. SÅ mysigt att eftermiddagsvina med dig!

  La Linda 2016-11-27 20:29:57 http://lalinda.se
  Svara
 • vet att detta kanske inte är nån tröst för dig just nu men du är snyggare än någonsin kvinna!!

  ISA 2016-11-27 20:26:12 http://isabyl.devote.se
  Svara
 • Hej! Jag tyckte också att det var konstigt att Lorelai helt plötsligt typ bestämmer sig att gå till kliniken och kolla upp alternativ-barnskaffande när hon inte ens
  uttryckt själv att hon vill ha ett till? Sjukt konstigt, men det visar sig väl.
  Också konstigt att Sookie inte har varit med någonting (har kollat två delar). Men annars väldigt fint att de är tillbaka.
  Älskar förövrigt att du (ni) också kollar! Kram<3

  Ellen 2016-11-27 20:04:01
  Svara
 • Har också börjat kolla nya Gilmore Girls, men alltså jag vet inte vad jag tycker. Hade förväntat mig lite mer händelser, just nu känns det som om allt bara flyter på som vanligt och att avsnitten blir väldigt utdragna. Men kanske det var tanken bakom det hela, att vi skulle få en inblick i karaktärernas ”normala” vardag efter att serien tagit slut?

  Midori 2016-11-27 17:33:56 http://nouw.com/midori
  Svara
 • Hej Sandra! Tack för världens bästa blogg som har varit tröst många gånger! Har ett dilemma och tänkte fråga dig som är så klok och framförallt så modig!!
  Jag är en tjej i tjugoårsåldern som är så himla osäker på snubbar, du vet ju hur man lätt kan bli cynisk som tjej i dagens samhälle. Typ alla jag träffar/dejtar tänker jag ju bara är för att de är packade/vill ligga/vill skryta för resten av sina kompisar. Men så är det ju säkert inte. Får alltid ångest om jag hånglat eller legat med någon då jag ba ser framför mig hur han pratar om mig till sina kompisar, och får alltid lite äckel-känslor efteråt. Även om det var jättefint just då. Hur fan ska man bli av med denna känsla?? Känns som ju som jag aldrig kommer bli kär då jag bara drar skäms-kudden över mig hela tiden och ger upp. Fan åå!

  Maja 2016-11-27 17:31:17
  Svara
  • Svar på Majas kommentar.

   Hej Maja! Jag tänker spontant att du kanske borde börja separera dejtande och sexande? Att vissa snubbar blir sexpartners, men att dem som du känner lite mer för kan du vänta liiiite med att ligga med? Så att du hunnit bygga upp lite känslor innan, och så att du vågat börja lita på att han värnar om dig. Det finns drösvis med snälla killar, jag lovar! Din tid kommer <3

   Ylva 2016-11-27 22:34:49
   Svara
 • Vilken chock jag fick av att se mina kompisar ploppa upp på din blogg haha. Hade också velat komma! Fina är ni i alla fall.

  Jasmine 2016-11-27 17:24:06 http://www.nineteenhurricanes.blogg.se
  Svara
 • Se Love sick på Netflix, så himla gullig serie!

  Ella 2016-11-27 16:02:55
  Svara
 • Puss & kram! Shit vad du kämpar på! Heja, heja dig!!! Hoppas det känns skönt att komma hem igen.

  Maricka 2016-11-27 16:02:16
  Svara
 • haha, har precis förpublicerat ett liknande inlägg. brukar kalla det efod (ett foto om dagen) så det blir som en liten twist på det klassiska efit-inlägget 😀 #boringfacts

  lovisa 2016-11-27 16:01:28 http://polichinelle.se
  Svara
 • Fina Sandra <3

  Finns den blå tröjan med vita ränder, du har på dig på sista bilden ute i butik? Var?

  Jag fick också GG ångest av flera orsaker, #hurfanblevjag36?

  Carro 2016-11-27 15:14:26
  Svara
 • Härlig vecka, blev sugen på sushi direkt när jag läste ordet. Så gott!

  Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★ 2016-11-27 15:08:45 http://www.saramadeleine.se
  Svara
 • Aaahh, sluta spoila Gilmore Girls!!!!!! ???

  Aida 2016-11-27 14:44:47
  Svara
  • Svar på Aidas kommentar.

   haha det är ju EN KVART in. Alltså man fattar detta direkt. Ej spoiler då ju.

   sandrabeijer 2016-11-27 14:49:34
   Svara
   • Svar på sandrabeijers kommentar.

    Inte för mig, som är på säsong 4 :-/ Snälla, gör åtminstone som Underbara Clara och sätt en spoilervarning en bit innan texten, så att man är beredd när man scrollar. Kram!

    Aida 2016-11-27 18:39:53
    Svara
    • Svar på Aidas kommentar.

     No offense, men tror inte man kan be om spoiler-varning pga att man själv inte än sett något som sändes för 13 år sedan ;). Alla skulle behöva sätta spoiler-varning på ALLT?

     Madeleine 2016-11-27 20:49:54
     Svara
     • Svar på Madeleines kommentar.

      Nej, men på sådant som släppts för TVÅ DAGAR sedan och som många (hur många år sedan resten av serien nu än gick) INTE kan ha hunnit se på dessa två dagar.

      Aida 2016-11-27 21:02:27
      Svara
      • Svar på Aidas kommentar.

       Men det är ju ingen stor spoiler om man sett serien fullt ut (som slutade för ca 10 år sedan). Detta händer, precis som Sandra skriver, dessutom de första 15 min in. Det spoilar alltså inte särskilt för alla som vill kolla på den skulle ändå få reda på det inom typ tio minuter, därefter finns det fortfarande 345-350 minuter av speltid.

       Madeleine 2016-11-27 21:15:33
       Svara
 • Tkr det är synd att alla har gjort om sig så mkt i nya Gilmore Girls.
  Inte att dom blivit gamla.
  Både hon som är Lorealai och hon som är Emily, Lorelai’s mamma har gjort ju om sig så mkt så det ser helt fel ut 🙁 Tråkigt.
  Skulle aldrig kunna tänka mig att karaktären Lorelai skulle göra nå sådant, tråkigt att Lauren Graham kände för det.

  Jenny 2016-11-27 13:49:44
  Svara
  • Svar på Jennys kommentar.

   Kelly Bishop har helt enkelt hunnit bli 72 år och även Lauren Graham är nästan 50. Tycker inte alls att hon ser ut som om hon hade opererats, snarare tvärtom – vi är väl helt enkelt inte så vana vid att se en kvinna åldras på tv utan några vidare ingrepp? (Inte alls menat som förebråelse emot dej förresten, jag inkluderar mej själv i detta)

   linnea 2016-11-28 08:53:19
   Svara
   • Svar på linneas kommentar.

    hon är ju meeeeegalyft och meeeeegabotoxad! man det är ju hennes liv förstås, man får göra som man vill. kram.

    sandrabeijer 2016-11-28 11:12:35
    Svara
  • Svar på Jennys kommentar.

   Kelly Bishop (Emily) tycker jag inte ser särskilt annorlunda ut. Lauren Graham (Lorelai) såg väl lite annorlunda ut, först trodde jag också att hon ”gjort om sig” och kändes synd på något sätt, men läste på något kommentarsfält att det snarare beror på att hon gått upp i vikt och åldrats, att om man kollar på hennes andra serie Parenthood så kan man se denna ändring gradvis. Ingen aning om det är sant, spelar väl kanske ingen roll, men påminde iallafall mig om att vi kanske inte ska vara så hårda att döma efter utseendet och bara ta det för vad det är, en serie som återuppstår ca 10 år senare – detta är bound to happen liksom

   Madeleine 2016-11-27 15:34:54
   Svara
 • Älskar såna här inlägg!

  Tove 2016-11-27 13:44:10
  Svara
 • Jag har sett alla avsnitten och jag tankte faktiskt ‘Sandra borde inte se detta forran hon mar battre’. Helt fel tema for dig just nu alltsa..

  lil 2016-11-27 13:16:24
  Svara
 • Missade dig när du var här i Umeå alltså. Piss.

  Ljuva Julia 2016-11-27 13:09:51 http://ljuvajulia.se
  Svara
 • Kollat klart på alla Gilmore girls.
  Alltså jag fick ångest över typ allt? Tycker ålder grejen var fine. Okej kanske inte när Lane står med samma rockband i sitt vardagsrum och spelar samma låtar, fast tio år äldre och två barn och tråkigare frilla. Önskar jag inte tittat alls. Känns som fantasin av allt som kunde hänt på tio år var mycket mycket finare än det som hände. Eller typ inte hände. Och slutet. Inga komentarer. Vill typ öppna en stödgrupp.

  agnes 2016-11-27 13:09:39
  Svara
  • Svar på agness kommentar.

   Alltså jag förstår Amy Sherman-Palladinos grej, vad hon ville uppnå med slutet. Har egentligen inget problem med slutet, tror det faktiskt kan vara bra, men snarare allt som ledde upp till slutet för framförallt Rory? För övrigt, fick också någon slags ångest av att kolla på det haha. Inte pga åldersångest i sig, men blir mer ångest över att åldras och stå och trampa vatten.

   Madeleine 2016-11-27 15:55:10
   Svara
   • Svar på Madeleines kommentar.

    Also, något som är intressant att tänka på – Amy Sherman-Palladinos mening var att avsluta original serien på exakt detta sätt (kanske inte exakt, men med vem och sista fyra orden osv.), men blev inte av pga hon var inte med och skrev på sjunde säsongen. Vilket gör lite sense, känns som mycket av dessa ”plots” var skapade för 10 år tillbaka men som försökte användas nu istället för att ge serien det avslut ASP ville.

    Madeleine 2016-11-27 15:57:57
    Svara
    • Svar på Madeleines kommentar.

     Jag läste också det där om de där orden. Också om hur hon ville göre ” a circle” om hela gilmore serien. Men jaha? Kul att kvinnorns utveckling kommit till att man vill uppreppa tidigare kvinnors generationers liv. Håller med dig om Rorys killar. Var det verkligen nödvändigt att de skulle vara med och att hon skulle vara så himla trevliga mot dem. Fick typ kvälvningar när hon mötte Dean. Tycker dock Rory själv var tråkigare än killarna. Ärligt talat det var sämst av allt. Hon känns nu som en ambitionslös, egoistisk, bortskämd och halvtråkig tjej. Älskar dock hemskt otrevliga Emily som tar tag i sitt liv och ba fuck all. Det enda som kändes bra. Ja men du ser ju? Jag behöver en stödgrupp <3

     agnes 2016-11-27 16:34:52
     Svara
     • Svar på agness kommentar.

      Ugh, ja egentligen. Fett tråkigt alltså. Min tidigare kommentar var nog ett försök att försöka se positivt på denna revival pga älskar GG och kollade på det för 10-13 år sedan. Men nja, håller med. Tråkigt slut som är en besvikelse och sviker karaktärerna. Också läst en hel del om hur ASP var rätt sur på att inte få vara med i sjunde säsongen och har därav ignorerat det mesta som hände. Vilket låter rätt troligt, för en hel del karaktärers storylines går inte ihop riktigt med hur det avslutades i säsong sju (Logan framförallt som HELT gått bakåt i sin utveckling). Också, denna revival kändes sorglig med karaktärer som mest verkade leva sina föräldrars liv och upprepa deras misstag och istället gett upp på sina egna mål och drömmar. Som att hela poängen var just detta med ”full circle”. Screw that!

      Nä, jag tänker se det som att revival var en chans för ASP att göra om säsong sju som hon ville ha det. Så jag ser det som en alternativ final om man känner för det, men mina framtida nostalgi maraton med GG kommer nog exkludera dessa fyra episoder.

      Madeleine 2016-11-27 20:57:23
      Svara
     • Svar på agness kommentar.

      Håller helt med. Emily Gilmore var min behållning av de nya avsnitten. Alexis (Rory) är ingen bra skådis, jag tror att man missar många poänger för att hon spelar så dåligt helt enkelt?
      Jag såg om hela serien och tyckte Rory utvecklades sämst av alla, egoistisk, mjäkig med killar, begåvad men inte van vid att bli ifrågasatt. Dessvärre blev det inte bättre i dessa nya avsnitt. Behöver också en stödgrupp eller åtminstone ett vettigt svenskt forum för att läsa vad andra tycker utan att spoila för någon 🙂

      En annan 36-åring 2016-11-27 19:23:45
      Svara
     • Svar på agness kommentar.

      Åh, det bästa var ju helt klart Emily GIlmore, så befriande och äntligen någon som tog tag i sitt liv! Håller med om att det var deprimerande med Rory, att inte ha kommit någonstans på tio år, vilken ångest.

      En annan Agnes 2016-11-27 17:27:39
      Svara
     • Svar på agness kommentar.

      Nu svarade jag lite rubbat på både din och Vees kommentar. jaja.

      agnes 2016-11-27 16:37:30
      Svara
  • Svar på agness kommentar.

   Hahaha! Stödgrupp! Jag håller med om att fantasin om vad som kunde ha hänt var mycket bättre. Och alla dessa gamla killar??skriver abstrakt med tanke på spoilers. Men att man liksom är fast på samma plats på något sätt? Aja. Nu vet vi det.

   Vee 2016-11-27 13:18:46
   Svara
 • DU var gullig <333

  Sheima 2016-11-27 13:07:47
  Svara
 • Men hallå spoiler alert tack! <3

  Sofia 2016-11-27 12:38:25
  Svara
 • Neeej, titta vidare! Jag tolkade det som att det faktiskt var Lorelai som ville ha barn!

  Tack för i torsdags btw, både jag och mamma tyckte du var så härlig 🙂 Kram

  Amanda 2016-11-27 12:32:42
  Svara
 • Kolla vidare på gilmore girls! Lovar att det blir bättre. Fick också panik på vissa grejer men på det hela var det himla mysigt att vara tillbaka i stars hollow <3

  Anna 2016-11-27 11:22:49
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Bra sammanfattat, precis så känner jag också – det var några grejer som gjorde mig lite besviken, men på det stora hela, SÅ MYSIGT att få komma tillbaka!

   Sara 2016-11-28 12:50:01
   Svara
Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!