vecka 49.

Men yes, ny vecka! Det har liksom varit både första och andra advent och om fyra veckor är 2016 slut. Heja tiden friskt humör. Dessutom fyller min mamma 60 år idag så idag är det hennes dag.
Mina planer för denna vecka är cirka ickebefintliga. Jag ska läsa ut boken jag läser nu och tipsa er om den tänkte jag. Jag ska bada, promenera, äta mat och dricka cava. Jag ska läsa lite mer. Ladda ner någon podcast. Skriva lite.

Har börjat skriva lite dagbok igen. Det är ett mycket bra tips (men kanske självklart) om man går runt och funderar på saker och inte får ihop det. Skriv ner det! Så mycket enklare att förstå vad man tänker då, kan bli lite tokig i mitt huvud annars för att jag inte hittar fram till grejer.

Jag har förresten mer läsare än någonsin sedan jag blev singel vilket är ironiskt men ändå kul såklart. Jag vet inte om det finns några nya men säg till om jag ska göra en presentation av mig själv eller något. För det kan jag.

Ni har säkert sett att jag har en ny design på bloggen. Säg till om något krånglar så jag kan säga det till Metro Mode. Har till exempel sett att det inte riktigt funkar att svara på varandras kommentarer på samma sätt som förut, så det har jag sagt till om. En grej jag gillar mest med den här platsen är ju att ni skapar så mycket innehåll även i kommentarsfältet, att det fungerar som ett forum där ni eftersöker tips och råd och vänner och peppar varandra.

Såg att några inte får upp min ljudbok i Nextory-appen. Segt, men det verkar funka att radera appen, ladda ner den igen och sedan logga in. Knöligt men jaja. I framtiden kommer man säkert tycka det är så roligt med att tekniken fungerade så svajjigt typ jämt men att vi kämpade på ändå.

Nu har förresten norska serien Skam kommit till SVT Play. Jag tror utan att överdriva att minst en om dagen i ett års tid tipsat mig om denna serie. Försökte ju se den i våras men förstod kanske tio procent av norskan, till och med med norsk text. Men nu finns den alltså med svenskt text så ska göra ett försök igen. Dagens TV-tips.

Och just ja, vill ni ha julklapps-boktips tipsar jag och ett gäng andra författare om just det på Bokus hemsida.

puss alla.

1

photo source.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
33kommentarer
  • jag är i samma sits som dig sandra, min kille dumpade mig för en månad sen och jag är helt förstörd. tack för att de delar med dig, det hjälper mig att förstå att om andra klarar så kommer jag också klara det. när det gör som ondast kan jag gå in här och påminnas attjag inte är ensam <3 men sandra, i alla mina relationer är det killen som har gjort slut. jag har försökt tänka ut varför men jag vet inte riktigt ochde har bara sagt att de har slutat vara kär. men hur kan man sluta vara kär,eller tycka om nån man delat så mkt tid med?? tänker du att du har något att göra med dina breakups, de två senaste alltsÅ? varför har de dumpat dig? vet du det? eller vet man inte det? har dina ex bara slutat vara kär i dig? tycker det är så konstig grej, man borde ju bara älska någon mer efter all tid tsm och när den första förälskelsen lagt sig. kan du ta upp detta sandra, förstår iförsig om det är för privat. men du hjälper mig så mkt. all kärlek ochs styrka till alla oss som är hjärtekrossade.

    Sanna 2016-12-07 11:39:57
    Svara
  • Jag såg första säsongen på svtplay och nu kollar jag övriga säsonger på nrk med norsk text! Funkar bra för då har man lärt sig lite av de norska ord de ofta använder från att ha sett med svensk text först! 🙂

    Lisa 2016-12-06 16:42:37
    Svara
  • <3

    Emma 2016-12-05 22:32:50
    Svara
  • Jag är sån som ramlat in på din blogg i perioder men vet väldigt lite om dig förutom att du skrivit två eller flera? böcker. Skulle gärna vilja att du presenterade dig 🙂

    Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★ 2016-12-05 21:56:23 http://www.saramadeleine.se
    Svara
  • TIPS TIPS TIPS:
    Om du inte älskar Skam från början…Skippa säsong 1 och 2 och kör säsong 3 direkt – så hinner du även följa med på live uppdateringarna på skam.p3.no – Säsong 3 är utan tvekan den finaste.

    Kristin 2016-12-05 21:43:17
    Svara
  • Jag har haft så sjukt mycket att göra i skolan nu de senaste veckorna och varje gång öppnar min webbläsare ”råkar” jag alltid skriva in din adress och blir lika förvånad varje gång och tänker ”men jag skulle väl in på min studentportal/studentmejl/läsa kurslitteratur/kolla bibliotekets öppetider.” Jag tolkar det som att när min hjärna inte orkar mer plugg så vill den bara in hit och mysa. Sedan så har jag också börjat morgonen med att läsa dagens inlägg! Och jag blev så glad nu när det nästan alltid är två inlägg per dag! Då kollar jag också sen på kvällen när jag går och lägger mig igen haha
    mvh en_lite_ensam_tjej_21

    lotta 2016-12-05 19:30:31
    Svara
  • Älskar skaaaam!!!!

    Jenny 2016-12-05 19:25:56
    Svara
  • jag ser inte din header någonstans? vilket är lite störigt när man klickat via länk på facebook och vill komma till ”hela bloggen” och inte vara fast i bara inlägget, utan att behöva skriva in bloggadressen:)

    s 2016-12-05 18:30:46
    Svara
  • Ja beskriv gärna dig själv även för en gammal läsare som mig. Det är alltid så fint all läsa någons beskrivning av sig själv.

    Ellen 2016-12-05 17:07:58 http://harborellen.blogspot.com
    Svara
  • Älskar att du ba ”för det kan jag”(presentera dig själv.) Många tycker nog det är svårt efter att det tagit slut. Kör!

    amanda 2016-12-05 16:32:24
    Svara
  • Jag ser SKAM nu! Såg klart hela säsongen på SVT igår natt (kunde ej sova… hehe) och började på andra säsongen på norska siten idag. Så himla bra!

    Ellen 2016-12-05 15:17:18 http://lindbergellen.com
    Svara
  • Vad fint att din och min mamma föddes på samma dag (om än med sex års skillnad). 5 decembermammor verkar vara supermammor! Kram.

    Linnéa 2016-12-05 15:15:13
    Svara
  • Vad kul att du ger det en chans till, jag tror att du kommer älska säsong 3, den gör så ont och är så fin på samma gång <3

    Kul att du fått så många nya läsare 🙂 kan tänka mig att de hittar hit på grund av din förmåga att berätta om det som gör ont på ett bra sätt, man känner liksom igen sig och kan relatera (även om jag har pv nu och inte går igenom samma som dig)

    Grattis på födelsedagen till Sandras mamma!

    BySiri - the life of a creative and depressed mind 2016-12-05 13:47:03 http://bysiri.se
    Svara
  • Har du sett Ilizia Schlesinger confirmed kills, finns på netflix? ÄLSKAR hur hon bara ”We´re not fucking mermaids” nu kanske hon inte sa att man skulle vara varg istället. Men hon mena nog det.

    agnes 2016-12-05 13:36:00
    Svara
  • Jag har läst din blogg i flera år, men hade ändå tyckt det var kul att läsa en presentation! 🙂 lite om hur du ser dig själv och ditt liv nu liksom. Stor kram!

    Malin 2016-12-05 12:40:11 http://nouw.com/booksandbreakfast
    Svara
  • Jag går in varje dag nu och läser i terapeutiskt syfte typ. Det hjälper mig känna mig mindre ensam i den här situationen och ger mig styrka att gå vidare trots att det gör ont. Jag har läst din blogg troget i många år men sporadiskt i perioder. Jag blev dumpad för ett par veckor sen, jag måste andas mig igenom smärtan flera gånger om dagen och livet kommer nog vara så en tid. Nån dag efter det hänt gick jag in på din Instagram, jag hade sett en bild på dig och din pojkvän som jag tyckte var så fin. Det var en bild när ni kysstes i en fotoautomat. Innan det tog slut hade jag tänkt skicka den till min pojkvän, han bor utomlands och vi brukade skicka bilder till varandra hela tiden, på oss själva och på saker vi tyckte var fina. Jag visste att han skulle skriva ”vi tar en sån bild nästa gång vi ses”. Jag gick in på din Instagram och tänkte att det inte var en bra idé att plåga mig själv med att tänka på sånt som inte blev och titta på romantiska bilder. Sen hittade jag inte bilden och tänkte hur kunde hon ta bort den bilden som var så fin, jag fattade inte. Sen känslan när jag kallsvettig scrollade igenom ditt flöde och började inse vad som hade hänt. Jag kände mig verkligen helt bedrövad. Och den känslan har jag mer eller mindre konstant nu. Jag är ledsen för min skull och för alla andra som går igenom nåt liknande. Det är sjukt jobbigt när varje dag måste ”hanteras” istället för att levas. När man är ledsen, arg, förtvivlad, hämndlysten, bitter ena sekunden. Och nästa sekund helt zen och tänker ”jag förlåter, glömmer och går vidare, let’s all be friends!” Sen slår ångesten till, gråter floder, är förlamad av smärta, vet inte hur jag någonsin ska kunna leva utan honom. Med tiden blir det bättre, jag vet det. Men just nu är allt hemskt. Tack Sandra för att du delar med dig, det hjälper mig och säkert många andra.

    Kram och ha en skön semester <3

    Liv 2016-12-05 12:29:03
    Svara
  • JA till dagbok och Skam! Jag har skrivit dagbok i 9 år nu (inte varje dag, men så att jag fyller en anteckningsbok för det mesta) och jag tackar mig själv varje dag för det. Det är världens bästa grej för att hålla reda på allt som händer i skallen, men kommer även vara så roligt att läsa om några år.
    Och Skam, såg hela serien i lördags. Älskade den så mycket!

    ems 2016-12-05 12:14:28
    Svara
  • Jag vet inte egentligen hur lyckat följande tips är (apropå humorsmak kan vara svårt att avgöra) men vad sägs om podcasten ”My dad wrote a porno”? Garanterat fritt från romantik och väldigt fnissvänligt och hög skämsfaktor..

    Jag började läsa din blogg strax innan förra uppbrottet, och följer den dagligen sedan dess. Både efter förra och nu så finns det en skärva i det du skriver, något plågat som sipprar igenom, något är en extra krydda och gör texterna mer nerviga och mer precisa. Kanske för att man lever så mycket i sitt huvud när man är ledsen och bearbetar. Jag tycker om det du skriver, det är väl det jag ändå försöker säga.

    Sara 2016-12-05 12:12:49
    Svara
  • Ja! Skulle precis skriva samma sak. Läste ut den i somras och har liksom längtat efter att få fundera över vad som faktiskt hände. Och hur det kunde ta slut så fort. När Sandra skrivit inlägget borde vi ha en diskussion i kommentarerna!

    Maja 2016-12-05 12:03:38
    Svara
  • <3
    dagbok! fint. kanskje selvsagt, men jeg glemmer det allikevel, særlig når jeg trenger det mest.
    god mandag, og grattis til din mamma!

    marire 2016-12-05 12:02:47 http://hoydepunkt.wordpress.com
    Svara
  • Hela livet kanske är ett långt tonår, men mer och mer förväntningar bara? Heheh.

    Tove 2016-12-05 11:54:23
    Svara
  • Jag burkar skriva i låsta word-dokument (gäller att minnas lösenordet sen bara…) när jag skriver dagbok. Tycker det är så viktigt att vara helt trygg med att ingen kan läsa för att våga skriva på ett sätt som blir bra. Annars blir det lätt oärligt och mycket garderingar, för mig.

    Sen ska ju killar såklart inte läsa ens dagbok av ren och skär respekt, men ett tips för att hitta tillbaka till den privata känslan igen.

    Tove 2016-12-05 11:53:04
    Svara
  • Åh Skam är faktiskt oväntat bra! Väldigt trovärdigt och fint. Även om jag är 33 så känner jag igen mig och man känner väldigt mycket för karaktärerna. Jag såg också säsong 1 i nästan ett svep på svtplay så kollar nu på säsong 2 på nrk.no med norsk text, då fattar man typ all norska 🙂

    Ellen 2016-12-05 11:30:49
    Svara
  • Nästan samma sak hände mig! En kille jag var tillsammans med hittade + läste min dagbok och konfronterade mig över grejer som stod i den. Vi var inne i en lite svajig period och jag hade bl a skrivit att jag var osäker på ifall det verkligen skulle vara vi. ”Varför skrev du såhär?”, ”Älskar du mig inte längre?”. Försökte förklara för honom att dagboken är mitt privata sätt att hantera känslor, och att det är ju inte när jag mår bra som behovet att skriva av sig är som störst. Var skitsur på honom för att han hade läst. Men han fattade verkligen inte att det var HAN som hade gjort fel, han tyckte det var jag som hade gjort fel som skrivit sådär om honom/oss. Vi gjorde slut några dagar senare.

    Johanna 2016-12-05 11:08:12
    Svara
  • Du är förbannat bra Sandra. Puss!

    Andrea 2016-12-05 09:54:07
    Svara
  • har alltid skrivit dagbok. men en kille som jag träffade för några år sen läste en gång i den, han sa att han ville läsa fina grejer jag skrev om oss. jag hade inte skrivit några fina grejer om oss, typ, för jag mådde dåligt då och va ledsen. han blev skitsur på mig för vissa grejer jag hade skrivit, jag blev skitsur på honom för att han hade läst. jag hade ganska dåligt samvete för vad jag hade skrivit, men samtidigt var det inte till för någon att läsa. ibland måste jag skriva av mig, så jag kan gå tillbaka och inse vad knäpp jag var eller hur rätt jag hade eller bara för att liksom processa nåt som hänt. nu har jag tappat dagboksskrivandet lite, trots att det var år sen jag gjorde slut. känns svårt att skriva lika öppet (trots att jag är den enda som läser i min dagbok).

    xyz 2016-12-05 09:49:06
    Svara
  • när man går in genom webbläsaren safari funkar syns inga bilder, funkar bara genom google chrome, får gärna föras vidare :):):)

    Josefin 2016-12-05 08:58:18
    Svara
  • Åh, längtar så mycket efter att få höra vad du tycker om A Little Life! Den var min absolut starkaste bokupplevelse förra året!

    Linnea 2016-12-05 08:52:11
    Svara
  • Gärna lite bilder från där du är. Vi är kvar här o fryser och vill drömma oss bort. Tack.

    Maria 2016-12-05 08:32:05
    Svara
  • Måste bara säga att SKAM nog är det bästa som hänt tv sen spung, fast kanske ännu bättre. För mig gick det lite trögt i första säsongen, men tycker att den blir mer och mer ett sant mästerverk. Ett tips är dock verkligen att försöka följa den på bloggen, med sms osv, så att du får hela formatet. Är 30 och helt besatt. Kramar och pepp

    Bea 2016-12-05 07:53:09
    Svara
  • Heja heja!

    Jag har följt dig sedan jag blev singel 2014 och googlade ”hur kommer man över någon”. Vipps så var jag inne på din blogg, som snabbt blev min favorit. Tycker att din blogg är väldigt mycket mer personlig sedan du blev singel, och mer av dig är alltid ett plus, så kanske därför att du fått fler läsare? Jag tycker i alla fall att kvaliteten varit bättre de senaste veckorna pga. vi har fått vara inne i ditt huvud lite lite mer. Hoppas att du mår okej och att St. Barths är magiskt 🙂 och grattis till Beijer-mamman! Nu ska jag skriva examen i finansiell ekonomi. Puss och kram

    Jonna 2016-12-05 07:38:26
    Svara
  • Glad måndag! Har legat hemma med feber hela helgen och lyssnat på din bok, så jäkla härlig röst du har! Också fint att jag bor på Hagagatan och kan se alla platser de rör sig på framför mig exakt. Skulle också vilja berömma dig för hur bra du beskriver de tidiga tjugoårsåren, hur det rätt mycket är en andra tonår, men en där alla plötsligt räknar med att man ska vara vuxen och kunna ta hand om sig själv. Hoppas att det går bra med hjärtat också ? Puss och kram!

    A 2016-12-05 07:34:52
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!