två bokrecensioner!

Jag har fått lite recensioner, hurra! Så kul när boken blir analyserad och diskuterad och kommenterad. Tycker jag i varje fall. Eller det tycker nog alla som kämpat med något ett par års tid antar jag. : )

recein
I Tidningen Kulturen fick den helt okej kritik (men världens deppigaste rubrik). De tyckte storyn var lite ”man har hört den förr” typ, men att språket är ”trovärdigt, bildrikt och igenkännbart även för mig som inte lever just ett sådant liv.”
Allt som allt är jag ändå väldigt nöjd över denna recension som dessutom avslutas med en fin förhoppning om mitt skrivande i framtiden.

he
Dagensbok.com som är en av Sveriges större litteratursajter så fick den råfin kritik.
Författaren manipulerar läsarens känslor med närmast kirurgisk precision” och ”Det är dels den psykologiska insikten och det träffsäkra sättet att porträttera känslor, men kanske framför allt är det språket. Det flyter fram, lättfattligt och starkt på samma gång. Det gör boken till en av höstens starkaste romaner.”

Överlag så lyfter de flesta recensioner hittills mitt språk och även ibland hur det har utvecklats från ettan och det gör mig så glad. Jag kan liksom känna själv hur min språkliga ton tar sig framåt och det är en väldigt fin känsla. Det är ju framförallt min egen röst som jag vill känna att jag äger och som får ta plats i böckerna.

Hade ju stora problem med att skriva denna andra bok som ni vet, men känner att jag lär mig mycket hela tiden som jag förhoppningsvis kan använda när jag ska börja på min tredje.

Jag samlar alla recensioner här om man är nyfiken.
Och här finns också alla recensioner om Det handlar om dig.

 


Avslutningsvis skulle jag vilja pynta bloggen med den här uppspelningen av Dolly Parton’s Jolene spelad i 33 rpm, alltså på halva hastigheten. Kanske postat den tidigare minns inte, men den är så otroligt bra och vemodig.

.

Translation. Some reviews on my second book!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
20kommentarer
 • grattis med så bra recensioner! <3

  marire 2016-11-30 17:47:59 http://hoydepunkt.wordpress.com
  Svara
 • Här sitter jag i Kanada och längtar efter att få läsa din bok. Hur får jag hit en utan att behöva betala en kvadriljon, går det? kramis

  J 2016-11-30 03:15:19
  Svara
 • Dollyversionen är så fin! Visste du förresten att det finns en hel musikscen i Belgien som kallas popcorn och som går ut på att de drar ner tempot på musik från genrer som ska, soul och rock mm? 🙂

  Sara 2016-11-29 21:20:30
  Svara
  • Svar på Saras kommentar.

   Ok tryckte på ”skicka” lite för fort! 🙂 Mer info om popcorn finns tex här: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Popcorn_(music_style) Tänkte iaf att du Sandra och alla andra som gillar northern kan tycka detta är lite kul! Kram!

   Sara 2016-11-29 21:35:51
   Svara
 • Hej!
  Om jag kommer ihåg rätt så tror jag att Jack White (White Stripes) har gjort en mycket bra version av Jolene också ?

  Linda H 2016-11-29 18:52:43
  Svara
 • En kille jag var kär i spelade den där låten för mig typ någon dag innan han försvann och jag aldrig såg honom igen.

  E 2016-11-29 17:56:20
  Svara
 • Nu när det snart är december tycker jag att jag kan säga det: Allt som blir kvar är den bästa boken jag läst i år. Och jag läser 100 böcker per år.

  Elin 2016-11-29 17:50:41
  Svara
 • LÅTEN!!!

  Linn 2016-11-29 16:21:35 http://linnwiberg.metromode.se
  Svara
 • Vilken underbar version av Jolene! Helt magisk! <3

  Lovisa 2016-11-29 15:23:38
  Svara
 • I veckan fyllde jag år och då var min kille och köpte Allt som blir kvar och fick den signerad av dig i Göteborg. Kanske bland det finaste någon gjort för mig. Men sen gick allt åt helvete och jag låg apatisk i en mörkt rum och det enda jag förmådde mig göra var att läsa din bok. Slukade den, blev uppslukad. Det var hemskt men också väldigt skönt att tillåta sig själv känna. Nu är jag som ett blankt papper på något vis och har ingen aning om någonting förutom att jag snart ska flytta till Stockholm. Och kanske ska jag inte kasta mig över några järnvägsspår men kanske kan jag kasta mig ut i något. Känna något, våga lite. Våga tro att det ändå blir någonting kvar.

  Många kramar till dig Sandra!

  Izabelle 2016-11-29 14:15:51
  Svara
 • Har inte läst någon av dina böcker ännu (har velat spara dem tills all magisteravhandlingsångest är över och jag kan njuta av helt vanliga icke-vetenskapliga böcker igen) men är säker på att de är underbara. <3

  P.S. Tack för låten! Verkligen fin och vemodig.

  TIDSTJUVEN 2016-11-29 13:25:33 http://tidstjuven.com/
  Svara
 • Längtar efter att få läsa båda dina böcker. Tror dom är fantastiska. Precis som din blogg. Kram

  Finurliga fröken 2016-11-29 13:12:07 http://finurligafrokens.blogspot.com
  Svara
 • Så himla fint ändå! Du borde vara riktigt stolt <3

  Ellen 2016-11-29 12:55:56 http://lindbergellen.com
  Svara
 • glöm inte: ”överlag” – inte ”i överlag”. har för mig du ville bli påmind om det ? (alltså skrivet i all välmening!) <3

  s 2016-11-29 12:11:49
  Svara
 • Kul! Jag önskar mig inte speciellt mycket i julklapp, men jag önskar mig båda dina böcker! Låter som jag är 12 år nu haha, men är 24.
  Det är roligt att se hur du utvecklas, det tycker nog alla vi som har följt dig väldigt länge. Din blogg har tillfört väldigt mycket bra till mitt liv, både bloggen i sig som alltid håller otroligt hög standard, men jag har även träffat underbara människor genom dina hitta vänner-inlägg. Så tack för det! <3

  ems 2016-11-29 11:10:56
  Svara
 • Sandra! Dagensbok.com har så otroligt rätt i sin recension av boken – exakt så kände jag också när jag läste den. Tack för att du och din bok fanns där såhär månaderna efter att jag blev rådumpad av min bästa vän och den person jag trodde skulle bli min kompanjon genom livet.
  Kram

  Katarina 2016-11-29 10:54:05
  Svara
 • Har precis läst ut boken (på två bussresor och en tågresa). Den är fantastisk, om/och än ruggigt mörk. Tack för en grym bok.

  Cykelkatten 2016-11-29 08:20:05 http://cykelkatten.cc
  Svara
 • åh, sandra! vad kul med fina recensioner, det var din bok verkligen värd. såg dessa fina och tänkte direkt på dig, tips! https://www.svenskttenn.se/sv/sortiment/nyheter/kortlek-spader-hast/sku-107400/

  Olivia 2016-11-29 07:30:18
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!