Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

6 olika fina saker.

oto
Här kommer ett hopplock av många olika saker som jag inte kom på hur jag skulle placera in dom. Så nu blir det bara såhär, allt på en gång. Ett litet tipsinlägg kan man väl säga?


spraket
Jag är med i Språket i P1’s nyårsspecial och pratar om vilket ord jag började använda 2016 och vilket jag blev sjukt trött på. Andra som svarade på samma frågor var Anna Kinberg Batra, Jonas Sjöstedt, David Lagercrantz och Ginna Lindberg. LYSSNA HÄR om du vill.


Untitled-1

Min bok finns ju numera som ljudbok och Linda skickade mig denna skärmdumpen att jag är med på listan av Bookbeats egna favoriter! Så kul!


foto
foto: amandamariajosefina.

Och på tal om ljudboken så skrev bokbloggen Fru Bibliofil fint om just Allt som blir kvar som ljudbok vilket jag tycker var så roligt att läsa. Det var så himla kul att läsa in.


Jag har alltid en viss oro över att lyssna på en bok när författaren själv läst in den då kvaliteten på uppläsningen kan variera kraftigt. Det gjorde att jag blev mäkta förvånad över att Beijers sköra röst gav berättelsen och karaktärerna så pass levande att jag knappt ville sluta lyssna.


enekse
Enskede Skolas Bibliotek skrev också så fint om Allt som blir kvar i dagarna!

Under 2016 läste jag drygt 70 böcker och den här är en av de starkaste. Sandra Beijer skriver intensivt och har en distinkt stil. Hennes språk skiljer sig från andras och hon har ett utpräglat litterärt ”sound”. Det är perfekt avvägt och inget ord skrivs i onödan. Inget i berättelsen om Matilda som samlar upp skärvorna av sitt krossade hjärta är svart eller vitt, hon rör sig i gråzonerna. Det finns inga tydliga svar. Och det är fantastiskt.


Okej slutpratat om boken (för nu). Två andra fina grejer:

emil

Emil Jensens vinterprat om felhörningar, positiva missförstånd och att komma över någon är så så bra. Tack du som tipsade mig om det, även om jag grät av mig min mascara.
Lyssna här.
Missa heller inte hans sommarprat som var sommarens bästa enligt mig.
Avslutningsvis tyckte jag Beata skrev ett så roligt inlägg om 2016. Maten vi åt, sakerna vi sa, kläderna vi bar osv. Som ett Historieätarna i bloggformat ^^

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
 • Jättebra tips 🙂

  Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★ 2017-01-05 18:29:40 http://www.saramadeleine.se
  Svara
 • Hej!

  Gud vilka bra tips!

  Jag kommer ihåg att du ville ha tips på komediserier förut och hade tänkt tipsa redan då. Jag som också blev dumpad det där förra skitåret vet att man behöver det. Så tipsen är Cybill och Mike&Molly. Tycker båda är så himla roliga och underskattade och har flera äldre, sköna kvinnokaraktärer vilket ju verkligen inte är vanligt.
  Hoppas du gillar<3

  Johanna 2017-01-05 17:48:54 http://ensllsam.blogg.se
  Svara
 • Apropå dina böcker: Det handlar om mig ingår i min litteraturlista för våren! Känns väldigt fancy att ha ett signerat exemplar kurslitteratur! Jag läser till svensklärare för gymnasiet på Göteborgs universitet och delkursen heter Fiktion för unga – ungas läsande, där du är i gott sällskap. (Litteraturlistan finns här, din bok övers på sidan 5: http://kursplaner.gu.se/svenska/LGSV10_Litteratur_19244_V17.pdf)

  Helén 2017-01-05 16:04:12 http://www.easyblue.blogg.se
  Svara
 • Förresten.
  dirk gentlys holistiska detektivbyrå. Dagens serietips. Så knasig men så bra.

  Alexandra 2017-01-05 13:32:28
  Svara
 • Den sjunde fina saken är Du Sandra!
  Blir alltid himla himla glad när jag klickar in mig hit. Speciellt när jag sitter i soffan, läser äntligen Glaskupan efter att du påmint mig om att den stod på min lista, med solen i ansiktet hemma hos världens bästa mamma som har två fluffiga katter som bäddar in ett trasigt hjärta hur ont det än gör. Djur alltså, en bra medicin.

  Kram!

  Alexandra 2017-01-05 13:31:37
  Svara
 • I Anneli finns på svtplay ett tag nu. Njut av det om du inte har annat att sysselsätta dig med.

  Ellen 2017-01-05 09:56:14
  Svara
  • Svar på Ellens kommentar.

   ja, jag kollar också om den lilla serien nu 🙂 Bättre än jag minns den och Anneli är så himla härligt awkward!! Synd att de bara gjorde en säsong, den förtjänar verkligen en uppföljare!

   Katarina 2017-01-05 11:58:50
   Svara
 • Lyssnade klart på din bok igår – kärlek. Så så bra och så himla bra uppläsarröst har du!

  Malin 2017-01-05 09:42:21
  Svara
 • Älskar sånna här inlägg though <3

  Emma 2017-01-05 09:23:26
  Svara
 • hahah puss!

  Beata 2017-01-05 08:18:49 http://radarmagazine.se/beata/
  Svara
 • Åh tack, älskar ju Emil Jensen – så bra tips. Och bra tips om att lyssna på din ljudbok!!!!! Det ska jag göra! 🙂

  Jenn - forever abroad 2017-01-05 07:34:58 http://jennifersandstrom.se
  Svara
Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!