Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

pesto på persilja och valnötter.

parsley pesto

Min mamma var i deras hus i Frankrike förra veckan och där är det grönt och varmt. Hon frågade om jag ville ha persilja från grönsakslandet och det ville jag förstås väldigt gärna. Fick så sjukt mycket så jag bestämde mig för att göra pesto av det.

parsley pesto

Hittade ett recept på persilja och valnöts-pesto som jag modifierade lite (här är originalet).
Så nu blir det recept-tajm om du också vill göra lite pesto.

Du behöver:
◈ 1,5 dl valnötter
◈ 0,5 dl pinjenötter
◈ 2 krukor persilja
◈ 3 vitlöksklyftor
◈ salt (en halv tesked ungefär)
◈ 1 dl parmesan
◈ 1 dl olivolja

parsley pesto

Mixa alla ingredienser utom olivoljan. Häll sedan i olivoljan allt eftersom medan du fortsätter mixa.

parsley pesto

Ja, och sen är det klart. Ha i pasta, på smörgås, på varma mackor, drizzla över sallad, gör en ristotto etc you name it. Håller sisådär fem dagar i kylen.

 

Translation. A recipe of parsley and walnut pesto. Here is a similar recipe in english.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
14kommentarer
 • Hejhej
  Ett litet tips. Brukar göra ”vanlig” basilika pesto när det är REA på basilika. Gör en stor sats som jag sedan fryser in i lagom portionstorlekar. Bra att ha.

  Tove 2017-01-16 10:13:22
  Svara
 • yaas, vad gott det låter! önskar verkligen att jag hade en foodprocessor, tror du att det skulle funka med en vanlig blender eller stavmixer?

  Bernadett 2017-01-11 20:32:17 http://dottes.blogg.se
  Svara
  • Svar på Bernadetts kommentar.

   Prova att bara hacka! Det tar tid men jag tycker alltid att peston blir som allra allra bäst när man hackar den för hand! Jag brukar börja hacka allt utom det gröna (persilja eller basilika beroende på vilken typ) och sedan mot slutet hackar jag ner det gröna och så avslutar jag med att lägga det i en skål/burk och hälla på olivoljan. Lycka till!

   Louise 2017-01-11 21:25:10
   Svara
 • En grej till! Kan inte du tipsa om typ världens hunkigaste bakgrundsbilder? Lite som dina killfredagar. Jag vill ha en jävligt hunkig bild i min telefon och ipad.

  Lise 2017-01-11 20:04:32
  Svara
 • hej!

  jag skriver för att fråga om hjälp – eller mer konkret sagt, önska ett framtida blogginlägg. jag är i gigantiskt behov av tips på möjligheter till feministisk organisering!!! känner att jag behöver detta för att på något sätt klara av vardagen just nu, men tycker det är krångligt att hitta bra alternativ. skulle du kunna skriva lite tips? partipolitiskt obundna tack <3

  tack på förhand + massa kramar!! <3

  Erica 2017-01-11 19:06:59
  Svara
 • Låter hur gott som helst! Själv får jag tyvärr hoppa över vitlöken. Kanske kan man ersätta den med något annat smakrikt?

  Anna, New York – My Bite of the Big Apple 2017-01-11 18:34:16 http://www.newyorkmybite.com
  Svara
 • sandra! det här har egentligen inte med pesto att göra, utan mer om kärlek, eller något i den stilen. jag tänker mycket på relationer en har med personer där definitionerna för vad en ”är” är otydliga. så där när en ses hela tiden, ligger, pussas, går på bio, smsar 24/7 men utan att ”dejta”. en vill liksom va med hen hela tiden, men vet att en inte kan kalla hen för mer än ”en jag ligger med”. det känns som att det här är det enda folk håller på med nu för tiden och jag blir galen. det känns som att det finns en gräns för hur många nätter en kan sova ihopslingrad med någon utan att bli kär? hur gör en för att inte lägga hela hjärtat i det? hoppas hoppas hoppas att du har ett smart svar.

  e 2017-01-11 16:46:12
  Svara
  • Svar på es kommentar.

   Undrar exakt exakt samma. Slits fan itu av hur oklart det kan vara, trots att man sagt att man ”bara ska vara vänner” fast ändå ligga osv då. Är så rädd att förstöra och bli av med den relationen för den är så fin bitvis, fast vet ju att jag förtjänar bättre (ha!). Hur tusan gör man

   M 2017-01-11 23:35:58
   Svara
  • Svar på es kommentar.

   E: Jag gjorde den där grejen och det slutade med att han efter flertalet månader inte var kär och jag var. Nu är vi kompisar utan så kallade fördelar (det är inte praktiskt möjligt för mig att undvika honom helt och dessutom är han en för bra vän för det) och jag är så sjukt glad att jag erkände vad jag kände och sa att vi måste sluta ha sex när jag insåg att han inte kände samma sak. Enda nackdelen är att jag fortfarande har svårt att se någon annan som ett alternativ även om jag gärna skulle vilja ta en fika med någon som får mig att känna mig fin, men jag jobbar på det.

   F 2017-01-11 21:40:32
   Svara
 • Jag har sagt detta förut men det är värt att säga igen för det är så sant, när mitt hjärta känns nattsvart av sorg så känns din blogg som ett ljus i mörkret. <3

  Lise 2017-01-11 16:42:30
  Svara
 • åh så gott!!

  Linda 2017-01-11 16:19:14 http://rosettflickan.blogspot.com
  Svara
 • Asså pesto är ju livet <3

  maria 2017-01-11 16:08:26 http://www.mariacharlotte.devote.se
  Svara
 • måste prova detta! tål visserligen inte pinjenötter, så får prova att köra på valnötter rakt igenom 😀

  linda 2017-01-11 14:44:25
  Svara
Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!